MPT-76 - щели да поръчат поне 500 000 броя. На основата на HK-417. Предпочели са мощния калибър 7.62 мм NATO, вместо 5.56 мм. Тежичка е - 4,1 кг. без пълнител и аксесоари.
И нещо абсолютно необяснимо за мен - пълнител с 20! патрона.

Масовите пушки под 7.62х51/.308 Win са обикновено с 20 патронни пълнители. Например SCAR-H също е така. Причината е че те не са за автоматична стрелба, освен наблизо, а за единична не ти трябват толкова патрони. Освен това пълнителя ще е много голям и тежък. То за това се водят battle rifle.И нещо абсолютно необяснимо за мен - пълнител с 20! патрона.
After the first prototypes were built in 2008 as the Mehmetçik-1 in 5.56×45mm NATO,[13][14] the rifle received negative feedback from Turkish soldiers testing it who reported that they preferred the 7.62×51mm NATO round which has far greater stopping power and range similar to those of the existing G3 service rifles. The proposed Mehmetcik-1 was therefore cancelled after the first prototype and engineers started the redesign process.
Ами в онази тема и за превъоръжението на французите със същата пушка, но под 5.56 - пак не беше много скъпо, но не чак толкова малко.Целият проект е за $22 млн., направо е смешно... един изтребител не можеш да купиш за тези пари.
Една качествена пушка такъв тип на дребно струва 1000 долара. Не знам как ще го докарат турците до 22 милиона за такова количество. По-скоро една нула отгоре.Thorn написа:И на мен ми се видяха страшно малко парите.
Само от любопитство, би ли дал пример за модел/марка, т.е. какво визираш под качествен ?Amazon написа: Една качествена пушка такъв тип на дребно струва 1000 долара.
Примерно AR-15 на Колт по военнен стандарт с хромирана цев е под 1000. Военните вероятно купуват M4 за по-малко. Единствената разлика между Ar-15 и M4, е че варианта за армията е с два инча по-къса цев.Sea Dog написа:Само от любопитство, би ли дал пример за модел/марка, т.е. какво визираш под качествен ?Amazon написа: Една качествена пушка такъв тип на дребно струва 1000 долара.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани