Съвременно въоръжениеВоенни приложения на изкуствения интелект

Модератори: Sharana, Amazon

Отговори
Аватар
ISTORIK
Модератор
Мнения: 783
Регистриран на: 14 Ное 2016, 09:00
Местоположение: XIII век
Контакт:
Status: Offline

Военни приложения на изкуствения интелект

Мнение от ISTORIK » 16 Авг 2019, 19:05

Основните военни приложения на изкуствения интелект и машинното обучение са за подобряване на C2, комуникации, сензори, интеграция и оперативна съвместимост.

Технологиите за изкуствено разузнаване позволяват координация на датчици и ефектори, откриване и идентифициране на заплахи, маркиране на позиции на противника, прихващане на цели, координация и деконфликтиране на разпределени присъединяващи се огньове между мрежови бойни превозни средства и танкове, също - в пилотни и безпилотни екипажи (MUM-T).

Интелигентната система за автопилот (Intelligent Autopilot System) съчетава принципите на обучението за чиракуване и поведенческото клониране, при което автопилотът спазва действията на ниско ниво, необходими за маневриране на самолета и стратегията на високо ниво, използвана за прилагане на тези действия. Внедряването на IAS използва три фази; пилотно събиране на данни, обучение и автономен контрол. Целта е да се създаде значително по-автономен автопилот, който да подпомага пилотите при реагиране в извънредни ситуации.

Повече за изкуствения интелект и за неговите приложения можете да прочетете тук:

https://www.forumnauka.bg/topic/1576-%D ... ent-440372
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани