Икономика ⇒ Икономиката на Русия и външната ѝ политика

Модератори: Ksantip, Sharana

Отговори
Аватар
Bushman
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Икономиката на Русия и външната ѝ политика

Мнение от Bushman » 05 Окт 2026, 08:32

Интересно, за какъв Х руснаците държат смъртоносни и силно заразни болести в епруветки?
Между другото, биологичното оръжие не беше ли забранено с някаква Женевска конвенция?
Въпреки, че в БНА сме изучавали ЗОМП, включително и от химично и бактериологично...
Excellent! Steven is my name!

Жадность фраера погубит...

Аватар
Океан
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Икономиката на Русия и външната ѝ политика

Мнение от Океан » 05 Окт 2026, 09:41

До колкото знам и САЩ и Русия поддържат някакви запаси от този тип болести - чума, дребна шарка, антракс и т.н. Уж, ако в даден момент има нова епидемия да могат да ги изучават. Официално, няма интерес към разработката на биологични оръжия и съм склонен да мисля, че наистина е така, просто защото не ми се струват особено практични.

Как се е стигнало до там, че обикновена медицинска сестра да разнася такива проби в епруветка и може би без защитно облекло (щом се е заразила) и защо медицинска сестра, която работи в обикновено болници, работи и в руските лаборатории, които боравят с такива опасни болести (бих очаквал да използват съвсем отделен персонал, за да намалят риска) е друг въпрос и вероятно се върти около културата за безопасност в Русия.

На мен ми е интересно ще има ли сега конспиративни теории по този случай както беше около Covid и после теорията за американските "биолаборатории" в Украйна.

Отговори