Симулации и обсъждане на сценарииBroken Shield 300

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Broken Shield 300

Мнение от Bruchpilot » 19 Мар 2020, 13:48

Преди (вече) доста време обявих, че съм решил да изиграя сценария на Шарана, който беше официално публикуван - Broken Shield 300. Поради всеизвестното стечение на обстоятелствата сега ми се отвори възможност да го направя :D
По принцип основната игрова страна е Израел, но аз реших да изиграя сценария за Сирия. Да не си помислите, че с Израел нещата са детска игра - успях съвсем безобидно и безпроблемно да ги докарам до "Total Defeat", когато играх с тях :lol:
Много исках обаче да видя как стоят нещата "от другата страна". Тъй като и без да влизам в редактора съм сигурен, че Шарана е направил впечатляваща атака, дори на видеото ще се опитам да оставя по-голямата част от нещата "неизрязани" за да се види скоростта, с която всичко се случва.
И така, вечерта на 13.02.2020 година по командната верига се получават първите съобщения, че преговорите в Москва не вървят на добре и трябва да се подготвим за бойни действия. С руския съветник пием кафе и гледаме картата. Разположението на сирийските сили около Дамаск е следното:
Изображение
А така изглежда около авиобаза Т4:
Изображение
Отделно на летището в Дамаск има в готовност шест изтребителя МиГ-29, а на Т4 още четири МиГ-23, които могат да се вдигнат във въздуха при израелска атака. Да, и сирийските изтребители ще водят бой, стига са висели по баровете :)
Известно време минава в напрегнато очакване, докато аз се занимавам с пренастройка на някои от параметрите за стрелба по мой вкус. По едно време от страна на руския съветник се получава предупреждение, че израелската атака започва. Само че на радарите нищо такова не са вижда и чакането продължава. Малко след това обаче редица от комуникациите на РТВ и ПВО са прекъснати:
Изображение
Сигурен знак за предстоящата атака! Въпреки, че радарите с които все още има връзка са чисти, за всеки случай са задействани и няколко от по-новите, за да се намали възможността за изненади. Въпреки това, тишината е направо подозрителна. До момента, в който от нищото не се появява залп ракети и боят започва*:
*Няма да е зле да намалите звука на клиповете, че маааалко съм се поолял
https://www.youtube.com/watch?v=jsqYzvZa3wo
Няма проблеми, всичко е наред. Несъмнено успешно отразихме първата вълна на израелската агресия. #мы всё сбили. #потерь нет. АННА Нюз веднага да започне излъчването на хвалебствени релации за поредната ни победа над израелската военщина. За толкова изстреляни ракети направо очаквам да ми връчат не един, а два медала! Междувременно продължаваме да противодействаме успешно:
https://www.youtube.com/watch?v=ND12dBbWefI
Въпреки, че разположените в Дамаск МиГ-29 са унищожени, МиГ-23 от Т4 са вече във въздуха и всеки момент ще подгонят страхливите израелци. Има и потвърждение на небивалия успех за сирийското ПВО! Свален е самолет на агресорите! Руският съветник в екстаз крещи: "Сбили носителя! Ура!". Всенародните тържества могат да започнат :mrgreen:
Изображение
Строши-пилот :mrgreen:

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Re: Broken Shield 300

Мнение от Sharana » 19 Мар 2020, 14:43

Сваления нещо твърде близко се е наврял до Бук-а, той го свали нали?

Иначе не е готино да видиш носителите едва след като се изнасят (пусналиса си оръжията преди 5-10 минути и се изнасят на форсаж), ама пуста география. Доста носители обаче така и не се видяха, само оръжията светнаха по някое време :roll:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 19 Мар 2020, 15:02

Кое свали най-много ракети? А снимката с танцуващите джапанки е култова! :D

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 19 Мар 2020, 17:11

Sharana написа:
19 Мар 2020, 14:43
Сваления нещо твърде близко се е наврял до Бук-а, той го свали нали?
Мда, може би обстрела от С-200 го обърка и се набута там, където не му е работа. Това изпадане в тотална паника при приближаване на ракета, никога не ми е било любимо.
Иначе не е готино да видиш носителите едва след като се изнасят (пусналиса си оръжията преди 5-10 минути и се изнасят на форсаж), ама пуста география. Доста носители обаче така и не се видяха, само оръжията светнаха по някое време :roll:
Не съм ги броил, но въбоще мисля, че светнаха шест или осем самолета - т.е. малка част.
Amazon написа:
19 Мар 2020, 15:02
Кое свали най-много ракети? А снимката с танцуващите джапанки е култова! :D
Естествено С-300. Но просто по едно време свършват ракетите :D ПанцЕрите също свалиха не малко.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 20 Мар 2020, 14:29

Въпреки тържествата по повод победата, нападението продължава:
https://www.youtube.com/watch?v=Gp-OiZ1M4Zo
Добре стрелят зенитчиците, не може да им се отрече. Малко свалиха своите собствени МиГ-23, но нищо, ще ги пишем, че са били израелски самолети :) Може пък следващата двойка да има повече късмет:
https://www.youtube.com/watch?v=NNqgoFY1Aq8
Уви, напразни надежди. Ако не друго поне започват да го отнасят и иранците, ситига израелците са тупали ПВО-то.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 25 Мар 2020, 16:09

https://www.youtube.com/watch?v=PIjx7Tir9gY
Иранците общо взето го доотнесоха, за съжаление и изстреляната по израелски самолет ракета пропусна. Не мога да разбера само дали Шарана ги е сложил да се моткат там нарочно, само за да ме дразнят, или просто AI-то е сдало багажа :lol: Обаче в следващото видео ще гледам да си върна - ще има ракетна контраатака по израелските бази :mrgreen: Даже се чудя дали да не изхитрувам и да се пробвам да преместя нещо оцеляло в близост до сваления израелски летец за да направя засада на групата за търсене и спасяване.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 25 Мар 2020, 16:17

Bruchpilot написа:
25 Мар 2020, 16:09
Не мога да разбера само дали Шарана ги е сложил да се моткат там нарочно, само за да ме дразнят, или просто AI-то е сдало багажа :lol:
Това е двойка, която е накичена с всички възможно средства за самозащита, които евреите могат да закачат по самолетите си и със задача да дразни ПВОто в цялата зона след първоначалните вълни, които подавят основната част. Ако нещо включи FCRа, за да се цели по въпросната двойка (която също си носи и по 2 HARM), то втора двойка южно от тях трябва да стреля с HARM по целите, които влизат в ефир.

Така като гледам втората двойка вече си е била камшика (вероятно са изразходвали боекомплекта и са се изнесли), а въпросната продължава да си лети без прикритие и сама не стреля - вероятно също е опуцала боекомплекта, но защо не се прибира в такъв случай не ми е много ясно - AIто явно пак не е разбрало какво се очаква от него :mrgreen:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 26 Мар 2020, 12:48

Не мисля, че поне тези, които се въртят южно от Дума са свършили боекомплекта. Освен ако поради смущенията радарите въобще не са засекли пуснатите HARM и съм ги пропуснал.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 30 Мар 2020, 13:54

Ето я и сирийската контраатака с помощта на иранските ракети. Целта е израелска авиобаза:
https://www.youtube.com/watch?v=duaSJMS6e2c
Само шест ракети, но все пак две стигнаха до целта. Може и даже нещо да са улучили :)
Шаране, има ли от тук нататък някакво по-сериозно развитие или ще е доиграване? В смисъл, да пускам ли резултатите или пилците ще ги броим хептен на есен :D

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 30 Мар 2020, 14:07

Bruchpilot написа:
30 Мар 2020, 13:54
Шаране, има ли от тук нататък някакво по-сериозно развитие или ще е доиграване? В смисъл, да пускам ли резултатите или пилците ще ги броим хептен на есен :D
Мисля, че още малко има и ще те отърват от виртуалните мъки, та доиграй си го :mrgreen:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 30 Мар 2020, 14:20

Sharana написа:
30 Мар 2020, 14:07
Bruchpilot написа:
30 Мар 2020, 13:54
Мисля, че още малко има и ще те отърват от виртуалните мъки, та доиграй си го :mrgreen:
Добре, ще ги гледам как кръжат като мухи покрай мен още малко :lol:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 01 Апр 2020, 15:26

След последната част реших, че за момента има пауза в израелските атаки и се хванах да активирам и попреместя малко от доста оределите комплекси в опит да запуша някоя друга дупка. Оказа се, че доста съм грешал за паузата. Не минаха и няколко минути и патакламата отново ескалира. Даже толкова неочаквано, че в първия момент не стоплих, че не записвам и изтървах първите петнадесетина секунди:
https://www.youtube.com/watch?v=CmASnWY54zk
Аз тъкмо се канех да започвам ново празненство по повод поредната си победа над израелската военщина, а изведнъж такъв неочакван край. На всичкото отгоре, ей това вече си е чисто тролство :lol:
Изображение
Абсолютно съм възмутен и от резултата :o
Изображение
Как е възможно? Толкова израелки самолети наведнъж не са падали от времето на войната от Йом Кипур! Направо е нечестно :D
Израелската телевизия традиционно не остава по-назад в троленето и публикува кадри от ударите над иранците:
https://www.youtube.com/watch?v=bI1gVChpztk
Възмутително е :mrgreen:
Ето и резултатите, черно на бяло:
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 01 Апр 2020, 15:51

Bruchpilot написа:
01 Апр 2020, 15:26
Възмутително е :mrgreen:
Ето и резултатите, черно на бяло:
Значи 2 F-15ки от ПВОто и един танкер в унищожения хангар, който ти е провървяло да улучиш през ПРОто.
На тази втората F-15ка обаче AIто тотално е било сдало багажа. Ти двойката я видя от запад и след като започнаха да я обстрелват тя бягаше в посока североизток, където по някое време попадна на зона с неподавено ПВО и си отнесе боя. Полетния им план всъщност беше да си метнат от бомбите от юг и да се изнесат без даже да ги видиш (само бомбите в последния момент да засечеш) - нещо обаче се е случило и са поели на северозапад, където по някое време вече си ги видял как импровизират :mrgreen:
Bruchpilot написа:
На всичкото отгоре, ей това вече си е чисто тролство :lol:
:roll:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 01 Апр 2020, 18:04

Sharana написа:
01 Апр 2020, 15:51
Значи 2 F-15ки от ПВОто и един танкер в унищожения хангар, който ти е провървяло да улучиш през ПРОто.
На тази втората F-15ка обаче AIто тотално е било сдало багажа. Ти двойката я видя от запад и след като започнаха да я обстрелват тя бягаше в посока североизток, където по някое време попадна на зона с неподавено ПВО и си отнесе боя. Полетния им план всъщност беше да си метнат от бомбите от юг и да се изнесат без даже да ги видиш (само бомбите в последния момент да засечеш) - нещо обаче се е случило и са поели на северозапад, където по някое време вече си ги видял как импровизират :mrgreen:
Предположих, че едва ли им е там мястото, да не кажа, че бях съвсем изненадан. Но пък как само унижиха Панецра :lol:
Sharana написа:
01 Апр 2020, 15:51
Bruchpilot написа:
На всичкото отгоре, ей това вече си е чисто тролство :lol:
:roll:
Нали знаеш, че само се майтапя, нямаше лоши чувства :)

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 01 Апр 2020, 18:14

Bruchpilot написа:
01 Апр 2020, 18:04
Нали знаеш, че само се майтапя, нямаше лоши чувства :)
Ами то си беше тънък тролинг :mrgreen:

Скоринга пък е съоброзен с мурзилките какво може постигне въпросното количество ПВО ако земята не беше крива, бяха руски операторите, имаше система X Y Z и тн по методичката. Все пак виждаш количеството изстреляни ЗУР и количеството муниции използвани в атаката (нищо фантастично няма в бройката).
Ако превключиш на евреите с едитора можеш да видиш тяхното мнение по въпроса (доколко успешно може да се смята изпълнението).

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 01 Апр 2020, 19:05

Ей, как не се сетих веднага! Таз крива земя, *?+/І:%@ й долна, как ми сбърка работата! Само тя е виновна за резултата :lol:
Иначе да, нищо нереалистично. Въпреки, че тъй като доста рядко ми се случва да играя "от другата страна", определено бях неприятно изненадан от липсата на възможности активно да се въздейства върху случващото се, след като нападението вече е започнало. Като нападащ винаги ми се струвало, че всичко се развива невъобразимо бавно, а този път изведнъж отвсякъде и с мълниеносна скорост яко тупа-лупа :D

Отговори