miau написа: ↑27 Юни 2018, 02:39
Amazon написа: ↑27 Юни 2018, 01:03
Не искам да разказвам, защото за българи не е интересно.
Кой те излъга? Интересно е. А и ще научим нещо от първа ръка. На Кириловден тази година чух, че в САЩ, ако ти стане лошо, дори и да нямаш здравна осигуровка(тамошния еквивалент), веднага идва бърза помощ и те лекуват безплатно в болницата. Спорих 5 минути с човека и се отказах. Брат на негов приятел му бил казал, че е така и той е готов и на бой да скача. Та, ако имаш време и желание - разкажи.
Във всяка бърза помощ, на входа има надпис - "Тук нямат право да ви откажат безплатно лечение!". Бърза помощ не е като у нас. Имат собствени скенери, ренгени, лаборатории, самостоятелни стаи, реанимации, високо ниво специалисти.
Все пак говорим за държава в която огромната част от фелдшерите, шофьорите и диспечерите в бърза помощ са доброволци. Някак си е неудобно да те оставят да умреш в кофите.
По принцип американците презират слабостта и на това им се крепи системата. Ако можеш да бачкаш и не искаш - ДГД, ставай скитник. Обаче ако изтеглиш късата сламка е друга бира. Наши приятели, възрастна двойка много го закъсаха. Само жената работи и то за малко пари. Намериха им апартамент в комплекс с централна климатизация и огромна библиотека, дето ми събра очите в точка. Наем и консумативи от рода на $60 на месец, като за възрастна двойка с ниски доходи (на по 62 са).
Мъжа му дойде нанагорно пушенето, пиенето и обездвижването и сърцето и дробовете отказаха. Нямаха никаква здравна осигуровка. Обаче щото са над 60, в болницата им направиха застраховка със задна дата(не е прецедент). Изследвания, биопсии, самостоятелна стая, операция, писмейкър - пълна програма. Сега да чукна на дърво са добре. Всичко това струва няколко стотин хиляди долара. Те няма да платят стотинка.
Колкото до идиота Обама. Всяка година фирмата ми плаща 4 милиона долара глоба. Защото давала прекалено добри застраховки на служителите си. Което ги разглезвало!?! Все едно всички обожават да ходят в болница! Същата застраховка която спаси живота на жена ми, на която изградиха нов стомах на цената на къща. Точно толкова е тъп кениеца. Отвратителен, посредствен, професионален популист и актьор.
В сравнения с професионалният политик Обама, Тръмп е просто самовлюбен мечтател и истински патриот.