Общи приказки ⇒ Коронавирус (Ковид-19)

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:
Status: Online

Re: Коронавирус (Ковид-19)

Мнение от Dinain » 02 Май 2025, 17:43

Аз не съм се заразявал. Или ако съм, така и не съм разбрал.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 17:43

Amazon написа: ↑
02 Май 2025, 17:12
Чукча-читател написа: ↑
02 Май 2025, 17:06
Thorn написа: ↑
02 Май 2025, 15:24
Официална версия, доколкото излиза от официални органи. В съвременния доста американицентричен свят - американските.

Има огромно значение откъде е дошъл вируса. Има значение коя страна е изпуснала биологично оръжие и коя е поръчала именно такива изследвания, водещи до създаване на супервируси.

Това за заетостта на болниците е въобще единственият смислен аргумент за действията повреме на цялата епидемия, освен успокоението,че все пак властите правят нещо. Пре средновековието молебени, в наше време - маскиране.

Първата жертва на пропагандата и корпоративните борби стана Спутник. А Астра Зенеката имаше необичайно високо ниво на странични ефекти и необичайно ниска ефективност.
Къде е записано, че ваксините са претендирали за временен ефект и САМО са намалявали тежестта на заболяването?Твърдеше се, че и намаляват възможността за заразяване. Още повече, че в началото нищо не беше съвем ясно.
Така беше - имаше случаи, когато при ваксинираните вируса не успяваше да навлезе повече от лигавиците на носа и устата. Вече дали това значи, че си заразен е въпрос на семантика.
Не успяваха да предотвратят масово заразяване, нито повторно заразяване. И няма никаква семантика както се изразяваш. В твоя пример си заразен и толкова. Но ако имаш късмет ваксината ще ти помогне да минеш по-леко. после вече ставаше и без ваксина след омикрона.
Обикновено съм прав :lol:
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 17:44

Dinain написа: ↑
02 Май 2025, 17:43
Подозирам, че така и не си разбрал, но ако случайно е така, значи си голямо изключение. Трябва да ти направят вивисекция и да те изследват. :lol:

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 17:56

Amazon написа: ↑
02 Май 2025, 17:16
Това за заетостта на болниците е въобще единственият смислен аргумент за действията повреме на цялата епидемия, освен успокоението,че все пак властите правят нещо. Пре средновековието молебени, в наше време - маскиране.
Донякъде, но не съвсем. Ясно, че повечето зараза е чрез допир и в началото нямаше истински маски, но ковида е "тлъстичък" вирус и М95 го спираше изцяло. То това спаси медицинския персонал.
Първата жертва на пропагандата и корпоративните борби стана Спутник. А Астра Зенеката имаше необичайно високо ниво на странични ефекти и необичайно ниска ефективност.
Е, чак пък пропаганда. Имаше в началото слухове, че е копие на въпросната Астра Зенека. Обаче след като руснаците го изнесоха в трети страни, като Аржентина, Сърбия и т.н. и всички декларираха, че Спутник е пласибо, стана ясно че не е копие на нищо.
Зараза чрез допир? Риъли? заразяването систава по класическияза коронавируси начин - по дихателен път.

Колкото до декларациите, че Спутник е плацебо, къде точно е официално обявен за такъв? Оказасе недостатъчно ефективен, КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ ВАКСИНИ, особено след започналите мутации на вируса. Айде, да дам аналогия с първоначалната, дълбокозабравена идея за военноисторически форум. Представи си стандартна противотанкова пушка от 1939, нормален за тогава калибър 37-35 мм. Тя и през 1939 не е 100% ефикасна, а примерносрещу танковете от края на войната си е почти плацебо. Това означава ли, че още отначало е била плацебо?

С мутациите, особено британската и индийската, всички ваксини се оказаха неефикасни. А колкото за адекватността на мерките, то в Беларус, където нямаше ограничения и в повечето африкански страни, където освен това доста ограничено се и ваксинираха и то главно с китайските ваксини, социален срив нямаше. Т.е. можеше да се мине и с доста по-леки мерки и резултатътщеше да е сходен. Но трябва дебело да подчертая, че това е послезнание. Мерките, които китайците моментално взеха бяхатолкова плашещо рестриктивни, че можеше да се очаква, че са изпуснали съвременен аналог на Черната смърт.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 02 Май 2025, 17:56

02 Май 2025, 17:44
Подозирам, че така и не си разбрал, но ако случайно е така, значи си голямо изключение. Трябва да ти направят вивисекция и да те изследват. :lol:
Подозирам, че не разбираш много от тази тема - нито сега, нито преди 5 години. Повечето хора, които познавам, не се разболяха, или са се разболяли така, че са разбрали само защото им се е наложило да се тестват за нещо. Защото не са идиоти и се ваксинираха своевременно. Въобще не съм изключение.

Аз съм твърдо за експертно мнение следващия път - назначава се медицински панел, заседават и излизат със становище. Ако трябва да се ваксинират всички, това е. Държавата го налага. Няма хън-мън. Имаш един месец да си ъплоуднеш сертификата или медицинско освобождаване или ти спират тока, водата и интернета. И почват да текат глоби.

Никакви обществени дебати и доморасли философи като теб. Агитатори е затвора. Стан ако ще да избяга в гората.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 17:57

Шит, имам проблем с единия компютър, а другият има проблем с клавиатурата- интервалът заяжда. Извинявам се за което.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 18:00

02 Май 2025, 17:56
Подозирам, че не разбираш много от тази тема - нито сега, нито преди 5 години. Повечето хора, които познавам, не се разболяха, или са се разболяли така, че са разбрали само защото им се е наложило да се тестват за нещо. Защото не са идиоти и се ваксинираха своевременно. Въобще не съм изключение.

Аз съм твърдо за експертно мнение следващия път - назначава се медицински панел, заседават и излизат със становище. Ако трябва да се ваксинират всички, това е. Държавата го налага. Няма хън-мън. Имаш един месец да си ъплоуднеш сертификата или медицинско освобождаване или ти спират тока, водата и интернета. И почват да текат глоби.

Никакви обществени дебати и доморасли философи като теб. Агитатори е затвора. Стан ако ще да избяга в гората.
Действията по време на ковида компрометираха тази философия и особено цензурата и лъжите на правителствата и "панелите". В един идеален свят на розови понита, където обичаш да витаеш, това което казваш е логично. В реалния свят в момента няма да стане, докато хоратане се уверят,че наистина става мор и по улицитесе виждат купища от трупове, които хора облечени в скафандри изгарят с огнемети и заравят в бетон.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 18:10

Вземи малко да се стегнеш, и да отговаряш с поне малко ниво на функционална интелигентност. Т. е.да се справяш с разпознаване какъв е въпроса и да отговаряш на него, а не на гласовете, които се хилят в главата ти. Кой се интересува дали си се разболял и ти и непредставителната извадка от няколко човека около тебе? И дали са карали леко разболяването дори без да го усетят.

Въпросът беше за ЗАРАЗИЛ се, правиш ли разлика? Щом тестът е установил вируса, значие имало зараза, а колко леко го караш е възможно да е зависило/или не и от ваксините.

Иначе дали ще караш леко зависеше от особеностите на организма, разбира се и от конкретната ваксина /уж Модерна се оказа най-ефикасна/ и най-вече от конкретния щам.

Лично аз карах единия път тежко /но не екстремално тежко и без да ходя на лекар/, а другия път точно потози начин - ако не се бях тествал, нямаше и да разбера, но това не означава, че ваксините са ме спасили от ЗАРАЗЯВАНЕ.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 02 Май 2025, 18:55

02 Май 2025, 18:00

Действията по време на ковида компрометираха тази философия и особено цензурата и лъжите на правителствата и "панелите". В един идеален свят на розови понита, където обичаш да витаеш, това което казваш е логично. В реалния свят в момента няма да стане, докато хоратане се уверят,че наистина става мор и по улицитесе виждат купища от трупове, които хора облечени в скафандри изгарят с огнемети и заравят в бетон.
Нищо не се е компроментирало, освен способността ти да различаваш реалност от фикция. Точно за това казах, че на доморасли философи като теб не трябва да се дава трибуна, а само на експерти.

Това, което казвам, е логично във всякакъв свят - решението трябва да е на експертите и то трябва да се изпълнява, и дали ТИ им вярваш или не, не е от значение, нито нечие "убеждаване".
Последна промяна 2 на Dinain, променена общо 2 пъти
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 02 Май 2025, 19:01

02 Май 2025, 18:10

Вземи малко да се стегнеш, и да отговаряш с поне малко ниво на функционална интелигентност. Т. е.да се справяш с разпознаване какъв е въпроса и да отговаряш на него, а не на гласовете, които се хилят в главата ти. Кой се интересува дали си се разболял и ти и непредставителната извадка от няколко човека около тебе? И дали са карали леко разболяването дори без да го усетят.

Въпросът беше за ЗАРАЗИЛ се, правиш ли разлика? Щом тестът е установил вируса, значие имало зараза, а колко леко го караш е възможно да е зависило/или не и от ваксините.

Иначе дали ще караш леко зависеше от особеностите на организма, разбира се и от конкретната ваксина /уж Модерна се оказа най-ефикасна/ и най-вече от конкретния щам.

Лично аз карах единия път тежко /но не екстремално тежко и без да ходя на лекар/, а другия път точно потози начин - ако не се бях тествал, нямаше и да разбера, но това не означава, че ваксините са ме спасили от ЗАРАЗЯВАНЕ.
Понеже си когнитивно тъп, всяко нещо трябва да ти се повтаря:
Говорим за какво излезе реално. На кой му се размина без въобще да се зарази?
Ти пита на кой му се разминало, аз ти отговорих - на мен, и на повечето хора, които познавам. Така че не ми излизай сега с номера "кой го интересува, то не е представителна извадка". :lol:

(Между другото на български е правилно "на кого?")

Какво се опитваше да постигнеш с тази пожълтена новина за онзи парализиран грък?
Че в изключително редки случаи ваксините са предизвикали усложнения ли? Мерси, това го знаем от години. Както знаем и че ваксините спасиха милиони животи, няма да ти вадя статии сега, че Земята е кръгла. Ето това "излезе реално".
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 21:15

02 Май 2025, 18:55

Нищо не се е компроментирало, освен способността ти да различаваш реалност от фикция. Точно за това казах, че на доморасли философи като теб не трябва да се дава трибуна, а само на експерти.

Това, което казвам, е логично във всякакъв свят - решението трябва да е на експертите и то трябва да се изпълнява, и дали ТИ им вярваш или не, не е от значение, нито нечие "убеждаване".
В твоя святна розови понита е разбира се така. Теоретично. А на практика "експертите" не убедиха, че са експерти, становищата им бяха налагани административно, а становищата на други експерти, които също прилагаха научна аргументация бяха административно неглижирани, подлагани на цензура и с лекота обявявани за дезинформация. И съответно огромна част от обществото вече не вярват в подобни експертни оценки. Основателно или не, но е факт.

И доколкото ограничителните мерки се налагат от правителствата, а не от така наречените експерти, то след ситуацията с ковида правителствата са далеч по-малко склонни даналожат такивав противовес на общественото мнение, агласове като твоя са доста маргинални.

Естествено пр иочевидна тежка епидемия тип чума, всичко щесе промени.

Аватар
Stan
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Stan » 02 Май 2025, 22:30

Maxi написа: ↑
02 Май 2025, 16:56
Stan написа: ↑
02 Май 2025, 16:13
Maxi написа: ↑
02 Май 2025, 14:44

Аз бих перифразирал Динан,
Тези неваксинирали се и после заразили други, тях може ли да ги приравним към алкохолиците и ядящи доkазано вредни храни ?

П.С. Много се подценява и не се коментира, но такива "герой" задръстиха системата, и така пряко нанесоха щети на останалите.
Няма нужда да влизаш в ролята на Динайн. Достатъчно способен е, kаkто се видя от цитата, сам да задава глупави въпроси. Зададе kонkретен (доста глупав) въпрос и получи kонkретен отговор.

Но, аkо много държиш, да доразвием въпроса - а kаkво правим с ваkсинираните, kоито зарадяват други хора?
:D
В единият случай, хората са предприели адекватни мерки за да пазят останалите, като се ваксинират.
за другите всичко беше майтап и непукизъм.
Та какво да правим ?
Ваkсиниран може ли да разпрострнява вируса? Може. Таkа че остави тези приkазkи, че "предприели адекватни мерки за да пазят останалите".
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
Stan
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Stan » 02 Май 2025, 22:47

Аз също не съм се разболявал или поне въобще не съм разбрал.
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 02 Май 2025, 23:12

A тествал ли си се?

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 02 Май 2025, 23:38

02 Май 2025, 21:15
02 Май 2025, 18:55

В твоя святна розови понита е разбира се така. Теоретично. А на практика "експертите" не убедиха, че са експерти, становищата им бяха налагани административно, а становищата на други експерти, които също прилагаха научна аргументация бяха административно неглижирани, подлагани на цензура и с лекота обявявани за дезинформация. И съответно огромна част от обществото вече не вярват в подобни експертни оценки. Основателно или не, но е факт.

И доколкото ограничителните мерки се налагат от правителствата, а не от така наречените експерти, то след ситуацията с ковида правителствата са далеч по-малко склонни даналожат такивав противовес на общественото мнение, агласове като твоя са доста маргинални.

Естествено пр иочевидна тежка епидемия тип чума, всичко щесе промени.
Освен да ти предложа още веднъж да прочетеш какво съм написал, внимателно, с друго не мога ти да помогна.

Вероятно е отвъд твоето разбиране за управление, но в съвсем сбит вид (да ти го повторя) - в какво вярва или не "обществото" е без значение, и никой не е нужно да го "убеждава" в нещо. Никой не се допитва до "обществото" дали вярва или не вярва в слагането на предпазен колан или плащането на данъци, нито те "убеждава" да го правиш - те са задължителни със закон, и за който не го спазва, следват санкции. Точка.

Ролята ти на говорител на "правителствата" пък въобще не коментирам. :D
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 03 Май 2025, 01:13

Никой не се допитва до "обществото" дали вярва или не вярва в слагането на предпазен колан или плащането на данъци, нито те "убеждава" да го правиш - те са задължителни със закон, и за който не го спазва, следват санкции. Точка.
Ето, живее си в измислен свят. В неговите представи който не плаща данък или не слага колан, получава санкция и точка! Ама в реалния живот е многоточие... :lol:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 03 Май 2025, 01:22

03 Май 2025, 01:13
Никой не се допитва до "обществото" дали вярва или не вярва в слагането на предпазен колан или плащането на данъци, нито те "убеждава" да го правиш - те са задължителни със закон, и за който не го спазва, следват санкции. Точка.
Ето, живее си в измислен свят. В неговите представи който не плаща данък или не слага колан, получава санкция и точка! Ама в реалния живот е многоточие... :lol:
Безпомощен брътвеж.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 03 Май 2025, 01:47

Безпомощен доктринер. Като тие толкова ясно, защо правителството не наложи санкции, глоби, лишавания от права и т. н. по време на пандемията?

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 03 Май 2025, 11:30

03 Май 2025, 01:47
Безпомощен доктринер. Като тие толкова ясно, защо правителството не наложи санкции, глоби, лишавания от права и т. н. по време на пандемията?
Някои наложиха, ти си неосведомен - без сертификат не можеше да пътуваш, да влизаш в разни учреждения и т.н. В някои институции хора без сертификат бяха уволнени - например американската армия. Но мярките не бяха достатъчно решителни, никой не знаеше какво точно да прави - такава пандемия имаше за пръв от 100 години. Когато е била предната, не е имало телевизия дори, камо ли интернет и социални мрежи, където дебили да се упражняват в дезинформация и политиканстване, и средства за налагане и контрол, каквито съществуват днес. Също така хората не са пътували като днес, което да доведе до толкова светкавично разпространие.

Както казах, моята надежда е, че уроците са били научени и при следващата пандемия ще знаят какво да правят и няма да се гламотят толкова. Както никой няма тепърва да почва обществен дебат "вярвате ли в носенето на каска за мотористи" и да те "убеждава" в ползите й, че да благоволиш да сложиш. Може да не си съгласен, но това е моето гледище - твоя си работа.

Сега разбра ли, че спориш заради самото спорене?

ПП Хрумна ми, че предпазните колани са нелоша аналогия (апропо, аз не съм съгласен, че ваксините са точна наука - не са). Както в масовия случай предпазват от наранявания при катастрофа, коланите естествено не са 100% гаранция, че няма да пострадаш, и в някои редки случаи могат да навредят - например ако паднеш с колата от мост в река и се удавиш, защото не си могъл да се отключиш. Тогава Трън ще влачи сензационни статии в жълто за удавила се майка на 3 поради дефектирал предпазен колан, която е осъдила държавата, задължила я да слага предпазен колан. 🤡
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 03 Май 2025, 12:39

Мани колко си зле! Очевидно говорех за българското правителство, но и като цяло - американското днес също е малко вероятно да наложи такива мерки, поради липса на доверие в "експертите". :lol:

Описанието ти на испанския грип е потресаващо невярно, както и повечето тивключвания на тема история. Нямало интернет, политикани и дезинформация! Интернет е нямало, но е имало преса, в застреляни стохилядни градове са излизали по пет вестника.

И не били пътували ли?!!!

Алоо - това е Първата световна война! МИЛИОНИ хора са "пътували", цели батальони са се заразявали почти едновременно, самолети може и да не е имало, но кораби са плавалии до всяко ъгълче на планетата, от Шпицберген до Кергелен.

Твоята надежда, че уроците са били научени? О, наивно малко дете от детската градина? Кога уроците от историята са били научени? И кои уроци са научени? Дали е тези, които ти смяташ, или примерно, че правителствата при епидемия ще лъжат, ще налагат цензура, ще използват "спешната покупка на животоспасяващи ваксини" за многомилиардни корупционни сделки или в най-добрия случай, обзети от паника и под натиск, ще предприемат неадекватни репересивни мерки, които дори те няма да спазват /спомни си партито на Борис Джонсън!/.
Последна промяна 4 на Thorn, променена общо 3 пъти

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 03 Май 2025, 15:14

Хубаво, казвам го за последно. След овър реакцията с мерките срещу Ковид, които далеч надхвърляха действителната опасност от болестта, и след като мненията на експертите се оказаха не до там недвусмислени, правителствата дълбоко ще се замислят дали така да реагират при една следваща епидемия, освен ако тя не е видимо нещоот типа на черната чума, та ако ще "експертите" да пенят, а полезните идиоти като Динайн да квичат за глоби, наказания, затвор и цензура.

И без това на теб това ти е рецептата за всчико - глоби, наказания, затвор и цензура, срещу всеки, който не мисли като теб. Типичен жълтопаветник. :lol:
Последна промяна 1 на Thorn, променена общо 3 пъти

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 03 Май 2025, 15:30

И ти имаш правото на своя wishful thinking, като всеки дървен философ, който никога не е вземал управленченски решения за каквото и да било и вярва, че акцията на Моторола наистина пада след специална операция с пейджъри на Мосад. :D

Моята надежда вече я изразих.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 03 Май 2025, 15:43

03 Май 2025, 15:14
Хубаво, казвам го за последно. След овър реакцията с мерките срещу Ковид, които далеч надхвърляха действителната опасност от болестта
Твърди се за 18 милиона жертви, като 6 милиона потвърдени от медиците. На някой места смъртността е била 350 на 100 000 жители. Отделно остатъчни ефекти при оцелелите. За мен това си е “clear and present danger” отвсякъде. Да, далеч е от испанският грип с 50 милиона жертви, но не е сезонен грип.

https://shea-online.org/updated-covid-1 ... -indicate/

Отделно, че заради тези “корупционни” пари отишли при фармацевтичните компании в момента имаме ваксина срещу СПИН.

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 03 Май 2025, 16:29

Да, сериозна болест беше. Преди всички да минат през нея. В момента ковидът не е повод даже да не отидеш на работа сам по себе си. Грипче.

Иначе нещо от типа на хонконгския грип през 1968. Гадно, с много жертви, но не спира обществения живот за две-три години.

Вие естествено като чуете Беларус, реагирате първосигнално, но генетично там са същите хора. Лукашенко не наложи мерки за изолация като останалите, училищата работиха, футбол се играеше. И не дадоха повече жертви от другите.
Последна промяна 2 на Thorn, променена общо 3 пъти

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Thorn » 03 Май 2025, 16:29

Я дай нещо за създадената с корупционни пари ваксина срещу СПИН,че съм я пропуснал.
Последна промяна 1 на Thorn, променена общо 3 пъти

Отговори