Интересно, за какъв Х руснаците държат смъртоносни и силно заразни болести в епруветки?
Между другото, биологичното оръжие не беше ли забранено с някаква Женевска конвенция?
Въпреки, че в БНА сме изучавали ЗОМП, включително и от химично и бактериологично...
Икономика ⇒ Икономиката на Русия и външната ѝ политика
- Bushman
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Икономиката на Русия и външната ѝ политика
Excellent! Steven is my name!
Жадность фраера погубит...
Жадность фраера погубит...
- Океан
- Редовен потребител
- Контакт:
До колкото знам и САЩ и Русия поддържат някакви запаси от този тип болести - чума, дребна шарка, антракс и т.н. Уж, ако в даден момент има нова епидемия да могат да ги изучават. Официално, няма интерес към разработката на биологични оръжия и съм склонен да мисля, че наистина е така, просто защото не ми се струват особено практични.
Как се е стигнало до там, че обикновена медицинска сестра да разнася такива проби в епруветка и може би без защитно облекло (щом се е заразила) и защо медицинска сестра, която работи в обикновено болници, работи и в руските лаборатории, които боравят с такива опасни болести (бих очаквал да използват съвсем отделен персонал, за да намалят риска) е друг въпрос и вероятно се върти около културата за безопасност в Русия.
На мен ми е интересно ще има ли сега конспиративни теории по този случай както беше около Covid и после теорията за американските "биолаборатории" в Украйна.
Как се е стигнало до там, че обикновена медицинска сестра да разнася такива проби в епруветка и може би без защитно облекло (щом се е заразила) и защо медицинска сестра, която работи в обикновено болници, работи и в руските лаборатории, които боравят с такива опасни болести (бих очаквал да използват съвсем отделен персонал, за да намалят риска) е друг въпрос и вероятно се върти около културата за безопасност в Русия.
На мен ми е интересно ще има ли сега конспиративни теории по този случай както беше около Covid и после теорията за американските "биолаборатории" в Украйна.
-
Sasel
- Редовен потребител
- Контакт:
Къде видя в статията "обикновена медицинска сестра да разнася такива проби в епруветка"?Океан написа: ↑05 Окт 2026, 09:41
Аз прочетох, че е лаборантка, от Иркутския противочумен институт в град Шелехов Дария Шипилова, която се заразила и най вероятно е заразила и други с които е имала контакт.
Dinain към rki: Спри се, бе човек. Побърка се...
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
Руснаците ще модернизират Ту-142 за да попълнят загубите на А-50. Dinain
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
Руснаците ще модернизират Ту-142 за да попълнят загубите на А-50. Dinain
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Писаха за лаборантка, счупила епруветка. Не казала на никого, за да не я накажат, и издъхнала 3 дни по-късно. Карантинирали 190 души, с които е имала контакт и потенциално е заразила междувременно.

Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Океан
- Редовен потребител
- Контакт:
ОК, грешно съм разбрал. Но пак историята звучи странно - предполагам е знаела какво има в епруветката и въпреки това скрива инцидента, за да не я накажат. Звучи ми абсурдно - като историята с космическия кораб Съюз от преди няколко години, където при монтажа някой техник без да иска е пробил корпуса и го е прикрил с някаква временна изолация. С разликата в онзи случай глупостта на въпросния техник води до риск за живота на други хора, а тук буквално нейният живот е бил застрашен и въпреки това го скрива и в крайна сметка умира.
-
deaf
- Редовен потребител
- Контакт:
Днес човек заразен с чума може да бъде излекуван напълно стига да е диагностициран навреме. Изглежда Путин се опитва да наложи комунистически режим а ла СССР. И чумата му върши добра работа в тази насока...
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Може, но също така въпросната белодробна чума убива изключително бързо, в някои случаи до 36 часа, затова бая държави са настръхнали и следят дали руснята крие и лъже за истинското положение както обикновено*.

*Отрицанието значи ли потвърждение?
Днес, мерят с термокамери температурата на пътници пристигащи в Москва:
https://x.com/wartranslated/status/2107150678435237929
Пу, не ми се носи пак маската от пандемията.
Добре, че не излезе нещо от биолабораториите за бойни комари в Украйна!
*Отрицанието значи ли потвърждение?
Днес, мерят с термокамери температурата на пътници пристигащи в Москва:
https://x.com/wartranslated/status/2107150678435237929
Пу, не ми се носи пак маската от пандемията.
Добре, че не излезе нещо от биолабораториите за бойни комари в Украйна!
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
https://x.com/BRICSinfo/status/2107144458642890866JUST IN:Russian officials say "situation under control" following lab leak.
Меметата са силни и подавящи. Бруталната цензура спомага за набъбването на какви ли не слухове - например, че утре ще обявят локдаун в Петербург.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22