И аз така и никога не открих защо. Макар че при мен се случва веднъж на месец а не през ден. Не знам дали е проблем на хостинга, или на форумната платформа (phpBB). Обикновено се оправя след като рестартирам айпада, или изчистя кеша на браузера на PC-то.Bruchpilot написа: ↑10 Окт 2025, 22:46Някой може ли да ме просветли, защо мине се не мине ден и по някаква причина съм blacklisted?
Работен форум ⇒ МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ФОРУМА
Модератор: Ksantip
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
Re: МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ФОРУМА
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Online
Извинието се приема.centara написа: ↑09 Окт 2025, 18:50Добре тогава, значи публично се извинявам на Динайн. Обвинил съм го несправедливо.Amazon написа: ↑09 Окт 2025, 16:31Специално за това, понеже се появява периодично и аз мога да потвърдя казаното от Ксантип. Има модераторски лог и за тези 9 години(баси, кога станаха) не съм виждал Динайн да трие постове. А като изключим последните няколко месеца влизам във форума всеки ден. Ако мнението ти е било в темата, която заключих за 24 часа, значи аз съм го изтрил, защото там изтрих всички твои и на Динайн постове от последният ден, защото изглеждаше, че истински ви липсват ICQ и Skype.
ПП
Не че ще помогнат и 10 модераторски лога - легендите са вечни и ще продължават.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Ясно, не е само при мен, но докато го напиша пак ме отразяAmazon написа: ↑10 Окт 2025, 23:01И аз така и никога не открих защо. Макар че при мен се случва веднъж на месец а не през ден. Не знам дали е проблем на хостинга, или на форумната платформа (phpBB). Обикновено се оправя след като рестартирам айпада, или изчистя кеша на браузера на PC-то.Bruchpilot написа: ↑10 Окт 2025, 22:46Някой може ли да ме просветли, защо мине се не мине ден и по някаква причина съм blacklisted?
Строши-пилот 
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
Разбирам намека с редактирания ми пост, ама който го е редактирал, поне да напише, че той го е направил. Всъщност, аз от другаде разбрах новината. И още нещо - трябва ли и за новините, които никой не е подложил на съмнение, да се слага източник? Щото така и в In Memoriam ще трябва?
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F"
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!
Dinain: "Украински Mirage-4F"
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Аз ги правя тези неща по принцип и оцветявам добавената част в червено, за да се знае, че съм правил промени. Просто добавих линк към някакъв български сайт, защото FT и Ройтерс искат пари за статията, но все пак е добре да се види за какво става въпрос. Иначе да отговоря на въпроса ти - не мисля, че постът нарушава правилата, заради това не съм го и изтрил, а само добавих статията.centara написа: ↑12 Окт 2025, 17:22Разбирам намека с редактирания ми пост, ама който го е редактирал, поне да напише, че той го е направил. Всъщност, аз от другаде разбрах новината. И още нещо - трябва ли и за новините, които никой не е подложил на съмнение, да се слага източник? Щото така и в In Memoriam ще трябва?
- Bushman
- Редовен потребител
- Контакт:
Колеги, имаме ли тема за обсъждане на антиквариат?
Питам за стари битови предмети, без пряко военно приложение.
Имам разни интересни неща, за които ми е интересно да науча повече...
Питам за стари битови предмети, без пряко военно приложение.
Имам разни интересни неща, за които ми е интересно да науча повече...
Excellent! Steven is my name!
Жадность фраера погубит...
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Мисля, че няма такава тема, но нищо не пречи да пуснеш такава.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
С две ръце подкрепям идеята за такава тема - все пак "Garbage to them is gold" .
Много харесвам форума, всекидневно се осведомявам оттук и ми се иска малко да спадне напрежението - има дни, в които ме е страх да чета коментарите.
Весели празници на всички и една успешна и предвидима 2026 г.
Много харесвам форума, всекидневно се осведомявам оттук и ми се иска малко да спадне напрежението - има дни, в които ме е страх да чета коментарите.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
+1Пепеляев написа: ↑26 Дек 2025, 15:36С две ръце подкрепям идеята за такава тема - все пак "Garbage to them is gold" .
-
Пепеляев
- Редовен потребител
- Контакт:
Днес на Сирни Заговезни е прекрасно време да си пожелаем форумът да си остане прекрасно място за осведомяване и дискусии и по-малко бойно поле на клавиатурни нинджи. Прошка Давам, да сме здрави!
- Сун Дзъ
- Редовен потребител
- Контакт:
Още е зима, че по коледарски - Да бъде !
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Bushman
- Редовен потребител
- Контакт:
Колеги, коя тема е подходяща за обсъждане на предстоящите избори в Унгария?
Там може да стане интересно...
Ако слушаш нашите рашисти - орбан е голям патриот, унгарците го обичат и победата му е сигурна.
Ако пък (невероятно!) изгуби - тук имат пръст зловещата Урсула и фашисткия ЕС.
Копнея да им натрия носовете с резултатите от изборите!
Там може да стане интересно...
Ако слушаш нашите рашисти - орбан е голям патриот, унгарците го обичат и победата му е сигурна.
Ако пък (невероятно!) изгуби - тук имат пръст зловещата Урсула и фашисткия ЕС.
Копнея да им натрия носовете с резултатите от изборите!
Excellent! Steven is my name!
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Аз пиша в темата за отбрана на Европа, защото считам, че борбата с шпиони и предатели си е част от отбраната.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Махнете бана на vassiln.
Макар, че много се съмнявам да се върне.
И всъщност за какво е с перманентен бан - този момент съм го изпуснал.
Макар, че много се съмнявам да се върне.
И всъщност за какво е с перманентен бан - този момент съм го изпуснал.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
За многобройни провинения като сплетни, манипулации и целенасочена дезинформация с доказани фейкове - два пъти перманентен бан.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Изчезнал Безследно
- Редовен потребител
- Контакт:
Всъщност, Dinain зае мястото му на водещ иранофил, така че наистина няма нужда.
“Culture is roughly everything we do and monkeys don't.”
Fitzroy Richard Somerset, 4th Baron Raglan
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Ясно, сам съм по въпроса.
Но за протокола - против съм банването на vassiln, както бях против и с това на piston.
Силно ограничавате форума, но решението е Ваше.
Но за протокола - против съм банването на vassiln, както бях против и с това на piston.
Силно ограничавате форума, но решението е Ваше.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
-
Изчезнал Безследно
- Редовен потребител
- Контакт:
Тия проверки, дето ги сложихте напоследък, много ми забавят връзката с форума.
“Culture is roughly everything we do and monkeys don't.”
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
+1. Не мисля, че имаме чак такъв проблем с ботовете, за да си заслужава този редирект на всеки кол. Бот се регистрира(и бива баннат) веднъж на няколко месеца. Просто форума не е достатъчно посещаван, за да привлича ботове.Изчезнал Безследно написа: ↑13 Юни 2026, 14:08Тия проверки, дето ги сложихте напоследък, много ми забавят връзката с форума.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Това го пуснаха вчера.Amazon написа: ↑13 Юни 2026, 15:36+1. Не мисля, че имаме чак такъв проблем с ботовете, за да си заслужава този редирект на всеки кол. Бот се регистрира(и бива баннат) веднъж на няколко месеца. Просто форума не е достатъчно посещаван, за да привлича ботове.Изчезнал Безследно написа: ↑13 Юни 2026, 14:08Тия проверки, дето ги сложихте напоследък, много ми забавят връзката с форума.
Според хостинга имаме, и надвишаваме някакви параметри на процесорно време точно поради трафик от извън България, поради което предложиха и се съгласих да пуснат някаква допълнителна защита на Claudflare.
"Java Script проверка на потребителите, които посещават сайта от чужбина, с което ще валидира доколко те са реални."
JS Challenge
https://help.superhosting.bg/under-atta ... flare.htmlсе запазва нормално поведение за посетители от основните таргет държави
Разбира се, казват че не би трябвало да ви промени нищо, ама те винаги така казват.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ясно, мерси. Лошото е че е имплементирано дървено, Вместо да проверява само homepage проверява всеки кол. Според мне можеш да изключиш САЩ и Израел, едва ли много атаки биха дошли от тук към български сайт.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Роскомнадзор блокира трафика от неприятелските държави!
Шегувам се.
Какво точно виждате с тази проверка?
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Бърза реакция.
Валидацията на браузъра се извършва при първоначалното посещение на потребителя, след което се подава cookie с lifetime от 30 минути, като през този период няма да има опит за повторна валидация на браузъра. От моя страна увеличих периода от 30 минути на един ден в настройките на Cloudflare.
Промених правилото да подава Managed Challenge вместо Non-Interactive, като моля да проследите дали оплакванията ще намалеят. Моля да имате предвид, че при използване на Managed Challenge е възможно Cloudflare да не филтрира напълно атаката към сайта.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22