Възможно е, като изключим съвсем началото не съм го следил отблизо.Христо Спириев написа: ↑16 Юли 2019, 21:37Amazon, пропуските ти за тоя конфликт са сериозни и дълбоки.
Съвременни конфликти ⇒ Войната в Украйна
Модератори: Ksantip, Sharana, ISTORIK, Amazon
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Конфликтът в Украйна
-
Христо Спириев
- Редовен потребител
- Контакт:
За цивилизования свят не е никаква тайна, освен за ватниците. Затова има санкции за рАссия.jarl_Ragnar написа: ↑16 Юли 2019, 21:54Остава тайна, как 1000 души могат да контролират две области с размерите на половин България?! Идеята, че това се случва без подкрепа на населението там е МЕКО казано наивна.
Контролират се чрез ихтамнет, "доброволци", ГРУ и ФСБ, които си сретват преврати чат пат в Лугандония (по Пионтковски). Оставено без препитание местното население заработва, като наемници да убиват, че ходят и в Сирия даже с "Вагнер", където американците им надуха шушонити при Дейр ез-Зор - според един руски атаман, чието видео съм качвал назад в темата.
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 16 пъти
- Jefferson F. Davis
- Редовен потребител
Също както в Косово нали?jacksparrow написа: ↑16 Юли 2019, 18:09Украйна като има топки да обяви война? Иначе е факт, Крим си е съвсем отделен казус, автономна република, гласува си на референдума къде законно, къде не, но с голямо мнозинство каза досвиданя на незалежнатаcentara написа: ↑16 Юли 2019, 18:06Няма как да се отрича нещо, което не съществува. Русия дейсва като агресор, но няма топките да обяви война.jacksparrow написа: ↑16 Юли 2019, 17:58Проблема е, че някои индивиди отричат гражданската война. Дори и да има намеса на външни фактори, тая гражданска война не изчезва от само себе си...![]()
Кухулин-"От едната страна е американското влияние, под което живеем в комфорт и богатство"
Във връзка с безумното поведение на един самозабравил се модератор предлагам за модератор по-достойният член на форума piston
Във връзка с безумното поведение на един самозабравил се модератор предлагам за модератор по-достойният член на форума piston
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Спокойно, няма да има, това е просто пропаганда за поидиотите. Да не са луди тия дето държат спусъка да го натиснат. Нали спестяванията имотите и децата им ще се превърнат в радиактивен прах. А и си знаят прословутите оръжия колко струват, току виж паднали не там където трябва.
Като не искаш мира, на ти секира.
- piston
- Редовен потребител
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.
"War without logistics is called poverty"
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
- Jefferson F. Davis
- Редовен потребител
В такъв случай ти си англоман и сме квит. Ти ми споделяш своята гледна точка, аз съответно моята без на всяка цена да си умираме на ината. Истината излиза някъде по средата а ние с теб с чиста съвест можем да си стиснем ръцете ако се видим някога. Така ги разбирам аз тези работи.
Кухулин-"От едната страна е американското влияние, под което живеем в комфорт и богатство"
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Не, не съм англоман. Аз съм примерно съм против на територията на България да има паметници на армии воювали срещу България. Като да речем на британскта армия във връзка с бомардировките 1941-1944 г. Ти какво мислиш по въпроса, трябва ли да има такива паметници, примерно на Червена армия, бомбардирала български селища 1941-1944 и нападнала България през 1944 г.?Jefferson F. Davis написа: ↑18 Юли 2019, 21:09В такъв случай ти си англоман и сме квит. Ти ми споделяш своята гледна точка, аз съответно моята без на всяка цена да си умираме на ината. Истината излиза някъде по средата а ние с теб с чиста съвест можем да си стиснем ръцете ако се видим някога. Така ги разбирам аз тези работи.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Искам да послушате Пистон. Поговорихте си достатъчно. Следващите постове не по темата заминават, дори да са хубави. А тези лични разговори ще ги преместя накъде. Още не съм измислил къде..
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Online
https://twitter.com/RussianEmbassy/stat ... 32705?s=19
Руското посолство в Британия призна Крим за част от Украйна.
Руското посолство в Британия призна Крим за част от Украйна.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Online
Украйна изравни комунизма с нацизма
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30059726.htmlКонституционният съд на Украйна обяви комунистическия режим за „еднакъв“ с нацисткия, съобщи Радио Свобода. Твърдението е записано в решение на съда от вторник, с което той обявява за съответстващ за конституцията Закона за декомунизацията.
„По своята престъпна същност комунистическият режим и нацисткият режим са били еднакви, а методите, с които те са осъществявали държавната репресивна политика са били тъждествени“, пише в мотивите на съда.
Украйна прие Закон за декомунизацията през 2015 г. Той забранява използването на съветски символи и предвижда демонтиране на паметниците, издигнати в чест на комунистически дейци. С него също така се преименуват населени места, улици и метростанции, носещи имената на такива дейци.
Законът, който е един от най-рестриктивните в Европа, налага до 5 години затвор за публично използване на символи на двата режима. Той засяга имената на 22 града и на 44 по-малки населени места.
Законът не засяга паметниците, свързани с Втората световна война.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- jacksparrow
- Редовен потребител
Хубаво, сега да им дадат и държавни грантове като на нацитата.Dinain написа: ↑20 Юли 2019, 14:27Украйна изравни комунизма с нацизма
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30059726.htmlКонституционният съд на Украйна обяви комунистическия режим за „еднакъв“ с нацисткия, съобщи Радио Свобода. Твърдението е записано в решение на съда от вторник, с което той обявява за съответстващ за конституцията Закона за декомунизацията.
„По своята престъпна същност комунистическият режим и нацисткият режим са били еднакви, а методите, с които те са осъществявали държавната репресивна политика са били тъждествени“, пише в мотивите на съда.
Украйна прие Закон за декомунизацията през 2015 г. Той забранява използването на съветски символи и предвижда демонтиране на паметниците, издигнати в чест на комунистически дейци. С него също така се преименуват населени места, улици и метростанции, носещи имената на такива дейци.
Законът, който е един от най-рестриктивните в Европа, налага до 5 години затвор за публично използване на символи на двата режима. Той засяга имената на 22 града и на 44 по-малки населени места.
Законът не засяга паметниците, свързани с Втората световна война.
https://www.bellingcat.com/news/uk-and- ... atriotism/
https://www.tickcounter.com/countup/112116/my-count-up Days since jihadis lost village in Syria.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Путин е заявил днес, че руснаци и украинци са един народ и е хубаво да се интегрират под някаква форма. Великият държавник, не уточнява подробности по процеса на интегрирането. Обаче трябва да вярваме на тези малки, дръпнати очички.
https://dnes.dir.bg/svyat/putin-rusnats ... na-natsiya
Мисля, че руснаците и украинците са един народ, една нация фактически. Когато земите, които са сега в сърцето на Украйна, са се присъединили към Русия, всички са мислели за тях единствено като за руснаци", казва руският президент и добавя: "Ние можем да използваме това като полезно предимство при някаква форма на интеграция".
-
iasen ianakiev
- Редовен потребител
- Контакт:
Само дето руснаците и украинците никога не са били един народ, а два съвсем отделни народа.Amazon написа: ↑20 Юли 2019, 18:15Путин е заявил днес, че руснаци и украинци са един народ и е хубаво да се интегрират под някаква форма. Великият държавник, не уточнява подробности по процеса на интегрирането. Обаче трябва да вярваме на тези малки, дръпнати очички.
Мисля, че руснаците и украинците са един народ, една нация фактически. Когато земите, които са сега в сърцето на Украйна, са се присъединили към Русия, всички са мислели за тях единствено като за руснаци", казва руският президент и добавя: "Ние можем да използваме това като полезно предимство при някаква форма на интеграция".
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Той никога не е бил силен по история. Та се чудех тук ли да го сложа, или в клиниката. Дано е някаква индикация за преговори. Преди няколко дни са имали телефонен разговор с новият президент на Украйна. Дано успеят поне да прекратят конфликта.
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Не е така. Тя, самата руска история започва в Украйна. За съжаление, днешните москали/московци направиха от кръвни братя, украинците да им станат кръвни врагове.iasen ianakiev написа: ↑20 Юли 2019, 18:20Само дето руснаците и украинците никога не са били един народ, а два съвсем отделни народа.Amazon написа: ↑20 Юли 2019, 18:15Путин е заявил днес, че руснаци и украинци са един народ и е хубаво да се интегрират под някаква форма. Великият държавник, не уточнява подробности по процеса на интегрирането. Обаче трябва да вярваме на тези малки, дръпнати очички.
-
kramer
- Редовен потребител
- Контакт:
Донякъде съм съгласен със Стан, за разлика от много други пъти.
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
- piston
- Редовен потребител
Surkov Leaks-Доклад на британският кралски институт на Великобритания върху личната кореспонденция на един от най-близките хора на лилиПутин.
https://www.rusi.org/sites/default/file ... 7IBPw993CY
https://www.rusi.org/sites/default/file ... 7IBPw993CY
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
- jarl_Ragnar
- Редовен потребител
- Контакт:
Резултатите от изборите в Украйна:
"Оппоплатформа" - 11,5%
"Европейская солидарность" - 8,9%
"Батькивщина" - 7,6%
Голос - 6.3%
Сила и Честь - 4.4%
Оппоблок - 3.3%
Партия Шария - 3.1%
РПЛ - 2.8%
Украинская стратегия - 2.2%
Свобода - 2.1%
Слуга народа - 43,9%Партията "Слуга на народа" на президента Володимир Зеленски печели предсрочните избори с 43.9% от гласовете, сочат резултатите от първия екзит пол в Украйна. Втора е проруската "Опозиционна платформа "За живот" - с 11.5 на сто, съобщи БНТ.
Още три партии влизат във Върховната Рада - на бившия президент Петро Порошенко, на бившата премиерка Юлия Тимошенко и на рок звездата Святослав Вакарчук.
Три месеца след като спечели убедително президентските избори, Зеленски продължава да се радва на изключително висок рейтинг. Затова след днешния вот се очаква Върховната Рада да бъде доминирана от "слуги на народа", които, също като президента, никога не са били политици.
"Оппоплатформа" - 11,5%
"Европейская солидарность" - 8,9%
"Батькивщина" - 7,6%
Голос - 6.3%
Сила и Честь - 4.4%
Оппоблок - 3.3%
Партия Шария - 3.1%
РПЛ - 2.8%
Украинская стратегия - 2.2%
Свобода - 2.1%
Здравейте и добре дошли във Fenixforum.net, няма да толерираме псувни, обидите и унизителните прозвища- комуняги, фашаги, рашки, пиндоси, гейропейци, тарамбуки, социаглисти- нямат място тук. Расистски призиви, призиви за насилие и геноцид са неприемливи.
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
Не се учудвам, че не си чувал за бомбардирани български селища от авиацията СССР. Но до септември 1941 г. са документирани редица случаи на български серища в североизточна България (Добрич, Русе и др.), които са били бомбардирани от съветски самолети. И забележи, тогава България и СССР не са в състояние на война, за разлика от англо-американските бомбардировки, които започват след обявяването на т.нар. "символична война". Ерго, СССР се явява същият верломен агресор като хитлеристка Германия.Jefferson F. Davis написа: ↑23 Юли 2019, 07:32Англо-американските бомбандировки на цивилни обекти в България са факт, за такива от страна на СССР не съм чувал но те пък са обстрелвали с кораби пристанището на Варна. Но тук проблемът е в няколко диаметрално противоположни плоскости. До 9.09.1944г. България е член на Оста заедно с хитлеристка Германия, Италия на Мусолини и Япония. До този период страните от антихитлеристката коалиция към която е и СССР водят съответната политика. След горепосочената дата Царство България престава да съществува и се преформира в Народна Република България и също се присъединава като воюваща страна към антихитлеристката коалиция. Попучава се че и англоамериканските и съветските паметници имат право на съществуване от гледна точка на страни борещи се и победили злото на 20в. Национал Социалистическа Германия. Към тази борба в резултат на преврата от 09.09.1944г. България се присъединява идеологически и военно, другото са подробности за в друга тема. Нас като българи тези паметници ни дразнят защото показват нелицеприятната страна от недалновидната политика на предците ни но, те са гледали на света през своята призма на мироглед а пасивноста на народа (или мераците България на 3 морета) са позволили да доведът страната до поредна национална катастрофа. От друга страна погледнато части на руската царска армия, турската армия са участвали на страната на Румъния в сраженията срещу българската армия в Добруджа и аз не знам да има техни паметници на загиналите. Същото важи за сръбски и гръцки военни паметници. Поне аз не знам.
В същото време ей това недоразумение изтипосано от хора с нулеви исторически познания но с големи политически амбиции в морската градина във Варна буди най малкото недоумение:
Буди недоумение твърдението от човек, който има претенции да не е с нулеви познания по история, че с преврата от 09.09.1944 г.Царство България било престанао да съществува и се "преформира" в НРБ.
Иначе, след всички витиевати увъртания, така и не отговори смислено на въпроса на Стан.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F"
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!
- Jefferson F. Davis
- Редовен потребител
Де юре и де факто престава да съществува. Същото се наблюдава и в Украйна. След преврата се руши всеки спомен от миналото на предходния период. Другото са твои лакърдии.centara написа: ↑23 Юли 2019, 17:36Не се учудвам, че не си чувал за бомбардирани български селища от авиацията СССР. Но до септември 1941 г. са документирани редица случаи на български серища в североизточна България (Добрич, Русе и др.), които са били бомбардирани от съветски самолети. И забележи, тогава България и СССР не са в състояние на война, за разлика от англо-американските бомбардировки, които започват след обявяването на т.нар. "символична война". Ерго, СССР се явява същият верломен агресор като хитлеристка Германия.Jefferson F. Davis написа: ↑23 Юли 2019, 07:32Англо-американските бомбандировки на цивилни обекти в България са факт, за такива от страна на СССР не съм чувал но те пък са обстрелвали с кораби пристанището на Варна. Но тук проблемът е в няколко диаметрално противоположни плоскости. До 9.09.1944г. България е член на Оста заедно с хитлеристка Германия, Италия на Мусолини и Япония. До този период страните от антихитлеристката коалиция към която е и СССР водят съответната политика. След горепосочената дата Царство България престава да съществува и се преформира в Народна Република България и също се присъединава като воюваща страна към антихитлеристката коалиция. Попучава се че и англоамериканските и съветските паметници имат право на съществуване от гледна точка на страни борещи се и победили злото на 20в. Национал Социалистическа Германия. Към тази борба в резултат на преврата от 09.09.1944г. България се присъединява идеологически и военно, другото са подробности за в друга тема. Нас като българи тези паметници ни дразнят защото показват нелицеприятната страна от недалновидната политика на предците ни но, те са гледали на света през своята призма на мироглед а пасивноста на народа (или мераците България на 3 морета) са позволили да доведът страната до поредна национална катастрофа. От друга страна погледнато части на руската царска армия, турската армия са участвали на страната на Румъния в сраженията срещу българската армия в Добруджа и аз не знам да има техни паметници на загиналите. Същото важи за сръбски и гръцки военни паметници. Поне аз не знам.
В същото време ей това недоразумение изтипосано от хора с нулеви исторически познания но с големи политически амбиции в морската градина във Варна буди най малкото недоумение:
Буди недоумение твърдението от човек, който има претенции да не е с нулеви познания по история, че с преврата от 09.09.1944 г.Царство България било престанао да съществува и се "преформира" в НРБ.![]()
Иначе, след всички витиевати увъртания, така и не отговори смислено на въпроса на Стан.
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
Нито де факто, нито де юре престава да съществува. Прочети в някой учебник, кога е Референдумът за обявяване на България за република. Аман от неуки олгински тролове!Jefferson F. Davis написа: ↑23 Юли 2019, 18:02...
Де юре и де факто престава да съществува. Същото се наблюдава и в Украйна. След преврата се руши всеки спомен от миналото на предходния период. Другото са твои лакърдии.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
- piston
- Редовен потребител
Моля да се почисти темата...
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
- rki
- Редовен потребител
-