Пепеляев написа: ↑27 Сеп 2023, 13:33
Щом за "тиквените семки" има толкова вой от "опозицията", смятай какво щеше да стане с по-сериозна помощ.
Е, то точно това е целта. Да се вдига вой и гюрултия и всички вкупом да си правят политически пиар с несъществени неща. Менте евроатлантиците какви са "евроатлантици" ама само на думи, а явните кремълски проксита как бранят интересите на роZията. А на практика всички вкупом обслужват Кремъл.
А колко ми е "евроатлантическо"
Петков, Иванов, Мирчев с мутрата и санкционирания за корупция шиши да прекарват през евроатлантическата пералня такива решения. Ах колко е трудно! О, каква люта борба се води! Дори за негодни ракети и скрап. А какво остава за танкове, артилерия, РСЗО, самолети, С-300 и огромните количества боеприпаси по складовете и прочее.
Това е пошъл театър, защото няма нужда тези предложения, обсъждания, решения с целия този цирк да се правят в парламента. Има
решение на парламента от декември 2022г. с точка: "6. Министерският съвет да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военно-техническа подкрепа на Украйна съобразно заявената от нея необходимост и българските възможности.". Министерския съвет може да вземе сам решение без санкция на парламента или да внесе предложение, но не го прави за да може ментетата да покажат какви евроатлантици са, да перат мутрата и шиши и колко помагат на Украйна. Самия Мирчев на въпрос от журналисти още за БТР-60 защо парламента и депутати се занимава заяви с таква предложения, че е по политически мотиви.
А на действия "евроатлантиците" предоставиха с втори пакет толкова, колкото и пРезидента. А на всичко отгоре със забавяне на доставка на боеприпаси. А и плюс скрап БТР-60 и сега негодни ракети и хомеопатично количество патрони 5.56х45, защото не мисля, че имат много. Просто МВР нямат нужда от големи количества от тях. Образно това е армейски боеприпас. И много, много вой, гюрултия "евроатлантизъм" и вербална и креслива ватнишка съпротива и всички да си правят пиар.
А тези БТР-60 още ли са тук?

Аз вече си "мислех", че украинците ги ползват в офанзивата.
П.П. А вместо Мирчев Dinain можеше да
цитира баш евроатлантика шиши за новата "помощ за Украйна.
А