Игри ⇒ Хобита, играчки и интересни джаджи
Модератор: Ksantip
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Хобита, играчки и интересни джаджи
Аха мерси значи е бая запазен , за под 500 кинта ми го дават ще видя тия дни да го взема
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Гледам мобилизационните БПЛА разчети сме все повече
Иначе ето и от мен дневна и нощна снимка. Летял съм само няколко пъти и аз още, или време няма или метереологичните условия не предразполагат.
Иначе ето и от мен дневна и нощна снимка. Летял съм само няколко пъти и аз още, или време няма или метереологичните условия не предразполагат.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Нощната е много красива! 4-ката има ли нощна камера, или летиш на късмет?
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Освен фийда от основната камера виждаш и фийдове от вспомагателните камери, които са за разпознаването на препятствия (черно-бели са, но май само долните са ИЧ). Но така или иначе нощното летене си е ако си бил там и денем да знаеш дали има кабели, клони и тн - в противен случай си е твърде рисковано.
А от качеството на нощните, особено видео, съм приятно изненадан и аз.
Assistance during nighttime filming
You can also use Vision Assist to turn potential dimly lit obstacles into bright spots on the screen. This capability proves invaluable when nighttime lighting doesn’t satisfy minimum obstacle avoidance levels. You’d essentially be enjoying an added peace of mind when taking pictures at night because of the extra safety in place.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Изглежда, като малък празник! Традиционно събиране ли е? Какъв е регламента?
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Реактивни имаше ли ?
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Традиционно е да, регламента е свободен
Не, само електрически турбини.
Строши-пилот
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
А от тия с най малките реактивни двигателчета мяркал ли си у насНе, само електрически турбини.
https://www.youtube.com/shorts/EUcx8RlcaTA
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
За развлекателни цели не съм виждал тук. А предполагам все някой щеше да се похвали
Строши-пилот
- bigdragon
- Редовен потребител
- Контакт:
80-те години го докарахме до летящ кордов модел.
Опитите приключиха поради високото тегло на модела
и огромната центробежна сила върху пилота и кордите...
Опитите приключиха поради високото тегло на модела
и огромната центробежна сила върху пилота и кордите...
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
За кратко бях турист из София и нямаше как да не разходя летящия дребосък до някое по красиво местенце за хубава нощна снимка
Това вече не е от София, но се получи интересно - панорама, дрона сам направи 9 снимки и си ги събра.
Това вече не е от София, но се получи интересно - панорама, дрона сам направи 9 снимки и си ги събра.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
@Sharana, @Amazon вашите дронове имат ли някакви насторйки на камерите - експозиции, фокусно разстояние, такива неща?
Строши-пилот
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Цветната температура / баланса на бялото може да се задава ръчно, както и едновременно до 2 от следните 3:
- ISO
- скорост на затвора
- компенсацията на експозицията (EV)
Фокусното разстояние и блендата са си фиксирани (еквивалент на 24мм и f/1.7).
- ISO
- скорост на затвора
- компенсацията на експозицията (EV)
Фокусното разстояние и блендата са си фиксирани (еквивалент на 24мм и f/1.7).
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Мерси, явно ще трябва да взема да си прочета упътването по-подробно за да видя дали имам и аз някакви такива настройки
Строши-пилот
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Защо да му правят проблем, ние още сме по общоевропейските правила
Виж скоро ми попадна тема какво чудо е станало летенето в Гърция - сигурно там да излетиш с малък самолет е по-облекчена процедурата от тази за дрон. Добре, че нямаме правителство вече толкова време, та не можем да почерпим от техния челен опит
Строши-пилот
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Нещо интересно по този повод. Понеже смених телефона и от iOS минах на Android, вчера трябваше да инсталирам приложението на JDI. Ами греда - в playstore на Гугъл такова нещо няма! Оказа се, че приложението е толкова шпионско, че Гугъл са го забранили. Наложи са да го свалям от сайта на DJI и да изключа няколко защити, за да го инсталирам. За това и не отговорих на @Bruchpilot защото нямах програмата, за да прегледам опциите. Този уикенд, ще погледна - мисля, че поне зум има.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
За Гърция не знам, ама по островите си летят дронове на корем.
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
И аз имам проблеми с приложението на моя телефон, явно е вссеобщ проблемAmazon написа: ↑05 Сеп 2024, 15:56Нещо интересно по този повод. Понеже смених телефона и от iOS минах на Android, вчера трябваше да инсталирам приложението на JDI. Ами греда - в playstore на Гугъл такова нещо няма! Оказа се, че приложението е толкова шпионско, че Гугъл са го забранили. Наложи са да го свалям от сайта на DJI и да изключа няколко защити, за да го инсталирам. За това и не отговорих на @Bruchpilot защото нямах програмата, за да прегледам опциите. Този уикенд, ще погледна - мисля, че поне зум има.
Може и да карат едно към кесим. То и при нас ако стане с правилата като там, почти всички ще партизанстват.
Строши-пилот
- Sharana
- Модератор
- Контакт:
Ами не. Около НДК също си побръмчах - и по светло и по тъмно, далеч не бях и единствения. Около Невски също никой не се впечатли.
Следва обаче да се отбележи, че ГД ГВА е изключително либерална в сравнение с кажи-речи почти всички европейски колеги. Най-малкото около летищата има безсмислено огромни зони, които са просто забранени за полети, та в София кажи-речи почти навсякъде би било забранено. ГВА обаче, вместо забрана на общи основания, разрешава бръмчалките да летят до 50м (или до 10м над високите сгради наоколо ако са над 50м).
Забранените зони около институциите също са изключително скромни - за НС си е буквално над самото НС (а не с голям радиус около, както е на повечето места из Европа). Докато въртях кръгчета около Невски обаче явно съм доближил доста до НС (над градинката, която не е включена в забранената зона над НС) и GPS сигнала рязко изчезна - имат си все пак някаква глушилка, добре поне че не е спууфинг да бърка дроните
По-трудно няма да е, по-скоро същотоBruchpilot написа: ↑05 Сеп 2024, 11:25Виж скоро ми попадна тема какво чудо е станало летенето в Гърция - сигурно там да излетиш с малък самолет е по-облекчена процедурата от тази за дрон. Добре, че нямаме правителство вече толкова време, та не можем да почерпим от техния челен опит
Не съм пробвал за самолет, но за дрона си изкарах официално разрешително лятото, та знам от първа ръка що за главоболие е - добре че знаех и започнах да разменям имейли няколко работни дни преди това, че иначе забрави...
Мъката е ако ще бръмчиш в някоя от множеството им огромни зони, които са забранени за полети. За всичко останало няма грижи - важат си общоевропейските правила. Партизански да полетя не се престраших - миналата година (още нямах дрон тогава) наблюдавах случка как българин си разхождаше бръмчалката и някакви гърци се скараха с него, чак полиция му викнаха. Добре, че се усети и бързо кацна, събра си дрона и се омете преди да дойде патрулка (едва ли е имал разрешително). Както пише и по немските форуми, по някаква причина гърците (особено по на юг) гледат тия бръмчалки на кръв - за да летиш в забранена зона без разрешително трябва да си или много смел или банално да не знаеш, че са страшни доносници съседите.
То не че не летях "партизанската" и аз де - разрешението си го изкарах примерно за маршрут, който не минава над множеството им "археологически обекти" (защото ще се иска писменно разрешително от управителите на обектите, всеки един по отделно) ама как мислиш, дали не прелетях и над такива? В случая важното беше да имаш разпечатано официално разрешително в джоба ако някой се заяде, пък къде точно си летял ходи доказвай (нямат право да те карат да им показваш снимките или видеото) - няма кой да се занимава, в 99.99% от случаите дори при проверка, като видят, че имаш разрешително за околността + имаш европейския сертификат за пилот на БЛА няма кой да те тормози и да гледа дали си си следвал точно маршрута, който си заявил
Но рано или късно, като станат по-разпространени бръмчалките и из България (следователно зачестят и изцепките), ще ни резнат правата и тук. Или следващия ЕУ регламент някога ще го направи...
Така или иначе се надявам поне до извращенията като в Германия да не го докараме. Навсякъде, където е красиво (природа) е забранено, защото се води природен резерват - ще плашиш птиците, а ако падне дрона батерията ще отрови почвите видиш ли...
- Bruchpilot
- Редовен потребител
- Контакт:
Да бе, във въздушно пространство клас "г" мога да летя с истински самолет без полетен план, без връзка с диспечер и без транспондер, обаче за дрона ще трябява да попълвам бумаги Ще имат от мен да пият по една студена водаSharana написа: ↑05 Сеп 2024, 20:36По-трудно няма да е, по-скоро същото
Не съм пробвал за самолет, но за дрона си изкарах официално разрешително лятото, та знам от първа ръка що за главоболие е - добре че знаех и започнах да разменям имейли няколко работни дни преди това, че иначе забрави...
Мъката е ако ще бръмчиш в някоя от множеството им огромни зони, които са забранени за полети. За всичко останало няма грижи - важат си общоевропейските правила. Партизански да полетя не се престраших - миналата година (още нямах дрон тогава) наблюдавах случка как българин си разхождаше бръмчалката и някакви гърци се скараха с него, чак полиция му викнаха. Добре, че се усети и бързо кацна, събра си дрона и се омете преди да дойде патрулка (едва ли е имал разрешително). Както пише и по немските форуми, по някаква причина гърците (особено по на юг) гледат тия бръмчалки на кръв - за да летиш в забранена зона без разрешително трябва да си или много смел или банално да не знаеш, че са страшни доносници съседите.
То не че не летях "партизанската" и аз де - разрешението си го изкарах примерно за маршрут, който не минава над множеството им "археологически обекти" (защото ще се иска писменно разрешително от управителите на обектите, всеки един по отделно) ама как мислиш, дали не прелетях и над такива? В случая важното беше да имаш разпечатано официално разрешително в джоба ако някой се заяде, пък къде точно си летял ходи доказвай (нямат право да те карат да им показваш снимките или видеото) - няма кой да се занимава, в 99.99% от случаите дори при проверка, като видят, че имаш разрешително за околността + имаш европейския сертификат за пилот на БЛА няма кой да те тормози и да гледа дали си си следвал точно маршрута, който си заявил
Но рано или късно, като станат по-разпространени бръмчалките и из България (следователно зачестят и изцепките), ще ни резнат правата и тук. Или следващия ЕУ регламент някога ще го направи...
Така или иначе се надявам поне до извращенията като в Германия да не го докараме. Навсякъде, където е красиво (природа) е забранено, защото се води природен резерват - ще плашиш птиците, а ако падне дрона батерията ще отрови почвите видиш ли...
Строши-пилот