Игри ⇒ Хобита, играчки и интересни джаджи

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Хобита, играчки и интересни джаджи

Мнение от Archer » 11 Юли 2026, 10:33

Освен това в някакъв момент тези коли ще станат и ретро, което пък ще им добави стойност
При ретро коли освен естетическото състояние най много се гледа мотора колкото по рядък е толкова повече ще скочи цената.

Аватар
Ksantip
Модератор
Контакт:

Мнение от Ksantip » 11 Юли 2026, 14:40

Archer написа: ↑
11 Юли 2026, 10:33
Освен това в някакъв момент тези коли ще станат и ретро, което пък ще им добави стойност
При ретро коли освен естетическото състояние най много се гледа мотора колкото по рядък е толкова повече ще скочи цената.
Има още няколко десетилетия преди тези коли да се превърнат в ретро така че ще го мисля тогава :D.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 11 Юли 2026, 14:58

Player101 написа: ↑
11 Юли 2026, 09:25
Проблемът с надежността ще се влошава. Китайците са почнали да сменят автомобилите като телефони, през година - две. Караш ли нещо по-старо си назад с материала. А понеже там втора ръка пазар почти липсва, употребените коли се събират в огромни складове да залежават. Ако подобна мания ширне и по други пазари - надежност нанай.
Това е отвратително хабене на ресурси! Ресурсите нужни за направата на еднодневка (енергия, материали, труд, инженеринг и т.н.) са почти същите, като за направата на здрава надеждна кола.

Последните две десетилетия големите производители поне се опитват да гонят надеждност. Поне това виждам около мен - новите коли, не се очаква да ходят в сервиз първите 7 години. Гаранциите също ми се струва, че станаха по-големи и като пробег и като години. Ще е много гадно ако това отиде в кофата заради налаганото от китайците ниско качество и (измамно) ниска цена.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 11 Юли 2026, 15:07

Ksantip написа: ↑
11 Юли 2026, 08:17
Няма нужда от оправдания щом е било любов от пръв поглед :D. Иначе колкото повече обясняваш за района в който живееш, толкова повече си те представям като Леонардо ди Каприо в The Revenant :lol:.
Off Topic
Да, ако когато се сби с мечката в далечината се виждаха небостъргачи. :D Някаква много странна смесица от цивилизация, и абсолютна дивотия. Наши приятели и съседи имат барака и платноходка на едно езеро в Пенсилвания. До там се стига по път който пресича гора. Като пиша гора точно това имам предвид - само гъста стара гора и нищо друго. И така над два часа! По някой път ме хваща страх баси. Сигурен съм че тия филми на ужасите, половината са по истински случай…

Аватар
Ksantip
Модератор
Контакт:

Мнение от Ksantip » 11 Юли 2026, 15:14

Amazon написа: ↑
11 Юли 2026, 15:07
Няма нужда от оправдания щом е било любов от пръв поглед :D. Иначе колкото повече обясняваш за района в който живееш, толкова повече си те представям като Леонардо ди Каприо в The Revenant :lol:.
Да, ако когато се сби с мечката в далечината се виждаха небостъргачи. :D Някаква много странна смесица от цивилизация, и абсолютна дивотия. Наши приятели и съседи имат барака и платноходка на едно езеро в Пенсилвания. До там се стига по път който пресича гора. Като пиша гора точно това имам предвид - само гъста стара гора и нищо друго. И така над два часа! По някой път ме хваща страх. Сигурен съм че тия филми на ужасите, половината са по истински случай…
Нормално, все пак култивирането на вашия край започва преди около 300 години, което изобщо не е много време и е естествено да има повече оцеляло диво отколкото в Европа. Предполагам красотата е голяма, но все пак не бих искал да попадам в ситуация в която е възможно някое гризли да ме изкорми докато небостъргачите се виждат в далечината :D.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Юли 2026, 03:11

Гледайте какво братята китайци, могат да ти изпратят по пощата! :shock: Персонална летяща машина! В клипа казаха, че има такива сертифицирани американски, но стрували 100 000 долара. А това не било скъпо каквото и да значи това. И изглежда добре проектирано и произведено - по два мотора и ротор на всеки ъгъл за повече сигурност. Не ми хареса колко е нестабилен близо до земята - явно нямат софтуер на нивото на DJI. Има и дистанционно, ако искаш да повозиш тъщата…

https://www.youtube.com/watch?v=bUkvDe0x47A

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 13 Юли 2026, 06:59

https://www.youtube.com/watch?v=sFpgLxqJDQg

Това видео го бях пускал преди време тук, видно от сайта им, цената е 148,000 USD, даже се вижда от кои щати са клиентите...
Китайските другари са откраднали дизайна, сега само чакаме цените да паднат... :D
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 13 Юли 2026, 13:39

Като видях колко лесно го разби, това чудо май няма сензори за близост. Най- простия дрон (изключвам FPV вариантите!) дори няма как да го докараш до такъв ъгъл на атака близо до земята.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Юли 2026, 14:38

EddieBG написа: ↑
13 Юли 2026, 06:59

Това видео го бях пускал преди време тук, видно от сайта им, цената е 148,000 USD, даже се вижда от кои щати са клиентите...
Китайските другари са откраднали дизайна, сега само чакаме цените да паднат... :D
Да бе вярно, спомних си. Даже тогава обсъждахме с жената, че сина на неин колега е започнал работа в тази фирма след МИТ.

Иначе виждам че сред клиентите има и европейци, не са само щатите.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Юли 2026, 14:45

Пепеляев написа: ↑
13 Юли 2026, 13:39
Като видях колко лесно го разби, това чудо май няма сензори за близост. Най- простия дрон (изключвам FPV вариантите!) дори няма как да го докараш до такъв ъгъл на атака близо до земята.
Той за това единият, който явно е дронаджия попита: “Абе това няма ли бутон за приземяване?!”

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 15 Юли 2026, 22:13

Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв :lol:
Строши-пилот :mrgreen:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 15 Юли 2026, 22:39

Bruchpilot написа: ↑
15 Юли 2026, 22:13
Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв :lol:
Добре де, знаеш какво съм се опитал да кажа, там функцията на екрана на дистанционното, която връща дрона по координати, на зададена височина, и меко го приземява.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 15 Юли 2026, 22:59

Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв
Някой друг милион да си купиш Cirrus и ти ще имаш такъв бутон

Изображение

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 16 Юли 2026, 05:17

Archer написа: ↑
15 Юли 2026, 22:59
Извинявам се, но като пишман самолето-вертолето-дронаджия държа да поптитам - какво е това "бутон за приземяване"!? Имам спешна нужда от такъв
Някой друг милион да си купиш Cirrus и ти ще имаш такъв бутон

Изображение
Това сигурно е системата на Гармин.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 16 Юли 2026, 05:20

13 Юли 2026, 14:38
EddieBG написа: ↑
13 Юли 2026, 06:59

Да бе вярно, спомних си. Даже тогава обсъждахме с жената, че сина на неин колега е започнал работа в тази фирма след МИТ.

Иначе виждам че сред клиентите има и европейци, не са само щатите.
Днес фиида ме захрани с едно по-натурално видео. Това не е нищо върху което да се изкихаш!

https://www.youtube.com/watch?v=dlWqlY5uvOU

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 16 Юли 2026, 12:02

15 Юли 2026, 22:39
15 Юли 2026, 22:13
Добре де, знаеш какво съм се опитал да кажа, там функцията на екрана на дистанционното, която връща дрона по координати, на зададена височина, и меко го приземява.
Да, съвсем изключих за rth. Въпреки, че не знам дали в случая щеше да помогне, по-скоро ако има "паник бутон", който го връща към хоризонта и го спира на висене.
П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки.

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 16 Юли 2026, 15:26

"П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки."
Благодаря за препоръката. Ще си взема само DJI NEO2 и ще си го ползвам като летяща камера за близо. А за трипа в Родопите - MAVIC Air2S със бустер на сигнала да видя до колко километра ще отиде. Велосипедът ми е готов, нямам търпение да покарам в събота.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 16 Юли 2026, 18:47

16 Юли 2026, 12:02
П.П. Само споменавам, но ако ходите по нашето море не вземайте дрон. В момента направо е паприкаш от смущения, всеки ден пищят за по няколко удавени машинки.
Губят навигация или какъв е проблема?
След десетина дена исках да разходя моя около Врна, Балчик и Албена.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 17 Юли 2026, 11:29

Sharana написа: ↑
16 Юли 2026, 18:47
16 Юли 2026, 12:02
Губят навигация или какъв е проблема?
След десетина дена исках да разходя моя около Врна, Балчик и Албена.
Губят и навигация, и връзка с радиото. Освен това върви здраво спуфинг, миналия ден един човечец се оплаква, че летял май около Крапец, а изведнъж дронът му се оказал в Чили :lol:
Внимавай много, преди да пуснеш провери за смущения. Аз лично не мисля да рискувам, въобще няма да го вземам с мен.
П.П. Ако си с Мавик вероятно няма да имаш проблем, дори и да се появи, веднага му сменяш режима на този, който е без гпс. За другите модели препоръчват максимум до 10-20 метра височина.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 17 Юли 2026, 18:52

Добре де, откъде идват тези смущения по Черноморието?

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 17 Юли 2026, 20:26

17 Юли 2026, 11:29
Губят и навигация, и връзка с радиото. Освен това върви здраво спуфинг, миналия ден един човечец се оплаква, че летял май около Крапец, а изведнъж дронът му се оказал в Чили :lol:
Внимавай много, преди да пуснеш провери за смущения. Аз лично не мисля да рискувам, въобще няма да го вземам с мен.
П.П. Ако си с Мавик вероятно няма да имаш проблем, дори и да се появи, веднага му сменяш режима на този, който е без гпс. За другите модели препоръчват максимум до 10-20 метра височина.
С мини про-то съм си още, по-големите за хоби употреба са си главоболие.

Това за спуфинга е ясно, че може да прихване нещо. Но то дрона не лети по GPS. Като хвърчах около Невски миналата година съм закачил народното събрание - и сателитите изчезнаха и локацията беше някъде другаре, но това не пречи да продължиш да си летиш с дрона ръчно.

Не разбирам какво може да блокира видео-сигнала или командния радио-сигнал (предвид дистанциите), освен ако не говорим за локални (бълграски) системи за РЕБ, които да са активни. В което не виждам логика.

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 17 Юли 2026, 20:50

17 Юли 2026, 18:52
Добре де, откъде идват тези смущения по Черноморието?
Русия, Украйна, НАТО... Цялото крайблежие в момента свети в червено:
https://gpsjam.org/?lat=42.56407&lon=28 ... 2026-07-16
Sharana написа: ↑
17 Юли 2026, 20:26
С мини про-то съм си още, по-големите за хоби употреба са си главоболие.

Това за спуфинга е ясно, че може да прихване нещо. Но то дрона не лети по GPS. Като хвърчах около Невски миналата година съм закачил народното събрание - и сателитите изчезнаха и локацията беше някъде другаре, но това не пречи да продължиш да си летиш с дрона ръчно.

Не разбирам какво може да блокира видео-сигнала или командния радио-сигнал (предвид дистанциите), освен ако не говорим за локални (бълграски) системи за РЕБ, които да са активни. В което не виждам логика.
Да, обаче много зависи в какъв режим си в момента. "Спорт" например изключва доста от нещата. Но ако в този момент изгуби и връзка с радиото, директо отпрашва за Тимбукту, освен ако не е с изключена опция за връщане. Буквално днес следобед четох за още три случая от последните дни /единият дрон е спасен след гонитба по плажа/. Съдейки по написаното явно има и наши смущения, и то целенасочено за радио-комнадната връзка. Никой до момента не пише да е губил видео.
Явно в момента нещата са много напечени - даже при мен в централна България на последък трудно хващам сателити на земята, а например един по-сатричък ръчно сглобяван дрон в последните дни въобще не може.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 24 Юли 2026, 19:37

Иначе колкото повече обясняваш за района в който живееш, толкова повече си те представям като Леонардо ди Каприо в The Revenant :lol:.
Да се посмееш малко, а и да видиш колко е сериозно положението - току ще получих съобщение от селската община: до няколко дни щели да ни доставят "Bear Resistant" кофи за боклук! От нас не се изисквало нищо, освен да ги използваме. Хубавите "мечи" кофи са бая скъпи, пък и ще трябва да плащат повече на компанията за извозване на боклука - щом общината е решила да се изръси, явно положението е пенлеве.

Надолу по пътя от нас има три къщи, в една от които гледат кози, а друга е ферма за яйца - измислили са си звукова сигнализация, май с вувузели, за да се предупреждават един друг - не се ебавам. Дето казваше един колега живеещ в същата област - ходя с пушката да си взема пощата. :D

Аватар
Ksantip
Модератор
Контакт:

Мнение от Ksantip » 25 Юли 2026, 17:23

24 Юли 2026, 19:37
Иначе колкото повече обясняваш за района в който живееш, толкова повече си те представям като Леонардо ди Каприо в The Revenant :lol:.
Да се посмееш малко, а и да видиш колко е сериозно положението - току ще получих съобщение от селската община: до няколко дни щели да ни доставят "Bear Resistant" кофи за боклук! От нас не се изисквало нищо, освен да ги използваме. Хубавите "мечи" кофи са бая скъпи, пък и ще трябва да плащат повече на компанията за извозване на боклука - щом общината е решила да се изръси, явно положението е пенлеве.

Надолу по пътя от нас има три къщи, в една от които гледат кози, а друга е ферма за яйца - измислили са си звукова сигнализация, май с вувузели, за да се предупреждават един друг - не се ебавам. Дето казваше един колега живеещ в същата област - ходя с пушката да си взема пощата. :D
Ясно, някои хора харесват книги за трапери, ти имаш възможността да живееш като такъв :D. Тук такива проблеми имат само в централния район на Стара планина и в Родопите, като в Балкана си е истински проблем, защото дивите животни (мечки, но също така глигани и елени) понякога унищожават сливите, а това кара балканджиите да полудяват, защото това застрашава най-милото им - ракията :D. При вас глигани има ли? Защото в същите райони на България понякога стават страшна напаст, но ловджиите бързо трансформират този проблем в кюфтета и наденици :lol:.

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 28 Юли 2026, 14:32

През уикенда ходих до Панагюрище на юбилей и успях да полетя повече от час с DJI NEO2(панорами, селфита, и любимите ми "дронита"-клипчета с малко отдалечаване от обекта и връщане обратно). Понеже карах по стария път през Байлово малкото ми бензиново псевдоспортно "борче" С4 ме изненада приятно с разход под 6 литра на 100. Нямам търпение да си подкарам колелото, но ми се бави зарядното.
Новата ми джаджа този път ще е през Септември за рожден ден - очила RayNeo air 4 pro(с дрона работят отлично)

Изображение

Отговори