Космос ⇒ Это клиника уже...
- rki
- Редовен потребител
- Status: Offline
Re: Это клиника уже...
Скрийншот на изтрития вече хуит:
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Оо руската пропаганда преди поне беше весела сегашната въобще не я следя, говорих за тваЗа пропагандните "успехи"

Иначе и НАСА имат някакви планове за 2026та ама и при тях плановете пропада понякога
NASA, DARPA to launch nuclear rocket to orbit by early 2026
- bigdragon
- Редовен потребител
- Контакт:
Гледам случващото се на "кафявия" площад.
За сега:
- носещия националното знаме е пиян...
За сега:
- носещия националното знаме е пиян...
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.

Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!

- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Мисля, че новината е за тук. Боинг някак си са успели да убедят НАСА да изстреля Старлайнър въпреки теча. Да стискаме палци за астронавтите (това сериозно).
https://cosmos.1.bg/space/2024/05/24/starliner-1-june/

- rki
- Редовен потребител
Доколкото разбрах, теча е бил от дефектно уплътнение, което е сменено.Amazon написа: ↑24 Май 2024, 23:10Мисля, че новината е за тук. Боинг някак си са успели да убедят НАСА да изстреля Старлайнър въпреки теча. Да стискаме палци за астронавтите (това сериозно).![]()
Parasha delenda est
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Това, което ме изуми в дописката е, че покрай единия проблем ОТНОВО е констатиран и още един макар и уж не пряко застрашаващ. Където и да ръчнеш в тази капсула излиза нещо недоизкусурено.Amazon написа: ↑24 Май 2024, 23:10Мисля, че новината е за тук. Боинг някак си са успели да убедят НАСА да изстреля Старлайнър въпреки теча. Да стискаме палци за астронавтите (това сериозно).![]()
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Такива проблеми а нов, но не революционен продукт се получават, когато ръководството заложи нереалистични срокове, или недостатъчни ресурси. Тук знаем, че сроковете са много разтеглени, значи е второто. Ако примерно построяването на тази капсула е изисквала Х специалисти от различни области и У качествени подизпълнители и доставчици то Боинг е разделил всичко това наполовина, или на три и им е казал “Действайте!”. Щото нали - трябва да се максимизира печалбата, иначе няма бонуси.Чукча-читател написа: ↑27 Май 2024, 14:25Това, което ме изуми в дописката е, че покрай единия проблем ОТНОВО е констатиран и още един макар и уж не пряко застрашаващ. Където и да ръчнеш в тази капсула излиза нещо недоизкусурено.
При SpaceX, поне до момента за кадрови проблеми не съм чувал. Правят и много тестове. Явно бюджета им за R&D е достатъчен. И не са само те. Ето например Нортроп с на порядък по-сложен продукт, като B21 спазиха всички срокове. Просто Боинг си е Боинг.
Ето още малко за Боинг. Да аутсорснеш най-критичните системи на новият си самолет в Индия(макар и не mcas), за са спестиш стотинки, при положение, че разполагаш с невъобразими средства не знам как да го нарека.
https://www.inteqgroup.com/blog/boeing- ... e-epiphany
https://www.bloomberg.com/news/articles ... -engineers
- rki
- Редовен потребител
Parasha delenda est
- rki
- Редовен потребител
Това трябва специално да се изучава, всяка една дума е натоварена с толкова много смисъл
В спойлер, че дълго.
Открытое письмо работников Омского завода "Полёт" ГКНПЦ им. М.В. Хруничева

В спойлер, че дълго.
Открытое письмо работников Омского завода "Полёт" ГКНПЦ им. М.В. Хруничева
► Show Spoiler
Parasha delenda est
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Това, като го прочетох и съм така ->
от 5 минути! И силно подозирам, ме автора на писмото вече пътува за Сибир. Поне един-двама от работниците ще арестуват за назидание.

- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Често казано въобще не мога да разбера какво толкова ви впечатлява. Преди повече от 10 години като работех в компания за бързооборотни стоки и посещавах завода ни в Търново, и разни други складове и завода на контрагенти из провинцията, картинката не беше никак различна от описаното.
Сетих се, защото и там имаше баня, с отдавна развалени душове. Поточната линия беше на 40 години. Разруха, ръжда и мизерия навсякъде.
Ще кажете ама едно е цех за мебели в Габрово или склад за безалкохолни във Варна, друго е цех за изолационни материали за ракети. Друго ли е? Ми не е. Хората са съгласни да работят в невероятно мизерни условия, особено ако са в дълбоката провинция, няма много алтернативи и така са си свикнали цял живот.
Сетих се, защото и там имаше баня, с отдавна развалени душове. Поточната линия беше на 40 години. Разруха, ръжда и мизерия навсякъде.
Ще кажете ама едно е цех за мебели в Габрово или склад за безалкохолни във Варна, друго е цех за изолационни материали за ракети. Друго ли е? Ми не е. Хората са съгласни да работят в невероятно мизерни условия, особено ако са в дълбоката провинция, няма много алтернативи и така са си свикнали цял живот.
“Обережно, падає бімба!
”
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Коментарите към писмото са още по-интересни, някакъв пише че като работил там през 1988 било пак същото.
https://m.vk.com/wall-50738246_3716870
https://m.vk.com/wall-50738246_3716870
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Охраната на труда. Тия хора дишат стъкло. Това, ще ги убие за няколко години. Съмнявам се в България, или Европа да има такова нещо през 2024-та. Старите машини/линии не са проблем, ако са направени умно. Явно техните не са. Иначе ако гледаш "How it's made" на NGEO доволно стари производствени линии си има и в САЩ.
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Е, не......

Макар че, все пак си задавам въпроса - дали не е фейк
Чак дотам.....Пък и си имат други грижи сега.

Макар че, все пак си задавам въпроса - дали не е фейк

Чак дотам.....Пък и си имат други грижи сега.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ще ги пращат при "Началника".
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Още от серията.

Dinain към rki: Спри се, бе човек. Побърка се...
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.
"нормално беше да има някакво кръвопускане" Dinain за кланетата на цивилни алауити.