Работен форум ⇒ Технически съобщения

Място за съобщения и предложения относно форума

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Технически съобщения

Мнение от Archer » 07 Сеп 2022, 15:08

Според мен, форумът и темите не се индексират.
Еми те се индексират ама като са на 101 страница примерно няма как да ги намериш ако не знаеш какво търсиш.
То тва им са триковете на гугъл не те блокират ама в търсачката те пращат на майната си.

Отдавна съм казал в европа гугъл и фейсбук трябва да са забранени и да има само европейски платформи!

Аватар
контрол_alt
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от контрол_alt » 07 Сеп 2022, 15:53

Уф ..., аз ти казвам, че при търсене на "конфликтът в Украйна форум" в гугъл не се намира дори темата с милион и двеста посещения и двадесет хиляди поста, а ти говориш за детайли. Googlebot, fetch, не знам дали са вързали сайта към гугъл аналитикс, гугъл сърч консол + sitemap(много важно). Не знам дали phpBB има robots.txt, но със сигурност съществува нещо подобно и е възможно точно там да са блокирани търсачките и т.н.... Както и да е, точка.
"Либералът е комунист с диплома, мислещ като негър."

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 07 Сеп 2022, 16:31

аз ти казвам, че при търсене на "конфликтът в Украйна форум" в гугъл не се намира
Ми нали ти казвам излизат само новинарски медии, иначе гугъл'джиите много внимават с медии за да не ги ядосат и да няма дезинфо.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Сеп 2022, 17:01

контрол_alt написа: ↑
07 Сеп 2022, 14:35
Според мен, форумът и темите не се индексират.
Вероятно си прав. Не ми е много ясно, как се инциира индексирането, ти явно имаш опит. Има списъци със стъпки, които да се направят, за да се “популяризира” сайт в Гугъл, но се съмнявам да има кой да се занимава. Иначе се вижда и спросто око. В дъното на заглавната страница има колко потрежители са онлайн. В момента само - трима. Ако имаше имдексиращи ботове, щаха да са много повече - примерно 30.

Аватар
контрол_alt
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от контрол_alt » 07 Сеп 2022, 18:30

Amazon, не е никак трудно, но не се занимавай с това ако си далеч от тази област. Ако има някой от модераторите, който е наясно, цялата работа отнема не повече от час-два. Основното е да се регистрира в гугъл аналитикс и да се даде на сайта да генерира sitemap ако не е направено. Освен това струва ми се, че достъпът на търсачките към сайта някъде в конфигурацията е тотално забранен.

https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... o_sitemap/
"Либералът е комунист с диплома, мислещ като негър."

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 09 Окт 2022, 21:42

контрол_alt написа: ↑
07 Сеп 2022, 18:30
Amazon, не е никак трудно, но не се занимавай с това ако си далеч от тази област. Ако има някой от модераторите, който е наясно, цялата работа отнема не повече от час-два. Основното е да се регистрира в гугъл аналитикс и да се даде на сайта да генерира sitemap ако не е направено. Освен това струва ми се, че достъпът на търсачките към сайта някъде в конфигурацията е тотално забранен.

https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... o_sitemap/
Администратор на форума с нежелание съм аз, но наистина няма кой да се занимава с това.

Имаше ботове, имаше индексиране, май е спряно, не помня вече защо.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Сун Дзъ
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Сун Дзъ » 10 Окт 2022, 01:16

Сега погледнах сорса на индекса на форума и имам основателни опасения, че Гугъл не е наясно за какво става дума в този сайт (форум).
Първо оттам идва проблема, а липсата на индексирани страници е защото платформата е стара - новите се самоиндексират. Аз вече два пъти си сменям платформите в магазините и водя драматична война с Гугъл, защото гадината тихомълком вкарва нови и нови промени. :lol:

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 10 Окт 2022, 02:17

война с Гугъл, защото гадината тихомълком вкарва нови и нови промени
Те тва всички го правят, за това съм писал тия американски платформи веднъж за винаги да се изгонят от европа и да се заменят с европейски
Всяка европейска държава примерно има аналог на youtube примерно ние тук си имаме vbox .

И всякакви търсачки си имаме тука в европа.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 26 Мар 2023, 11:45

Дали е възможно да добавите сред сайтовете, от които може да се слага видео, и руското ВК (vk.com)?

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 03 Апр 2023, 03:03

Има ли някой? @admin
vassiln написа: ↑
26 Мар 2023, 11:45
Дали е възможно да добавите сред сайтовете, от които може да се слага видео, и руското ВК (vk.com)?

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 03 Апр 2023, 03:47

03 Апр 2023, 03:03
Има ли някой? @admin
26 Мар 2023, 11:45
Според мен това е качество на форумният темплейт а не просто настройка, която може да се добави от администратора.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 03 Апр 2023, 17:45

Жалко. Благодаря за отговора.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 20 Апр 2023, 18:04

Свързваме се с Вас по повод поетапно обновяване на хостинг сървъри от нашата инфраструктура, което извършваме.
Предстои да обновим софтуера за базите данни към най-новата версия MariaDB 10.6.

На 24 април 2023г. (понеделник), след 22:00 ч. ще започне обновяването на сървър dota.superhosting.bg, на който e разположен един или няколко администрирани от Вас хостинг акаунта.

Ще има прекъсване в достъпа до услугата по време на обновяването, като очакваме то да не надхвърли един час.

Новата база данни MariaDB 10.6 поддържа всички функционалности на текущата версия и редица подобрения.

Няма да бъдат извършвани други промени в текущата конфигурация на сървъра.

Моля да ни извинете за създаденото неудобство.

Поздрави,
Техническа поддръжка
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 27 Апр 2023, 21:18

Тази вечер като кликам върху линкове към Туитър ме праща направо там, вместо да ми ги отваря в отделна табулация. Преди не беше така.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 27 Апр 2023, 21:42

ми виж си настройките на браузъра бе :lol:

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 11 Окт 2023, 20:29

Със задоволство забелязвам една техническа новост във форума - вече не мога да цитирам Динаин.
Предполагам, че има някаква нова функция при игнорирането на събеседник или маркирането му като враг?

Отговори