Най - накрая съм готов с последните доизкусорявания и с планирането. Уж изглеждаше проста работа, но се оказа доста време отнемащо. Поради известни съмнения относно факта дали действително позициите на турските Херкулеси са били допълнително прикривани от британски Рапири, само до една от двете цели има разположен такъв, другите се прикрити само от дежурната 40мм зенитна артилерия. Съжалявам, че няма видео, но се наложи да има прекалено голям "микро мениджмънт".
В 10:06:30 часа местно време, четворката натоварена с бомби излита и се насочва по предварително определения маршрут:

Частта маркирана в зелено ще се лети на голяма височина за да се спести малко гориво, но официално целта е заблуда на противника за действителната цел на нападението
Седем минути след носещите бомби машини излитат четирите ракетоносеца, които ще примамят Херкулесите да стрелят за да могат от своя страна да ги нападнат с противорадарни ракети:

Изненадващо, но щабния плъх е смятал правилно и 22 минути и 48 секунди след началото на операцията и двете четворки са в изходните си точки (дори с 30 секунди резерв):

Докато четворката натоварена с бомби се промъква от югоизток, самолетите и Херкулесите започват да си разменят ракети:

След стрелбата ракетоносците се измъкват безаварийно към Добрич на малка височина. Двата активни Херкулеса, въпреки опитите да обстрелят летящите към тях ракети, са улучени и повредени. Малко след като противорадарните ракети намират целта си, четворката бомбардировачи атакува първата цел и я поврежда:

След което поема към втората си цел. Когато я наближава обаче, Рапирата се обажда:

Резултатът не закъснява, свален е водачът на първата двойка:

Бесният обстрел по приближаващите самолети взема и втора жертва, в лицето на возачът на втората двойка, но водените успяват да си свършат работата, като пускат бомби и обстрелват с оръдия:

И успяват да се измъкнат. В крайна сметка две позиции на Херкулес са сериозно повредени и две, ударени от противорадарните ракети, леки повредени. Това с цената на 2 броя Су-22:

За да не се разсърди Арчър, ще пробвам да "довърша" още някоя позиция с МиГ-25, но това ще стане утре, тъй като денят ми беше силно неприятен и имам нужда от разпускане