Работен форум ⇒ МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ФОРУМА

Място за съобщения и предложения относно форума

Модератор: Ksantip

Отговори
Centurionus
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ФОРУМА

Мнение от Centurionus » 26 Яну 2020, 11:51

"Не знаете ? ОК, ще ви обясня накратко - отваряте "Преглеждане на профил" на даден потребител, избирате "Търси в потребителските мнения" и четете какво е написал.

А сега за качеството на "некачествените":
Те по правило НЕ СЪЗДАВАТ постове с информационен характер, не подкрепят твърденията с доказателствен материал а подобно на паразитите (живеещи за сметка на организма/носителя) провокират обикновено с 1-2 изречения прикрепени със смайлик.
Има и други които пишат цели тиради (например любителя на Северния Император) без да влизат в дискусии.

Мен тази атмосфера ми харесва. Смятам че благодарение на нея piston написа отличната си работа по Виетнам, която сега може да се чете спокойно без характерните за близкото минало словесни мастурбации които щяха да залеят написаното от него.
Ако търсите "хляб и зрелища" както беше преди, това вече е проблем и аз не съм човека който решава тези неща.

Ако все пак липсата на тези потребители ви тревожи, няма страшно, ще ги намерите на познатото ви място. Както казват нищо в природата не се губи."

Ето , отворих твоя , за три страници участие (не ми се чете цялото ти творчество) в различни теми и всичките ти постове са подчинени на едно верою - антисъветско/руско . Това освен НЕбезпристрастен как те прави качествен потребител ?
После си писал да се създават информационни постове . Като Пресиянчо / "Според' ли ? И как да ти докажат ,че дадена ракета сваля на 12 вместо на 8 км.примерно да те качат на целта ли ? Или пак с цитиране на чужди публикации ? Последно дълги или къси постове ?
На Пистон не знам някой да му е пречил да пише наистина отличната си тема за Виетнам (адмирации за което чета редовно ) освен на самия Пистон късия му фитил дето се заяждаше и си изтърваше нервите из разните укро-руски теми .
Кое място имаш предвид ?
Ти верно си голямо менте! Най безполезният трол и лъжец във форума си!
За кого ли се отнася ? :?:

Centurionus
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Centurionus » 26 Яну 2020, 11:56

Кухулин написа: ↑
26 Яну 2020, 11:39
Centurionus написа: ↑
26 Яну 2020, 08:57
Това е форум с дясно про-западна "цивилизована " насоченост
На места твърде дясна. Нямам идея каква е целта на форума (отдавна съм се отказал да я търся), но предвид етноса на собственика едва ли пронацистките забежки следва да се толерират.
При положение ,че самият собственик държи да се отъждествява за обикновен потребител без привилегии даващ свободно поле за изява , не виждам защо трябва да се ограничават мненията по какъвто и да е признак . И имаш предвид антисемитски , не точно нацистки .
Ти верно си голямо менте! Най безполезният трол и лъжец във форума си!
За кого ли се отнася ? :?:

Кухулин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Кухулин » 26 Яну 2020, 12:07

26 Яну 2020, 11:56
И имаш предвид антисемитски , не точно нацистки .
Имам предвид такива неща:
plamenhk написа: ↑
20 Яну 2020, 12:59
За съжаление Хитлер не взема под внимание и много важни сведения на агент 438
vvurbanov написа: ↑
23 Яну 2020, 09:03
Ако Германия беше победила сега да сме на три морета
Не твърдя, че колегите са нацисти (особено vvurbanov), но може би трябва да се прави забележка.

iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от iasen ianakiev » 26 Яну 2020, 12:16

+ 10000
Това си е самата истина.

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 12:30

iasen ianakiev написа: ↑
26 Яну 2020, 12:16
+ 10000
Това си е самата истина.
Ясен, има едни планове за мястото на славяните в една завладяна от германците Европа. Силно намалени, а тези които са останали - знаещи да смятат и да пишат криво ляво, колкото да могат да работят в селското стопанство или нещо не изискващо знания.
Т.е. не ние щяхме да сме на 3 морета...
Finita la commedia

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 26 Яну 2020, 12:32

ValBo написа: ↑
26 Яну 2020, 12:30
+ 10000
Това си е самата истина.
Ясен, има едни планове за мястото на славяните в една завладяна от германците Европа. Силно намалени, а тези които са останали - знаещи да смятат и да пишат криво ляво, колкото да могат да работят в селското стопанство или нещо не изискващо знания.
Ние не сме славяни, Валбо, стига писа глупоости...
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Слух, че Динг е в@гина

iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от iasen ianakiev » 26 Яну 2020, 12:33

+ 10000
Това си е самата истина.
Не съм съгласен, но няма да споря. Не е тук мястото. А и забравяш, че тогава ние сме съюзник на Германия.

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 12:37

piston написа: ↑
26 Яну 2020, 12:32

+ 10000
Това си е самата истина.
Не си славянин, обаче кой знае защо говориш славянски език.
Много странно стечение на обстоятелствата...
Finita la commedia

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 26 Яну 2020, 12:43

26 Яну 2020, 12:37
26 Яну 2020, 12:32

Нищо странно няма.
Перуанците говорят на испански, пък не са испанци.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 26 Яну 2020, 12:49

Или славяните говорят български...

Очакваме документи, с които да подкрепиш тезата си, че Хитлер е щял да ни унищожи като славяни...
Май стана като с танковата тема, ще замлъкнеш за няколко седмици.
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Слух, че Динг е в@гина

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 12:49

Та кои славяни са ни завладяли, че говорим заради тях славянски?
Аз си спомням за византийски и турци, но нито гръцки говорим, нито турски

Иначе, в Перу официалният език е испански, но по планините още си говорят на местните наречия, силно смесени с испански.
Finita la commedia

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 12:50

Пистънчо, мери приказките...
Finita la commedia

iasen ianakiev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от iasen ianakiev » 26 Яну 2020, 12:57

Пак скандал се заформя ми се струва.

plamenhk
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от plamenhk » 26 Яну 2020, 12:58

26 Яну 2020, 12:07
26 Яну 2020, 11:56
И имаш предвид антисемитски , не точно нацистки .
Имам предвид такива неща:
plamenhk написа: ↑
20 Яну 2020, 12:59
За съжаление Хитлер не взема под внимание и много важни сведения на агент 438
Не твърдя, че колегите са нацисти (особено vvurbanov), но може би трябва да се прави забележка.
А твърдите ли че добре разбирате това което четете ???

Темата е :
Шансовете на Германия да бие СССР?
https://www.fenixforum.net/viewtopic.php?f=17&t=777

И аз мога да кажа че "не твърдя" че сте нацист/реваншист, но за такава тема "би трябва да се прави забележка".

Когато пиша горният цитат изхождам от ЗАГЛАВИЕТО на темата (Шансовете на Германия да бие СССР?), т.е. гледната точка през погледа на Германия !

За НЕГОВО а не мое съжаление той губи войната.

В допълнение никак НЕ съм любител на тоталитарните режими за разлика от някои тук присъстващи.
26 Яну 2020, 11:51
... всичките ти постове са подчинени на едно верою - антисъветско/руско . Това освен НЕбезпристрастен как те прави качествен потребител ?
1. Това само потвърждава фактът че не съм любител на тоталиарните режими, посттоталитарния преходен период и всичко свързано с тях - от корупция, шуробаджанащина до съблюдаване на законноста при правата на гражданите.

2. Относно кой как разбира качеството - "въпрос на вкус казало котето и се облизало под опашката".
26 Яну 2020, 12:49
Очакваме документи, с които да подкрепиш тезата си, че Хитлер е щял да ни унищожи като славяни...
Май стана като с танковата тема, ще замлъкнеш за няколко седмици унизен и нашляпан...
С него винаги е така когато се опитва да репликира. Иначе тук (в тази тема) винаги като дневален застъпва на дежурство с резонното си "спорене".

acoc
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от acoc » 26 Яну 2020, 13:35

Брех, тоз Хитлер е много ларж.:)) Не само че сме щели да бъдем на три морета, но и Велика България да е възродил.:)) Брех, какви мечти си имат някой форумци.:)))

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 26 Яну 2020, 14:15

Дай да не почваме споровете, които затриха БС. Славянския не се предава по кръвен път, но виж - "седемте славянски племена" със сигурност са били фактор - независимо дали езика е бил близък до този на Аспаруховите българи или не. Не са ни завладели, викаш? Норманите като са завладели Англия, да не би в Лондон да приказват на френски/нормански сега?
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
vvurbanov
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от vvurbanov » 26 Яну 2020, 17:11

26 Яну 2020, 12:07
И тутакси ще ти направя забележка!

Ти съвсем съзнателно си извадил изречението от текста.Но и това не ти е било достатъчно да преиначиш казаното от мен.За това си цитирал само половината изречение. Като се прочете цялото се вижда, че се шегувам .
"Ако Германия беше победила сега да сме на три морета и тук да се провежда световното първенство по шах."

А като сложим изречението в текста става ясно че пародирам Остап Бендер.

"Ако Германия беше победила сега да сме на три морета и тук да се провежда световното първенство по шах.
"Стотици хиляди хора, материално осигурени хора, ще тръгнат за Велика България.
Оттука и нуждата от аеропорт "Голямо Васюки " — редовно излитане на пътнически самолети и дирижабли за всички краища на света, включително Лос Анджелис и Мелбърн. Град София ще бъде преименуван в Ню Берлин и ще стане най-елегантният център на Европа, а много скоро и в целия свят."
:D

Накрая съм сложил усмихната емотикона за да стане ясно (даже и на тези които се опъват и не искат да разберат), че се шегувам.Според мене не може да претендираш, че си тъп и не разбираш какво съм написал.(Имам по високо мнение за тебе.)Нарочното цитиране на половината изречение и изваждането му от контекста, означава желание за заблуждаване.

Така като преиначаваш съзнателно написаното от мен, ти създаваш заблудата "сламен човек".Защо така бе Кухулин? Какво те накара да манипулираш поста ми? :o
"Quisque constituit sibi" (Всеки сам си преценя)

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 19:04

pnp5q написа: ↑
26 Яну 2020, 14:15
Дай да не почваме споровете, които затриха БС. Славянския не се предава по кръвен път, но виж - "седемте славянски племена" със сигурност са били фактор - независимо дали езика е бил близък до този на Аспаруховите българи или не. Не са ни завладели, викаш? Норманите като са завладели Англия, да не би в Лондон да приказват на френски/нормански сега?
Нищо не разбрах от поста ти. Кой кого завладял, че говорим славянски език?
Или претедндираш, че сме наследници на ония айде 50 000 прабългари дошли с Аспарух?. Някои може и да са, ако са от североизточна България, но на 80% от територията ни няма прабългарски погребения.

Самият ни език е интересен. Граматически е различен от останалите славянски (водят се спорове, кога сме зарязали падежите) но лексикално е много близък до останалите. След един месец, ще се оправиш в която и да е славянска държава.

Колкото до английския, оригинални келтски думи в него има доста малко. Останалото е със саксо-нормандски корени. И въпреки всичките нови реформи, все още има достатъчно френски думи там. Даже като се извиняват казват пардон.
Finita la commedia

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 26 Яну 2020, 20:41

26 Яну 2020, 10:53
Ако съществува една единствената правилна гледна точка
Па чудя се, що бе аджеба не те вълнува, ама хич, конкретния въпрос в istoriata.ru....Но там руският бот ви е взел страха, и модераторите диван чапраз стоят, че страшен е гнева му, неведнъж ги е строявал в две редици.
Има ли краен срок за окончателно преминаване на руски, или засега и българския остава полуофициален език? Каква щедрост.
По въпроса - Амазон има изцяло подкрепата ми.
То аслъ от самарянство света стигна до тук.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 20:59

Днес ми е ден за неразбиране явно
Та пак не разбрах - на кого съм стоял диван чапраз?
Finita la commedia

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 26 Яну 2020, 20:59

Valbo, как отчаяно се опитва да торпилира дискусията, не е истина просто.
Иначе, макар засега да съм по-скоро пасивен потребител във форума, само мога да поздравя настоящия модераторски екип. Без модераторите форумът определено нямаше да е такова приятно място за дискусии. Работата е гадна, а признание няма никакво, само претенции.
В случая също мисля, че Амазон е прав - vasiln трудно се спира и не се усеща когато преминава границата.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F" :lol:
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!

Кухулин
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Кухулин » 26 Яну 2020, 22:21

26 Яну 2020, 17:11
Ти съвсем съзнателно си извадил изречението от текста.Но и това не ти е било достатъчно да преиначиш казаното от мен.За това си цитирал само половината изречение. Като се прочете цялото се вижда, че се шегувам .
"Ако Германия беше победила сега да сме на три морета и тук да се провежда световното първенство по шах."
А на мен ми се струва, че ти вадиш изречението от контекста, който е достатъчно сериозен в първата част на поста.
Германия не само не трябваше да напада Полша, ами да сключи пакт за ненападение с нея.С тайна договорка заедно да бастисат СССР и да си го поделят.Поляците имат да вземат земи и не могат да откажат предложението.Пък после като паднат комунистите, Хитлер си знае работата.Няма нужда да го учим.
Ако Германия беше победила сега да сме на три морета и тук да се провежда световното първенство по шах.
Втората част с алюзиите към Остап Бендер и смайлито си я добавил, за да замажеш впечатлението от първата, щото все пак си културен човек и разбираш как звучи. ИМХО.

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 26 Яну 2020, 22:22

26 Яну 2020, 19:04
pnp5q написа: ↑
26 Яну 2020, 14:15
Нищо не разбрах от поста ти. Кой кого завладял, че говорим славянски език?
Или претедндираш, че сме наследници на ония айде 50 000 прабългари дошли с Аспарух?. Някои може и да са, ако са от североизточна България, но на 80% от територията ни няма прабългарски погребения.

Самият ни език е интересен. Граматически е различен от останалите славянски (водят се спорове, кога сме зарязали падежите) но лексикално е много близък до останалите. След един месец, ще се оправиш в която и да е славянска държава.

Колкото до английския, оригинални келтски думи в него има доста малко. Останалото е със саксо-нормандски корени. И въпреки всичките нови реформи, все още има достатъчно френски думи там. Даже като се извиняват казват пардон.
Хм, може би наистина ти е ден за неразбиране. Пък аз не зная как да обясня по-добре.
Език не се наследява. Ако бебе танганайче/пустиняче/прусаче бъде осиновено от китайци в безсъзнателна възраст, ще си научи китайския като роден - и после може даже да му е много трудно да научи езика на биологичните си родители. Но върху хората и особено децата влияе езиковата среда - примерно децата на български емигранти ще станат двуезични, а пък техните деца може и да си уважават корените, но да не знаят български в сериозна степен. Освен това (но това съм го чела като лични впечатления, а не изследвания), изглежда че където има голяма руска диаспора в момента, местните деца доста се повлияват - може да е някаква особеност на славянския. Та - ако наистина славяни и Аспарухови българи са били в съотношение 7 към 1 (ако приемем племената за приблизително еднакво големи), значи езиковата среда е била яко преобладаващо славянска. Пък ако са били "славянско море"...
А саксо-нормандски корени няма, щото никога не е имало такъв народ. Имало е англо-сакси - завладени от нормани. Ама езиковата среда, чисто като бройки, си останала силно преобладаващо англо-саксонска.
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
ValBo
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от ValBo » 26 Яну 2020, 22:51

Последно каква ти е тезата?
Славяните превъзхождат прабългарите 7 към 1, обаче последните успяват да изместят славянското море и генетично не сме славяни. Пак обаче, понеже морето е голямо, успяват малко преди генетично да ги затрием на полуострова, да ни наложат техният си език?
Правилно ли съм те разбрал или денят ми продължава в същия стил?
Но най-вероятно продължава, защото идея нямам какво общо има първоначалното научаване на език с това какъв език се говори тук. Явно е че езикът не е генетично заложен, макар че историята помни достатъчно случаи, когато хора проговарят на чужд език след екстремно събитие, без никога да са го учили.
Finita la commedia

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 26 Яну 2020, 23:40

26 Яну 2020, 22:51
Последно каква ти е тезата?
Славяните превъзхождат прабългарите 7 към 1, обаче последните успяват да изместят славянското море и генетично не сме славяни. Пак обаче, понеже морето е голямо, успяват малко преди генетично да ги затрием на полуострова, да ни наложат техният си език?
Правилно ли съм те разбрал или денят ми продължава в същия стил?
И двете ти хипотези предполагат случване в някакви абсурдно кратки периоди, в които е невъзможно да се постигнат и закрепят такива резултати. Макар че първата е по-възможна в продължителен период - покрай доминантни гени например (но не съм чувала за такива изследвания) и-и - сега се сещам, че имаше и някакъв момент с по-многобройно размножаване на властимащите - там, дето всички ирландци били в някаква степен потомци на първия им крал. ;)
А тъкмо норманите са пример, при който победителите постепенно възприемат от речта на победените - просто за да могат да ги командват и управляват по-ефективно. Тоест, те самите заучват от местния език, без да ги е карал някой и така ускоряват създаването на нещо със смесена лексика.
На трето място - граматиката на българския - който е аналитичен - си показва, че се е развил като смесен.
И най-сетне, макар че това са чисто мои лични впечатления, мисля да има значение и то със значителен обхват - доколкото помня, в лексиката на баба ми имаше разни турцизми - повече, отколкото у бабите на съседските деца - а нашите са избягали в Румъния някъде след 1812 - и се връщат далеч не веднага след Освобождението. Та сравнително наскоро си дадох сметка, че тая езикова разлика, на която бях свидетел, най-вероятно се дължи на това, че след Освобождението българския не просто е бил чистен от турцизмите, ами те са били заменени с русизми. Та - днес, като казваме, че имаме много славянска лексика, какъв процент от нея е бил довнесен след Освобождението? За съжаление и такива изследвания не съм виждала.
26 Яну 2020, 22:51
Но най-вероятно продължава, защото идея нямам какво общо има първоначалното научаване на език с това какъв език се говори тук. Явно е че езикът не е генетично заложен, макар че
историята помни достатъчно случаи, когато хора проговарят на чужд език след екстремно събитие, без никога да са го учили.
Това е абсолютно несвързано с темата - и между другото, преобладаващата хипотеза е за спомени от предишен живот (т.е. един вид оставаме изцяло в областта на "софтуера"), а не за внезапно събудени гени - щото у възрастен организъм внезапното събуждане на гени би довело по-скоро до възраждане на някой древен вирус, отколкото на древен език. Самия факт, че не са регистрирани случаи от първия вид прави втория вид доказано абсолютно невъзможен (освен дето има още няколко аргумента да е невъзможен, включително от областта на философията и на информационните технологии).

Отговори