Представи си сега ние ако сме в отбрана с цялата изтребителна авиация и ЗРК тогава, как бихме се представили.
Напълно е вило възможно да им нанесем неприемливи загуби.
Сриозни - да (кога получаваме С-300?). Неприемливи се съмнявам. Говорим за тотална война на два военни блока и две идеологии, а не за внимателна операция, като тази срещу Ирак. А и аз честно казано не мисля че МиГ-21 би променил нещо, а всичко останало е две-три ескадрили.
Срещал ли е някой какъв горе-долу е бил процента на боеготовата техника на ВВС 89-91-та, когато е бил възможен такъв конфликт? Защото ако е като сега, направо да затваряме дюкяна.
охоо, аз смятам всичко, значи от най новия Ф-16 до най вехтия Ф-104 имат към едно 700 боеготови машини.
Остави я тая пръчка Ф-104, от тях имат сравнително малко. От старите огромната част е Ф-5 а те са далеч по-добри от МиГ-21. По-скоро отиват като възможности към по-старите ни МиГ-23. Маневрени са, модернизираният радар захваща от 40 км. имат и хубави ракети. Освен това носят AGM-65 Маверик.
По този повод: Хорнете, 89-та имаме ли нещо като подвижно армейско ПВО, което да ни пази танковите подразделения? И да не позволи въпросният болюк от евтини разходни Ф-5 да ни изпука от 20 километра танковете с Маверик?
Като аговорихме за танкове, какво точно има срещу нашенксите Т-72 в края на 80-те поъенциалните ни противници?
Лео 1 и модернизирани Патъни. Като бройки водят, но не с много, като качество не. Обаче ако загубим във въздуха, паритета при танковете няма да го реализираме. Гърците и те са имали стотина-двеста Лео 1.