Симулации и обсъждане на сценарииОперация "Пукни со зор"

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Re: Операция "Пукни со зор"

Мнение от Sharana » 29 Ное 2019, 00:35

piston написа:
29 Ное 2019, 00:16
Аз си мислех, че продто избираш платформа и можеш да качиш всичко, което производителя е интегрирал или е обявил, че може да интегрира....
Не, вкарани са над 100 различни версии на Ф-16 според оператора, периода, модернизацията и тн. Гръцките са с въоръжението, което Гърция има, турските с техното си закупено джепане и тн.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 29 Ное 2019, 10:01

Sharana написа:
28 Ное 2019, 23:01
След това Пилота ръчно им замени радарите на АФАРа от Блок 70 (защото това е много по-лесно от магии с оръжията) и резултата е "close enough" :mrgreen:
Тук амен се самопрострелях :D
На изтребителните го сложих (макар и след малко играчка), но по едно време се сещам, че на ударните освен да го сложа, трябва да махна и единия контейнер (който отиде на изтребител). И там започна едно напред-назад, тъй като не искаше да маха някои сензори. В крайна сметка се отплеснах и вместо на ударните да сложа APG-83 съм сложил нещо друго, което няма режим въздух-въздух. Съответно започва въздушния бой и аз се чудя защо моите самолети не стрелят :mrgreen:
П.П. Впрочем, сърбите нищо, че останаха без бронирани машини продължават да напредват, даже ме заобикалят:
Изображение
А моите се правят на пацифисти и не искат да стрелят по тях :lol: Шаране, ако "наредя контраатака" ще започнат ли да стрелят? Мислех да чакам докато поударя още нещо, но те сърбите в това време до Скопие ще стигнат :D
Извинявам се, но може и да не успея да довърша сценария този уикенд - ще имам гости, очертава се и едно пътуване...
Строши-пилот :mrgreen:

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 30 Ное 2019, 12:56

Bruchpilot написа:
29 Ное 2019, 10:01
Шаране, ако "наредя контраатака" ще започнат ли да стрелят? Мислех да чакам докато поударя още нещо, но те сърбите в това време до Скопие ще стигнат :D
Извинявам се, но може и да не успея да довърша сценария този уикенд - ще имам гости, очертава се и едно пътуване...
Да, ще тръгнат към границата и ще отстрелват всичко по пътя си. Обаче съотношението изглежда доста зле. А защо сърбите продължават ми е много интересно, задачата им беше само да превземат града - нещо много самоинициатива имат :mrgreen:

Аватар
piston
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от piston » 30 Ное 2019, 13:47

Земната част не ми е толкова важна - интересното беше новите ни самолети как биха се справили с новите придобивки на комшиите
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, септември, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 30 Ное 2019, 20:58

piston написа:
30 Ное 2019, 13:47
Земната част не ми е толкова важна - интересното беше новите ни самолети как биха се справили с новите придобивки на комшиите
Ами те новите самолети са си старите. Радара евентуално може да е нов и с електронни компоненти вместо нашите лампови, но това не значи непременно по-добър. Иначе като оръжейна платформа си е същият самолет.

Аватар
piston
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от piston » 30 Ное 2019, 22:01

Amazon написа:
30 Ное 2019, 20:58
piston написа:
Ами те новите самолети са си старите. Радара евентуално може да е нов и с електронни компоненти вместо нашите лампови, но това не значи непременно по-добър. Иначе като оръжейна платформа си е същият самолет.
Аз говоря за Ф-16 блок 70, а ти за какво говориш?
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."

William Cox

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 30 Ное 2019, 22:03

piston написа:
30 Ное 2019, 22:01
Amazon написа:
30 Ное 2019, 20:58
piston написа:
Аз говоря за Ф-16 блок 70, а ти за какво говориш?
За сръбските модернизирани МиГ-29 смесени с оцелелите от войната.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 01 Дек 2019, 10:24

Sharana написа:
30 Ное 2019, 12:56
Да, ще тръгнат към границата и ще отстрелват всичко по пътя си. Обаче съотношението изглежда доста зле. А защо сърбите продължават ми е много интересно, задачата им беше само да превземат града - нещо много самоинициатива имат :mrgreen:
Двоумя се дали просто да не оставя нещата така. Другото, което ми идва на ум е да добавя само няколко стрелящи единици за македонците, просто за да преградят пътя.

Аватар
piston
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от piston » 01 Дек 2019, 10:35

въпрос- как се определя климатичната обстановка в симулатора?

Също има ли възможност да се правят скриптове за определени функции на сензорите (например наш Ф-16 да направи SAR сканиране на позициите на сърбите)

William Cox

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 01 Дек 2019, 10:53

За новата версия ще те излъжа, дали работите вече не са станали динамични, но на старата задаваш метеорологичните условия ръчно в началото. Можеш да ги сменяш със скрипт.
Това за радарите не ми стана ясно - те по принцип си сканират, трябва да наместиш самолета от към разстояние, височина, ъгъл и прочее за да открие нещо в определен район. В този смисъл да, може да може да се зададе предварително под някаква форма. Вероятно може да стане и като конкретен скрипт за разузнаване, по същия начин като при спътниците, но за това Шарана трябва да каже.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 01 Дек 2019, 12:42

България, осигуряваща въздушното пространство на С.Македония, получава задачата да извади от строя/унищожи дивизионът РСЗО и двата Панцира на македонска територия.
По линия на НАТО искаме военна помощ от САЩ в рамките на 72 часа ни се доставят AIM-120D и последната модификация на HARM както и боеприпаси JSOW. Толкова.

Аватар
piston
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от piston » 01 Дек 2019, 16:35

Archer написа:
01 Дек 2019, 12:42
България, осигуряваща въздушното пространство на С.Македония, получава задачата да извади от строя/унищожи дивизионът РСЗО и двата Панцира на македонска територия.
По линия на НАТО искаме военна помощ от САЩ в рамките на 72 часа ни се доставят AIM-120D и последната модификация на HARM както и боеприпаси JSOW. Толкова.
Като нямаме обука на ХАРМ и JSOW, во гъзот ли ке си ги завираме, джанъм?

William Cox

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 01 Дек 2019, 16:40

Те могат да си дойдат с всичко, въпроса е че пилотите ни и наземният персонал ще им трябва някакво минимално време, за да се обучат с новите бомби.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 01 Дек 2019, 17:23

въпроса е че пилотите ни и наземният персонал ще им трябва някакво минимално време, за да се обучат с новите бомби
Това че нямаш нещо налично от въоръжението не означава че преди това не може да се обучаваш в симулатора как се ползва.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 01 Дек 2019, 17:28

Колкото до Су-та с НУРС имам сериозни опасения, че ако се вяснат, веднага си заминават
Имат Х-25 и Х-29 управляеми ракети с достатъчен обсег.
RQ-11 Raven с обсег 10км.
И по-големи имаме вече.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 01 Дек 2019, 17:49

Archer написа:
01 Дек 2019, 17:23
въпроса е че пилотите ни и наземният персонал ще им трябва някакво минимално време, за да се обучат с новите бомби
Това че нямаш нещо налично от въоръжението не означава че преди това не може да се обучаваш в симулатора как се ползва.
Как ще обучиш техниците в симулатора? Всяко оръжие си има специфики по диагностика, активиране, монтиране. Не случайно такива системи идват пакет с учебни варианти на бимбата, или ракетата.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 02 Дек 2019, 06:44

Как ще обучиш техниците в симулатора?
В случая е важна подготовката на пилотите, техниците за един ден може да се научат как да монтират нови ракети на пилона.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 02 Дек 2019, 06:48

Иначе ако включим и нашите С-300 и С -200 в играта съвсем загрубява.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 02 Дек 2019, 09:55

Според моето скромно мнение, да се научиш да обслужваш и използваш изцяло ново оръжие, не става за три дни. Дори и да си се обучавал някога на него, пак няма да си опресниш знанията за толкова.
Колкото до НУРС-ове, Рейвъни и прочее - такива са условията :D
Ето и въоръженията, докато времето бавно-бавно тече:
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
piston
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от piston » 02 Дек 2019, 13:34

Това с ФАБ е смешно...6 часа? Там единственото е монтирането на взривателите и подкачане...

William Cox

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 02 Дек 2019, 19:15

Че македонците имат към 20 Ми-17 и Ми-24 общо
логично е да ползват всичко.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 02 Дек 2019, 19:17

Отделно нашите Су-25 може да носят и контейнери за РЕБ!

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 02 Дек 2019, 19:34

https://www.nationaldefensemagazine.org ... onde-drone

И като ви казвам че имаме и по сериозни дронове от Рвйвъна.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 02 Дек 2019, 20:15

piston написа:
02 Дек 2019, 13:34
Това с ФАБ е смешно...6 часа? Там единственото е монтирането на взривателите и подкачане...
Хехе, те бяха десет, остават шест :D
Извинявам се, че толкова бавно върви, но нямам много време. Карам по малко вечер, но като нямам вече х15 скорост, става бавно. Ръчкам към х5, но то реално се движи някъде х3...
Archer написа:
02 Дек 2019, 19:34
https://www.nationaldefensemagazine.org ... onde-drone
И като ви казвам че имаме и по сериозни дронове от Рвйвъна.
Аха, отдавна ги опукаха. И вертолетите опукаха :lol:

Аватар
piston
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от piston » 02 Дек 2019, 20:25

Пилот, не е въпросс за това кога какво качваш (не че не умирам от нетърпение), просто ми убягва логиката... да не ги карат с камион от Графа?

William Cox

Отговори