ИгриNintendo Switch 2

Модератор: Ksantip

Отговори
Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Nintendo Switch 2

Мнение от Пепеляев » 09 Апр 2025, 11:53

Изображение

Споровете за цената и дали ще има достатъчно конзоли настрана, какво мислите за новия модел? Аз лично засега имам първата версия, прясно почистена в сервиза и модната и засега смятам да изчакам с покупката.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Re: Nintendo Switch 2

Мнение от Amazon » 09 Апр 2025, 15:58

Пепеляев написа:
09 Апр 2025, 11:53
Споровете за цената и дали ще има достатъчно конзоли настрана, какво мислите за новия модел? Аз лично засега имам първата версия, прясно почистена в сервиза и модната и засега смятам да изчакам с покупката.
Гледах ревюта. Харесва ми, че са сложили по-голям екран. На мен дори екрана на Steam Deck не ми стига за игри с по-наситена графика. И май този път е с наистина сериозен процесор - правен по поръчка от Интел. Вероятно това, ще позволи да портнат хубави игри от преди 10-тина години.

mitkohr
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от mitkohr » 09 Апр 2025, 16:32

Amazon написа:
09 Апр 2025, 15:58
Гледах ревюта. Харесва ми, че са сложили по-голям екран. На мен дори екрана на Steam Deck не ми стига за игри с по-наситена графика. И май този път е с наистина сериозен процесор - правен по поръчка от Интел. Вероятно това, ще позволи да портнат хубави игри от преди 10-тина години.
Процесорът няма нищо общо с Интел, ами си е орязан от Nvidia Jetson Orin Nano T234, с моделен номер Т239 и се знаеше приблизително с какви характеристики е близо 10 месеца преди офоциалната премиера на Switch 2. Ето едно много добро обобщение, какво представялва процесора и откъде идва

Switch 2: the tech specs that Nintendo and Nvidia are not sharing
How powerful is the custom T239 processor in the new console?

Като цяло ARM архитектура от 2020, подобна на оригиналния Switch процесор, с леко подобрен трансфер на паметта, но с мощна графика(за таблет де) от 1536 Ampere CUDA cores, от които идва и основната производителност. Тънкия момент е, че използва Samsung 8nm process, което го прави малко едричък (200 кв.мм.) и яко са намалявали честоти да влязат в топлинните спецификации, но пък Nvidiа имаше огромни отстъпки oт Samsung, та печалбата им сигурно е прилична. Графично предполагам изпреварва с много Apple A18.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 09 Апр 2025, 18:46

mitkohr написа:
09 Апр 2025, 16:32
Процесорът няма нищо общо с Интел,
Аз за Нвидиа си мислех, защо съм написал Интел идея си нямам - вчера четох спецификациите. Според теб това голяма стъпка ли е, или просто процентно подобрение (за графиката питам)?

mitkohr
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от mitkohr » 09 Апр 2025, 19:05

Графиката е огромно подобрение, и като архитектура(от Maxwell(по-слабо отGTX 950), към Ampere(орязан RTX 2050) ) и като функционалност(ray tracing, dlss и др.). Както писах графично е над графиката в iPhone, а и над steam deck(е ако Valve направят наследник, AMD 8060s e страшен - графиката му е еквивалент на мобилни 4060ti/4070).
Но за нинтендо техническата страна на конзолата не най-важна, по-важно е, че дори и на ибития хардуер на първия switch дев се сримулират да правят страхотни и иновативни игри. Просто сега се дава повече мощност в ръцете на деловите.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 09 Апр 2025, 20:03

mitkohr написа:
09 Апр 2025, 19:05
Просто сега се дава повече мощност в ръцете на деловите.
Да, за това питах. На новата конзола освен повече възможности за нови игри, ще могат да портнат и някой по-стари хитови заглавия, които ще се купуват със сигурност. След като за новият iPhone успяха да напъхат Resident Evil Village и то с оригиналните текстури...

mitkohr
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от mitkohr » 09 Апр 2025, 21:05

Ами със switch 2 ще трябва да чакаш някой да се смили да портне играта, все пак са друга архитектура. В твоя случай със старите игри, по-добре е май steam deck s Win 10/11 зараждаща стойка или още по-добре Asus ROG Ally(X) и Gog.

Отговори