Нова ИсторияМакедония

1878-днес

Модератор: Ksantip

Отговори
Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Македония

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 13:42

De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 12:29
Докато не си променят мисленето, учебниците и историята, няма ЕС за тях!
Мисленето и осмислянето видно са ти трудни.
Да започнем с кратки и елементарни въпросчета.

Има ли в България град Димитровград?
Как се казва областния център на Пиринска Македония?
Диктатор ли е Тодор Живков?
Честват ли се рожденните дати на комунистическия диктатор Тодор Живков?
Бил ли е премиера на България личен гавазин на диктатора на престъпния комунистически режим в България?
Вицепремиера на България, пАтреот бил ли е агент на репресивния апарат на престъпния комунистически режим?

Виж колко са елементарни въпросите!

Та според твоето "мислене" България трябва да я изхвърлят от ЕС!

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 14:00

Спириев, ти си наистина тежко нашмъркан. Първо ТОВА КОЕТО Е В ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, НЕ СЕ ПОДЛАГА НА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ Е БЪЛГАРСКО, а хората които го населяват - българи. Няма такова понятие като македонски малцинство в България. НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ! Там няма македонци. Македонците са създадени изкуствено в областта Македония от сърболята, начело с хърватина Тито, който е избил доста българи докато превърна изкуствено областта в македонска. Ние българите не отричаме че Тодор Живков е диктатор, но вие сърбите циврите по Тито че е западен политик и не е диктатор, а той е един дол дренки с бай Тошо. Няма значение дали президента, министъра и т.н. са били част от репресивния апарат. Те все някъде за живели - сиреч в комунистическа България. Не са пръкнали от нищото. Сега поне обаче постъпват патриотично, за разлика от теб. Ти си сърбоман, дупедавец и предател. Ходи да целуваш гъзовете на хората от ВМРО ДПМНЕ и Дълбока държава
Аз съм инат-фундаменталист, убеден в собствената правота, не приемам чужди мнения и повтарям до затъпяване своята истина! За кой ли важи? :lol:

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 14:05

Исторически враг №1 на България ВИНАГИ, ВИНАГИ е била Сърбия, долни, гнусни комплексирани човечета с мания за величие. Избили или прогонили българите от Македония, променили мисленото на следващите поколения, накарали ги да вярват в измишльотини:
Я ти, бе Спириев да те питам няколко прости въпроса:
1. Александър Македонски чий цар е?
2. Самиул чий цар е?
3. Гоце Делчев какъв е по националност?
За какво се е водила Първата Балканска война? Там има ли споменато македонци като независима нация, народност и т.н.?
Аз съм инат-фундаменталист, убеден в собствената правота, не приемам чужди мнения и повтарям до затъпяване своята истина! За кой ли важи? :lol:

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 14:08

Не отговори на нито един въпрос.
Прав бях, че мисленето и осмислянето те затрудняват.

Да повторя пак:
Христо Спириев написа:
18 Дек 2020, 13:16
De Ruyeter написа:
Спириев, пий си редовно хапчетата...
De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 12:25
Респект към министър Захариева, че им го набива на гнусните макета без вазелин!
Пък нали претендираме, че са българи!
Нали искаме да се пишат българи?
Са, гнусни макета ли са или гнусни българи?
Какви са???

И да продължа с още елементарни въпроси.
De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 14:00
...начело с хърватина Тито, който е избил доста българи..
Кой режим е избил повече българи след 1944г. - този в Югославия или този в България?
Когато България бе приета в ЕС, не когато започна преговори, а приета, в нашите учебници изучаваше ли се престъпленията на комунистическия режим?
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 18 пъти

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 14:15

De Ruyeter написа:
Няма значение дали президента, министъра и т.н. са били част от репресивния апарат. Те все някъде за живели - сиреч в комунистическа България. Не са пръкнали от нищото. Сега поне обаче постъпват патриотично,
:?
Е, те това е сбъркано мислене.
От огромно, дори решаващо значение е.
Преди да се съдят други за същите неща, които са валидни и за нас.

Нашата градина е цялата в бурени и неизчистена, а сочим и крещим, че и чуждата е такава.

De Ruyeter, твоето мислене е сбъркано, а хулиш други за това!

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 14:22

De Ruyeter написа:
НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ!
Пиринска Македония

Изображение

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 14:35

Тези въпроси нямат никакво отношение към това, за което съм писал, но ще ти отговоря за да задоволиш пАтреотичните си щения и да затвърдиш уважението и признанието си към пАтреотизма на чекисти обслужвали престъпния комунистически режим:
De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 14:05

Я ти, бе Спириев да те питам няколко прости въпроса:
1. Александър Македонски чий цар е?
:lol:
Македонски.
De Ruyeter написа:
2. Самиул чий цар е?
Български.
De Ruyeter написа:
3. Гоце Делчев какъв е по националност?
Българин.
De Ruyeter написа:
За какво се е водила Първата Балканска война?
За територии.
De Ruyeter написа:
Там има ли споменато македонци като независима нация, народност и т.н.?
Че то държава не е имало тогава. Каква нация?
Но сега е 2020г. и е различно.
Нация (от лат. natio – племе, народ) е общност от хора, характеризираща се със съзнанието за еднаква историческа и културна принадлежност, живееща на обща територия, обединена от общ език и организирана в държава
„Съвременна българска енциклопедия в два тома“
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 0%B8%D1%8F

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 14:59

Няма Пиринска Мъкедония или Македония. Аз съми си наред с нашите лидери. При нас процесът за присъединяване към ЕС беше дълъг, те се адаптираха волю-неволю. И да, държат се (поне донякъде като европейци). Нямам проблем Станишев да ми бъде премиер. Но онези примати, трябва да стоят в джунглата, щото ако нашето е градинка с бурени, тяхното е джунгла, да седят на дървото и да зреят. Твоите словесни полюции не водят до нищо чекистко-комунистически ли каза? Вече няма такива, всички са капиталисти, слез на земята. Навремето Чърчил е казал когато Германия нахлу в СССР, за миг не се поколебах да подкрепя Сталин. Ако Хитлер беше нападнал дявола и дявола щях да подкрепя. Това разбира се не ме прави дяволопоклонник, респективно сталинист, просто това отговаря на интересите и вижданията ми! Ясен ли съм сега или да ти го напиша още по-ясно. Не ми пука кой в момента спира наглото македонско правителство - ГЕРБ, БСП, ДПС. Важното е, че те изразяват ПРАВИЛНАТА, но закъсняла позиция. Трябваше въпроса за историята, езика и т.н. да бъде повдигнат още по Тодор Живково време, но тогава се бояхме от СССР. Сега не се боим от него, нито от баба Меркел. А македонците като им измрат сегашните политици и се поразходят едни 40г из пустинята да заповядат пак да кандидатстват за евро членство. Капиш?

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 15:03

De Ruyeter написа:
Ходи да целуваш гъзовете на хората от ВМРО ДПМНЕ и Дълбока държава
И аз те обичам.
Няма да те пращам при чекист Каракачанов, че има опасност да изтъркаш езика си. Голям ..... задник има.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 15:06

Димитър Благоев не е комунист, а социалист, чети малко история.
Димитровград си го имаме, да Титоград нямаше ли в бивша Югославия. Та даже приживе беше кръстен на диктатора Тито!
Рожденните дни на Тодор Живков и смъртта му НЕ СЕ ЧЕСТВА!
Няма значение дали Бойко Борисов е газавин на Тодор Живков. Подходът спрямо Македония е правилен при такова дървеняшко и агресивно поведение.
Има ли антибългарски настроения в Македония?
Да, пътувал съм, изпитал съм го пряко. Мразят ли ни? Да Наричат ли ни фашисти и татари? Да.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 15:07

Христо Спириев написа:
18 Дек 2020, 15:03
De Ruyeter написа:
И аз те обичам.
Няма да те пращам при чекист Каракачанов, че има опасност да изтъркаш езика си. Голям ..... задник има.
Ти явно добре си го обходил с език че знаеш :lol: :lol: :lol: :lol:

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 15:21

De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 15:07
Христо Спириев написа:
18 Дек 2020, 15:03
De Ruyeter написа:
И аз те обичам.
Ти явно добре си го обходил с език че знаеш :lol: :lol: :lol: :lol:
Твой любимец е.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 15:29

De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 14:59
Но онези примати, трябва да стоят в джунглата, щото ако нашето е градинка с бурени, тяхното е джунгла, да седят на дървото и да зреят. Твоите словесни полюции не водят до нищо чекистко-комунистически ли каза? Вече няма такива, всички са капиталисти, слез на земята.
De Ruyeter написа:
... да се мазнят на тамошните комуняги....
De Ruyeter, ти се шашардиса, бе човек!
Хем нямало, хем пък имало комуняги.

Хем са примати, хем макета, хем ама мноооогУ искаш да се пишат българи!
Хем нямаш проблем с Димитровград на Гошо тарабата предал българите в Македония.
Ти изпадна в шизофрения някаква.

Какъв е позитива от българското вето Македония дори да започне преговори за ЕС?
Последна промяна 2 на Христо Спириев, променена общо 18 пъти

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 15:34

не искам да се пишат българи. Да се самоопределят и като марсианци ако искат. Историята е наша, тогава те са били част от България, респективно от Османската империя по-късно. Като те гледам си доста прост и не можеш да смелиш написаното от мен. Няма ли модератор в тази част да му затрие бълвочите

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 15:52

De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 15:34
не искам да се пишат българи. Да се самоопределят и като марсианци ако искат. Историята е наша, тогава те са били част от България, респективно от Османската империя по-късно. Като те гледам си доста прост и не можеш да смелиш написаното от мен. Няма ли модератор в тази част да му затрие бълвочите
:lol:
Успокой се, бе човек!
Вземи цялата, всичката история и си я закачи по стените и се наслаждавай.
Да не забравиш и Гошо Тарабата, патреота чекист Иван и другите комунисти гавази, с които нямаш проблем и тях да си закачиш и да се наслаждаваш на ветото.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 15:58

Точно това съм направил - не към като теб сърбоманчето, дето събира като цветарка история каквато си хареса от всяка държава. Историята има и лоши, и добри моменти, положителни и отрицателни персонажи, но са част от историята. Закачил съм си я на стената, съхранил съм я в книжки и не се наслаждавам, направо се любувам на ветото.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 16:00

Позитивът от ветото е ОГРОМЕН. Ще променят това което е трябвало да го променят преди много време - историята си! Както Гърция ги Блокира заради името 20 години. Просто и ясно.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 16:02

Освен това на ЕС не им трябва шепа хора с промити сръбски мозъци. Като Албания влезе в ЕС, 800 000 етнически албанци ще станат веднага граждани на ЕС с албански паспорти, а в мЪкедония ще останете ти, Стево Пендаровски и Зоран Заека.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 16:22

De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 16:00
Позитивът от ветото е ОГРОМЕН. Ще променят това което е трябвало да го променят преди много време - историята си! Както Гърция ги Блокира заради името 20 години. Просто и ясно.
De Ruyeter, много си зле, бе човек!
Гърция има 3 области с името Македония. Затова ги стопира. А нашата област е ......Благоевградска. Ама ти се радвай и наслаждавай на историята на БЛАГОЕВградска история. И на Благоевата.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 18 Дек 2020, 16:31

De Ruyeter написа:
18 Дек 2020, 16:02
Освен това на ЕС не им трябва шепа хора с промити сръбски мозъци. Като Албания влезе в ЕС, 800 000 етнически албанци ще станат веднага граждани на ЕС с албански паспорти, а в мЪкедония ще останете ти, Стево Пендаровски и Зоран Заека.
De Ruyeter, много си зле, бе човек!
Българското вето стопира и започване на преговори с Албания. Македония и Албания са комплект.
Гледай сега
Захариева: България е против разделянето на Албания и РС Македония по пътя им за ЕС
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/z ... es-2244392
И можеш да приветстваш агент Иван/каракачанов в далаверата и продажбата на български паспорти.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 16:50

Ти наистина си много сбъркан, явно системно са ти промивали мозъка в "пиринска Македония. Ясно е, че ще каже така Захариева. Ако обаче Македония продължава да прави обструкции, преговорите ще се отложат и Албания ще си тръгне сама към Европа.

De Ruyeter
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от De Ruyeter » 18 Дек 2020, 16:53

И това че ако Македония започне в този момент преговори за членство са пълна утопия. Те са троянския кон на Русия и Белгард. На тях мисленето им не е мръднало от 80-те години. Това трябва да се промени. Мен може да са ме изпускали по глава, но на теб отдавна такава ти липсва. Повтаряш неща които сам не можеш да си обясниш.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 18 Дек 2020, 17:31

Каква е демографията в Македония, в смисъл повечето хора млади ли са ?

jordani
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jordani » 18 Дек 2020, 18:15

Парадоксално е, че и двете противоположни български позиции към Македония се основават на едно и също - че сме братя. Според едни не трябва да се караме с по-малкото и по-глупаво братче, а винаги да отсъпваме. Според други спорът е "кой да води бащина дружина" (общото историческо минало), там компромисите са невъзможен и братята са най-големи врагове.

jordani
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от jordani » 18 Дек 2020, 22:43

Ако някой не знае фолклорната история - става дума за много смел юнак и войвода на силна дружина. След много години и подвизи той остарял и умрял. Тогава двамата му синове се изпокарали кой да води бащината им дружина, сбили се, ранили се смъртоносно и загинали. Като всяка фолклорна история трябва да има поука и ако разсъждаваме първосигнално, може да си помислим, че поуката е да не се караме с брат си. Обаче, ако се замисли човек, може да направи извода, че като се скара с брат си, трябва да удря с пълна сила и безмилостно, желателно в гръб.

Отговори