Някой да има мнение по въпроса, да е ял диво прасе, да е ловувал, да е чел нещо?
Мислех и за сърни, щото са толкова много че няма да е трудно, ама някак си ми е жал, пък и ако децата разберат че съм утрепал Бамби с куршум в главата, ще ме линчуват!
Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q
Само ще ги гърмиш ли свинете или ще ги ядеш после ?Amazon написа:Обмислям пролетта да мина на природни продукти. Демек да стартирам лов на диви прасета.![]()
Някой да има мнение по въпроса, да е ял диво прасе, да е ловувал, да е чел нещо?
Мислех и за сърни, щото са толкова много че няма да е трудно, ама някак си ми е жал, пък и ако децата разберат че съм утрепал Бамби с куршум в главата, ще ме линчуват!
Разбира се че няма да ги гърмя за удоволствие, мразя да убивам. За тези се замислям, защото ги отглеждат на един голям речен остров специално за лов. Отиваш с водач, а после прасчо на лаборатория и после на месар:)Сун Дзъ написа: Само ще ги гърмиш ли свинете или ще ги ядеш после ?
Че трихинелозата е много коварна.
Те тука са една върху друга. По дворовете, по пътищата, по горите...даже молят хората няколко пъти годишно да ходят да ловуват в парковете, че да разредят малко животните, които освен автомобилите нямат друг естествен враг. И тий като огромна част от държавата е покрита с гори те са милиони. Никой не знае колко точно, но били над 40 милиона само от тези обикновените сърни.T-72 написа:На сърни не можеш.Освен ако не си бракониерин.Можело само веднъж, но само по сръндак.
Добър съвет.acoc написа:По добре си купи хубав фотоапарат и отивай на лов за диви животни като ги снимаш. После поствай тук снимките. И така всички доволни, и животните цели и здрави и ние ще се радваме на уникални снимки.Успех.
Дивечово месо съм ял само от Бизон. Не ми направи особено впечатление.miauu написа:Не съм ловец, но съм ял месо от диво прасе(и разни други диви четириноги). Не ми харесва. Трябва дълго да се вари, за да стане годно за ядене, а вкусът му не е нищо особено. Може би е до "вкусов" навик - свикнал съм на месо от домашни животни(прасета, ярета, агнета и т.н.). Ама нищо не ти пречи да опиташ. За месо от диви животни си има специални рецепти.
Така както си го написал излиза 25% еленско, 25% свинско и 50% сланина, т.е. 50% към 50% съотношение месо/сланина ?Сун Дзъ написа:Да ви кажа една сръбска рецепта от мой приятел - тамошен ловджия. Равни части еленско и свинско плюс 50% сланина (на 10 килограма дивеч - 5 килограма сланина), пълнено за наденица. После на дървени въглища - няма аналог.
Абе....Убеден ли си, че всички ловци го правят?T-72 написа:Даваш го за изследване Мясото и готово.
Е това с вегета някак си не го разбирам, ама всеки си има вкус.Сун Дзъ написа:Затова съм пояснил - "(на 10 килограма дивеч - 5 килограма сланина)"
Разбира се подправки - червен и черен пипер на вкус, плюс вегета.
Точно защото не го правят го пиша...Almasy написа:Абе....Убеден ли си, че всички ловци го правят?T-72 написа:Даваш го за изследване Мясото и готово.
Инак - без коментар - напълно си прав.
Ловджии думнали няколко прасета. Разделили си ги. На единия се паднали 2(защото той ги отстрелял). Изпратил месо за тстване и от двете прасета, но докато чакал резултата си направил буркани от месото и на двете прасета. Дошли резултатите - едното прасе с трихинелоза. Рева човека и изхвърли всички буркани, защото беше смесил месото на прасетата. Един съсед пък хич не се церемони с изследвания - сърни, мечки, прасета, всичко яде, ама си го яде сам.T-72 написа:Даваш го за изследване Мясото и готово.
Северозапада. И аз съм гледал за хора в Аляска, които живеят изцяло, или почти изцяло от лов. Аз лично не съм стъпвал там, но ми се иска. Интересно място е.Амазон, ти в кой щат си че има толкова много сърни - някъде в Северозапада или Аляска. Гледал съм филми за Аляска. Местните яко отстрелват лосове за прехрана.