Много интересни неща има вътре, разбира се както всяка автобиография трябва да се приема критично.
Чета я на едно със :

Изключително интересно изследване на наш посланик в БЮРМ, а сега в Белград!
Модератор: Ksantip
Това го имаше като новина още преди 2-3г. Поне така си спомням. Дано не се лъжа де, но наистина мисля даже, че ми беше смешно колко са смотани като го четох нейде. Нали, защото тоя цар уж техен пък се появява такъв камик ..тцтц.T-72 написа: ↑01 Апр 2017, 17:45http://www.focus-news.net/news/2017/04/ ... zhets.html
В Охрид е намерен каменен надпис от времето на Цар Самуил, на който се чете: „Българин, цар и самодържец“
1 Април 2017 | 11:43 | Агенция "Фокус"
Няма да е учудя ако е и първо-априлска шега на Фокус!
Това ако са намерели сега такъв надпис е трудно доказуемо.Това както пише е сигнал до "Фокус" от музеен работник.Демек самата статия няма никаква информационна стойност.Само догадки.От друга страна Фокус са агенцията най добре запозната с македонскиОт проблем и не мисля че ще седнат да пускат някаква жълта информация или да се базикат с Цар Самуил.Да пишат днес "Майтап беше че е намерен надпис на който е пишело Цар Самуил е българин".Руско написа: ↑02 Апр 2017, 01:26Това го имаше като новина още преди 2-3г. Поне така си спомням. Дано не се лъжа де, но наистина мисля даже, че ми беше смешно колко са смотани като го четох нейде. Нали, защото тоя цар уж техен пък се появява такъв камик ..тцтц.T-72 написа: ↑01 Апр 2017, 17:45http://www.focus-news.net/news/2017/04/ ... zhets.html
В Охрид е намерен каменен надпис от времето на Цар Самуил, на който се чете: „Българин, цар и самодържец“
1 Април 2017 | 11:43 | Агенция "Фокус"
Няма да е учудя ако е и първо-априлска шега на Фокус!
П.П.: Имам едно лично виждане, че не е зле да се делне Мацедонията между България и Сърбия, които пък не е зле да се съединят. Езиците близки, вярата една, манталитета е същия. Една обединена държава, в която да влиза Македония ще е доста по-силна и красива на картата![]()
За съжаление не е. Няма по-гносно предателство в българската история от това, като се замисли, че хора като Георги Димитров са все още на пиедестала сред определени среди....T-72 написа: ↑01 Апр 2017, 20:35https://www.youtube.com/watch?v=-xd588HRe9I
Хубаво да се гледа този тъжен филм.Някога(през 90-те години) мислех че всичко това е измислица и е анти-комунистическа пропаганда.
На македонска вълна съм от 16-17 годишен когато започнах да ходя на сбирки на ВМРО.Къде си чел че сега съм жалел за сърбите?Stan написа: ↑02 Апр 2017, 08:27За съжаление не е. Няма по-гносно предателство в българската история от това, като се замисли, че хора като Георги Димитров са все още на пиедестала сред определени среди....T-72 написа: ↑01 Апр 2017, 20:35https://www.youtube.com/watch?v=-xd588HRe9I
Хубаво да се гледа този тъжен филм.Някога(през 90-те години) мислех че всичко това е измислица и е анти-комунистическа пропаганда.
Щом си на македонска вълна, препоръчвам ти да прочетеш и книгата на Анри Пози - Войната се завръща. Гарантирам ти, че след това ще спреш да жалиш клетите братя сърби за това което им са причинили германците, хърватите, бошнаците, американците, албанците.
Крамер и това е фактор разбира се.Но нещата са различни по своето естество.Трагедия е загубата на национални територии, но е трагедия е и отказването от народа в тях.И не само народа там но и народа в Пиринска Македония.
Първо в подчинителен, после в обяснителен!
Проблемът не е че Фердинанд предявил претенции за спорната зона, а че сърбите са отказали да ни дадат БЕЗСПОРНАТА зона, а руският император, който съгласно договора е трябвало да бъде арбитър, ни казал "..... майката", без извинение. Това е нещо, което се учи в училище! А основният извод от всичко това е че управляващите през 1912 г. в България управлявали русофили, които сляпо вярвали на Николай II, вкарали България в батак, от който няма оттърване.
За това не знам, ама за надписа на Самуил излезе шега...
А, по твоята логика може да се каже, че Лев Давидович Троцки е най-великият - "Думайте, думайте товагищи, я устал" - лягайки на кушетката във вагона, оставяйки бившите царски генщабисти да мислят операцията срещу Деникин. Успява да запази цялата Совдепия срещу всички.
Има една книга на Цола Драгойчева - "Такава е истината". Излиза през 70-тте години. Показани са наглите действия на югославяните през 40-тте.T-72 написа: ↑02 Апр 2017, 20:54Как Тодор Живков може хем да се обявява против македонската нация и да утвърждава българския произход на населението на Македония и да пита Колишевски в същото време къде отидоха "българите над милион във Вардарска Македония през проведеното през 20-те години преброяване в сръбско-хърватско-словенско кралство" , ама в същото време да мълчи кой в България и под команда на кой накара Българите в Пиринска Македония да се пишат Македонци?
Да разбира, се, винаги някой друг е виновен. Не СССР и българските му мекератаkramer написа: ↑03 Апр 2017, 19:31Има една книга на Цола Драгойчева - "Такава е истината". Излиза през 70-тте години. Показани са наглите действия на югославяните през 40-тте.T-72 написа: ↑02 Апр 2017, 20:54Как Тодор Живков може хем да се обявява против македонската нация и да утвърждава българския произход на населението на Македония и да пита Колишевски в същото време къде отидоха "българите над милион във Вардарска Македония през проведеното през 20-те години преброяване в сръбско-хърватско-словенско кралство" , ама в същото време да мълчи кой в България и под команда на кой накара Българите в Пиринска Македония да се пишат Македонци?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани