Близък поглед върху Су-57. Качеството на изработка е... покъртително. Не знам, аз лично съм изненадан, колко зле изглежда този самолет. А е срамота, предвид, че като концепция е доста добре - стелт (без да се фокусират върху това на всяка цена), вътрешните отсеци изглеждат доста големи и функционални, могат да носят крилати ракети, изначално е замислен като изцяло многоцеливи самолет. Но изпълнението, изглежда много зле, процепи в панелите като в Тесла, композитни материали, които по-всичко изглежда отстъпват сериозно на най-модерните разработки, изглежда няма RAM покритие и не се знае, колко са добри сензорите му (ако наскорошното сравнение между Рафал и Су-35 е индикация, то най-вероятно на хартия са супер, на практика не са нищо особено). И за капак, 14 години след първия полет едвам-едвам докараха една ескадрила, докато F-35, който е само 4 години по-стар има над 1000 бройки.
От друга страна -
първата официална снимка на J-35. Много красив и елегантен самолет, според мен, вече колко е способен не се знае. Но Китай определено напредна много последните 10-тина години. И в авиацията и във флота (където разрушителите тип 055 изглеждат много впечатляващо).