Не бе, щото Бен Гвир и Смотрич са демократи за чудо и приказ. И що за престъпление е "отричане на еврейския характер на държавата". Нали гражданите и имат равни права? Желанията на един гражданин от арабски произход за "характера на държавата" имат равни права да бъдат пожелавани точно колкото желанията на един гражданин от еврейски произход, такава е идеята на демокрацията.Изчезнал Безследно написа: ↑24 Сеп 2026, 10:30Никоя от листите не е дисквалифицирана за това, че някой си я наричал "арабска", а за това, че отрича характера на държавата като еврейска и демократична, за подкрепа на терора и по-специално на Хамас - с думи, призиви за терорисични акции и пари.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 10:21Я да видим какво са разбрали другите:
Israel's Elections Committee Votes to Bar All Arab Parties
https://www.haaretz.com/israel-news/ele ... fe2c120000
Israeli election committee bars main Arab parties from next month’s poll
Members of Prime Minister Benjamin Netanyahu’s far-right coalition lead campaign to exclude Ra’am and Joint List
https://www.ft.com/content/05ffcb10-869 ... 25a6b1a6=1
Israeli election panel bars all Arab-majority parties from October elections
https://english.news.cn/20260924/5063be ... 465/c.html
Нашите са малко назад, там е само за едната партия, но и та са го разбрали еднозначно:
ЦИК на Израел изхвърли арабска партия от изборитe
https://www.segabg.com/hot/category-for ... a-izborite
---------------------------------------
Демокрация, а? Единствената демократична страна в Близкия изток, а?
И да, демокрацията е длъжна да дисквалифицира кандидати за депутати с програма да разрушат демокрацията.
Нещо ново ли казвам?
Съвременни конфликти ⇒ Израел-Палестина
Модератори: Ksantip, Sharana, ISTORIK, Amazon
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Израел-Палестина
Обикновено съм прав
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Ако не си разбрал, пак отговарям:Dinain написа: ↑21 Сеп 2026, 12:05Разбира се, че има, и то повече от едно. Няма решение, което да устройва всички евреи и и всички араби, но то рядко такива решения съществуват по принцип. Затова съществува понятието "компромис".
Но това не е беше въпроса. Ако не си го разбрал, въпросът зададен от Маалуф е защо световната левица е толкова убедена, че палестинците трябва да имат собствена държава, докато ред други религиозни малцинства нямат свои държави.
По принцип не би следвало религиозни секти да им се дават специални държави. В този смисъл е било огромна грешка да се дава държава на едно религиозно малцинство през 1948 и то върху чужда, арабска земя. В това са корените на проблема, и той е нерешим без извършване на престъпления срещу човечеството.
А иначе е идиотщина да се сравняват палестинците с религиозни секти. Те не са религия.
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Значи последните 40 години в Израел не е имало "апартейд" и когато Върховният съд отмени забраната като незаконна пак няма да има "апартейд". И Трън ще трябва да признае това публично, както и да признае, че години наред е лъгал форума. Точка.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 09:42Моля без какво се било очаквало и какво не. Към този момент са им забранили да участват в изборите. Било се било очаквало съдът да отмени забраната - това е в бъдеще несбъднало се време. Като се било очаквало, защо въобще го забраняват?
Колкото какво съм разбрал какво не - Каквото са написали в Таймс ъф Израел, това съм написал и аз, а те са написали "всички арабски партии". Точка.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Поредното доказателство за деградацията на Трън - навремето Трън банна един русофил за оправдаване на тероризъм: казваше че французите сами са си заслужили "Шарли Ебдо".Maxi написа: ↑24 Сеп 2026, 09:47T.e. ти пак ги оправда ?
По-добре си спомни Париж 2015 със 130 убити.
Няма оправдание за тероризма. И не става дума за Алжир или друго, а за теб.
Днес Трън оправдава тероризма от 7.10.
Аз неслучайно го питах наистина ли очаква да се сдобие с успех в новата си амплоа на антисемит - това е избрал.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Очевидно е, че не си разбрал (за трети път), и само въртиш антисемитската си пропаганда на запис.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 10:57Ако не си разбрал, пак отговарям:Dinain написа: ↑21 Сеп 2026, 12:05Разбира се, че има, и то повече от едно. Няма решение, което да устройва всички евреи и и всички араби, но то рядко такива решения съществуват по принцип. Затова съществува понятието "компромис".
Но това не е беше въпроса. Ако не си го разбрал, въпросът зададен от Маалуф е защо световната левица е толкова убедена, че палестинците трябва да имат собствена държава, докато ред други религиозни малцинства нямат свои държави.
По принцип не би следвало религиозни секти да им се дават специални държави. В този смисъл е било огромна грешка да се дава държава на едно религиозно малцинство през 1948 и то върху чужда, арабска земя. В това са корените на проблема, и той е нерешим без извършване на престъпления срещу човечеството.
А иначе е идиотщина да се сравняват палестинците с религиозни секти. Те не са религия.
Никой тук не говори за Израел и евреите. Разбери го и замълчи.
Въпросът на Маалуф е (ако не вярваш, върни се да го прочетеш пак): защо световната левица е толкова убедена, че палестинците трябва да имат собствена държава?
Питат го за палестинците, той отговаря са евреите!
Наистина ли е толкова трудно за разбиране на английски език, или се правиш на тъп?
Ако не можеш да отговориш, кажи че не можеш, не е срамно.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
А отговорът за трети път е - щом като обясняваш, че не е нормално някаква религиозна секта, та дори и преследвана, да получи държава, то тогава не е нормално и религиозната секта на юдаистите да получава държава на територията на палестинците, които не са даже такава секта, независимо от тъпите намеци и ерго - имат правото да получат своя държава не защото са секта като евреите към 1948, маронити и т. н., а защото са народ, живеещ на земята си, макар и под чужда власт към 1948. И след 1948 г. Казва се принцип на самоопределение. Капиш?
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Никакъв тероризъм не оправдавам. никога не съм оправдавал - напротив искам задължителна смъртна присъда за тероризъм, даже тук сме на едно мнение с Бен Гвир. Не обърна внимание, че специално изказах задоволство, че типовете, които убиха това момиче, Шани са ликвидирани до един.Dinain написа: ↑24 Сеп 2026, 14:21Поредното доказателство за деградацията на Трън - навремето Трън банна един русофил за оправдаване на тероризъм: казваше че французите сами са си заслужили "Шарли Ебдо".
Днес Трън оправдава тероризма от 7.10.
Аз неслучайно го питах наистина ли очаква да се сдобие с успех в новата си амплоа на антисемит - това е избрал.![]()
Но първо - реалността е такава, че онези, които са военно слаби, редовно прибягват до тероризъм, защото решават, че целта оправдава средствата и историята показва безброй такива примери, като почнем от много близкото по характер до клането на 7 октомври клане във Филипвил и стигнем до клането в Дейр Ясин. А после се оказва, че терористи като Бегин, Шамир, Жаботински и прочие, или алжирските араби с кланетата на французи даже са чествани и почитани. Просто факт.
Така че, в колкото и да не ми харесва, а подобни клането ме потрисат, и ТРИТЕ споменати, и ги смятам за нещо отвратително и ужасно, но те не са нещо изключително. Терористични методи са се ползвали и за съжаление ще се ползват и в бъдеще. Който смята, че не е така е наивник от света на розовите понита.
Само, че за разлика от теб, които активно подкрепяш Ал Кайда, аз не се радвам на Хамас и на Хизбула. Не харесвам ислямски групировки.
Обаче проблемът, че терористичните актове на групировки като Хамас не оправдават по никакъв начин държавния тероризъм на Израел, който е несъпоставимо по-мащабен и ужасен. Не знам защо смятате, ч Нетаняху има някакво морално предимство пред Синуар? Същия зъл терорист е.
Това не е борба между доброто и злото, това е война между две терористични групи, но едната е по-добре въоръжена. И толкова.
Обикновено съм прав
-
Maxi
- Редовен потребител
- Контакт:
Пълни глупости.
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Щом нямаш аргументи, така ще кажеш. Не действа. 
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Ти се оказа невероятно слаб събеседник.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 18:52А отговорът за трети път е - щом като обясняваш, че не е нормално някаква религиозна секта, та дори и преследвана, да получи държава, то тогава не е нормално и религиозната секта на юдаистите да получава държава на територията на палестинците, които не са даже такава секта, независимо от тъпите намеци и ерго - имат правото да получат своя държава не защото са секта като евреите към 1948, маронити и т. н., а защото са народ, живеещ на земята си, макар и под чужда власт към 1948. И след 1948 г. Казва се принцип на самоопределение. Капиш?
Не, нищо не капиш. Подчертах два твои провала, които са очеизвадно доказателство колко е ограничена способността ти да защитаваш идеологията, която претендираш да разбираш.
Никой нищо не ти "обяснява".
Никой нищо не ти "намеква".
Цитирах интересен въпрос, който не съм виждал поставен по този начин. И даже не е въпрос към теб, но ти реши да реагираш. И после три пъти подред се проваляш в опит просто да му отговориш, вместо да шикалкавиш, плюеш, уотабатваш и хейтиш. Въпросът няма правилен и грешен отговор, поне аз не виждам такъв. Но очевидно естеството на този въпрос дълбоко ти е бръкнал на едно неприятно място и ти не успяваш да запазиш самообладание, което е направо комично
Щом идеологията ти толкова се бои от един въпрос, ясно е колко струва.
Понякога дори е прекалено лесно... само побиваш кола, и те сами се нанизват на него.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Това, което правиш, е именно оправдаване на тероризъм, и никакво количество алабалистика няма да те спаси. Именно оправдаване на тероризъм в буквален смисъл. Лакмусът е точно това "но", което безпогрешно си поставил пред политически коректното начало, Адолф.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 19:12Никакъв тероризъм не оправдавам. никога не съм оправдавал - напротив искам задължителна смъртна присъда за тероризъм, даже тук сме на едно мнение с Бен Гвир. Не обърна внимание, че специално изказах задоволство, че типовете, които убиха това момиче, Шани са ликвидирани до един.
Но...
"Хамас са ужасни терористи, но..."
"Израел има право на съществуване, но..."
"Не оправдавам тероризъм, но..."
Конструкцията е отдавна известна, драги, никого не заблуждаваш.
...
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
А моите въпроси?Thorn написа: ↑18 Сеп 2026, 14:02Отговори ми на на няколко въпроса, че ми е любопитно. Ако евреин сключи брак с рускиня примерно, реално ли тя да дойде в Израел и да получи след няколко години гражданство?Изчезнал Безследно написа: ↑18 Сеп 2026, 13:19Израелските араби имат пълни граждански права в Израел, също както българските турци имат пълни граждански права в България.
Израелските араби нямат национални права в Израел, също както българските турци нямат национални права в България.
Затова Израел е еврейска държава, а България е българска държава.
А израелски арабин ако се ожени примерно за йорданка, тя ще получи ли лесно гражданство?
Втори въпрос - към кой момент бежанците от 1948 г. са имали право да се върнат в домовете си? Та дори и тези домове да са били на територията, контролирана от Израел?
Трети въпрос - по какво палестинската автономия се различава от един южноафрикански бантустан? Защото изпълнява същата функция - една част от неудобното население го натикваме в неудобен изолиран район, като си запазваме всички лостове на контрол, но официално регионът е независим, т. е. лишаваме ги от гражданство и не нямаме никакви отговорности към него.
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Ми казва човека, който възхваляваше сирийските терористи. Но цялата разлика е, че те убиваха евреи. САМО ТОГАВА ти се включва копченцето тероризмът е недопустим, загива мирно население и така. И разбира се тероризмът и геноцидът в Газа ги оправдаваш.Dinain написа: ↑25 Сеп 2026, 05:48Това, което правиш, е именно оправдаване на тероризъм, и никакво количество алабалистика няма да те спаси. Именно оправдаване на тероризъм в буквален смисъл. Лакмусът е точно това "но", което безпогрешно си поставил пред политически коректното начало, Адолф.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 19:12Никакъв тероризъм не оправдавам. никога не съм оправдавал - напротив искам задължителна смъртна присъда за тероризъм, даже тук сме на едно мнение с Бен Гвир. Не обърна внимание, че специално изказах задоволство, че типовете, които убиха това момиче, Шани са ликвидирани до един.
Но...
Конструкцията е отдавна известна, драги, никого не заблуждаваш.Освен може би себе си. Не съм го измислил аз този лакмус, а тези, които се занимават професионално с пропаганда и контра-пропаганда.
Морален боклук си, но - с добри намерения.
Да го кажа по-възможно най-кратък и любезен начин.![]()
За тъпите повтарям за кой ли път - всички тероризми са гадни, отричането на това, че касапницата в Газа и Ливан е същия тероризъм, независимо че се извършва от усмихнато костюмарче като Нетаняху е нагло, и да - тероризъм е имало и ще има и то точно заради такива като Динайн, които наричат терористи само враговете си, а в своите терористи виждат защитници на родината, борци за свобода и прочие красиви думички. А всъщност и Хамас и Израел са един дол дренки с тази разлика, че израелските терористи много държат да не ги смятат за такива и много се учудват, че светът вече вижда, че кралят е гол. Не случайно ти пуснах клипчето от залата на ООН, където военопрестъпникът държа реч на празните столове, защото хората въобще не желаят да слушат лъжите му.
Така, че не аз, а ТИ оправдаваш тероризма - и навремето в Сирия, и днес в Газа.
Последна промяна 1 на Thorn, променена общо 25 пъти
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Израел има право на съществуване, но...
Израел не е имал право да бъде създаван, колониален проект стил 19 век. Проблемът е, че сега вече има израелски народ, създава се за 80 години, не е сложно. Което обаче не означава, че арабите въобще някога ще се съгласят този народ да живее на земята им. И вариантите са два. Ще живее, но като бурите в ЮАР, заедно с местните, без да претендира за изключителност, за "еврейски характер на държавата" и т. н., или вторият - вечна война. И надеждата, че винаги ще печели всички сражения. Което е нереално.
Израел не е имал право да бъде създаван, колониален проект стил 19 век. Проблемът е, че сега вече има израелски народ, създава се за 80 години, не е сложно. Което обаче не означава, че арабите въобще някога ще се съгласят този народ да живее на земята им. И вариантите са два. Ще живее, но като бурите в ЮАР, заедно с местните, без да претендира за изключителност, за "еврейски характер на държавата" и т. н., или вторият - вечна война. И надеждата, че винаги ще печели всички сражения. Което е нереално.
Обикновено съм прав
-
mikivt
- Редовен потребител
- Контакт:
Всяко нещо, преди да го заима, го няма. Израел го има и си е извоювал правото да съществува. Стига въртя в кръг. Няма как някой да си въобразява, че десетина милиона излаелци ще си стегнат багажа и ще се изнесат в неизвестна посока, а всичко съградено от тях - една не лоша и уредена държава - ще го оставят на изостаналите си съседи.Thorn написа: ↑25 Сеп 2026, 12:39Израел има право на съществуване, но...
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Да, аз ти го казвам. Лакмусът е безпогрешен и с това "но" следваш шаблона дословно.Thorn написа: ↑25 Сеп 2026, 12:34Ми казва човека, който възхваляваше сирийските терористи. Но цялата разлика е, че те убиваха евреи. САМО ТОГАВА ти се включва копченцето тероризмът е недопустим, загива мирно население и така. И разбира се тероризмът и геноцидът в Газа ги оправдаваш.Dinain написа: ↑25 Сеп 2026, 05:48Това, което правиш, е именно оправдаване на тероризъм, и никакво количество алабалистика няма да те спаси. Именно оправдаване на тероризъм в буквален смисъл. Лакмусът е точно това "но", което безпогрешно си поставил пред политически коректното начало, Адолф.Thorn написа: ↑24 Сеп 2026, 19:12Никакъв тероризъм не оправдавам. никога не съм оправдавал - напротив искам задължителна смъртна присъда за тероризъм, даже тук сме на едно мнение с Бен Гвир. Не обърна внимание, че специално изказах задоволство, че типовете, които убиха това момиче, Шани са ликвидирани до един.
Но...
Конструкцията е отдавна известна, драги, никого не заблуждаваш.Освен може би себе си. Не съм го измислил аз този лакмус, а тези, които се занимават професионално с пропаганда и контра-пропаганда.
Морален боклук си, но - с добри намерения.
Да го кажа по-възможно най-кратък и любезен начин.![]()
За тъпите повтарям за кой ли път - всички тероризми са гадни, отричането на това, че касапницата в Газа и Ливан е същия тероризъм, независимо че се извършва от усмихнато костюмарче като Нетаняху е нагло, и да - тероризъм е имало и ще има и то точно заради такива като Динайн, които наричат терористи само враговете си, а в своите терористи виждат защитници на родината, борци за свобода и прочие красиви думички. А всъщност и Хамас и Израел са един дол дренки с тази разлика, че израелските терористи много държат да не ги смятат за такива и много се учудват, че светът вече вижда, че кралят е гол. Не случайно ти пуснах клипчето от залата на ООН, където военопрестъпникът държа реч на празните столове, защото хората въобще не желаят да слушат лъжите му.
Така, че не аз, а ТИ оправдаваш тероризма - и навремето в Сирия, и днес в Газа.
Уотабаутизъм, претоплена руска пропаганда, заклинания и алабализъм - разобличен си за пореден път, антисемите.
Навремето банна русофила Валерий, задето оправдаваше атентата срещу Шарли Ебдо. Днес ти оправдаваш тероризма на Хамас - факт, деградирал си. Или винаги си бил такъв, но успешно си се крил в миналото.
► Show Spoiler
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Докладвах антисемита за расистки изказвания. Легитимността на държавата Израел не се подлага на съмнение в цивилизования свят от 80 години. Тази държава е призната с огромно мнозинство от ООН още в 1948 г.
Единствените, които го правят днес, са радикалните ислямисти като Ислямска Държава и шепа антисемитски конспиратори на Запад, към които този ...се причислява.
В някои страни това дори е подсъдно наред с отричането на Холокоста, което е следващата стъпка.
Навремето в Бойна Слава такива антисемитски уроди се банваха - пример ZWQRA от Албирео и Equo от Thorn. Днешният Трън не успява да сдържи омразата си и развива теории на унищожението на 10-милионна държава при всеки повод, за което подавам сигнал за нарушение.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Извоювал си е? Хубаво. Значи ти са за варианта вечна война. Проблемът е, че Израел търси съюзници в тази НЕГОВА война.mikivt написа: ↑25 Сеп 2026, 14:25Всяко нещо, преди да го заима, го няма. Израел го има и си е извоювал правото да съществува. Стига въртя в кръг. Няма как някой да си въобразява, че десетина милиона излаелци ще си стегнат багажа и ще се изнесат в неизвестна посока, а всичко съградено от тях - една не лоша и уредена държава - ще го оставят на изостаналите си съседи.Thorn написа: ↑25 Сеп 2026, 12:39Израел има право на съществуване, но...
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Зеев Жаботински за колонизацията :
О добровольном примирении между палестинскими арабами и нами не может быть никакой речи ни теперь, ни в пределах обозримого будущего. Высказываю это убеждение в такой резкой форме не потому, что мне нравится огорчать добрых людей, а просто потому, что они не огорчатся: все эти добрые люди, за исключением слепорожденных, уже давно сами поняли полную невозможность получить добровольное согласие арабов Палестины на превращение этой самой Палестины из арабской страны в страну с еврейским большинством.
Каждый читатель имеет некоторое общее понятие об истории колонизации других стран. Предлагаю ему вспомнить все известные примеры; и пусть, перебрав весь список, он попытается найти хотя бы один случай, когда колонизация происходила с согласия туземцев. Такого случая не было. Туземцы — все равно, культурные или некультурные, — всегда упрямо боролись против колонизаторов — все равно, культурных или некультурных.
Фантазия о том, что они добровольно согласятся на осуществление сионизма в обмен за культурные или материальные удобства, которые принесет им еврейский колонизатор, — эта детская фантазия вытекает у наших «арабофилов» из какого-то предвзятого презрения к арабскому народу, из какого-то огульного представления об этой расе как о сброде подкупном, готовом уступить свою родину за хорошую сеть железных дорог. Такое представление ни на чем не основано. Говорят, что отдельные арабы часто подкупны, но отсюда не следует, что палестинское арабство в целом способно продать свой ревнивый патриотизм, которого даже папуасы не продали. Каждый народ борется против колонизаторов, пока есть хоть искра надежды избавиться от колонизационной опасности. Так поступают и так будут поступать и палестинские арабы, пока есть хоть искра надежды.
Колонизация сама в себе несет свое объяснение, единственное, неотъемлемое и понятное каждому здоровому еврею и каждому здоровому арабу. Колонизация может иметь только одну цель; для палестинских арабов эта цель неприемлема; все это в природе вещей, и изменить эту природу нельзя.
https://ru.wikisource.org/wiki/%D0%9E_% ... %B8%D0%B9)
О добровольном примирении между палестинскими арабами и нами не может быть никакой речи ни теперь, ни в пределах обозримого будущего. Высказываю это убеждение в такой резкой форме не потому, что мне нравится огорчать добрых людей, а просто потому, что они не огорчатся: все эти добрые люди, за исключением слепорожденных, уже давно сами поняли полную невозможность получить добровольное согласие арабов Палестины на превращение этой самой Палестины из арабской страны в страну с еврейским большинством.
Каждый читатель имеет некоторое общее понятие об истории колонизации других стран. Предлагаю ему вспомнить все известные примеры; и пусть, перебрав весь список, он попытается найти хотя бы один случай, когда колонизация происходила с согласия туземцев. Такого случая не было. Туземцы — все равно, культурные или некультурные, — всегда упрямо боролись против колонизаторов — все равно, культурных или некультурных.
Фантазия о том, что они добровольно согласятся на осуществление сионизма в обмен за культурные или материальные удобства, которые принесет им еврейский колонизатор, — эта детская фантазия вытекает у наших «арабофилов» из какого-то предвзятого презрения к арабскому народу, из какого-то огульного представления об этой расе как о сброде подкупном, готовом уступить свою родину за хорошую сеть железных дорог. Такое представление ни на чем не основано. Говорят, что отдельные арабы часто подкупны, но отсюда не следует, что палестинское арабство в целом способно продать свой ревнивый патриотизм, которого даже папуасы не продали. Каждый народ борется против колонизаторов, пока есть хоть искра надежды избавиться от колонизационной опасности. Так поступают и так будут поступать и палестинские арабы, пока есть хоть искра надежды.
Колонизация сама в себе несет свое объяснение, единственное, неотъемлемое и понятное каждому здоровому еврею и каждому здоровому арабу. Колонизация может иметь только одну цель; для палестинских арабов эта цель неприемлема; все это в природе вещей, и изменить эту природу нельзя.
https://ru.wikisource.org/wiki/%D0%9E_% ... %B8%D0%B9)
Последна промяна 5 на Thorn, променена общо 25 пъти
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Наша колонизация или должна прекратиться, или должна продолжаться наперекор воле туземного населения. А поэтому она может продолжаться и развиваться только под защитой силы, не зависящей от местного населения
Для чего декларация Бальфура? Для чего мандат? Смысл их для нас в том, что внешняя сила приняла на себя обязательство создать в стране такие условия управы и охраны, при которых местное население, сколько бы оно того ни желало, было бы лишено возможности мешать нашей колонизации административно или физически.
Просто не виждам как може да се каже по директно!
Для чего декларация Бальфура? Для чего мандат? Смысл их для нас в том, что внешняя сила приняла на себя обязательство создать в стране такие условия управы и охраны, при которых местное население, сколько бы оно того ни желало, было бы лишено возможности мешать нашей колонизации административно или физически.
Просто не виждам как може да се каже по директно!
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
"Светът вече вижда"... "Цунамито"...
Пич, говориш с пяна на уста за държава, с която нямаш нищо общо, никога не си посещавал, нито говориш езика, нито познаваш религията, нито народа, нито историята, и не съумяваш да запазиш самообладание. Червено, жълто, пембяно, с огромни букви.

И твърдиш, че не си антисемит и това не е обсесия?
Имам лоши новини за теб.
Пич, говориш с пяна на уста за държава, с която нямаш нищо общо, никога не си посещавал, нито говориш езика, нито познаваш религията, нито народа, нито историята, и не съумяваш да запазиш самообладание. Червено, жълто, пембяно, с огромни букви.
И твърдиш, че не си антисемит и това не е обсесия?
Имам лоши новини за теб.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Заключенията ти са пълни глупости, базирани на грешните ти предпоставки. Вземи си почивка от пропагандата и остави на мислещите хора да стигнат до свои заключения.Thorn написа: ↑25 Сеп 2026, 15:31Извоювал си е? Хубаво. Значи ти са за варианта вечна война. Проблемът е, че Израел търси съюзници в тази НЕГОВА война.mikivt написа: ↑25 Сеп 2026, 14:25Всяко нещо, преди да го заима, го няма. Израел го има и си е извоювал правото да съществува. Стига въртя в кръг. Няма как някой да си въобразява, че десетина милиона излаелци ще си стегнат багажа и ще се изнесат в неизвестна посока, а всичко съградено от тях - една не лоша и уредена държава - ще го оставят на изостаналите си съседи.Thorn написа: ↑25 Сеп 2026, 12:39Израел има право на съществуване, но...
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Ма сериозно, а? Ти за Украина пишеш ли? Бил си там, познаваш религията, историята, народа, знаеш украински и запазваш самообладание. Или само за Израел не може, а.... Нещо butthurt 
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Разбира се, че запазвам самообладание, въпреки че е заплашена Европа, където живея.
Истински бях притеснен само в първите седмици на войната.
Оп, споменаването на Европа наруши опорната точка, защото ти си "за мир и неутралитет" спрямо Украйна ли? Войната в Украйна, която не ни засяга никак? Войната в Украйна, която ти не коментираш?🤭🤭🤭
Пак се издаде, Адолф.
Оп, споменаването на Европа наруши опорната точка, защото ти си "за мир и неутралитет" спрямо Украйна ли? Войната в Украйна, която не ни засяга никак? Войната в Украйна, която ти не коментираш?🤭🤭🤭
Пак се издаде, Адолф.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22