Османско Владичество ⇒ #1.Турското робство (Оптимистична теория за новата българска история)
Модератор: Ksantip
- Желязин
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: #1.Турското робство (Оптимистична теория за новата българска история)
Някъде бях чел, че през 17-ти или 18-ти век османската империя претърпява демографска криза, подобна на сегашната при европейските народи. Струва ми се, че това е прелюдия към икономическата криза, която довежда до прозвището "Болният човек на Европа" ?
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: #1.Турското робство (Оптимистична теория за новата българска история)
Off Topic
Ако сега можем да говорим за демографска криза в Европа, то тя определено се дължи на икономически параметри (лично мнение, разбира се). В определени професии (преоблававащ висок образователен ценз) дефицита е крещящ. Затова е виновна именно твърде социалната, да не кажа социалистическа рамка, постовяна от много европейски правителства.
Просто младото Юпи, не иска да взима само 1.5 или 2 повече пъти от стандартен надничар. Иска 4-5-8, че и отгоре.
И понеже страни като САЩ/Канада/Австралия (а дори и един Хонг-Конг) предлагат тази опция, изтичането на умове продължава.
Проблема не е само при нас.
Просто младото Юпи, не иска да взима само 1.5 или 2 повече пъти от стандартен надничар. Иска 4-5-8, че и отгоре.
И понеже страни като САЩ/Канада/Австралия (а дори и един Хонг-Конг) предлагат тази опция, изтичането на умове продължава.
Проблема не е само при нас.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.