Музика, филми, култураПредстоящи филми, трейлъри, коментари

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Re: Предстоящи филми, трейлъри, коментари

Мнение от Amazon » 29 Юли 2025, 15:19

EddieBG написа:
29 Юли 2025, 14:43
https://www.youtube.com/watch?v=TKFMTnI9los

Аватар: Огън и пепел - първи трейлър с български субтитри
Имам чувството, че това ще бъде сценарий от типа добро индианско племе и белите заселници, срещу лошо индианско племе.

Бих се радвал ако последната серия я направят индианците и белите, срещу някаква жестока извънземна заплаха.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 24 Авг 2025, 19:07

Любимата ми книга е “Дългата Разходка” Препрочитам я на около две години. Докато я препрочитам за пореден път погледнах дали най-накрая ще правят филм по нея и воала! Направили аа и излиза след три седмици!

Изображение

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 24 Авг 2025, 19:39

:o
Благодаря.
“Обережно, падає бімба! 💣

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 :mrgreen:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 02 Сеп 2025, 02:29

https://youtu.be/N9t-ofzY3kg?feature=shared

Лудият финландец този път избива комунисти. :D

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 :mrgreen:

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 30 Сеп 2025, 12:11

https://www.youtube.com/watch?v=_pa1KLXuW0Y

The Mandalorian and Grogu | Official Trailer | In Theaters May 22, 2026
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 26 Окт 2025, 03:02

Amazon написа:
24 Авг 2025, 19:07
Любимата ми книга е “Дългата Разходка” Препрочитам я на около две години. Докато я препрочитам за пореден път погледнах дали най-накрая ще правят филм по нея и воала! Направили аа и излиза след три седмици!

Изображение
Най-сетне излезе на торент, от 2 месеца го чаках.
И на мен ми беше от любимите книги в детството, а от Стивън Кинг съм изчел почти всичко издавано. :D

Личи си, че е по книга писана в края на 60-те с тези "карабини" и халф-тракове. Само не разбрах защо беше нужен този plot twist накрая.

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 03 Ное 2025, 14:07

Dinain написа:
26 Окт 2025, 03:02
Amazon написа:
24 Авг 2025, 19:07

Изображение
Най-сетне излезе на торент, от 2 месеца го чаках.
И на мен ми беше от любимите книги в детството, а от Стивън Кинг съм изчел почти всичко издавано. :D

Личи си, че е по книга писана в края на 60-те с тези "карабини" и халф-тракове. Само не разбрах защо беше нужен този plot twist накрая.
Някой да знае дали го има вече и на стриминг? Или изобщо да даде хубав сайт за гледане на филми? Арена не ми върши рааботта, защото не знам как да ползвам торенти през Андроид, или iOS пък и не нзам дали ми пази регистрацията.

Edit: Арена ми помни регистрацията и коефициентите! :shock: И аз си спомних паролата! :shock:

Edit2: Оправих се. БитТорент за андроид. А VCL плеъра е станал абсолютен вирус!

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 03 Ное 2025, 23:24

:) имаше едно Arena Play, където можеш да гледаш без да сваляш торенти.

ПП Като отидеш на торента, имаш "гледай онлайн".

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Ное 2025, 15:03

Dinain написа:
03 Ное 2025, 23:24

Това е първото, което пробвах, но нещо не сработи на Андроид. Както и да е - свалих торента.

Вече за филма - за съжаление не ми хареса. И то не заради обичайните напоследък алогизми, като подмяната на оригиналните персонажи с черни и азиатски актьори, напротив - в случая по изключение се беше получило много добре, включая с азиатеца за Олсън. Пък и бял и черен главни персонажи, беше добро послание. Не е и заради странния алтернативен финал. Тя книгата и без това е за пътуването, развръзката не е важна.

Това което не ми хареса е, че режисьора напълно се е провалил в това, да покаже мащабността от книгата. За това колко е важна разходката. Колко невероятно дълга и мъчителна е разходката. Как различните хора я възприемат - от участници до публика (публиката е важна част от книгата, а тук изобщо я бяха отрязали). Войниците бяха представени от някакви статисти, докато в книгата са важни, макар и безименни персонажи.

С една дума, филма е изкуство, за разлика от някой от бозите напоследък, но за мен не е запомнящ се и не бих го гледал втори път.

Disclamer: Аз определено не съм от тези пуристи, за които книгата винаги е по-добра от филма. Напротив, доста често намирам филма за по-вълнуващ. Просто този случай не е такъв.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 07 Ное 2025, 21:24

Amazon написа:
07 Ное 2025, 15:03
Dinain написа:
03 Ное 2025, 23:24

Това е първото, което пробвах, но нещо не сработи на Андроид. Както и да е - свалих торента.

Вече за филма - за съжаление не ми хареса. И то не заради обичайните напоследък алогизми, като подмяната на оригиналните персонажи с черни и азиатски актьори, напротив - в случая по изключение се беше получило много добре, включая с азиатеца за Олсън. Пък и бял и черен главни персонажи, беше добро послание. Не е и заради странния алтернативен финал. Тя книгата и без това е за пътуването, развръзката не е важна.

Това което не ми хареса е, че режисьора напълно се е провалил в това, да покаже мащабността от книгата. За това колко е важна разходката. Колко невероятно дълга и мъчителна е разходката. Как различните хора я възприемат - от участници до публика (публиката е важна част от книгата, а тук изобщо я бяха отрязали). Войниците бяха представени от някакви статисти, докато в книгата са важни, макар и безименни персонажи.

С една дума, филма е изкуство, за разлика от някой от бозите напоследък, но за мен не е запомнящ се и не бих го гледал втори път.

Disclamer: Аз определено не съм от тези пуристи, за които книгата винаги е по-добра от филма. Напротив, доста често намирам филма за по-вълнуващ. Просто този случай не е такъв.
Гледах доста ревюта на филма, а книгата съм я чел последно преди 20 години...

Не знам защо, но досега книгата се считала за "нефилмируема" (опитвали са се и отказвали). Публиката е основно отрязана от бюджетни съображения, по същата причина и участниците са намалени от 100 на 50. Общо взето имаш неизвестни (евтини) актьори, ходещи по едно шосе в провинцията - това е филма.

Историята е очевидна алегория за Виетнамската война, като такава има пълен смисъл, но си личи и че е писана от тийнейджър - според мен изначално не е изпипана, защото авторът не е имал този светоглед на тази възраст.

Аз не помня и книгата да е имала особена мащабност (освен публиката и телевизията), така и не беше обяснено защо в тази алтернативна реалност разходката е "важна" (и въобще не виждам логически какво може да обуслови такова "упражнение"). Същото е и във филма, няма някакво логическо обяснение, освен някакво витиевато как "щяла да вдъхнови народа да възкреси икономиката" (сякаш са в СССР 20-те години).

ПП Още една разлика с книгата - минималната разрешена скорост е намалена от 4 на 3 mph. Стивън Кинг, който е executive producer, се съгласил, че 4 mph както е написал навремето в книгата, не е скорост която човешко същество може да поддържа продължително време. 3 е по-реалистично. ;)

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Отговори