Симулации и обсъждане на сценарииВероломна атака над Бермудския триъгълник

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Sharana
Модератор
Мнения: 3954
Регистриран на: 22 Юли 2016, 00:38
Контакт:
Status: Offline

Вероломна атака над Бермудския триъгълник

Мнение от Sharana » 14 Яну 2019, 21:01

Bruchpilot и piston явно са обсъждали нещо, но Ал-Брухи пак се е самобаннал временно, та аз му публикувам тестовия сценарий.

___________________


Във връзка с идеята на на Пистън за вероломна американска атака над два Ту-160, летящи над Бермудския триъгълник, реших да направя съчетение с бърз тест на задхоризонтен радар и да я осъществя.
И така, руското управление решава да демонстрира възможностите си като направи “полет на мира” с голяма продължителност. Предвижва се два бомбардировача Ту-160 да излетят от Енгелс – 2, да прелетят на север до Колския полуостров, от там да заобиколят северните и североизточните брегове на Скандинавския полуостров, да преминат на север от Великобритания и да прекосят Атлантическия океан. След това се предвижда облитане на южните брегове на Флорида, приятелско прелитане над Острова на Свободата (съвсем случайно курсът минава в близост до американската база Гуантанамо) и накрая кацане в една от авиобазите на приятелска Венецуела - Баркисимето.
От своя страна Американският Президент на базата на не толкова обстоен анализ на последните си сто съобщения в Туитър решава, че подобен полет няма да е в съотвествие с новата американска политика и на света следва да бъде показано, че Америка отново е станала велика. Взето е решение двата бомбардировача да бъдат изненадващо атакувани и свалени докато летят на Бермудския триъгълник, като изчезването им бъде обяснено с обичайните мистериозни явления, а голямата дълбочина да попречи на изваждането на останките и идентифицирането на виновника.
За да не бъдат алармирани за опреацията руските сили, бомбарировачите се предвижда да бъдат следени със задхоризонтен радар, разположен в Колумбия Фолс, който ще насочи и два Ф-22 за самата атака.
В 21:10 часа местно време (18:10 часа Зулу), двата Ту-160 се насочват към пистата и малко по-късно започват дългия си полет над руска територия на север, за да заобиколят Скандинавския полуостров:

Изображение

В 23:13 часа местно време (22:13 часа Зулу), руските бомбардировачи се промъкват през прословутия GIUK gap. Американските сили разположени в близост “слухтят” за напредването на самолетите, но без да проявяват видима активност:

Изображение

В 12:24 часа местно време (03:24 часа Зулу) от базата в Колумбия Фолс най-после забелязват двата Ту-160 и започват зорко да следят курса им, който трябва да ги изведе в близост до “лобното им място” – Бермудския триъгълник:

Изображение

Двата Ф-22, тайно пребазирани във военновъздушна база Патрик, Флорида са приведени в бойна готовност и очакват приближаването на руските самолети.
В 12:03 часа местно време (05:03 часа Зулу) двата самолета най-после излитат. Но точно в този момент задхоризонтния радар в Колумбия Фолс губи контакт с двата руски Ту-160. Американските изтребители са насочени към последната известна позиция, но скоро става ясно, че ще се наложи да използват собствените си средства за да открият руските бомбардировачи, ако и това да ги излага на риск да бъдат открити:

Изображение

След доста “въртки” и “акробатики” в 12:46 часа местно време (05:46 часа Зулу) двата Ф-22 успяват да се приближат почти на дистанция за стрелба и да се промъкнат зад двата Ту-160 незабелязано. В случая, оптиките на Ф-35 биха свършили доста по-добра работа, при по-малко рискове за атакуващите:

Изображение

В 12:54 часа местно време (05:54 часа Зулу) американските изтребители изстрелват четири AIM-120C-7, след което се изнасят максимално бързо за да не предизвикат съмнения:

Изображение

В 12:55 часа местно време (05:55 часа Зулу), руските пилоти успяват визуално да открият първата ракета на фона на тъмото нощно небе:

Изображение

Въпреки изненадата започва маневриране и използване на контрамерки. Малко след визуалното откриване на първата ракета, са забелязани още, а системите за предупреждение отчитат включването на главите за самонасочване. Големите и тромави самолети не са особено предизвикателство за модерните ракети и в 12:56 часа местно време (05:56 часа Зулу) всичко е приключило, като всяка от руските машини получава по две попадения. Въпреки това и двата Ту-160 остават във въздуха и несъмнено непрестанно предават данни за вероломното нападение:

Изображение

Единият Ту-160 е тежко засегнат (два двигателя и радар извън строя), но на борда няма следа от пожар. Макар и трудно екипажът му има шансове да го изведе до най-близкото летище. Водачът на групата обаче е със сравнително леки повреди (един двигател извън строя) и със сигурност ще успее да се приземи безопасно, донасяйки на земята фрагменти от ракетите и неоспорими доказателства за принедлежността на самолетите извършили нападението.

Аватар
piston
Редовен потребител
Мнения: 7535
Регистриран на: 31 Юли 2016, 12:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Вероломна атака над Бермудския триъгълник

Мнение от piston » 14 Яну 2019, 21:17

Sharana написа:
14 Яну 2019, 21:01


В 12:55 часа местно време (05:55 часа Зулу), руските пилоти успяват визуално да открият първата ракета на фона на тъмото нощно небе:

Изображение
Как? В огледалото за задно виждане? :lol:

Всъщност с Пилота си говорихме за атака в ППС от голямо превишение/или в позиция под носа на Ту-160, за да бъдат ударени кабините и да не могат да мъцнат....

https://www.youtube.com/watch?v=ucSZab3dyAo
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, септември, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани