Симулации и обсъждане на сценарииJunkyard Item 19

Модератор: Ksantip

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Re: Junkyard Item 19

Мнение от Sharana » 02 Ное 2019, 18:40

Super_Hornet написа:
02 Ное 2019, 17:57
Иначе - има ли някакви подробности тия двата самолета - Шавит и Ейтам на какви дистанции "виждат" изтребители, ЗРК и прочее?
МиГ-29 (летящ високо, примерно 36 000ft) го хваща от около 320км. По наземни цели никога не съм го пробвал, то това не му е и предназначението в карайна сметка. Пък и да можеше всичко зависи от дистанцията, ъглите, слива ли се в релефа и тн. Твърде рисковано ще е да докараш такъв самолет да разкрива ПВОто - затова има Ейтан (Heron TP). Но както Пилота спомена рядко можеш да видиш всичко преди да е стреляло - ето в случая макар, че се приближих близо с големия безпилотник (стотина км) и си играех с височината, за да му предоставя различни ъгли се оказа, че не е видял всички всички Куб-ове. F-35 също претърсваше зоната с оптика и радар, но все пак стоеше на средна височина и също не е видял липсващите Куб-ве. Та ако нещо ще се локализира едва след като е стреляло, то по-добре отстрелвания разузнавач да е безпилотен :mrgreen:

Шавита няма радар - това е платформа за ELINT,SIGINT,COMINT. Ще прихваща комуникации, ще класифицира сигнали и ще идентифицира типове радари според излъчването им, но няма да търси ЗРК с радар.

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 02 Ное 2019, 18:46

За Шавита имах предвид, докато разузнава, знам че няма радар и прочее.

Интересно защо не сте хванали кубовете - вкарал си им някаква маскировка или как?

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 02 Ное 2019, 19:10

Super_Hornet написа:
02 Ное 2019, 18:46
За Шавита имах предвид, докато разузнава, знам че няма радар и прочее.
Принципно до около 400км чува ако има пряка видимост. За радиокомуникациите вероятно ще трябва да е по-близко, но този аспект го няма в симулацията.
Super_Hornet написа:
02 Ное 2019, 18:46
Интересно защо не сте хванали кубовете - вкарал си им някаква маскировка или как?
Аз да ти кажа все още не съм сигурен колко точно са били истинските и колко от унищожените или откритите, но игнорирани са били макети :mrgreen: Това, че някои позиции на РТВ също са били фалшиви ме учуди, все пак излъчваха...

Иначе вероятно са пропуснати такива, където релефа и бил неблагоприятен или такива в гора ако Пилота не е внимавал къде точно ги слага - CMO вече симулира различния ландшафт, ако паркираш ЗРКто в гора - и то ще е сляпо ако няма вишка, но и него много трудно ще го намериш, защото и с оптика и с радар през дърветата не е като да виждаш особено. Най-голям шанс ще има SAR, но ще трябва да е относително близко и да лети по подходящ ъгъл спрямо целта...

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 02 Ное 2019, 19:19

Е, ако сте ги скрили в гората е нормално, ма те тогава и няма много да допринесат.

Иначе, да питам по същество - неща, като Накидка и баракуда има ли в симулатора и могат ли да се слагат на ЗРК-та?

Имай предвид, че миналата година излязоха едни снимки на алжирските Букове с Баракуда.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 02 Ное 2019, 19:37

Не, такива детайли няма. И тази на Saab и Накидка (руската версия предполагам, не съм чувал за нея) мисля освен оптическа маскировка намаляха и ИЧ излъчванията, но без ефект срещу радар.

Super_Hornet
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Super_Hornet » 02 Ное 2019, 19:40

Напротив - намаляват и РЛ, и ИЧ - сигнатурата.

Накидка е руската, да.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 02 Ное 2019, 20:17

Sharana написа:
02 Ное 2019, 19:10
...Пилота не е внимавал къде точно ги слага - CMO вече симулира различния ландшафт, ако паркираш ЗРКто в гора - и то ще е сляпо ако няма вишка...
Със сигурност не е внимавал, защото ги е редил на версия 1.15.6 :mrgreen:
Строши-пилот :mrgreen:

Отговори