Ами торентите в замунди и арени откъде мислиш че идват - от тия тракери, за които ти говоря.Dinain написа: ↑05 Май 2024, 22:08Баси маниака си.EddieBG написа: ↑05 Май 2024, 11:23* какво разбирам под "качествени" - такива, при които изборът на издания (блурей, ремуксове и прочие) е доста по-голям от ширпотребата като Арени и Замунди. И при които торентите имат сийдъри с години. Не че в последните не се появяват почти всички ТВ / филмови заглавия, които ги има и в частните торенти, но има нюанс - ако си ценител на качеството и разполагаш с нужната техника, е повече от очевидно че най-добрият вариант за гледане на филм / сериал е UHD (4K) Bluray Remux (с отметката че далеч не всички сериали излизат на bluray) с Dolby Vision. Като последното е доказано най-добрата система за HDR и е задължителна за качествения ценител. Ами я виж колко Dolby Vision издания има в Арената / Замундата. Почти нула. Тук-таме някои (но далеч не всички) DV издания можеш да намериш в останалите живи публични торенти...![]()
Честно, не предполагах, че съществува такава Вселена, а пиратствам съдържание от 25 години. Причината е, че никога не съм изпитвал нуждата.![]()
Ами аз написах вече, че като цяло Замундите и Арената покриват повечето изисквания. В Замундите има прилично количество UHD Remux-ове и дори някои от хитовите сериали в UHD (4K) резолюция. Имат и няколко DV, но са буквално на пръсти.Големи 4К телевизори имам от 10 години, както и ползвам скъпи саунд барове, имам се за "ценител". И всичките тези години съм намирал всичко, което някога ми е трябвало, в Замунда, Pirate Bay, и вече съвсем рядко Arena. Със сийд ако ще да са 20-годишни торенти. Един куп Bluray Remux-ове съм свалил. През годините съм ползвал и други, разбира се, но от години само тези трите са ми предостатъчни.
Но както и казах - намери ми в Замундите, Пиратския залив или Арена-та 4-и сезон на "Манифест" в UHD резолюция и Dolby Vision. Или Star Wars Ahsoka в същия формат. Или двата сезона на "Локи" в същия формат. Локи-то го има в Замундите в UHD резолюция, но не е DV. Мога да ти изброявам до утре неща, които ги има, но не и в публичните тракери...
За съжаление дори при сериозните тракери изданията, кодирани с AV1 все още са малко. Иначе тоя кодек е извънземна технология - ремукса на Опенхаймер е около 90 Gb, а AV1 изданието е около 12. Ами честно казано, не можах да усетя разлика и то на OLED телевизор. Е, не всички телевизори поддържат AV1, но пък новите ТВ-боксове го поддържат и не са чак толкова скъпи.От много години никакъв HDCAM и подобни глупости не съм поглеждал, всичко свалям в 1080p или 4К, като ще изкажа еретична мисъл - едвам забелязвам разликата. Всичко има в 4К, но файлове по 40GB бързо ми изяждат диска, свалят се бавно и се четат бавно. И компютърът ми е i9 с SSD.Затова все по-рядко го правя.
Ами аз виждам разликата между 1080р и 2160р (4К) и съм доволен.Наскоро ми се прииска да гледам пак Aliens (1986), нарочно свалих 1080p версия и възможно най-високия 4К релийз. Ами баси, на стоп кадър трябваше да гледам с лупа, за да видя някаква миниатюрна разлика в пъпката на носа на персонажа при close up. Бахти и 4К-то.
Бъркам ли нещо?
Особено при по-новите издания, заснети с камери с висока разделителна способност.
Пък Арчъра да си разправя каквото иска...
Сега, друг е въпросът при някои от старите филми как точно е направена дигитализацията към Bluray или WEB стрийминг.
На практика ако платиш за годишен VIP достъп в някой от сериозните торенти и по този начин избягваш момента със сийдването, цената ще ти дойде от порядъка на 10-12-15 евро на месец, а ще имаш достъп до почти всички филми и сериали, и то във формата в който си избереш - от 720р до 2160р. За тия пари няма как да се абонираш за големите стрийминг платформи. А ако си платиш за seedbox, даже не трябва да ги сваляш локално - направо ще си ги стриймваш от там.ПП Пък това да плащаш за торенти що за извращение е? Защо просто не си купиш филма тогава...
Сега, съвсем различен е въпросът - да пиратствам или да не пиратствам?
По-скоро ако пиратствам, как да става - избираш винаги най-доброто качество с най-добрия HDR - Dolby Vision, което както вече казах, публичните тракери далеч невинаги могат да ти предложат, или точиш каквото има при тях без да си усложняваш живота с покани, денонощно сийдване за коефициент или плащане за VIP, или бичиш онлайн директно от сайтовете тип филмисуб-нещо-си, които последните години се позадържаха на "пазара", и не обръщаш внимание на такива подробности като резолюция, битрейт и HDR.