При ретро коли освен естетическото състояние най много се гледа мотора колкото по рядък е толкова повече ще скочи цената.Освен това в някакъв момент тези коли ще станат и ретро, което пък ще им добави стойност
Игри ⇒ Хобита, играчки и интересни джаджи
Модератор: Ksantip
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Хобита, играчки и интересни джаджи
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Има още няколко десетилетия преди тези коли да се превърнат в ретро така че ще го мисля тогава
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Това е отвратително хабене на ресурси! Ресурсите нужни за направата на еднодневка (енергия, материали, труд, инженеринг и т.н.) са почти същите, като за направата на здрава надеждна кола.Player101 написа: ↑11 Юли 2026, 09:25Проблемът с надежността ще се влошава. Китайците са почнали да сменят автомобилите като телефони, през година - две. Караш ли нещо по-старо си назад с материала. А понеже там втора ръка пазар почти липсва, употребените коли се събират в огромни складове да залежават. Ако подобна мания ширне и по други пазари - надежност нанай.
Последните две десетилетия големите производители поне се опитват да гонят надеждност. Поне това виждам около мен - новите коли, не се очаква да ходят в сервиз първите 7 години. Гаранциите също ми се струва, че станаха по-големи и като пробег и като години. Ще е много гадно ако това отиде в кофата заради налаганото от китайците ниско качество и (измамно) ниска цена.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Off Topic
Да, ако когато се сби с мечката в далечината се виждаха небостъргачи.
Някаква много странна смесица от цивилизация, и абсолютна дивотия. Наши приятели и съседи имат барака и платноходка на едно езеро в Пенсилвания. До там се стига по път който пресича гора. Като пиша гора точно това имам предвид - само гъста стара гора и нищо друго. И така над два часа! По някой път ме хваща страх баси. Сигурен съм че тия филми на ужасите, половината са по истински случай…
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Нормално, все пак култивирането на вашия край започва преди около 300 години, което изобщо не е много време и е естествено да има повече оцеляло диво отколкото в Европа. Предполагам красотата е голяма, но все пак не бих искал да попадам в ситуация в която е възможно някое гризли да ме изкорми докато небостъргачите се виждат в далечинатаAmazon написа: ↑11 Юли 2026, 15:07Да, ако когато се сби с мечката в далечината се виждаха небостъргачи.Някаква много странна смесица от цивилизация, и абсолютна дивотия. Наши приятели и съседи имат барака и платноходка на едно езеро в Пенсилвания. До там се стига по път който пресича гора. Като пиша гора точно това имам предвид - само гъста стара гора и нищо друго. И така над два часа! По някой път ме хваща страх. Сигурен съм че тия филми на ужасите, половината са по истински случай…
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Гледайте какво братята китайци, могат да ти изпратят по пощата!
Персонална летяща машина! В клипа казаха, че има такива сертифицирани американски, но стрували 100 000 долара. А това не било скъпо каквото и да значи това. И изглежда добре проектирано и произведено - по два мотора и ротор на всеки ъгъл за повече сигурност. Не ми хареса колко е нестабилен близо до земята - явно нямат софтуер на нивото на DJI. Има и дистанционно, ако искаш да повозиш тъщата…
https://www.youtube.com/watch?v=bUkvDe0x47A
https://www.youtube.com/watch?v=bUkvDe0x47A
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
https://www.youtube.com/watch?v=sFpgLxqJDQg
Това видео го бях пускал преди време тук, видно от сайта им, цената е 148,000 USD, даже се вижда от кои щати са клиентите...
Китайските другари са откраднали дизайна, сега само чакаме цените да паднат...
Това видео го бях пускал преди време тук, видно от сайта им, цената е 148,000 USD, даже се вижда от кои щати са клиентите...
Китайските другари са откраднали дизайна, сега само чакаме цените да паднат...
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
Като видях колко лесно го разби, това чудо май няма сензори за близост. Най- простия дрон (изключвам FPV вариантите!) дори няма как да го докараш до такъв ъгъл на атака близо до земята.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Да бе вярно, спомних си. Даже тогава обсъждахме с жената, че сина на неин колега е започнал работа в тази фирма след МИТ.EddieBG написа: ↑13 Юли 2026, 06:59https://www.youtube.com/watch?v=sFpgLxqJDQg
Китайските другари са откраднали дизайна, сега само чакаме цените да паднат...![]()
Иначе виждам че сред клиентите има и европейци, не са само щатите.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Той за това единият, който явно е дронаджия попита: “Абе това няма ли бутон за приземяване?!”
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв 
Строши-пилот 
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Добре де, знаеш какво съм се опитал да кажа, там функцията на екрана на дистанционното, която връща дрона по координати, на зададена височина, и меко го приземява.Bruchpilot написа: ↑15 Юли 2026, 22:13Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв![]()
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Някой друг милион да си купиш Cirrus и ти ще имаш такъв бутонИзвинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв

- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Днес фиида ме захрани с едно по-натурално видео. Това не е нищо върху което да се изкихаш!Amazon написа: ↑13 Юли 2026, 14:38Да бе вярно, спомних си. Даже тогава обсъждахме с жената, че сина на неин колега е започнал работа в тази фирма след МИТ.EddieBG написа: ↑13 Юли 2026, 06:59https://www.youtube.com/watch?v=sFpgLxqJDQg
Китайските другари са откраднали дизайна, сега само чакаме цените да паднат...![]()
Иначе виждам че сред клиентите има и европейци, не са само щатите.
https://www.youtube.com/watch?v=dlWqlY5uvOU
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Да, съвсем изключих за rth. Въпреки, че не знам дали в случая щеше да помогне, по-скоро ако има "паник бутон", който го връща към хоризонта и го спира на висене.Amazon написа: ↑15 Юли 2026, 22:39Добре де, знаеш какво съм се опитал да кажа, там функцията на екрана на дистанционното, която връща дрона по координати, на зададена височина, и меко го приземява.Bruchpilot написа: ↑15 Юли 2026, 22:13Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв![]()
П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки.
Строши-пилот 
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
"П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки."
Благодаря за препоръката. Ще си взема само DJI NEO2 и ще си го ползвам като летяща камера за близо. А за трипа в Родопите - MAVIC Air2S със бустер на сигнала да видя до колко километра ще отиде. Велосипедът ми е готов, нямам търпение да покарам в събота.
Благодаря за препоръката. Ще си взема само DJI NEO2 и ще си го ползвам като летяща камера за близо. А за трипа в Родопите - MAVIC Air2S със бустер на сигнала да видя до колко километра ще отиде. Велосипедът ми е готов, нямам търпение да покарам в събота.
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Губят навигация или какъв е проблема?Bruchpilot написа: ↑16 Юли 2026, 12:02П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки.
След десетина дена исках да разходя моя около Врна, Балчик и Албена.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Губят и навигация, и връзка с радиото. Освен това върви здраво спуфинг, миналия ден един човечец се оплаква, че летял май около Крапец, а изведнъж дронът му се оказал в ЧилиSharana написа: ↑16 Юли 2026, 18:47Губят навигация или какъв е проблема?Bruchpilot написа: ↑16 Юли 2026, 12:02П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки.
След десетина дена исках да разходя моя около Врна, Балчик и Албена.
Внимавай много, преди да пуснеш провери за смущения. Аз лично не мисля да рискувам, въобще няма да го вземам с мен.
П.П. Ако си с Мавик вероятно няма да имаш проблем, дори и да се появи, веднага му сменяш режима на този, който е без гпс. За другите модели препоръчват максимум до 10-20 метра височина.
Строши-пилот 
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Добре де, откъде идват тези смущения по Черноморието?
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
С мини про-то съм си още, по-големите за хоби употреба са си главоболие.Bruchpilot написа: ↑17 Юли 2026, 11:29Губят и навигация, и връзка с радиото. Освен това върви здраво спуфинг, миналия ден един човечец се оплаква, че летял май около Крапец, а изведнъж дронът му се оказал в Чили![]()
Внимавай много, преди да пуснеш провери за смущения. Аз лично не мисля да рискувам, въобще няма да го вземам с мен.
П.П. Ако си с Мавик вероятно няма да имаш проблем, дори и да се появи, веднага му сменяш режима на този, който е без гпс. За другите модели препоръчват максимум до 10-20 метра височина.
Това за спуфинга е ясно, че може да прихване нещо. Но то дрона не лети по GPS. Като хвърчах около Невски миналата година съм закачил народното събрание - и сателитите изчезнаха и локацията беше някъде другаре, но това не пречи да продължиш да си летиш с дрона ръчно.
Не разбирам какво може да блокира видео-сигнала или командния радио-сигнал (предвид дистанциите), освен ако не говорим за локални (бълграски) системи за РЕБ, които да са активни. В което не виждам логика.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Русия, Украйна, НАТО... Цялото крайблежие в момента свети в червено:
https://gpsjam.org/?lat=42.56407&lon=28 ... 2026-07-16
Да, обаче много зависи в какъв режим си в момента. "Спорт" например изключва доста от нещата. Но ако в този момент изгуби и връзка с радиото, директо отпрашва за Тимбукту, освен ако не е с изключена опция за връщане. Буквално днес следобед четох за още три случая от последните дни /единият дрон е спасен след гонитба по плажа/. Съдейки по написаното явно има и наши смущения, и то целенасочено за радио-комнадната връзка. Никой до момента не пише да е губил видео.Sharana написа: ↑17 Юли 2026, 20:26С мини про-то съм си още, по-големите за хоби употреба са си главоболие.
Това за спуфинга е ясно, че може да прихване нещо. Но то дрона не лети по GPS. Като хвърчах около Невски миналата година съм закачил народното събрание - и сателитите изчезнаха и локацията беше някъде другаре, но това не пречи да продължиш да си летиш с дрона ръчно.
Не разбирам какво може да блокира видео-сигнала или командния радио-сигнал (предвид дистанциите), освен ако не говорим за локални (бълграски) системи за РЕБ, които да са активни. В което не виждам логика.
Явно в момента нещата са много напечени - даже при мен в централна България на последък трудно хващам сателити на земята, а например един по-сатричък ръчно сглобяван дрон в последните дни въобще не може.
Строши-пилот 
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Да се посмееш малко, а и да видиш колко е сериозно положението - току ще получих съобщение от селската община: до няколко дни щели да ни доставят "Bear Resistant" кофи за боклук! От нас не се изисквало нищо, освен да ги използваме. Хубавите "мечи" кофи са бая скъпи, пък и ще трябва да плащат повече на компанията за извозване на боклука - щом общината е решила да се изръси, явно положението е пенлеве.
Надолу по пътя от нас има три къщи, в една от които гледат кози, а друга е ферма за яйца - измислили са си звукова сигнализация, май с вувузели, за да се предупреждават един друг - не се ебавам. Дето казваше един колега живеещ в същата област - ходя с пушката да си взема пощата.
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Ясно, някои хора харесват книги за трапери, ти имаш възможността да живееш като такъвAmazon написа: ↑24 Юли 2026, 19:37Да се посмееш малко, а и да видиш колко е сериозно положението - току ще получих съобщение от селската община: до няколко дни щели да ни доставят "Bear Resistant" кофи за боклук! От нас не се изисквало нищо, освен да ги използваме. Хубавите "мечи" кофи са бая скъпи, пък и ще трябва да плащат повече на компанията за извозване на боклука - щом общината е решила да се изръси, явно положението е пенлеве.
Надолу по пътя от нас има три къщи, в една от които гледат кози, а друга е ферма за яйца - измислили са си звукова сигнализация, май с вувузели, за да се предупреждават един друг - не се ебавам. Дето казваше един колега живеещ в същата област - ходя с пушката да си взема пощата.![]()
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
През уикенда ходих до Панагюрище на юбилей и успях да полетя повече от час с DJI NEO2(панорами, селфита, и любимите ми "дронита"-клипчета с малко отдалечаване от обекта и връщане обратно). Понеже карах по стария път през Байлово малкото ми бензиново псевдоспортно "борче" С4 ме изненада приятно с разход под 6 литра на 100. Нямам търпение да си подкарам колелото, но ми се бави зарядното.
Новата ми джаджа този път ще е през Септември за рожден ден - очила RayNeo air 4 pro(с дрона работят отлично)

Новата ми джаджа този път ще е през Септември за рожден ден - очила RayNeo air 4 pro(с дрона работят отлично)