Гражданска авиацияГражданска авиация

Модератори: Ksantip, Sharana

Отговори
Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Гражданска авиация

Мнение от Almasy » 12 Ное 2023, 07:04

C929 Update

Изображение

Според Qi Xuefeng, заместник-генерален мениджър COMAC, програмата С929 (бивша CR929) върви по план и с дори с значително по-усилени темпове, в сравнение с времето, когато в проекта участие имаха и руснаците.

След окончателния развод, излязоха и някои подробности касателно "парясването", които руската страна нито потвърди, нито отрече.

Официалната уж причина за развода баха поддоставчиците. Китайците категорично не желаеха руски двигатели (не само), докато руснаците настояваха всичко що не се произвежда от COMAC да бъде Made in Russia (само по себе си виц).

Според китайските медии обаче, това е върха на айсберга. В семейните скандали присъстват и теми като финасиране (последните години изключително и само от китайска страна), качество, неспазени срокове, неизпълнени обещания по спецификации, несъгласие относно броя на асемблирани машини в Китай и респективно Русия. За последното, руската страна е настоявала на пълен паритет (тоест 50/50), което отново е смехотворно, при положение, че и при най-оптимистичните прогнози, расията ще се нуждае не повече от 100 машини и то в дългосрочен период. Което пък от своя страна и означавало, че Китай би трябвало да "купува" самолети, предназначени за собствените му АК от (вече) бившия си партньор.

Макар и да не е обявено официално, слуховете са, че китайците вече са избрали моторизацията, в случая RR.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 13 Ное 2023, 11:21

Макар и да не е обявено официално, слуховете са, че китайците вече са избрали моторизацията, в случая RR
Попадал ли си на информация колко ще струва самолета на международния пазар ?

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 14 Ное 2023, 18:38

Archer написа:
13 Ное 2023, 11:21

Код за потвърждение: Избери целия код

Макар и да не е обявено официално, слуховете са, че китайците вече са избрали моторизацията, в случая RR
Попадал ли си на информация колко ще струва самолета на международния пазар ?
Отговарям ти телеграфно (в София съм и сабахлента летя).
Не.
Китайците дори не са обявили цена все още и на ARJ21 и С919, които са много по-напред, първия отдавна сертифициран и в серийно производство.
Пред медиите коментара е, че първо трябва да бъде задоволен вътрешния пазар, преди да се предлагат за износ.
Доколко е така - дявол знае.
Цена има само МА-60 (на международния пазар).
Но по принцип плановете на жълтурковците бяха С919 да струва около 2/3 от цената на А320.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 14 Ное 2023, 18:47

Но по принцип плановете на жълтурковците бяха С919 да струва около 2/3 от цената на А320.
Хм ако моторите са западни и наистина я докарат тая цена нищо чудно да пробие.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 14 Ное 2023, 18:51

Archer написа:
14 Ное 2023, 18:47
Съгласен.
Днес по средата на пъта спрях на една бензиностация да пийна кафе и купих 24 часа.
Изненадах колко модели на мастити марки автомобили фактически се правят в Китай......А те са царе на копирането.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 17 Ное 2023, 17:31

Поздрави от Панама Сити :)

Изображение

Изображение

Изображение

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 17 Ное 2023, 18:12

Поздрави от Панама Сити
бая пари са изпрани в тая "държава".. :)

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 18 Ное 2023, 13:03

Добро утро, Буенос Айрес
Прикачени файлове
EZE1.jpg

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Online

Мнение от Amazon » 22 Ное 2023, 15:00

Almasy написа:
18 Ное 2023, 13:03
Добро утро, Буенос Айрес
Не обичам да пътувам, но ти го правиш да изглежда интересно.

Покрай провала на Рособоронекспорт търсих статии за изложението и изглежда Боинг се е представил учудващо(за мен) добре. Сключили са буквално три пъти повече сделки от Еърбъс. Доколкото прегледах по диагонал заради 777 и 787. Защо французите се оплакват от Ролсройс двигателите на А350?

https://www.cnbc.com/2023/11/16/dubai-a ... -dust.html

Аватар
mishuk
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от mishuk » 22 Ное 2023, 16:15

Almasy написа:
14 Ное 2023, 18:51
Archer написа:
14 Ное 2023, 18:47
Съгласен.
Днес по средата на пъта спрях на една бензиностация да пийна кафе и купих 24 часа.
Изненадах колко модели на мастити марки автомобили фактически се правят в Китай......А те са царе на копирането.
Не знам как е при самолетите,но от няколко години китайските автомобилопроизводители преминаха от копиране към творчество. "Джиили" например купиха Волво и взеха целия дизайнерски екип начело с Питър Хорбъри. Пининфарина работи здраво в Шанхай,Йоаким Гарсия сключи договор с НИО примерите са безброй.
Ти хареса ли страницата на Уважаемия Владимир Владимирович във Фейсбук?
Ако освен форумен герой, искаш да си и истински, подкрепи Манол Пейков и приятели /генератори за Украйна.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 22 Ное 2023, 17:56

mishuk написа:
22 Ное 2023, 16:15
Не знам как е при самолетите,но от няколко години китайските автомобилопроизводители преминаха от копиране към творчество.
Ами да им пожелаем успех с творчеството. Че с това копиране убиват всичката иновативност последното десетилетие.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 22 Ное 2023, 22:57

Amazon написа:
22 Ное 2023, 15:00
Покрай провала на Рособоронекспорт търсих статии за изложението и изглежда Боинг се е представил учудващо(за мен) добре. Сключили са буквално три пъти повече сделки от Еърбъс. Доколкото прегледах по диагонал заради 777 и 787. Защо французите се оплакват от Ролсройс двигателите на А350?

https://www.cnbc.com/2023/11/16/dubai-a ... -dust.html
Не знам нищо, от 2 седмици съм както казваш на път, ще чета като се върна (след 4-ти Декември)

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 24 Ное 2023, 14:51

UltraFan Update

UltraFan е с 10% по-ефективен от Trent XWB (което е адски, адски много, обикновено следващото поколение двигател постига макс. до 4-5% икономии)

https://www.kaldata.com/%D0%B0%D0%B2%D1 ... Vj18q2gPAc

Аватар
bigdragon
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от bigdragon » 01 Дек 2023, 08:29

Заснемане.JPG

Някакъв "бъг" в транспондера или Флайтрадара,
това не може да е Airbus Helicopters H125...
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това. :|
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...! :shock:

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 05 Дек 2023, 12:03

ТК ми изгубиха единият от чекираните куфари.
И не само на мен - единият от чекираните куфари на колегата (бяхме общо 3-ма) също го няма.
Току-що получих мейл да ме питат "как аджеба минало сичко".

Па отговорих им:

My unfortunate experience with TK.

The catering is really one of the best, baggage policy is without any doubt perfect, the cabin crew is polite and attentive (but not the ground staff), the seat pitch is fair…..
But how to be satisfied with TK, when:
1. TK changed our flights several times. The original plan to rent a hotel only for one night was abandoned and we were forced to stay 2 nights in the Crown Plaza at PTY, which cost us ЕUR 300 per person.
2. TK (or it`s JV partner CM) lost my luggage (as a matter of fact not only mine, one of my friends – we traveled 3 people on one reservation – also did not find one of his suitcases on the baggage claim) even though they were checked directly to SOF (return flight – EZEPTYSOF). For the time being nobody contact us regarding any information.
3. In IST we were forced to hand over our cabin baggage to be hold in luggage compartment without any explanation (final flight – ISTSOF) just a seconds before boarding (on the way to the aircraft) and the ground staff was quite rude.
I`m frequent flyer with more than 300 flight in my life, StarAlliance (LH), OneWorld (IB) and SkyTeam (AZ) FF program member, but it was my first experience with TK. My expectations were high and as already said, in some respect the praised TK met them, but to be honest, the final result was a great disappointment in contrast with flights of almost overthrown AR, which were very pleasant surprise.

Straight to the point – what`s going on with our luggage?

Ша видим какъв ще е резултата...... :roll:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 05 Дек 2023, 14:37

Кофти това с багажа! Защо се случва толкова често? За толкова напреднала индустрия процедурите вече трябваше отдавна да са отработени. Вероятно персонала отговарящ за товаренето е ниско платен.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 05 Дек 2023, 17:39

Amazon написа:
05 Дек 2023, 14:37
Кофти това с багажа! Защо се случва толкова често? За толкова напреднала индустрия процедурите вече трябваше отдавна да са отработени. Вероятно персонала отговарящ за товаренето е ниско платен.
Ниско платен (относително) и overworked. Та просто им е през онази работа в общи линии.
За "съпорта" на АК да не говорил. Миналото лято и на мен ми загубиха куфара от Луфтханза. Дойде след 20 или нещо такова дни, 1 ден преди да ми дължат обезщетение. Отговор на мейлите дойде след 2 месеца. Та тъй... :mrgreen:

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 06 Дек 2023, 09:37

Моя го намериха :D
Днес трябва да пристигне.
Другия обаче (на колегата) - не. Поне засега.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 06 Дек 2023, 09:52

Sharana написа:
05 Дек 2023, 17:39
Миналото лято и на мен ми загубиха куфара от Луфтханза. Дойде след 20 или нещо такова дни, 1 ден преди да ми дължат обезщетение. Отговор на мейлите дойде след 2 месеца. Та тъй... :mrgreen:
Плашиш ма :D
До Азорите съм с LH Февруари месец.
Ся поне ТК го намериха (моя) за 3 дни.........

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 06 Дек 2023, 14:24

Almasy написа:
06 Дек 2023, 09:52
Ся поне ТК го намериха (моя) за 3 дни.........
Ти колко магнитчета имаш на хладилника? :D

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 06 Дек 2023, 17:16

Almasy написа:
06 Дек 2023, 09:52
Плашиш ма :D
Специално написах, че беше миналото лято :mrgreen:
Тогава с багажите беше пълно фиаско тук (и не само тук) - голяма уволнените по време на короната просто си бяха намерили друга работа междувременно и не се бяха върнали обратно на летищата, докато пасажиропотока рязко скочи като паднаха ограниченията. Резултата:
Thousands of lost bags waiting to be sorted
Изображение

5,000 bags left every day': German air passengers face luggage fiasco
Understaffing on airlines and at airports means that passengers' luggage is often being loaded onto the wrong plane, gets lost or is simply not checked in properly.

As a result, tonnes of bags are piling up in arrivals halls up and down the country and passengers are sometimes having to wait weeks to get their belongings returned to them.

According to Bild newspaper, 5,000 suitcases from Lufthansa passengers alone are left behind at Frankfurt Airport every day. Some of these bags are now being transported by truck to Munich Airport because there is more capacity there to deliver the luggage to its owners.

Last Friday, a Frankfurt Aiport spokesman said: "At peak times, there is a four-digit number of pieces of luggage at the airport that have to be forwarded on to passengers."

One German travel website even reported a story about a family returning from the US to Munich who spent three weeks looking for their lost luggage - only to spot it in a newspaper report about chaos at the airport.
...
Сега вече не е такава трагедия, като се губи едва ли ще е за седмици :mrgreen:

Но пък от тогава повече не предавам куфар без air tag в него, без значение от АК...

Отговори