Ами статистиката от ВСВ беше 7-8000 изстреляни патрона на убит войник, а във Виетнам достига 20,000 патрона. Има стрес, зомбитата не стрелят по теб, все пак, но пък трябва да уцелиш по малка мишена (главата), няма го и хуманизма.Amazon написа: ↑17 Авг 2019, 02:31Само в САЩ има регистрирани 80 милиона собственици на оръжие. Огромната част от тях притежават пушки, или карабини под .223, или 5.56. Само AR-подобни се продават стотици хиляди годишно. Доста хора държат много патрони в къщи. Просто всички дебнат промоции и купуват на едро. Аз например в момента имам над 1000 патрона 5.56. Пристигна тухлата с хиляда и имам и остатъци от предишни партиди. Имам и над 200 броя 9х19.Това е наистина интересен казус, сигурен ли си, че съществуват наистина няколко десетки милиарда годни патрони? И колко е лесно да бъдат открити, събрани, пренесени, складирани? За съответните резервни части, цеви и пр. - предполагам ще се намерят. При 99% поразени от вируса, значи на Земята ще има 7.5 млрд. зомбита. При много щедро допускане от 20 изстреляни патрона за едно зомби, значи ще трябват 150 милиарда патрона.
Производителите които са много, също държат големи складови наличности. Те пък дебнат цените на ресусите, а патроните не са нещо което се разваля.
Същото важи и за вериги като Уолмарт, или малките оръжейни магазини. Дори кварталните магазинчета имат рамадни килери с муниции, защото и те разчитат на големи партиди.
Така сметка на око, спред мен има към 50 милиарда патрона в хората, и още 50 милиарда по магазини и складове. Когато Обама се кандидатира за втори мандат, хората с месеци купуваха муниции на едро и чак след няколко месеца, пазара започна да се задъхва.
Какви са запасите на военните нямам идея, но едва ли са малки. Все пак за един виетконг са отивали 50 000 патрона и американските военни са си направили сметката, а те имат и по-големи врагове от виетнамците.
А ако е както при авиационните бомби, със сигурност са произвели резерв и за съюзниците си от НАТО.
Та в САЩ работата сигурно ще е на кантарДругото е че тези с многото патрони обикновено са и дбри стрелци. 20 патрона за зомби ми се струват множко.
https://www.quora.com/How-many-5-56-NAT ... -the-world
Тук пише, че американската армия купува 1 млрд. 5.56мм патрони годишно, цивилния пазар само 45 млн. Отделно морската пехота и т.н. Колко от това се изстрелва и колко се складира, не знам.
Но срок на годност има. В IDF редовно на учебни стрелби гърмяхме стари патрони с патина, зеленясали. Мисля, че бяха 20-30 годишни или неправилно складирани... Понякога до 1 на 7-8 засичаше.
Ако завишим сметката до 30 или 50 патрона на зомби ... сам можеш да сметнеш.