Dinain написа: ↑03 Ное 2025, 23:24

имаше едно Arena Play, където можеш да гледаш без да сваляш торенти.
ПП Като отидеш на торента, имаш "гледай онлайн".
Това е първото, което пробвах, но нещо не сработи на Андроид. Както и да е - свалих торента.
Вече за филма - за съжаление не ми хареса. И то не заради обичайните напоследък алогизми, като подмяната на оригиналните персонажи с черни и азиатски актьори, напротив - в случая по изключение се беше получило много добре, включая с азиатеца за Олсън. Пък и бял и черен главни персонажи, беше добро послание. Не е и заради странния алтернативен финал. Тя книгата и без това е за пътуването, развръзката не е важна.
Това което не ми хареса е, че режисьора напълно се е провалил в това, да покаже мащабността от книгата. За това колко е важна разходката. Колко невероятно дълга и мъчителна е разходката. Как различните хора я възприемат - от участници до публика (публиката е важна част от книгата, а тук изобщо я бяха отрязали). Войниците бяха представени от някакви статисти, докато в книгата са важни, макар и безименни персонажи.
С една дума, филма е изкуство, за разлика от някой от бозите напоследък, но за мен не е запомнящ се и не бих го гледал втори път.
Disclamer: Аз определено не съм от тези пуристи, за които книгата винаги е по-добра от филма. Напротив, доста често намирам филма за по-вълнуващ. Просто този случай не е такъв.