Според вики само 30-тина базови Ту-95 са били бомбоносци... Налага се да включим и Ту-16...
Между другото Ту-16 е доста интересен самолет, даже има модификации "Wild Badger Weasel"....

Модератор: Ksantip
Според вики само 30-тина базови Ту-95 са били бомбоносци... Налага се да включим и Ту-16...
Трябвало да сложат и някой Б-52 в трейлъра, сега ще ни уморят от очакване
Определено не се сещам за такова нещо...
Може да включиш и Су-11, Су-15 и особенно Ту-128 (баражращ прехващач със сериозен радиус) все сериозни машини за онова време, както и В-58 по онова време съветите нямат аналог на тая машина.За да систематизираме нещата, предлагам всеки да се включи тук:
Ако правилно разбрах, Туан е атакувал целта на 40-50 км на запад от Ханой и самолетът пада почти веднага.... Реално двата загубени Б-52 падат:
Най близкото е Як-28, така че имат. Дори и Ил-28 за онова време също може да върши сериозни поразии.СССР имат ли тактически бомбардировач с голям радиус, като А-6?
Пилоте, може ли да наложиш по-прецизният маршеут от CMANO-то върху тази карта? Може ли да го екстрактваш по някакъв начин?
Благодаря, ще ги разгледам! То по онова време толкова самолети излизат, че не се учудвам, че нищо не знаех за този Як.
Ще се помъча за да видя какво ще стане. Проблемът е, че по разбираеми причини координатите от CMANO не съответстват на реалните. Даже и да направя някакво налагане, винаги ще има изкривяване и ще трябва да нагласям изображенията едно към друго. Мога обаче да се пробвам да нанеса и двата маршрута директно върху карта.
Съответстват си, но в друг формат. Конвертираш си между DD и DMS и нямаш проблеми - аз така слагах С-300 в Сирия, точно по координатите от сателитната снимка.
Благодарен съм!
Bruchpilot написа: ↑18 Яну 2019, 11:23Мерси, даже и не съм си помислял, че са в друг формат! Реших, че просто са дадени с изкривяване...
П.С. От това по-точно няма как да го направя с наличните данни:
![]()
Именно. Мисля, че Р-60М е първата съветска ракета, която позволява пуск в предната полусфера на целта.COMMANDER_KEEN написа: ↑27 Ное 2020, 09:43Защо такава маневра, вместо да ги отстреля в предна полусфера? Или ГСН на К-13 и трябва соплото на двигателя за да зацепи, защото отпред бомбера не е достатъчно топъл??
COMMANDER_KEEN написа: ↑27 Ное 2020, 09:43Защо такава маневра, вместо да ги отстреля в предна полусфера? Или ГСН на К-13 и трябва соплото на двигателя за да зацепи, защото отпред бомбера не е достатъчно топъл??
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани