ИгриХобита, играчки и интересни джаджи

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Хобита, играчки и интересни джаджи

Мнение от centara » 16 Сеп 2024, 18:44

Archer написа:
16 Сеп 2024, 09:15
Това според вас заслужава ли си

Celestron – Hummingbird 56mm Angled Spotting Scope – Ultra Portable Micro Spotting Scope – 9-27x Zoom Eyepiece

$349.95

Изображение

https://www.amazon.com/Celestron-Hummin ... AJXZ0?th=1
Не си струва. Изходната зеница ще е твърде малка и гледането през него ще е мъка. При увеличение над 16 ще имаш нужда от статив, т.е. въпросното ultra-portable отива на кино. Ако търсиш добър вариант за мобилна оптика, вземи си бинокъл 8х42.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 18 Сеп 2024, 19:23

вземи си бинокъл 8х42.
Имам Steiner точно такъв :)
Ако ще го ползваш вместо бинокъл - един отговор
Ами за всичко каквото ти хрумне.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 21 Окт 2024, 02:25

Вижте какво са сътворили китайците. Аз от половин година имам късмета да ползвам сгъваем телефон и съм много щастлив, но в случая китайците са изплискали легена. :D Интересно е и нещо друго - явно китайският пазар вече е достатъчно голям, за да може самостоятелно да поема нишови продукти на такава цена. До съвсем скоро само американският пазар беше способен на такова нещо.

https://www.youtube.com/watch?v=Yv_S7KrOlfk

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 21 Окт 2024, 19:43

Amazon написа:
21 Окт 2024, 02:25
Вижте какво са сътворили китайците. Аз от половин година имам късмета да ползвам сгъваем телефон и съм много щастлив, но в случая китайците са изплискали легена. :D Интересно е и нещо друго - явно китайският пазар вече е достатъчно голям, за да може самостоятелно да поема нишови продукти на такава цена. До съвсем скоро само американският пазар беше способен на такова нещо.
Това тройното изглежда много интересно и някак логично - сега на двойните единия дисплей се "губи", защото те също са реално три.
С китайците иначе да, така е - трябва да свикваме :mrgreen: Не само софтуерно са си самодостатъчна система, но вече и хардуерно.

Ти с какъв сгъваем си? Аз обмислях на Самсунг, но не мога да рационализирам драстичната разлика в цената при положение че не ползвам телефона чак пък толкова - на лаптопа или на настолния прекарвам доста повече време дневно. За тези, които телефона им е доста повече в ръцете, особено вкъщи (моя като се прибера си застава на стойката за зареждане и това му е), сигурно си струва...

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 21 Окт 2024, 20:58

Sharana написа:
21 Окт 2024, 19:43
Това тройното изглежда много интересно и някак логично - сега на двойните единия дисплей се "губи", защото те също са реално три.
С китайците иначе да, така е - трябва да свикваме :mrgreen: Не само софтуерно са си самодостатъчна система, но вече и хардуерно.
Да, определено трябва да свикваме. Точно софтуерно все още изостават - ОС е базирана на Андроид, нищоо че надписите бяха на китайски. Трябва им време да създадат ефективна ОС и цялата огромна екосистема, която я съпътства. Хардуерно вече явно са на пистата. Доколкото разбирам това е първият китайски "супер" телефон, който не е с американски чип. САЩ са спрели да им продават машините за производство, но явно китайците са намерили начин. Цента обаче е убийствена - при над $3000 няма как това да стане масов телефон.
Sharana написа:
Ти с какъв сгъваем си? Аз обмислях на Самсунг, но не мога да рационализирам драстичната разлика в цената при положение че не ползвам телефона чак пък толкова - на лаптопа или на настолния прекарвам доста повече време дневно. За тези, които телефона им е доста повече в ръцете, особено вкъщи (моя като се прибера си застава на стойката за зареждане и това му е), сигурно си струва...
Със Самсунг ZFold 5. Цената ме спираше с години, но от оператора ми предложиха ъпгрейд и са възползвах - изкупиха ми айфона на цената на която ми го бяха продали преди три години, аз само доплатих разликата. Според мен е по-добър от Z6, заради по-дългият екран, за гледане на филми, но пък Z6 е по-удобен, когато е затворен. Цената практически е една и съща.

Купих го, като играчка, но напоследък откривам, че го ползвам повече отколкото десктопа, лаптопа, киндъла и таблета взети заедно. Екрана е много добър - 120 опресняване и изключително ярък. Чета книги на Киндъл, или от Читанката на дневна светлина. Всички филми изглеждат по-добре отколкото на таблета, дори най-широкоекранните. Youtube също. Браузера е в десктоп режим и реално имаш усещането за истински интернет а не за "телефон". Дори някой портнати десктоп игри изглеждат супер с този процесор и екран. И всичко това е изключително достъпно - просто си отваряш телефона.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 21 Окт 2024, 21:25

Amazon написа:
21 Окт 2024, 20:58
Да, определено трябва да свикваме. Точно софтуерно все още изостават - ОС е базирана на Андроид, нищоо че надписите бяха на китайски
Имах предвид софтуерните им екосистеми за плащане, чатове, пазаруване и тн. Там всичко масово си е тяхно.
Относно телефоните - да базирано на Андроид, но нямащо нищо общо с Гугъл, откакто ги резнаха от Google services. Тоест бекенда, за да работят приложенията си е китайски, печалбите съответно също. Затова и не можеш да ползваш телефоните извън Китай, почти нищо не им работи, а към Гугъл не можеш да се вържеш (като останалите Андроиди).
Sharana написа:
Купих го, като играчка, но напоследък откривам, че го ползвам повече отколкото десктопа, лаптопа, киндъла и таблета взети заедно. Екрана е много добър - 120 опресняване и изключително ярък. Чета книги на Киндъл, или от Читанката на дневна светлина. Всички филми изглеждат по-добре отколкото на таблета, дори най-широкоекранните. Youtube също. Браузера е в десктоп режим и реално имаш усещането за истински интернет а не за "телефон". Дори някой портнати десктоп игри изглеждат супер с този процесор и екран. И всичко това е изключително достъпно - просто си отваряш телефона.
Сигурен съм, че е готина играчка, но аз май ще изчакам още някое друго поколение преди и аз да се обзаведа с такава играчка. Или по-рано ако ми се променят някак сегашните навици.

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 24 Окт 2024, 13:49

2 месеца ползвах един Z FOLD2. Въпреки недомислената си панта и наличието само на едно място за СИМ( добре че поддържа Е-СИМ!) телефонът не е непременно огромен и неудобен. Вероятно ако не дезертирам към Епъл(последният ми Айфон е бил 3GS) ще си взема пак сгъваем. Забележката за софтуера на китайските телефони е актуална - поддръжката им е отвратителна и много приложения работят криво.
Най-сетне се отървах от няколкото китайски дрона и си поръчах миниатурния DJI Neo - комплекта с дистанционно и 3 батерии. И си намерих цветен -E-book четец за комиксите. Ще се ослушвам на Черния петък за телевизор и някаква мултимедия за стария ми Citroen C4.

Sasel
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Sasel » 10 Яну 2025, 08:04

И като се говореше за забраните, някакъв идиот фотограф е ударил и повредил, един от двата канадски противопожарни самолета, които гасят пожарите.
Drone collides with firefighting aircraft over Palisades fire, FAA says
https://www.latimes.com/california/stor ... e-faa-says
Dinain към rki: Спри се, бе човек. Побърка се...
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.

Аватар
контрол_alt
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от контрол_alt » 10 Яну 2025, 11:19

Пепеляев написа:
24 Окт 2024, 13:49
И си намерих цветен -E-book четец за комиксите.
Какво взе? Аз съм също на този етап, но се колебая.
"Либералът е комунист с диплома, мислещ като негър."

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 10 Яну 2025, 13:19

PocketBook Color PB633 - за първи опит е добър. Малко се по---ках тази Коледа. Телевизор Самсунг ОЛЕД за конзолите и стойка за стена за него, няколко чифта маратонки, доста музика на дискове. Трима приятели на стари години започнаха да събират колички, дано мен ме отмине тая страст, защото там фалита е сигурен.

Аватар
контрол_alt
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от контрол_alt » 10 Яну 2025, 15:58

Как реагира тактилния екран? Аз не понасям когато лагва и затова искам да сменя моя, който е истински ветеран пропътувал най-малко 100000 км.

Изображение
"Либералът е комунист с диплома, мислещ като негър."

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 10 Яну 2025, 16:33

Kindle и LifeBook са по-висок клас, обаче цветния Kindle е 600 лева - много ми е.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 10 Яну 2025, 22:41

Сега чета, че цветният Kindle бил абсолютен боклук.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 20 Май 2025, 21:01

Парламентът се готви да ограничи употребата на дронове

За съжаление напълно очаквано развитие. Надявам се само няма да препишат от Германия или Гърция, където е забранена зона над забранена зона над забранена зона.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 20 Май 2025, 21:27

Sharana написа:
20 Май 2025, 21:01

За съжаление напълно очаквано развитие. Надявам се само няма да препишат от Германия или Гърция, където е забранена зона над забранена зона над забранена зона.
По повод дроновете - моят DJI е едно поколение преди твоят и контролера няма собствен екран. А поддръжката на софтуера за Андроид телефони замина в кофата. Те и преди се бяха изпокарали с Гугъл (щото китайците шпионират като малоумни), но поне имаше приложението извън Google Play. Сега и външното не работи. Та който няма Apple устройство да не си купува такъв дрон.

Тъкмо се чудех, дали да продам, или да изхвърля практически новото дронче и ми хрумна да използвам iPad-а. Пасна идеално на държачите, кабела стига да usb-c слота, софтуера работи прекрасно(с хиляда предупреждения, че те следи) и да летиш на 11 инчов екран е супер! Онзи ден разглеждах хълмовете около нас от 250 метра височина. :)

@Bruchpilot как се държи твоето летало? И как е със софтуера за Андроид?

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 20 Май 2025, 22:53

Amazon написа:
20 Май 2025, 21:27
По повод дроновете - моят DJI е едно поколение преди твоят и контролера няма собствен екран. А поддръжката на софтуера за Андроид телефони замина в кофата. Те и преди се бяха изпокарали с Гугъл (щото китайците шпионират като малоумни), но поне имаше приложението извън Google Play. Сега и външното не работи. Та който няма Apple устройство да не си купува такъв дрон.
Това нещо ново ли е? Защото би се разчуло според мен ако спрат поддръжката за андоид. Няма логика според мен.
Че събират много данни не е тайна и не вярвам приложението за iOS да е различно от андоидското или от това на контролера (андроид също) - просто с Apple не са се скарали за нещо.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 20 Май 2025, 23:00

Sharana написа:
20 Май 2025, 22:53
Amazon написа:
Това нещо ново ли е? Защото би се разчуло според мен ако спрат поддръжката за андоид. Няма логика според мен.
Че събират много данни не е тайна и не вярвам приложението за iOS да е различно от андоидското или от това на контролера (андроид също) - просто с Apple не са се скарали за нещо.
Ами не знам дали е ново, но преди приложението на самсунга беше трудно да се инсталира и нестабилно а в момента изобщо не работи. Изкарва анонимна грешка - не е нужно китайците да са го спрели, просто не го подържат повече за новите версии на Андроид.

Аватар
Sharana
Модератор
Контакт:

Мнение от Sharana » 21 Май 2025, 00:43

Amazon написа:
20 Май 2025, 23:00
Ами не знам дали е ново, но преди приложението на самсунга беше трудно да се инсталира и нестабилно а в момента изобщо не работи. Изкарва анонимна грешка - не е нужно китайците да са го спрели, просто не го подържат повече за новите версии на Андроид.
Според бърз преглед на форумите не са се отказвали от Андроид и приложението си работи и на най-новите версии на Андроид (15, 16ка още няма). Ако нещо спре да работи се случва, защото приложението нещо не се е обновило. Трие се заедно с кеша и се сваля последната версия от официалния сайт (а не от някой друг попаднал, защото dji fly приложения много има из нета).
В момента V 1.17.0:
dji.com/de/downloads/djiapp/dji-fly?pbc=D3IDBfR5&pm=custom

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 21 Май 2025, 00:52

Това хубаво, но аз предупреждавам хората на база на личен опит да избягват JDI без екран на контролера, ако имат Андроид телефон. Програмата просто не работи в момента а аз съм с последната версия на Андроид. Пък после какви еквилибристики трябвало да правят след бърз преглед на интернет всеки сам да си решава.

Освен това Епъл и Гугъл все пак правят базови проверки на програмите в app store. А това нещо е извън app store на Гугъл - инсталираш го база вяра. И то дори инсталирането доколкото си спомням не беше тривиално и трябваха еквилибристики и промяна на настройките за сигурност. За мен е досадно, за някой може да е краят на играта и пари на вятъра.

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 21 Май 2025, 13:58

Докарах най-сетне проекта по личен офис-мъжка бърлога до фаза близка до финалната :D Бях обещал да пусна снимки... Още една библиотека под Ейбрамса ще има и някакво по-тежко бюро... Някога :D

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна 1 на COMMANDER_KEEN, променена общо 22 пъти

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 21 Май 2025, 14:26

COMMANDER_KEEN написа:
21 Май 2025, 13:58
Докарах най-сетне проекта по личен офис-мъжка бърлога до фаза близка до финалната :D Бях обещал да пусна снимки... Още една библиотека под Ейбрамса ще има и някакво по-тежко бюро... Някога :D
Много приятно и стилнно! Защо две клавиатури? Какъв е монитора? Какъв е арбалета? Чифтето декорация ли е, или е от тези на черен барут, които май бяха на свободен режим? :)

Пепеляев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Пепеляев » 21 Май 2025, 14:58

Проектът е прекрасен и има прозорец за пускане на дрон. Респект.
С малкия ми дрон DJI NEO нямам проблемите, защото сценарият за ползването му включва излитане от ръка и или следване, или някоя панорама и кацане в ръката ми. Приложението за Андроид работи без грешка(бонус е че може да се ползва безжичен микрофон към телефона тип Rode и дори да не се чуват почти моторът и витлата!). Купих и един DJI Air 2 втора употреба и ми се наложи за него да си взема дистанционно с екран и усилвател на сигнала, за да съм сигурен, когато го пусна отвъд погледа ми няма да го загубя.

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 21 Май 2025, 15:05

Amazon написа:
21 Май 2025, 14:26
Много приятно и стилнно! Защо две клавиатури? Какъв е монитора? Какъв е арбалета? Чифтето декорация ли е, или е от тези на черен барут, които май бяха на свободен режим? :)
Благодаря. Мониторът 49' Samsung Odyssey g9. Екранът хардуерно се дели на 2 и половината ми е като втори монитор на служебния лаптоп, другата половина - на домашния стационарен компютър. Така хем имам на практика 3 монитора за 2 машини, хем имам един грамаден, ако ми затрябва да правя нещо на 2-3 прозореца - примерно да презентирам, да водя записки и да гледам чата/срещата. За това и 2 клавиатури - има 2 машини.
Арбалета е Barnett Ghost 350. А пищовът за съжаление е декорация. Подариха ми въпреки желанието всите оръжия да са истински. Та почудих какво да го правя и накрая го сложих на стената... Истинското чифте е в сейфа. :mrgreen:

Аватар
bigdragon
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от bigdragon » 21 Май 2025, 15:20

На мен ми е интересно FX-а ползва ли си редовно?

ПП Моите такива играчки са по куфари.
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това. :|
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...! :shock:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 21 Май 2025, 15:28

Sharana написа:
20 Май 2025, 21:01

Погледнах последния законопроект - ала бала. Нищо съществено.
Amazon написа:
@Bruchpilot как се държи твоето летало? И как е със софтуера за Андроид?
Нямам проблеми със софтуера, но той не е и кой знае колко сложен. Иначе добре се държи, като за учебен дрон е идеален. Единствените две забележки, които може да се каже, че имам (не са нещо неочаквано още при покупката), са че обсегът му не е голям и има някакъв лек резонанс в гимбъла от което видеото леко потреперва. Съответно не е с качеството на DJI но може да се очаква при баснословната разлика в цената на двете :D
Строши-пилот :mrgreen:

Отговори