Икономика ⇒ Икономиката на САЩ и външната им политика
-
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Икономиката на САЩ и външната им политика
Митническа тарифа какво е? 

Использование в России закона всемирного тяготения Ньютона — это навязанный Западом стереотип.
Давно назрела необходимость разработки российского аналога этого закона.
- rki
- Редовен потребител
В случая правилния превод е "митническа ставка".
"няма да премахне тарифите" да се чете и разбира като няма да върне митническата ставка на старите и, по-ниски нива отпреди Тръмп да я увеличи на 25% за голяма част от вноса от Китай. Мита върху вноса от Китай имаше и преди Тръмп, ще има и след него.
Но все пак самата статия е написана на разговорен език и тук във форума постовете също са на разговорен език, така че това няма голямо значение - идеята се схваща.
Пък и 99% от хората не правят разлика между мито и митническа ставка, също както и между данък и данъчна ставка.
- pnp5q
- Модератор
- Контакт:
Определено дискусия с радиото не може да се води. Безсмислено е да се отговаря на еднакви твърдения (argument by repetition), че и гарантирано еднакви - все от един източник (професор или к`ъв да е), за чиято достоверност се предлага нула информация. Затова и резултата ще е пак 10 дена. Но за да не си мислите, че не съм ровила - доста нещо прегледах, направи ми впечатление до каква голяма степен дявола е в детайлите - и особено - в "интерпретацията" им от "прогресивната" преса. Работата ми изглежда чак като "на умряло куче нож вади". Оня ден четох - из наши новини - даже за бестселър на някаква съученичка на Иванка - колко бързо е успяла жената да го напише, а, таман за загубата! - където, естествено, се разправя колко гадна и високомерна била Иванка и баща й... дори и вярно (ама случките са мноОго тъпи!), представено е така, сякаш в САЩ само туй семейство са таквиз/. Направо почвам да се чудя туй куче верно ли`й умряло, що му скачат толкоз?
Та - малко детайли - за случая с генерал Флин - там има някаква доста мътна история покрай интервюто с ФБР, някакъв мейл преди него, в който се уговарят как да го нагласят, тъй че генерала да каже нещо, което формално може да се таксува за лъжа. Тук (англ.) в първия абзац може да видите, че още на 7 май случаят е прекратен от правосъдното министерство. Останалото са опити на един съдия да изнамери вратички за продължение и осъждане. А за кампанията на Тръмп:

"Планувайте си още днес да попълните една от приложените заявки за бюлетин за гласуване по пощата." Това пише, не ми вярвайте, проверете.

Та - малко детайли - за случая с генерал Флин - там има някаква доста мътна история покрай интервюто с ФБР, някакъв мейл преди него, в който се уговарят как да го нагласят, тъй че генерала да каже нещо, което формално може да се таксува за лъжа. Тук (англ.) в първия абзац може да видите, че още на 7 май случаят е прекратен от правосъдното министерство. Останалото са опити на един съдия да изнамери вратички за продължение и осъждане. А за кампанията на Тръмп:

"Планувайте си още днес да попълните една от приложените заявки за бюлетин за гласуване по пощата." Това пише, не ми вярвайте, проверете.

"Не съм сигурен, че мрачните аспекти на човешката личност могат да бъдат поучителни за нас." - Ръсел Кроу
-
- Редовен потребител
- Контакт:
pnp5q, в различните щати на САЩ може да има различни правила за гласуване, но в общия случай понятието гласуване чрез absentee ballot не е еквивалентно на понятието гласуване по пощата. В общия случай гласуването чрез absentee balot може да се извърши не само чрез изпращане на попълнената бюлетина по пощата, но и по друг начин.
- rki
- Редовен потребител
Те тука тоя престъпник, продажното руско мекере, генерал Флин туитва манифест, с който се призовава Тръмп да въведе военно положение и да суспендира Конституцията:
https://twitter.com/GenFlynn/status/1333916403389370369
цитата от манифеста:

Естествено русофилите се радват, че Тръмп помилва Флин, но забравят, че помилването важи само за престъпленията извършени преди датата на помилването.
Горното открива нова сметка.
https://twitter.com/GenFlynn/status/1333916403389370369
цитата от манифеста:
Естествено русофилите се радват, че Тръмп помилва Флин, но забравят, че помилването важи само за престъпленията извършени преди датата на помилването.
Горното открива нова сметка.

-
- Редовен потребител
- Контакт:
Някой беше писал, че всички комунистически пропагандатори са некомпетентни.
Наистина е абсурдно да се твърди, че хората в САЩ гладуват. Според данни от Министерството на търговията на САЩ през април 2020г. хората в САЩ са спестили общо 534 475 000 000 щатски долара. Имайки предвид тези данни и оценките за броя на населението на САЩ на Бюрото за преброяване на населението на САЩ, може да се пресметне, че според тези данни през април 2020г. хората в САЩ само за един месец са спестили средно по 1621 щатски долара и 96 цента, смятано на човек от населението (включително децата). Абсурдно е да се твърди, че гладува човек, който е спестил само за един месец 1 621 щатски долара.
Според моя оценка сега стойността на средното нетно богатство на хората в САЩ, смятано на човек от населението в САЩ (включително децата), е над 350 000 щатски долара.
Наистина е абсурдно да се твърди, че хората в САЩ гладуват. Според данни от Министерството на търговията на САЩ през април 2020г. хората в САЩ са спестили общо 534 475 000 000 щатски долара. Имайки предвид тези данни и оценките за броя на населението на САЩ на Бюрото за преброяване на населението на САЩ, може да се пресметне, че според тези данни през април 2020г. хората в САЩ само за един месец са спестили средно по 1621 щатски долара и 96 цента, смятано на човек от населението (включително децата). Абсурдно е да се твърди, че гладува човек, който е спестил само за един месец 1 621 щатски долара.
Според моя оценка сега стойността на средното нетно богатство на хората в САЩ, смятано на човек от населението в САЩ (включително децата), е над 350 000 щатски долара.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Пресияне, тая сметка колко доларес общо са спестени, разделени на броя на населението, е като средноаритметичното меню - шефа яде свинско, работникът картофи, значи средноаритметично ядат свинско с картофи 

Использование в России закона всемирного тяготения Ньютона — это навязанный Западом стереотип.
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
Много Ви моля, не коментирайте юридически теми. Веднъж вече стана ясно, че нямате капацитета за това. Пристрастията към лъжите на Тръмп и неговите блюдолизци ги оставям настрана.pnp5q написа: ↑02 Дек 2020, 16:52Та - малко детайли - за случая с генерал Флин - там има някаква доста мътна история покрай интервюто с ФБР, някакъв мейл преди него, в който се уговарят как да го нагласят, тъй че генерала да каже нещо, което формално може да се таксува за лъжа. Тук (англ.) в първия абзац може да видите, че още на 7 май случаят е прекратен от правосъдното министерство. Останалото са опити на един съдия да изнамери вратички за продължение и осъждане. А за кампанията на Тръмп:
"Планувайте си още днес да попълните една от приложените заявки за бюлетин за гласуване по пощата." Това пише, не ми вярвайте, проверете.![]()
-
- Редовен потребител
- Контакт:
EddieBG, в темата аз вече съм писал колко е била според официална оценка от САЩ медианната стойност на разполагаемия доход на домакинствата в САЩ през 2019г.. Аз съм живял известно време в САЩ, бил съм в няколко щата и съм се срещал там с хора, които никога не са работили в САЩ, но тези хора не гладуваха, защото хората, с които живеят в едно домакинство ги издържаха. Понеже споменах за федералната програма SNAP ще дам някои примери. Ако си гражданин на САЩ и примерно живеещ сам в щата Аляска и имащ нетен месечен доход не по-голям от 1 330 щатски долара (за щата Хавай тази стойност е 1 224 щатски долара, а за останалите щати в САЩ е 1 064 щатски долара) може да поискаш и да получаваш месечна федерална социална парична помощ за храна. Вече споменах, че тази месечна парична помощ се получава по специални дебитни карти EBT и с нея може да купуваш храна. Тоест въпреки че в Аляска може да имаш нетен доход от 1 330 щатски долара, който да ти стигне за прехраната, държавата може допълнително да ти помогне за прехраната, ако поискаш такава помощ. За хора навършили 60 или повече години и за някои инвалиди стойността на максималния нетен доход, който максимален доход не трябва да надвишаваш, за да получиш такава помощ е по-висока. Вече писах, че през април 2020г. хората в САЩ, които са получили такава месечна помощ са получили средно по 181 щатски долара и 60 цента на месец за храна. Освен това редица благотворителни организации в САЩ раздават безплатно храна, а има и социални кухни, в които може да получиш безплатна топла храна и затова в САЩ на практика дори и хората, които нямат доходи могат да си осигурят храна.
Последна промяна 4 на Пресиян, променена общо 2 пъти
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Тоя Тръмп май още не може да преживее поражението си на изборите.

- rki
- Редовен потребител
Ааа, той си е добре - поражението на изборите 2020 е на път да се превърне в най-успешното му и печелившо бизнес начинание - ще го направи милиардер и ще му носи доходи години наред. 

-
- Редовен потребител
- Контакт:
Както във всяка държава, така и в САЩ има изключително бедни хора. Въпросът е какъв процент от населението са. Абсурдно е да се твърди, че там няма гладуващи. И аз съм бил там и съм се нагледал на гледки, каквито и във Филиповци няма. Никой не може да ме убеди, че хора живеещи така, така и така, си лягат всяка вечер сити...
Ей тука един младеж говори по въпроса - 60 000 бездомни само в ЛА...:
https://www.youtube.com/watch?v=HKCfu4UJQiQ&t
https://www.youtube.com/watch?v=JVDWbQtbN7U
https://www.youtube.com/watch?v=aSw79yRnDVs
https://www.youtube.com/watch?v=ld6qYJe4pRs&t
Последна промяна 1 на COMMANDER_KEEN, променена общо 2 пъти
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Ами "митническа тарифа" не е едно и също с "тарифа", че да се използва в изречение "да махне тарифите".

Така написано звучеше точно като да "премахне митата", а се оказа, че рки дори не точно това е имал предвид - ами намаляване/увеличаване на митата.
Така де, разбрахме се.

"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
...
Days since last IAF airstrike in Syria
...
Аз съм прав, защото обикновено съм прав.
Thorn, 02.06.19
"But I know none, and therefore am no beast."
...
Days since last IAF airstrike in Syria
...
Аз съм прав, защото обикновено съм прав.
Thorn, 02.06.19
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Това е така, набра близо 200 мил $ сега ще има да ходи по републикански събирания 4 години наляво надясно, нищо чудно да направи и някоя телевизияпоражението на изборите 2020 е на път да се превърне в най-успешното му и печелившо бизнес начинание - ще го направи милиардер и ще му носи доходи години наред.

това и по разумните левичари го виждат
https://youtu.be/qz9D2hHDyAI?t=51
- pnp5q
- Модератор
- Контакт:
Съветник на Байдън е съавтор на книга по въпроса за секция 230 и нуждата от премахването на тази защита за социалните мрежи. Има доста добро, според мен, основание:

Отново да помоля да не се подхожда на личност.Ако продават реклами, които се показват заедно с проблемно съдържание, те трябва да се считат за участници във вредата.
Off Topic
Това, което на мен ми стана ясно веднъж, беше, че не се стеснявате с личностните определения, ако някой е пропуснал да прочете дадена юридическа дефиниция по-рано от Вас. А капацитета подлежи на увеличаване. Моля Ви да подхождате конструктивно - ако имате възражения върху написаното - примерно че правосъдното министерство не е трябвало да прекратява случая - моля, споделете тях, моя капацитет си е моя грижа, също както и вменените ми пристрастия - това, че чета и цитирам източници и от тази страна, не означава непременно, че питая някакви специални чувства към тях.

"Не съм сигурен, че мрачните аспекти на човешката личност могат да бъдат поучителни за нас." - Ръсел Кроу
- rki
- Редовен потребител
Дори сред МАГА-култът се намират достатъчно интелигентни хора, които да съзнават какво ще означава премахването на секция 230:

- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
pnp5q написа: ↑03 Дек 2020, 11:01
Отново да помоля да не се подхожда на личност.Off TopicТова, което на мен ми стана ясно веднъж, беше, че не се стеснявате с личностните определения, ако някой е пропуснал да прочете дадена юридическа дефиниция по-рано от Вас. А капацитета подлежи на увеличаване. Моля Ви да подхождате конструктивно - ако имате възражения върху написаното - примерно че правосъдното министерство не е трябвало да прекратява случая - моля, споделете тях, моя капацитет си е моя грижа, също както и вменените ми пристрастия - това, че чета и цитирам източници и от тази страна, не означава непременно, че питая някакви специални чувства към тях.

А сега по същество. Става дума за брутално груба намеса на DoJ в работата на прокурора по определено дело - нещо в стила на Никола Филчев. Всъщност, новият прокурор по делото не го прекратява, защото на съдебната фаза това е правомощие на съда, а се отказва да поддържа обвинението и моли съда да прекрати делото, защото изведнъж, след като Флин се е признал за виновен, в DoJ решили, че това че излъгал не било толкова важно за впросното разследване. Съдът започна проверка относно законосъобразността на това искане, но докато се произнесе Тръмп помилва Флин и сега DoJ иска делото да бъде прекратено на това основание.
Що се отнася до бележките на ФБР, те наистина повдигат въпроси, но не и относно подбудителство към лъжесвидетелстване. За такъв извод трябват доста повече и по-убедителни доказателства. Обаче далеч по-важно е по какъв груб начин Уилям Бар се намеси в работата на прокуратурата. Основен принцип в работата на съдии и прокурори е решаването по вътрешно убеждение, а не по инструкции свише. В това отношение Юрий Чайка може само да изръкопляска на Бар.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Комунистическите пропагандатори винаги са ставали за смях заради безумните си твърдения от сорта, че в САЩ хората били много бедни, а в Русия хората били много богати. Според моя оценка сега стойността на средното нетно богатство на хората в САЩ, смятана в щатски долари на човек от населението в САЩ (включително децата) е над 16,5 пъти по-голяма в сравнение със стойността на средното нетно богатство на хората в Русия, смятана в щатски долари на човек от населението (включително децата).
Според мен всеки специалист по темата би трябвало да е разбрал колко абсурдно е да се твърди, че хората в САЩ гладуват.
Според сезонно изгладени данни на Министерството на търговията на САЩ излиза, че през периода от началото на април 2020г. до края на май хората в САЩ само за тези два месеца са спестили общо 908 566 666 666 щатски долара и 67 цента. Имайки предвид тези данни и оценките за броя на населението на САЩ на Бюрото за преброяване на населението на САЩ излиза, че според тези данни хората в САЩ само за тези два месеца са спестили средно по 2 756 щатски долара и 67 цента, смятано на човек от населението (включително децата).
Абсурдно е да се твърди, че хора, които могат да спестят само за два месеца 2 756 щатски долара гладуват.
Като се има предвид какъв е сега обменният курс на щатския долар към руската рубла на борсата в Москва, може да се пресметне, че стойността на минималната работна заплата в някои части на Русия е по-ниска от 162 щатски долара, а стойността на минималната пенсия в някои части на Русия е по-ниска от 113 щатски долара. Сега минималнато почасово заплащане в американския голям град Ню Йорк е 15 щатски долара на час, което при 8 часа работа и 23 работни дни в месеца прави 2 760 щатски долара на месец.
Абсурдно е да се твърди, че хората в Русия, които получават на месец по-малко от равностойността на 162 щатски долара са богати, а хората в САЩ, които получават на месец по 2 760 щатски долара са изключително бедни. Всъщност хората в САЩ като цяло са много по-богати от хората в Русия.
https://www.bea.gov
Според мен всеки специалист по темата би трябвало да е разбрал колко абсурдно е да се твърди, че хората в САЩ гладуват.
Според сезонно изгладени данни на Министерството на търговията на САЩ излиза, че през периода от началото на април 2020г. до края на май хората в САЩ само за тези два месеца са спестили общо 908 566 666 666 щатски долара и 67 цента. Имайки предвид тези данни и оценките за броя на населението на САЩ на Бюрото за преброяване на населението на САЩ излиза, че според тези данни хората в САЩ само за тези два месеца са спестили средно по 2 756 щатски долара и 67 цента, смятано на човек от населението (включително децата).
Абсурдно е да се твърди, че хора, които могат да спестят само за два месеца 2 756 щатски долара гладуват.
Като се има предвид какъв е сега обменният курс на щатския долар към руската рубла на борсата в Москва, може да се пресметне, че стойността на минималната работна заплата в някои части на Русия е по-ниска от 162 щатски долара, а стойността на минималната пенсия в някои части на Русия е по-ниска от 113 щатски долара. Сега минималнато почасово заплащане в американския голям град Ню Йорк е 15 щатски долара на час, което при 8 часа работа и 23 работни дни в месеца прави 2 760 щатски долара на месец.
Абсурдно е да се твърди, че хората в Русия, които получават на месец по-малко от равностойността на 162 щатски долара са богати, а хората в САЩ, които получават на месец по 2 760 щатски долара са изключително бедни. Всъщност хората в САЩ като цяло са много по-богати от хората в Русия.
https://www.bea.gov
- pnp5q
- Модератор
- Контакт:
Е, не съм юрист, успокойте се.centara написа: ↑03 Дек 2020, 12:41pnp5q написа: ↑03 Дек 2020, 11:01
Отново да помоля да не се подхожда на личност.Off TopicТова, което на мен ми стана ясно веднъж, беше, че не се стеснявате с личностните определения, ако някой е пропуснал да прочете дадена юридическа дефиниция по-рано от Вас. А капацитета подлежи на увеличаване. Моля Ви да подхождате конструктивно - ако имате възражения върху написаното - примерно че правосъдното министерство не е трябвало да прекратява случая - моля, споделете тях, моя капацитет си е моя грижа, също както и вменените ми пристрастия - това, че чета и цитирам източници и от тази страна, не означава непременно, че питая някакви специални чувства към тях.. То ако ставаше само с четене на дефиниции, всеки папагал щеше да е юрист и хората нямаше да учат в ЮФ 5 години и после още цял живот. Иначе сте наполовина права - не пестя личностни определения, но само към тежките проявления на ефекта Дънинг-Крюгер. Що се отнася до капацитета - да, така е, но от предния Ви пост не личи да се е увеличил, а и не виждам как това може да се случи с тази нагласа. За да почне човек да си увеличава капацитета, първо трябва да си признае сам на себе си, че капацитетът му е малък. Вярно е, че Вашият капацитет си е Ваш проблем, но пишейки глупости в качеството си на модератор, смъквате нивото на форума. Надявам се не искате това. А пристрастията Ви стават видни от начина, по който пишете - съдията търсел вратичка
![]()
А сега по същество. Става дума за брутално груба намеса на DoJ в работата на прокурора по определено дело - нещо в стила на Никола Филчев. Всъщност, новият прокурор по делото не го прекратява, защото на съдебната фаза това е правомощие на съда, а се отказва да поддържа обвинението и моли съда да прекрати делото, защото изведнъж, след като Флин се е признал за виновен, в DoJ решили, че това че излъгал не било толкова важно за впросното разследване. Съдът започна проверка относно законосъобразността на това искане, но докато се произнесе Тръмп помилва Флин и сега DoJ иска делото да бъде прекратено на това основание.
Що се отнася до бележките на ФБР, те наистина повдигат въпроси, но не и относно подбудителство към лъжесвидетелстване. За такъв извод трябват доста повече и по-убедителни доказателства. Обаче далеч по-важно е по какъв груб начин Уилям Бар се намеси в работата на прокуратурата. Основен принцип в работата на съдии и прокурори е решаването по вътрешно убеждение, а не по инструкции свише. В това отношение Юрий Чайка може само да изръкопляска на Бар.

Но-о, всеки ученик или просто заинтригуван от дадена тема да не пише по нея, ако няма квалификация на специалист? Ау, оставете любопитството да вирее.

А "съдията търси вратички" според мен е достатъчно неутрален израз относно някой, който се бори с такъв могъщ противник като главния прокурор на страната - независимо кой от двамата е прав. Отново Ви моля, оставете си оценките на аватара ми за свое ползване.

Що се отнася до проверката, започната от съда за законосъобразността на искането, четох някъде, че някакси включвала на един етап комисия от трима съдии, които са решили с 2 на 1 гласа, че борбеният съдия няма правомощия за подхващане на такава процедура. Но то не му било за пръв път, през 2012та в някакво дело срещу републикански сенатор Тед Стивънс, след като били дадени насоки за прекратяването му от тогавашното правосъдно министерство, емнал колегите си по етическа линия - и показал, че прокурорите са покрили информация, полезна за защитата...
Ще се радвам да коментирате и по-нататък по същество, за съжаление, всички коментари и анализи, които намирам, са оцветени политически повече или по-малко - или се облягат силно на разследването на Мюлер, което, както знаем, не намери достатъчно доказателства за инкриминиране на вина /или както се казва по юридически коректному.

- rki
- Редовен потребител
Весело е в Джорджия!
Тръмп и великите му хадвокати направиха МАГА-култът разноглед. Илектората се е разделил на четири части:
1. Тези които донякъде са все още с акъла си - те се мобилизират и призовават и останалите да се гласува на балотажа.
2. една част от останалите призовават на бюлетините да се впише името на Тръмп като избор и за двете сенатски места.
3. друга част сериозно взима съветите на Тръмп, Руди, Сидни и Лин и призовава да се бойкотира балотажа за да се накажат фалшификаторите.
4. най-интелигентната част от малоумниците обмисля да гласува за демократите, защото е сигурна, че машината ще смени вота и по този начин те ще измамят системата.
Тръмп и великите му хадвокати направиха МАГА-култът разноглед. Илектората се е разделил на четири части:
1. Тези които донякъде са все още с акъла си - те се мобилизират и призовават и останалите да се гласува на балотажа.
2. една част от останалите призовават на бюлетините да се впише името на Тръмп като избор и за двете сенатски места.
3. друга част сериозно взима съветите на Тръмп, Руди, Сидни и Лин и призовава да се бойкотира балотажа за да се накажат фалшификаторите.
4. най-интелигентната част от малоумниците обмисля да гласува за демократите, защото е сигурна, че машината ще смени вота и по този начин те ще измамят системата.

- rki
- Редовен потребител
След като успешно разцепи илектората в Джорджия, в момента Тръмп цепи републиканците в Конгреса.Donald J. Trump @realDonaldTrumpSen. Jim Inhofe
@JimInhofe
Proud to announce the completion of the 60th Annual National Defense Authorization Act — a bill that champions our troops, supports our military families, and strengthens our national defense. #FY21NDAA
1h
But doesn’t get rid of Big Tech’s windfall, Section 230, a grave threat to National Security. I will VETO!
Най-доброто предстои!

- rki
- Редовен потребител
Аре честито! Байдън започва с летящ старт:
https://www.youtube.com/watch?v=snEYdu6U7IA

https://www.youtube.com/watch?v=snEYdu6U7IA
ABC News
@ABC
·
1 ч
BREAKING: For the first time in congressional history, the House of Representatives voted to pass a measure that would decriminalize marijuana use at the federal level.
The House passed decriminalizing pot.
Here's the vote breakdown via @AlexNBCNews and @haleytalbotnbc
YAY:
Dem 221
GOP 5
IND 1
Total 228
NAY:
Dem 6
GOP 158
Total 164

- rki
- Редовен потребител
WaPo surveyed all 249 Republicans on Capitol Hill. 25 acknowledge that Biden won. 2 insist that Trump won. And "another 222 GOP members of the House and Senate — nearly 90% of all Republicans serving in Congress — will simply not say who won the election."
https://www.washingtonpost.com/politics ... story.html
густо!Donald J. Trump @realDonaldTrump
2h
25, wow! I am surprised there are so many. We have just begun to fight. Please send me a list of the 25 RINOS. I read the Fake News Washington Post as little as possible

- rki
- Редовен потребител
В друга новина, според официалните документи които Тръмп е попълнил - от МАГА култът той е спечелил 207 милиона след изборите.
Разходите му по тази бизнес операция са съвсем скромни - няма и 9 милиона долара. Най големите разходи са:
- за поддържане на илюзията, че се водят съдебни дела - 3 милиона такса за повторното броене в Уисконсин и 2.3 милиона за адвокатски хонорари.
- същински разходи по операцията - 2.2 милиона за семеси с подкани да му се дават още пари.
Мадоф и Понзи подсмърчат тихо встрани.
https://www.reuters.com/article/usa-ele ... SKBN28E2VG
-
Разходите му по тази бизнес операция са съвсем скромни - няма и 9 милиона долара. Най големите разходи са:
- за поддържане на илюзията, че се водят съдебни дела - 3 милиона такса за повторното броене в Уисконсин и 2.3 милиона за адвокатски хонорари.
- същински разходи по операцията - 2.2 милиона за семеси с подкани да му се дават още пари.
Мадоф и Понзи подсмърчат тихо встрани.

https://www.reuters.com/article/usa-ele ... SKBN28E2VG
-
- rki
- Редовен потребител
Ранното гласуване в Джорджия започна. На който му е интересно може да следи ежедневните ъпдейти от тук:
Michael McDonald @ElectProject
1d
#earlyvote update 12/4
25,094 people have voted in the 2021 Georgia Senate run-off election. Maps and stats now available
https://electproject.github.io/Early-Vo ... GA_RO.html