Не съм апологет на митата. И така както си поставил въпроса, отговора е не-няма да повишат качеството. Обаче е хубаво митата да са реципрочни. Освен това в чудовищно образование, като САЩ, нещата са много размити и трябва да внимаваме с обобщенията, колкото и хубаво да звучат.centara написа: ↑04 Юли 2018, 20:42Основно правило, когато човек не е доволен от нещо в живота си, е да погледне в огледалото, а след това да търси вина в другите. Понякога ми е жал за въпросните американци, друг път си мисля, че си заслужават Тръмп. Те ще са най-големите губещи.Що се отнася до производствата - добре, налагат се мита, спира се вносът на коли от чужбина. Това ще накара ли GM и Ford да произвеждат по-качествени коли? Аз лично не виждам причина това да стане.Amazon написа: ↑04 Юли 2018, 18:13Да, сами си избират съдбата. В тази връзка не са толкова за жалене, защото дори да си докарат рецесия, външната търговия като процент от БВП се върти, около 10% през оследните три десетилетия. Та ще имат какво да сложат на масата, дори при най-лоши сценарии.
https://www.statista.com/statistics/258 ... ge-of-gdp/
Ти също си дал хубави примери. Слагаш мита и какво от това? За да имат печалба, от Хонда, до Еърбъс си изнасят производствата в САЩ и нещата се урегулират. Отделно че винаги има изоставени заводи, които могат да се използват а и отделните щати се бият като вълци по между си, за да привлекат секси инвеститори от богатият Северозапад, Западна Европа, или Япония.