По принцип основната игрова страна е Израел, но аз реших да изиграя сценария за Сирия. Да не си помислите, че с Израел нещата са детска игра - успях съвсем безобидно и безпроблемно да ги докарам до "Total Defeat", когато играх с тях

Много исках обаче да видя как стоят нещата "от другата страна". Тъй като и без да влизам в редактора съм сигурен, че Шарана е направил впечатляваща атака, дори на видеото ще се опитам да оставя по-голямата част от нещата "неизрязани" за да се види скоростта, с която всичко се случва.
И така, вечерта на 13.02.2020 година по командната верига се получават първите съобщения, че преговорите в Москва не вървят на добре и трябва да се подготвим за бойни действия. С руския съветник пием кафе и гледаме картата. Разположението на сирийските сили около Дамаск е следното:

А така изглежда около авиобаза Т4:

Отделно на летището в Дамаск има в готовност шест изтребителя МиГ-29, а на Т4 още четири МиГ-23, които могат да се вдигнат във въздуха при израелска атака. Да, и сирийските изтребители ще водят бой, стига са висели по баровете

Известно време минава в напрегнато очакване, докато аз се занимавам с пренастройка на някои от параметрите за стрелба по мой вкус. По едно време от страна на руския съветник се получава предупреждение, че израелската атака започва. Само че на радарите нищо такова не са вижда и чакането продължава. Малко след това обаче редица от комуникациите на РТВ и ПВО са прекъснати:

Сигурен знак за предстоящата атака! Въпреки, че радарите с които все още има връзка са чисти, за всеки случай са задействани и няколко от по-новите, за да се намали възможността за изненади. Въпреки това, тишината е направо подозрителна. До момента, в който от нищото не се появява залп ракети и боят започва*:
*Няма да е зле да намалите звука на клиповете, че маааалко съм се поолял
https://www.youtube.com/watch?v=jsqYzvZa3wo
Няма проблеми, всичко е наред. Несъмнено успешно отразихме първата вълна на израелската агресия. #мы всё сбили. #потерь нет. АННА Нюз веднага да започне излъчването на хвалебствени релации за поредната ни победа над израелската военщина. За толкова изстреляни ракети направо очаквам да ми връчат не един, а два медала! Междувременно продължаваме да противодействаме успешно:
https://www.youtube.com/watch?v=ND12dBbWefI
Въпреки, че разположените в Дамаск МиГ-29 са унищожени, МиГ-23 от Т4 са вече във въздуха и всеки момент ще подгонят страхливите израелци. Има и потвърждение на небивалия успех за сирийското ПВО! Свален е самолет на агресорите! Руският съветник в екстаз крещи: "Сбили носителя! Ура!". Всенародните тържества могат да започнат