Някои от Вас може би си спомнят, че през далечната 2013 година в България имаше съвместно учение с IAF, наречено Collector’s Item 13. За тези, които не знаят нищо по въпроса или вече са забравили, ето тук има доста подробен материал:
http://aeropress-bg.com/categoryblog/16 ... garia.html
Въпреки, че подробностите са малко, оттук – оттам и с помощта на Пистън съм събрал някои данни, които може би ще са достатъчни за реализацията на сценарий “по мотиви от...”.
Идеята е следната – в операция Junkyard Item 19, IAF, излитайки например от временно реактивираната авиобаза Равнец (тъй като ме мързи да реализирам полет от Израел с презареждане), ще напада предварително известна цел, примерно около авиобаза Габровница, както и една “мобилна” цел, която трябва първо да се открие. От наша страна отбраняващите се ще разполагат с С-200, С-300, няколко Куб-а и МиГ-ове. Има обаче уловка – първо израелците ще имат само двадесетина машини, второ от далекобойните оръжия могат да използват само AMRAAM, HARM и буквално няколко бомби SPICE. Всичко останало е оставено на фантазията - JDAM, Paveway, ракети, касети или дори всемогъщия Чугуний.
В случая обаче ми се иска реализацията да е по-особена и да ангажира повече хора от форумната общност. Поради което аз ще се захвана с изготвянето на подъл и коварен план за действията на наш’те, а Вие сте призовани да давате идеи за действията на израелската страна – какви самолети бихте взели, как да бъдат въоръжени, как да разузнаят, как да действат, въобще всичко необходимо за реализиране на удара. В статията по-горе има доста идеи, така че дерзайте. Но не бързайте с подробностите по изпълнението, преди да съм направил изходното положение и да сме уточнили израелските сили