Космос ⇒ Это клиника уже...
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Это клиника уже...
Не знам за какви руски чаркове говориш и кой модул имаш предвид под команден, но Unity е изцяло американска изработка и до колкото знам, няма нищо руско в него. Tranquility, където е контролът на животоподдръжката, е европейски.
Ако не беше станала тая простотия с Украйна, така или иначе функционирането на МКС през 2030-а трябваше да приключи.
При положение че таварищите заплашват да се изтеглят през 2024-а, не знам дали си заслужава цялата хамалогия за няколко години и дали не е по-добре направо да се пристъпи към изграждане на нова такава - принципно НАСА са се ориентирали към комерсиална околоземна такава, предвид че изграждането на тяхната окололунна такава е в ход.
Ако не беше станала тая простотия с Украйна, така или иначе функционирането на МКС през 2030-а трябваше да приключи.
При положение че таварищите заплашват да се изтеглят през 2024-а, не знам дали си заслужава цялата хамалогия за няколко години и дали не е по-добре направо да се пристъпи към изграждане на нова такава - принципно НАСА са се ориентирали към комерсиална околоземна такава, предвид че изграждането на тяхната окололунна такава е в ход.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Писах за “Заря” и “Звезда”. Мислиш ли че някой ще се занимава да ги подържа, ако Рогозин реши да се оттегли от МКС?EddieBG написа: ↑02 Май 2022, 21:40Не знам за какви руски чаркове говориш и кой модул имаш предвид под команден, но Unity е изцяло американска изработка и до колкото знам, няма нищо руско в него. Tranquility, където е контролът на животоподдръжката, е европейски.
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Ясно.
Както казах - ако това намерение е сериозно (а колкото повече руССнацитата губят войната и се засилва международната изолация, толкова по-сериозно ще става), зависи какво Рогозин ще предприеме - пълен развод, т.е. разкачане на руските модули или просто спиране на дейностите на станцията и съответната поддръжка.
Във втория случай мисля че може да се направи някакъв вид консервиране на руските модули и станцията да продължи да функционира.
Но предполагам че Рогозин ще иска разкачане.
Заря-та е американска собственост, т.е. не би трябвало да могат да я откачат. Освен ако не превземат станцията с оръжие.
Останалите модули, както вече стана дума, могат да се откачат - много трудно, но не невъзможно.
Не виждам обаче руснаците какво ще ги правят. "Звезда" има слънчеви панели, собствени двигатели (които за последно са ползвани през 2007-а), тоалетна и животоподдръжка, но не знам дали панелите и батериите ще й стигнат да захранва всички останали руски модули. Освен това модула е правен по дизайн на "Мир", а там има основен конструктивен недостатък - съветската доктрина е била разваления хардуер да се оправя на място, а не да се подменя както при американците. Това означава че което се развали, ако не може да се оправи на място, остава в модула като парче ненужно желязо. Системата им за генериране на въздух няколко пъти се поврежда и от края на 2020-а е деактивирана, защото вече няма кой произведе нова такава.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
- COMMANDER_KEEN
- Редовен потребител
- Контакт:
A Наука-та не може ли да бъде ядро на една самостоятелна станция? Аз още преди да я изстрелят бях почти убеден, че въобще няма да я скачат с МКС a ще я ползват за това. В крайна сметка е дубльор на Заря?
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Може, "Наука" разполага с инсталация за кислород, пречистване на вода, слънчеви панели, тоалетна и защитена от радиация каюта за един човек. Само че след няколко години й свършва срока на експлоатация, въпреки че я изстреляха миналата година. Сигурно могат да го удължат няколко години, защото все пак престоят на Земята не може да се сравнява с този в орбита, но така или иначе и като изработка, и като концепция, модулът е достатъчно дърт. Но би свършил работа пред обикновените таварищи да им покаже че са безаналогови и самодостатъчни.
Предполагам че ако се стигне до развод, ЕКА ще си поиска обратно ръката-манипулатор, която в момента е монтирана на "Наука".
Предполагам че ако се стигне до развод, ЕКА ще си поиска обратно ръката-манипулатор, която в момента е монтирана на "Наука".
И.Павлов
И.Павлов
- COMMANDER_KEEN
- Редовен потребител
- Контакт:
E то повече какво им трябва...
Наука + Звезда и там няколкото мини модуклчета - ей ти една малка станцийка напълно фукционална мисля. Ще я държат още няколко години на орбита, пък после - я камилата, я ... Те вероятно МКС ще я пенсионират по-рано и съвсем има да се тупат по гърдите - ей без нас не могат. И това вероятно ще е последното руско орбитално обитаемо нещо летяло някога...
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Никой не може да разбере необятната руска душа и по-специално рогозинската такава, и какво ще се пръкне от нея. Новата им станция хем ще бъде вечна (остарелите модули ще се подменят с нови), хем ще бъде като космическо пристанище (веднага ми изскочи интрото на "Валериан и градът на хилядите планети"), хем на станцията няма да има постоянно присъствие, както по-назад бях писал в темата.
Предполагам че ако се стигне до тотален развод, таварищите ще направят всичко възможно техните модули да останат в орбита и дори на тях никой да не пребивава постоянно (тук пък ми изкочи сценката със самотния пиян руски космонавт от "Армагедон"), ще го обявят за огромен успех на самодостатъчността им. Така или иначе е повече от ясно че таварищите нямат нито техническия капацитет, нито финансовите възможности, да проектират и направят изцяло нови модули за нова станция.
Те един модул "Наука" 20 години не можеха да изстрелят, и когато това се случи, за малко да баталясат цялата МКС, сега в условията на невиждани до момента санкции, ще изцвъкат чистак-бърсак нови модули за нова станция.
Предполагам че ако се стигне до тотален развод, таварищите ще направят всичко възможно техните модули да останат в орбита и дори на тях никой да не пребивава постоянно (тук пък ми изкочи сценката със самотния пиян руски космонавт от "Армагедон"), ще го обявят за огромен успех на самодостатъчността им. Така или иначе е повече от ясно че таварищите нямат нито техническия капацитет, нито финансовите възможности, да проектират и направят изцяло нови модули за нова станция.
Те един модул "Наука" 20 години не можеха да изстрелят, и когато това се случи, за малко да баталясат цялата МКС, сега в условията на невиждани до момента санкции, ще изцвъкат чистак-бърсак нови модули за нова станция.
И.Павлов
И.Павлов
- rki
- Редовен потребител
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
И.Павлов
И.Павлов
- rki
- Редовен потребител
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- rki
- Редовен потребител
Я упорный сторонник народной расправы:
Судить всех должны православные люди,
Чтоб ангелы в небе над Русью летали.
Чтоб в мире одни только русские жили,
Чтоб божьи иконы не вышли из моды.
Убивай космонавтов они лезут на небо.
И делают, что не дозволено Богом
Я знаю им там не будет прощения…
Чтоб рвать небеса, словно дьявольским рогом.

Судить всех должны православные люди,
Чтоб ангелы в небе над Русью летали.
Чтоб в мире одни только русские жили,
Чтоб божьи иконы не вышли из моды.
Убивай космонавтов они лезут на небо.
И делают, что не дозволено Богом
Я знаю им там не будет прощения…
Чтоб рвать небеса, словно дьявольским рогом.
Parasha delenda est
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
И.Павлов
И.Павлов
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Роскосмос ще включи неправомерно немския прибор eROSITA на руската обсерватория Спектр-РГ!
Интересно е да се види батутоведът какви ще ги натвори..
Интересно е да се види батутоведът какви ще ги натвори..
И.Павлов
И.Павлов
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Препарата за вана не прощава...
https://twitter.com/Rogozin/status/1533530946992951296
Коментарите отдолу обаче ми харесват
Коментарите отдолу обаче ми харесват
- rki
- Редовен потребител
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Ksantip написа: ↑06 Юни 2022, 19:54Препарата за вана не прощава...
Коментарите отдолу обаче ми харесват![]()

И.Павлов
И.Павлов
- rki
- Редовен потребител
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
И.Павлов
И.Павлов
- rki
- Редовен потребител
Епизод 5 - Империята отвръща на удара.

Parasha delenda est
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
И.Павлов
И.Павлов
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
"Не е ясно какво ще е бъдещето на Дмитрий Рогозин при подобно стечение на обстоятелствата."EddieBG написа: ↑13 Юли 2022, 17:30Рогозин може да загуби директорския пост в "Роскосмос"
Отиде ни хубавата темичка...![]()
Е, как какво - записва се контрактник и отива да се денационализира укроюдофашистите.
Като не искаш мира, на ти секира.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ти се шегуваш, обаче тоя е достатъчно тъп, за да го направи наистина.Stan написа: ↑13 Юли 2022, 17:48"Не е ясно какво ще е бъдещето на Дмитрий Рогозин при подобно стечение на обстоятелствата."EddieBG написа: ↑13 Юли 2022, 17:30Рогозин може да загуби директорския пост в "Роскосмос"
Е, как какво - записва се контрактник и отива да се денационализира укроюдофашистите.![]()
-
iasen ianakiev
- Редовен потребител
- Контакт:
Stan написа: ↑13 Юли 2022, 17:48"Не е ясно какво ще е бъдещето на Дмитрий Рогозин при подобно стечение на обстоятелствата."EddieBG написа: ↑13 Юли 2022, 17:30Рогозин може да загуби директорския пост в "Роскосмос"
Е, как какво - записва се контрактник и отива да се денационализира укроюдофашистите.![]()
- IceScull
- Редовен потребител
- Контакт:
Имайки впредвид какво сътвори с руската космонавтика, дано го пратят в ЧернобаевкаAmazon написа: ↑13 Юли 2022, 18:10Ти се шегуваш, обаче тоя е достатъчно тъп, за да го направи наистина.Stan написа: ↑13 Юли 2022, 17:48"Не е ясно какво ще е бъдещето на Дмитрий Рогозин при подобно стечение на обстоятелствата."EddieBG написа: ↑13 Юли 2022, 17:30Рогозин може да загуби директорския пост в "Роскосмос"
Without a sign, his sword the brave man draws, and asks no omen, but his country's cause.
- rki
- Редовен потребител
Вече официално:

Относно бъдещето на темата аз лично съм спокоен. Гледайки състоянието на оборонката, която преди надзираваше ( там също смени ДОР междувпрочем), аз очаквам, че Борисов ще произведе огромно количество мултики с несъществуващи КК и ракети за да компенсира липсата на реални пускове и достижения.
ДОР слуховете го пращат да оглави окупираната част от Украйна, което би сбъднало стара негова мечта:

Относно бъдещето на темата аз лично съм спокоен. Гледайки състоянието на оборонката, която преди надзираваше ( там също смени ДОР междувпрочем), аз очаквам, че Борисов ще произведе огромно количество мултики с несъществуващи КК и ракети за да компенсира липсата на реални пускове и достижения.
ДОР слуховете го пращат да оглави окупираната част от Украйна, което би сбъднало стара негова мечта:
Parasha delenda est