Торпедата на гръцката подводница са SUT MOD - 4. Като възможности според базата данни биват, но са мнооооооого бавни и с малък обсег. Явно идеята е да се научиш как да влезеш баш под кораба
Ето учебния сецнарий:
Гръцката подвидница Главкос (или както там се чете) има за задача да се приближи до турска фрегата "Tepe-class" и да я потопи. Съгласно сценария трябва да се насоча към нея, да легна на дъното и когато се приближи да ий видя сметката, избягвайки вертолета. Всичко това на изхода на Дарданелите към Егейско море. Агенти на брега тъкмо са засекли фрегатата да излиза от протока:
И тъй поемам на североизток, на малка дълбочина за да заредя батериите и да засека емисиите на радарите от по-далеч. Докато се моткам погледнах какво е "Tepe-class" - сонар с добър обсег, вертолет и ракетни торпеда. Мислех, че само руснаците имат такива, но явно съм с грешка. Категорично съм против приближаването, но няма как, торпедата ми са късокраки. Та след няколко часа контакт - активен сонар:
Радар обаче няма, така че се приближих още малко на шнорхел, след което спрях и се спуснах до малко над термослоя. "Tepe-class" продължи да приближава и съгласно инструкиите легнах на дъното. След малко контакта се появи отново съвсем близо. Реишх да не изпитвам съдбата и да пусна торпедата бавно и на максимална дълбочина на югозапад (където съм отбелязал точката), след което да ги обърна директно против фрегатата и да ги издигна:
Съответно установих, че когато дълбочината на торпедата се настройва ръчно, наистина е "ръчно". Ударих и дете торпеда в дъното, и успешно се самовзривих
Накракто - гений
Та предприех втори опит. Този път, както и си пишеше в упътването изчаках фрегатата да мина почти над мен и изстрелях три торпеда:
След дълга и напрегната гонитба торпедата уцелиха:
Но междувременно "Tepe-class" беше успяла да вдигне вертолета, който да ме погне за отмъщение. Въпреки, че съм чувал приказката за котката, любопитството надделя и реших да си покажа носа за да се огледам за вертолета. За щастие се беше насочил в грешна посока. Та бързо се спуснах под слоя и на мръсна газ се изнесох. И това беше за този учебен сценарий. Поне не изядох някое ракетно торпедо