Не, вкарани са над 100 различни версии на Ф-16 според оператора, периода, модернизацията и тн. Гръцките са с въоръжението, което Гърция има, турските с техното си закупено джепане и тн.
Симулации и обсъждане на сценарии ⇒ Операция "Пукни со зор"
Модератор: Ksantip
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Операция "Пукни со зор"
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Тук амен се самопрострелях

На изтребителните го сложих (макар и след малко играчка), но по едно време се сещам, че на ударните освен да го сложа, трябва да махна и единия контейнер (който отиде на изтребител). И там започна едно напред-назад, тъй като не искаше да маха някои сензори. В крайна сметка се отплеснах и вместо на ударните да сложа APG-83 съм сложил нещо друго, което няма режим въздух-въздух. Съответно започва въздушния бой и аз се чудя защо моите самолети не стрелят

П.П. Впрочем, сърбите нищо, че останаха без бронирани машини продължават да напредват, даже ме заобикалят:

А моите се правят на пацифисти и не искат да стрелят по тях

Извинявам се, но може и да не успея да довърша сценария този уикенд - ще имам гости, очертава се и едно пътуване...
Строши-пилот 

- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Да, ще тръгнат към границата и ще отстрелват всичко по пътя си. Обаче съотношението изглежда доста зле. А защо сърбите продължават ми е много интересно, задачата им беше само да превземат града - нещо много самоинициатива иматBruchpilot написа: ↑29 Ное 2019, 10:01Шаране, ако "наредя контраатака" ще започнат ли да стрелят? Мислех да чакам докато поударя още нещо, но те сърбите в това време до Скопие ще стигнат
Извинявам се, но може и да не успея да довърша сценария този уикенд - ще имам гости, очертава се и едно пътуване...

- piston
- Редовен потребител
- Контакт:
Земната част не ми е толкова важна - интересното беше новите ни самолети как биха се справили с новите придобивки на комшиите
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, септември, 1950 г.
"War without logistics is called poverty"
William Cox
William Cox
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ами те новите самолети са си старите. Радара евентуално може да е нов и с електронни компоненти вместо нашите лампови, но това не значи непременно по-добър. Иначе като оръжейна платформа си е същият самолет.
- piston
- Редовен потребител
- Контакт:
Аз говоря за Ф-16 блок 70, а ти за какво говориш?
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
William Cox
William Cox
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
За сръбските модернизирани МиГ-29 смесени с оцелелите от войната.piston написа: ↑30 Ное 2019, 22:01Аз говоря за Ф-16 блок 70, а ти за какво говориш?
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Двоумя се дали просто да не оставя нещата така. Другото, което ми идва на ум е да добавя само няколко стрелящи единици за македонците, просто за да преградят пътя.
Строши-пилот 

- piston
- Редовен потребител
- Контакт:
въпрос- как се определя климатичната обстановка в симулатора?
Също има ли възможност да се правят скриптове за определени функции на сензорите (например наш Ф-16 да направи SAR сканиране на позициите на сърбите)
Също има ли възможност да се правят скриптове за определени функции на сензорите (например наш Ф-16 да направи SAR сканиране на позициите на сърбите)
William Cox
William Cox
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
За новата версия ще те излъжа, дали работите вече не са станали динамични, но на старата задаваш метеорологичните условия ръчно в началото. Можеш да ги сменяш със скрипт.
Това за радарите не ми стана ясно - те по принцип си сканират, трябва да наместиш самолета от към разстояние, височина, ъгъл и прочее за да открие нещо в определен район. В този смисъл да, може да може да се зададе предварително под някаква форма. Вероятно може да стане и като конкретен скрипт за разузнаване, по същия начин като при спътниците, но за това Шарана трябва да каже.
Това за радарите не ми стана ясно - те по принцип си сканират, трябва да наместиш самолета от към разстояние, височина, ъгъл и прочее за да открие нещо в определен район. В този смисъл да, може да може да се зададе предварително под някаква форма. Вероятно може да стане и като конкретен скрипт за разузнаване, по същия начин като при спътниците, но за това Шарана трябва да каже.
Строши-пилот 

- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
По линия на НАТО искаме военна помощ от САЩ в рамките на 72 часа ни се доставят AIM-120D и последната модификация на HARM както и боеприпаси JSOW. Толкова.България, осигуряваща въздушното пространство на С.Македония, получава задачата да извади от строя/унищожи дивизионът РСЗО и двата Панцира на македонска територия.
- piston
- Редовен потребител
- Контакт:
Като нямаме обука на ХАРМ и JSOW, во гъзот ли ке си ги завираме, джанъм?Archer написа: ↑01 Дек 2019, 12:42По линия на НАТО искаме военна помощ от САЩ в рамките на 72 часа ни се доставят AIM-120D и последната модификация на HARM както и боеприпаси JSOW. Толкова.България, осигуряваща въздушното пространство на С.Македония, получава задачата да извади от строя/унищожи дивизионът РСЗО и двата Панцира на македонска територия.
William Cox
William Cox
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Те могат да си дойдат с всичко, въпроса е че пилотите ни и наземният персонал ще им трябва някакво минимално време, за да се обучат с новите бомби.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Това че нямаш нещо налично от въоръжението не означава че преди това не може да се обучаваш в симулатора как се ползва.въпроса е че пилотите ни и наземният персонал ще им трябва някакво минимално време, за да се обучат с новите бомби
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Имат Х-25 и Х-29 управляеми ракети с достатъчен обсег.Колкото до Су-та с НУРС имам сериозни опасения, че ако се вяснат, веднага си заминават
И по-големи имаме вече.RQ-11 Raven с обсег 10км.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Как ще обучиш техниците в симулатора? Всяко оръжие си има специфики по диагностика, активиране, монтиране. Не случайно такива системи идват пакет с учебни варианти на бимбата, или ракетата.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
В случая е важна подготовката на пилотите, техниците за един ден може да се научат как да монтират нови ракети на пилона.Как ще обучиш техниците в симулатора?
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Иначе ако включим и нашите С-300 и С -200 в играта съвсем загрубява.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Според моето скромно мнение, да се научиш да обслужваш и използваш изцяло ново оръжие, не става за три дни. Дори и да си се обучавал някога на него, пак няма да си опресниш знанията за толкова.
Колкото до НУРС-ове, Рейвъни и прочее - такива са условията
Ето и въоръженията, докато времето бавно-бавно тече:

Колкото до НУРС-ове, Рейвъни и прочее - такива са условията

Ето и въоръженията, докато времето бавно-бавно тече:

Строши-пилот 

- piston
- Редовен потребител
- Контакт:
Това с ФАБ е смешно...6 часа? Там единственото е монтирането на взривателите и подкачане...
William Cox
William Cox
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Че македонците имат към 20 Ми-17 и Ми-24 общо
логично е да ползват всичко.
логично е да ползват всичко.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Отделно нашите Су-25 може да носят и контейнери за РЕБ!
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
https://www.nationaldefensemagazine.org ... onde-drone
И като ви казвам че имаме и по сериозни дронове от Рвйвъна.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Хехе, те бяха десет, остават шест

Извинявам се, че толкова бавно върви, но нямам много време. Карам по малко вечер, но като нямам вече х15 скорост, става бавно. Ръчкам към х5, но то реално се движи някъде х3...
Аха, отдавна ги опукаха. И вертолетите опукахаArcher написа: ↑02 Дек 2019, 19:34https://www.nationaldefensemagazine.org ... onde-drone

Строши-пилот 

- piston
- Редовен потребител
- Контакт:
Пилот, не е въпросс за това кога какво качваш (не че не умирам от нетърпение), просто ми убягва логиката... да не ги карат с камион от Графа?
William Cox
William Cox