ЛитератураИнтересно за четене

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Re: Интересно за четене

Мнение от Amazon » 05 Мар 2025, 17:47

Archer написа:
05 Мар 2025, 17:33
Новата книга на Бил Суитман някой чел ли я е?

https://www.amazon.com/dp/B0D47PD1PS
Прочетох резюмето и коментарите - изглежда малко, като бомбастично заглавие, което да продаде известни и обсъждани факти. Проблемите на проекта сме ги обсъждали надълго и на широко. Скоро и @Sharana беше писал за проблеми с експлоатацията. Но в крайна сметка поне аз не бих нарекъл крайният резултат "катастрофа", или: (Trillion Dollar Trainwreck: How The F-35 Hollowed Out The U.S. Air Force).

Все пак една от другите книги на автора е озаглавена: "Ultimate Fighter: Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter". :) (вярно, писана е при стартирането на проекта, но концепциите са от тогава). Та малко ситуацията е "от осанна до разпни го".

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 05 Мар 2025, 19:22

Но в крайна сметка поне аз не бих нарекъл крайният резултат "катастрофа"
катастрофа не е амафакта, че Купуват и F-15EX е показателен, че не мможе да се разчита само на един тип самолет за NGAD да не говорим там вече приоритетите са други.
Fun Fact навремето Локхийд толкова набират на Бил Суитман, че директно натискат Aviation Week за да го уволнят а беше един от най умните им журналисти.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 05 Мар 2025, 19:24

Иначе на който му се, чете интересно за тех сектора тази е една от най добрите жуналистки по темата.

Burn Book: A Tech Love Story

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 05 Мар 2025, 20:35

Archer написа:
05 Мар 2025, 19:22
Но в крайна сметка поне аз не бих нарекъл крайният резултат "катастрофа"
катастрофа не е амафакта, че Купуват и F-15EX е показателен, че не мможе да се разчита само на един тип самолет за NGAD да не говорим там вече приоритетите са други.
Fun Fact навремето Локхийд толкова набират на Бил Суитман, че директно натискат Aviation Week за да го уволнят а беше един от най умните им журналисти.
Off Topic
Те още преди години ВВС заявиха, че F-35 не може ефективно да замести F-15E - за някой задачи си трябват си двама човека, пък и други специфики. За сега тестват EX по задачи за завоюване на въздушно превъзходство и замяна на F-15C, но вероятно след това ще го ползват и за замяна на F-15E. Като цяло ако и половината хвалби за самолета са верни, беше правилно решение да го поръчат. Аз мислех, че е пилеене на пари, но не съм бил прав.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 05 Мар 2025, 21:18

беше правилно решение да го поръчат. Аз мислех, че е пилеене на пари, но не съм бил прав.
Като изключим стелта ЕХ превъзхожда Ф-35 бая отделно, че по задачи В-В вече летят и без конформни резервоари и имат възможност за супер круз.

Отговори