Ksantip написа: ↑28 Юли 2025, 15:04
Не мисля, че Торн има проблем с Израел, а по-скоро с Динайн, в резултат на което темата за Израел и Палестина е абсолютна кочина от гледна точка нивото на комуникация между тримата участници в нея. Въпросът е, че Торн използва източници като BBC, CNN, Ройтерс и т.н., следователно всяка фалшива новина отива на тяхната сметка, а не на неговата. Ако той прави фалшиво резюме, което не кореспондира със съдържанието на линка, това е нарушение, но до момента аз лично съм видял (и съответно модерирал) един такъв пост и то в сирийската тема.
Тук
бъркаш. Vassiln беше изгонен за ирански фейк - все едно да кажеш, че той е невинен, виновна е агенция Тасним или както там се казва иранската фабрика за фейкове. Ти така можеш да оправдаеш всеки фейкомет - виновни са RT, Sputnik, Anna News, South Front, Memri TV...
Всеки участник носи отговорност за информацията, която поднася. На всеки се е случвало да се подлъже по фейк, и аз не съм изключение, но тук говорим за тенденция, не за веднъж-два пъти: затова посочих
седем (7) фейка за 2 месеца.
Какво значи това? Или че човекът е идиот, неспособен да различи истина от лъжа, или че съзнателно тика фалшиви новини, преследвайки пропагандна цел. 7 за 2 месеца - сам прецени.
И сам прецени защо аз и още 1-2 отново и отново публикуваме
последващи разобличенията на фейковете, които Торн мъкне, а
той не само не се е извинил нито веднъж(!), а и не коригира поведението си и продължава все в същия дух.
Ясно е, че поради някаква причина (близостта до арабите в Брюксел?

), на Торн му пука много повече за гладуващите (?) арабски чавета в Газа, отколкото за които и да е други хуманитарни катастрофи.
Ох, млади и зелени приятелю... и тук бъркаш. Торн не е обсебен от
някаква внезапно разцъфнала любов към арабите на дърти години, това също документирам в куп теми - само онзи ден той реагира с "кеф!" на новина за загинали араби в Сирия.
На Торн не му пука, когато руснаци убиват араби, не му пука, когато американци убиват араби, но полудява, когато
евреи убиват араби. Не, въобще не му пука за арабите (както сам призна), ами
мрази евреите.
Обсебен от злоба и дивашки антисемитизъм, той води тази гнусна пропаганда, и точно затова го докладвам. Не, не мисля, че моята особа се радва на чак такъв интерес от негова страна, и различия в светогледа и политически уклон е едно - но разпалване на расова, етническа или религиозна омраза е нарушение на правилника на този форум. Ето защо смятам, че лудостта на Торн прекрачи границите на правилника и расист няма място тук. Затова събирам доказателствата за форумните му нарушения.
Виж само как пропагандистът продължава да лъже в самата тема за фалшивите новини:
хамаски източници не си правя труд да преглеждам
=буквално всеки негов пост в жълто и болд е "по информация на министерството на здравеопазването на Хамас"
умишлено
=продължава да разпространява пропагандната лъжа, че Израел
умишлено предизвиквал глад в Газа, въпреки нулевите доказателства за това
военни престъпления
=продължава да разпространява пропагандата лъжа за "военни престъпления", въпреки че никой не е доказал това
Когато е хванат натясно с фалшива снимка (защо не отчиташ и този фейк), отговорът е "какво толкова, само една снимка"(!?!).