Не си струва. Изходната зеница ще е твърде малка и гледането през него ще е мъка. При увеличение над 16 ще имаш нужда от статив, т.е. въпросното ultra-portable отива на кино. Ако търсиш добър вариант за мобилна оптика, вземи си бинокъл 8х42.Archer написа: ↑16 Сеп 2024, 09:15Това според вас заслужава ли си
Celestron – Hummingbird 56mm Angled Spotting Scope – Ultra Portable Micro Spotting Scope – 9-27x Zoom Eyepiece
$349.95
https://www.amazon.com/Celestron-Hummin ... AJXZ0?th=1
Игри ⇒ Хобита, играчки и интересни джаджи
Модератор: Ksantip
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Хобита, играчки и интересни джаджи
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Имам Steiner точно такъввземи си бинокъл 8х42.

Ами за всичко каквото ти хрумне.Ако ще го ползваш вместо бинокъл - един отговор
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Вижте какво са сътворили китайците. Аз от половин година имам късмета да ползвам сгъваем телефон и съм много щастлив, но в случая китайците са изплискали легена.
Интересно е и нещо друго - явно китайският пазар вече е достатъчно голям, за да може самостоятелно да поема нишови продукти на такава цена. До съвсем скоро само американският пазар беше способен на такова нещо.
https://www.youtube.com/watch?v=Yv_S7KrOlfk

https://www.youtube.com/watch?v=Yv_S7KrOlfk
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Това тройното изглежда много интересно и някак логично - сега на двойните единия дисплей се "губи", защото те също са реално три.Amazon написа: ↑21 Окт 2024, 02:25Вижте какво са сътворили китайците. Аз от половин година имам късмета да ползвам сгъваем телефон и съм много щастлив, но в случая китайците са изплискали легена.Интересно е и нещо друго - явно китайският пазар вече е достатъчно голям, за да може самостоятелно да поема нишови продукти на такава цена. До съвсем скоро само американският пазар беше способен на такова нещо.
С китайците иначе да, така е - трябва да свикваме

Ти с какъв сгъваем си? Аз обмислях на Самсунг, но не мога да рационализирам драстичната разлика в цената при положение че не ползвам телефона чак пък толкова - на лаптопа или на настолния прекарвам доста повече време дневно. За тези, които телефона им е доста повече в ръцете, особено вкъщи (моя като се прибера си застава на стойката за зареждане и това му е), сигурно си струва...
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Да, определено трябва да свикваме. Точно софтуерно все още изостават - ОС е базирана на Андроид, нищоо че надписите бяха на китайски. Трябва им време да създадат ефективна ОС и цялата огромна екосистема, която я съпътства. Хардуерно вече явно са на пистата. Доколкото разбирам това е първият китайски "супер" телефон, който не е с американски чип. САЩ са спрели да им продават машините за производство, но явно китайците са намерили начин. Цента обаче е убийствена - при над $3000 няма как това да стане масов телефон.
Със Самсунг ZFold 5. Цената ме спираше с години, но от оператора ми предложиха ъпгрейд и са възползвах - изкупиха ми айфона на цената на която ми го бяха продали преди три години, аз само доплатих разликата. Според мен е по-добър от Z6, заради по-дългият екран, за гледане на филми, но пък Z6 е по-удобен, когато е затворен. Цената практически е една и съща.Sharana написа: ↑21 Окт 2024, 19:43Ти с какъв сгъваем си? Аз обмислях на Самсунг, но не мога да рационализирам драстичната разлика в цената при положение че не ползвам телефона чак пък толкова - на лаптопа или на настолния прекарвам доста повече време дневно. За тези, които телефона им е доста повече в ръцете, особено вкъщи (моя като се прибера си застава на стойката за зареждане и това му е), сигурно си струва...
Купих го, като играчка, но напоследък откривам, че го ползвам повече отколкото десктопа, лаптопа, киндъла и таблета взети заедно. Екрана е много добър - 120 опресняване и изключително ярък. Чета книги на Киндъл, или от Читанката на дневна светлина. Всички филми изглеждат по-добре отколкото на таблета, дори най-широкоекранните. Youtube също. Браузера е в десктоп режим и реално имаш усещането за истински интернет а не за "телефон". Дори някой портнати десктоп игри изглеждат супер с този процесор и екран. И всичко това е изключително достъпно - просто си отваряш телефона.
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Имах предвид софтуерните им екосистеми за плащане, чатове, пазаруване и тн. Там всичко масово си е тяхно.
Относно телефоните - да базирано на Андроид, но нямащо нищо общо с Гугъл, откакто ги резнаха от Google services. Тоест бекенда, за да работят приложенията си е китайски, печалбите съответно също. Затова и не можеш да ползваш телефоните извън Китай, почти нищо не им работи, а към Гугъл не можеш да се вържеш (като останалите Андроиди).
Сигурен съм, че е готина играчка, но аз май ще изчакам още някое друго поколение преди и аз да се обзаведа с такава играчка. Или по-рано ако ми се променят някак сегашните навици.Sharana написа: ↑21 Окт 2024, 19:43Купих го, като играчка, но напоследък откривам, че го ползвам повече отколкото десктопа, лаптопа, киндъла и таблета взети заедно. Екрана е много добър - 120 опресняване и изключително ярък. Чета книги на Киндъл, или от Читанката на дневна светлина. Всички филми изглеждат по-добре отколкото на таблета, дори най-широкоекранните. Youtube също. Браузера е в десктоп режим и реално имаш усещането за истински интернет а не за "телефон". Дори някой портнати десктоп игри изглеждат супер с този процесор и екран. И всичко това е изключително достъпно - просто си отваряш телефона.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
2 месеца ползвах един Z FOLD2. Въпреки недомислената си панта и наличието само на едно място за СИМ( добре че поддържа Е-СИМ!) телефонът не е непременно огромен и неудобен. Вероятно ако не дезертирам към Епъл(последният ми Айфон е бил 3GS) ще си взема пак сгъваем. Забележката за софтуера на китайските телефони е актуална - поддръжката им е отвратителна и много приложения работят криво.
Най-сетне се отървах от няколкото китайски дрона и си поръчах миниатурния DJI Neo - комплекта с дистанционно и 3 батерии. И си намерих цветен -E-book четец за комиксите. Ще се ослушвам на Черния петък за телевизор и някаква мултимедия за стария ми Citroen C4.
Най-сетне се отървах от няколкото китайски дрона и си поръчах миниатурния DJI Neo - комплекта с дистанционно и 3 батерии. И си намерих цветен -E-book четец за комиксите. Ще се ослушвам на Черния петък за телевизор и някаква мултимедия за стария ми Citroen C4.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
И като се говореше за забраните, някакъв идиот фотограф е ударил и повредил, един от двата канадски противопожарни самолета, които гасят пожарите.
Drone collides with firefighting aircraft over Palisades fire, FAA says
https://www.latimes.com/california/stor ... e-faa-says
Drone collides with firefighting aircraft over Palisades fire, FAA says
https://www.latimes.com/california/stor ... e-faa-says
Dinain към rki: Спри се, бе човек. Побърка се...
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
- контрол_alt
- Редовен потребител
- Контакт:
Какво взе? Аз съм също на този етап, но се колебая.
"Либералът е комунист с диплома, мислещ като негър."
-
- Редовен потребител
- Контакт:
PocketBook Color PB633 - за първи опит е добър. Малко се по---ках тази Коледа. Телевизор Самсунг ОЛЕД за конзолите и стойка за стена за него, няколко чифта маратонки, доста музика на дискове. Трима приятели на стари години започнаха да събират колички, дано мен ме отмине тая страст, защото там фалита е сигурен.
- контрол_alt
- Редовен потребител
- Контакт:
Как реагира тактилния екран? Аз не понасям когато лагва и затова искам да сменя моя, който е истински ветеран пропътувал най-малко 100000 км.

"Либералът е комунист с диплома, мислещ като негър."
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Kindle и LifeBook са по-висок клас, обаче цветния Kindle е 600 лева - много ми е.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Сега чета, че цветният Kindle бил абсолютен боклук.
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Парламентът се готви да ограничи употребата на дронове
За съжаление напълно очаквано развитие. Надявам се само няма да препишат от Германия или Гърция, където е забранена зона над забранена зона над забранена зона.
За съжаление напълно очаквано развитие. Надявам се само няма да препишат от Германия или Гърция, където е забранена зона над забранена зона над забранена зона.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
По повод дроновете - моят DJI е едно поколение преди твоят и контролера няма собствен екран. А поддръжката на софтуера за Андроид телефони замина в кофата. Те и преди се бяха изпокарали с Гугъл (щото китайците шпионират като малоумни), но поне имаше приложението извън Google Play. Сега и външното не работи. Та който няма Apple устройство да не си купува такъв дрон.Sharana написа: ↑20 Май 2025, 21:01Парламентът се готви да ограничи употребата на дронове
Тъкмо се чудех, дали да продам, или да изхвърля практически новото дронче и ми хрумна да използвам iPad-а. Пасна идеално на държачите, кабела стига да usb-c слота, софтуера работи прекрасно(с хиляда предупреждения, че те следи) и да летиш на 11 инчов екран е супер! Онзи ден разглеждах хълмовете около нас от 250 метра височина.

@Bruchpilot как се държи твоето летало? И как е със софтуера за Андроид?
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Това нещо ново ли е? Защото би се разчуло според мен ако спрат поддръжката за андоид. Няма логика според мен.Amazon написа: ↑20 Май 2025, 21:27По повод дроновете - моят DJI е едно поколение преди твоят и контролера няма собствен екран. А поддръжката на софтуера за Андроид телефони замина в кофата. Те и преди се бяха изпокарали с Гугъл (щото китайците шпионират като малоумни), но поне имаше приложението извън Google Play. Сега и външното не работи. Та който няма Apple устройство да не си купува такъв дрон.
Че събират много данни не е тайна и не вярвам приложението за iOS да е различно от андоидското или от това на контролера (андроид също) - просто с Apple не са се скарали за нещо.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ами не знам дали е ново, но преди приложението на самсунга беше трудно да се инсталира и нестабилно а в момента изобщо не работи. Изкарва анонимна грешка - не е нужно китайците да са го спрели, просто не го подържат повече за новите версии на Андроид.Sharana написа: ↑20 Май 2025, 22:53Това нещо ново ли е? Защото би се разчуло според мен ако спрат поддръжката за андоид. Няма логика според мен.Amazon написа: ↑20 Май 2025, 21:27По повод дроновете - моят DJI е едно поколение преди твоят и контролера няма собствен екран. А поддръжката на софтуера за Андроид телефони замина в кофата. Те и преди се бяха изпокарали с Гугъл (щото китайците шпионират като малоумни), но поне имаше приложението извън Google Play. Сега и външното не работи. Та който няма Apple устройство да не си купува такъв дрон.
Че събират много данни не е тайна и не вярвам приложението за iOS да е различно от андоидското или от това на контролера (андроид също) - просто с Apple не са се скарали за нещо.
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Според бърз преглед на форумите не са се отказвали от Андроид и приложението си работи и на най-новите версии на Андроид (15, 16ка още няма). Ако нещо спре да работи се случва, защото приложението нещо не се е обновило. Трие се заедно с кеша и се сваля последната версия от официалния сайт (а не от някой друг попаднал, защото dji fly приложения много има из нета).
В момента V 1.17.0:
dji.com/de/downloads/djiapp/dji-fly?pbc=D3IDBfR5&pm=custom
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Това хубаво, но аз предупреждавам хората на база на личен опит да избягват JDI без екран на контролера, ако имат Андроид телефон. Програмата просто не работи в момента а аз съм с последната версия на Андроид. Пък после какви еквилибристики трябвало да правят след бърз преглед на интернет всеки сам да си решава.
Освен това Епъл и Гугъл все пак правят базови проверки на програмите в app store. А това нещо е извън app store на Гугъл - инсталираш го база вяра. И то дори инсталирането доколкото си спомням не беше тривиално и трябваха еквилибристики и промяна на настройките за сигурност. За мен е досадно, за някой може да е краят на играта и пари на вятъра.
Освен това Епъл и Гугъл все пак правят базови проверки на програмите в app store. А това нещо е извън app store на Гугъл - инсталираш го база вяра. И то дори инсталирането доколкото си спомням не беше тривиално и трябваха еквилибристики и промяна на настройките за сигурност. За мен е досадно, за някой може да е краят на играта и пари на вятъра.
- COMMANDER_KEEN
- Редовен потребител
- Контакт:
Докарах най-сетне проекта по личен офис-мъжка бърлога до фаза близка до финалната
Бях обещал да пусна снимки... Още една библиотека под Ейбрамса ще има и някакво по-тежко бюро... Някога 

Последна промяна 1 на COMMANDER_KEEN, променена общо 22 пъти
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Много приятно и стилнно! Защо две клавиатури? Какъв е монитора? Какъв е арбалета? Чифтето декорация ли е, или е от тези на черен барут, които май бяха на свободен режим?COMMANDER_KEEN написа: ↑21 Май 2025, 13:58Докарах най-сетне проекта по личен офис-мъжка бърлога до фаза близка до финалнатаБях обещал да пусна снимки... Още една библиотека под Ейбрамса ще има и някакво по-тежко бюро... Някога
![]()

-
- Редовен потребител
- Контакт:
Проектът е прекрасен и има прозорец за пускане на дрон. Респект.
С малкия ми дрон DJI NEO нямам проблемите, защото сценарият за ползването му включва излитане от ръка и или следване, или някоя панорама и кацане в ръката ми. Приложението за Андроид работи без грешка(бонус е че може да се ползва безжичен микрофон към телефона тип Rode и дори да не се чуват почти моторът и витлата!). Купих и един DJI Air 2 втора употреба и ми се наложи за него да си взема дистанционно с екран и усилвател на сигнала, за да съм сигурен, когато го пусна отвъд погледа ми няма да го загубя.
С малкия ми дрон DJI NEO нямам проблемите, защото сценарият за ползването му включва излитане от ръка и или следване, или някоя панорама и кацане в ръката ми. Приложението за Андроид работи без грешка(бонус е че може да се ползва безжичен микрофон към телефона тип Rode и дори да не се чуват почти моторът и витлата!). Купих и един DJI Air 2 втора употреба и ми се наложи за него да си взема дистанционно с екран и усилвател на сигнала, за да съм сигурен, когато го пусна отвъд погледа ми няма да го загубя.
- COMMANDER_KEEN
- Редовен потребител
- Контакт:
Благодаря. Мониторът 49' Samsung Odyssey g9. Екранът хардуерно се дели на 2 и половината ми е като втори монитор на служебния лаптоп, другата половина - на домашния стационарен компютър. Така хем имам на практика 3 монитора за 2 машини, хем имам един грамаден, ако ми затрябва да правя нещо на 2-3 прозореца - примерно да презентирам, да водя записки и да гледам чата/срещата. За това и 2 клавиатури - има 2 машини.
Арбалета е Barnett Ghost 350. А пищовът за съжаление е декорация. Подариха ми въпреки желанието всите оръжия да са истински. Та почудих какво да го правя и накрая го сложих на стената... Истинското чифте е в сейфа.

- bigdragon
- Редовен потребител
- Контакт:
На мен ми е интересно FX-а ползва ли си редовно?
ПП Моите такива играчки са по куфари.
ПП Моите такива играчки са по куфари.
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.

Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!

- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Погледнах последния законопроект - ала бала. Нищо съществено.Sharana написа: ↑20 Май 2025, 21:01Парламентът се готви да ограничи употребата на дронове
Нямам проблеми със софтуера, но той не е и кой знае колко сложен. Иначе добре се държи, като за учебен дрон е идеален. Единствените две забележки, които може да се каже, че имам (не са нещо неочаквано още при покупката), са че обсегът му не е голям и има някакъв лек резонанс в гимбъла от което видеото леко потреперва. Съответно не е с качеството на DJI но може да се очаква при баснословната разлика в цената на двете

Строши-пилот