Естествено, че съм ходил, и това описаното се вижда на много места (много празни помещения, липса на клиенти магазините, мъртвило). Последните месеци бях в Шумен, Перник и Плевен. Но аз го отдавам именно на безхаберието за водене на бизнес, ИЛИ общата икономическа обстановка. И както сам описваш, такива пишман "бизнесмени" масово пускат кепенците след няколко месеца.Centurionus написа: ↑03 Яну 2021, 14:12То се разбира от самосебе си . Или ти не си ходил в провинцията от 15 г . Нищо не се е променило с тази разлика ,че повече от 50% от магазините са празни и са облепени с обяви ,че се дават под наем . Но най-странното е ,че винаги със запролетяването отнякъде се появяват поредните "бизнесмени" , който наемат въпросните и се завърта пак колелото , една и съща стока , надута по 100 или по 300% едни и същи отегчени и намусени "мацки" и след някой месец магазина пак с обяви . Сега пък след измислената пандемия не се знае дали ще се появят отново .Dinain написа: ↑03 Яну 2021, 13:38
Не говориш за София, нали?
Това са навиците, които споменах, че съм наблюдавал в провинцията до преди 15 години някъде. Такъв начин на управление на бизнеса го обрича на смърт и би трябвало да са изключително малко останали такива, или - ако става дума за пране на пари, където реалният оборот няма значение.
Има и нещо друго, не за подценяване - онлайн търговията набира сили стремително и съвсем доубива малки магазини за техника или дрехи в провинцията. Така или иначе те зареждат от големия град, а все повече клиенти се светват, че могат да си спестят надценките и да поръчат онлайн директно от голяма верига или дори вносител, вместо да обикалят по местните магазинчета с големи надценки, малък асортимент и лошо обслужване.