ИкономикаИкономиката на САЩ и външната им политика

Модератори: Ksantip, Sharana

Отговори
Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:
Status: Online

Re: Икономиката на САЩ и външната им политика

Мнение от Dinain » 11 Мар 2025, 20:52

rki написа:
11 Мар 2025, 14:11
Dinain написа:
11 Мар 2025, 11:22
rki написа:
11 Мар 2025, 00:59
Поредния престъпен демократ:

Изображение
Friendly fire 🔥 :lol:
If Ukraine did attack Twitter as Elon Musk said, this is very serious. I invite Ukraine to conduct negotiations with me so we can bring peace to Twitter. Unfortunately, Elon holds no cards and doesn’t own a suit, so we expect Elon will have to give up a lot.
https://x.com/RepJackKimble/status/1899 ... F3VNw&s=19
За съжаление той не е политик, още повече конгресмен или републиканец. :mrgreen:
Жалко. :|
“Обережно, падає бімба! 💣

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 12 Мар 2025, 00:31

Amazon написа:
11 Мар 2025, 14:10
Dinain написа:
10 Мар 2025, 23:09
Изображение

Stocks’ sell-off worsens as Wall Street wonders how much pain Trump will accept for the economy
https://apnews.com/article/stocks-marke ... 8817e0c7c2

Американските борси са в дълбоко червено днес, най-лошият ден от 2022 г.

S&P 500 е загубил $4.5 трилиона пазарна капитализация от 20.02 насам.

Виновен ще бъде Зеленски, със сигурност.
Колегите са в паника. Тръмп не е особено обичан в момента.
https://youtu.be/BDnq0iLE3CI?feature=shared

Сбъркал съм - според говорителката виновен е Байдън. :mrgreen:

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 12 Мар 2025, 01:29

Dinain написа:
12 Мар 2025, 00:31
Изражението ѝ в последната секунда на видеото е ключово. Тя сама не си вярва.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 12 Мар 2025, 01:47

centara написа:
12 Мар 2025, 01:29
Dinain написа:
12 Мар 2025, 00:31
Изражението ѝ в последната секунда на видеото е ключово. Тя сама не си вярва.
Това даже не пиковият тръмпизъм за деня - тук обяснява на журналистите, че митата освобождават американците от данъци и се "плащат от чуждите компании":
https://youtu.be/qrCBOMxr70I?feature=shared

"Ignorance is strength", Ministry of Truth, 1984
Тази девойка или ще получи нервен срив или ще напусне скоро, опорните точки са толкова абсурдни, че са просто почасово отричане на реалността.

Изображение
Започнаха и клетвите в стил "ще преизпълним петилетката".

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
rki
Редовен потребител
Status: Offline

Мнение от rki » 12 Мар 2025, 03:14

Изображение

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 12 Мар 2025, 04:46

Пореден обрат – Тръмп замрази митата за стомана и алуминий от Канада
Дневник написа:Конфликтът между САЩ и Канада за търговските мита се променя едва ли не с всеки изминал час, след като премиерът на Онтария обяви пауза върху решението си за 25% мито за износа на ток за САЩ, а президентът Доналд Тръмп каза, че ще "огледа" заканата си за 50% мито за канадските стомата и алуминий и "може да взема друго решение".
Питър Наваро, президентски съветник по въпросите на търговията, съобщи след това за телевизия CNBC, че в сряда няма да влязат в сила 25-процентните мита за Канада, но не уточни дали става дума за замразяване или пълен отказ от решението на Белия дом.
По-рано тази вечер Тръмп съобщи ,че променя от 25% на 50% митото само за Канада, което влиза в сила след няколко часа като част от мярка, засягаща още много вносители на тези метали на американския пазар.

Дъг Форд, премиерът на канадската провинция Онтарио съобщи вчера, че в отговор на американските мита налага същите за електричеството, с което се снабдяват части от щатите Ню Йорк, Минесота и Мичиган.
Когато научи за удвоената санкция от Тръмп, той се казани, че няма да отстъпи и е готов напълно да прекрати подаването на ток за около 1.5 милиона домакинства, макар на много места в тези райони на САЩ да няма алтернатива.
След съобщението, че Форд замразява решението си, президентът каза, че той е "силен мъж от Канада" и че "уважавам" решението му. Преди това беше казал, че Канада ще плати "толкова висока цена, че това ще се чете години наред в историческите книги".

Хауърд Лътник, министър на търговията на САЩ, каза, че ще се срещне с Форд във Вашингтон в четвъптък преди влизането в сила на реципрочни мита, наложени от Белия дом. Тази уговорка била и причината за замразяване решението на премиера на Онтарио.
"Няма да отстъпя", настоя Форд, но и заяви, че не иска да чака до крайния срок 2 април и ще се възползва от възможността да седне с американците и "да охладим малко главите си". Следващите стъпки ще бъдат договаряни с участието на канадския финансов министър Доминик Льобланк.
Борсите преминаха през още един ден на несигурност и макар да възстановиха част от спада при последните новини от Канада, недоверието, че може скоро да има някакво по-трано решение, се запази.
Няма мита = американците ще си останат бедни като при Байдън. :mrgreen:

Между другото, Оранжутана спокойно може да работи и като вентилатор в Белия дом - с тази честота на въртене...
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 12 Мар 2025, 05:10

https://www.youtube.com/watch?v=qcD6Rru_tPE

Сен. Джеф Меркли задава въпрос - руски агент ли е Тръмп, съдейки по действията му, отговорите са буквално "Тръмп е най-великият във Вселената"...

Американците имаха една поговорка, която леко ще перефразирам - ако говори като руски агент, действа като руски агент и изглежда като руски агент, най-вероятно е руски агент. 8-)
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Пресиян
Редовен потребител

Мнение от Пресиян » 12 Мар 2025, 09:29

rki написа:
11 Мар 2025, 19:19
Пресиян написа:
11 Мар 2025, 19:06
Според мен вече е почти 100 % сигурно, че през периода от началото на 2025 г. до края на февруари 2025 г. стойността на БВП на САЩ (смятана със сезонно изгладени данни) се е увеличила спрямо периода от началото на 2024 г. до края на февруари 2024 г..
https://fred.stlouisfed.org/series/WEI
https://tradingeconomics.com/united-sta ... book-index
Фантазираш си. пий си хапчетата и по малко давай предсказания. :P
Аз не пия хапчета, защото няма нужда да пия хапчета.
Вече е 100 % сигурно, че през периода от началото на 2025 г. до края на февруари 2025 г. стойността на БВП на САЩ (смятана със сезонно изгладени данни) се е увеличила спрямо периода от началото на 2024 г. до края на февруари 2024 г..
https://www.census.gov/manufacturing/m3 ... index.html
https://www.census.gov/manufacturing/m3 ... able1p.pdf
https://www.rasmussenreports.com/public ... umer_index

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 12 Мар 2025, 11:17

Европа съжалява и налага мита на САЩ на два етапа
https://www.dnevnik.bg/evropa/2025/03/1 ... dva_etapa/#

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 12 Мар 2025, 12:14

Armor plates for U.S. military vehicles produced in Russian-owned plant never passed inspection: Report

Като дизел-гейт, ама с участието на руснаци и без дизели :D
И.Павлов

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 13 Мар 2025, 13:16

Много американци смятат действията на Тръмп в икономиката за твърде хаотични
https://www.dnevnik.bg/sviat/2025/03/13 ... a_trump_v/#

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 13 Мар 2025, 14:57

rki написа:
06 Мар 2025, 22:43
.....никога на са казали тенк ю за всичките войни в които съюзниците им воюваха рамо до рамо с тях. Всъщност единствените войни които водеха без съюзници ирез последните 100+ години бяха Панама и Гренада. Навсякъде другаде щяха да претърпят унизително поражение, ако не бяха съюзниците, предимно европейци.....
Изображение
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 13 Мар 2025, 16:20

Оранжутана изригна и обяви Whiskey War на ЕС:

Изображение

Изображение

Изображение

Parasha delenda est

Аватар
bigi
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от bigi » 13 Мар 2025, 17:11

https://money.bg/panorama/zaradi-tuit-m ... rlink.html
Най-богатият човек в Мексико се отказва от общи проекти с Мъск

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Мар 2025, 17:50

centara написа:
11 Мар 2025, 14:20
The State Department declined to comment on Khalil’s case, noting visa records are confidential under US law.
Но ако беше таен указ на Клинтън или Пелози, вече щяха да са съобщили. Все пак имиграционните са магаджии.
Току що приказваха по телевизора за ... палестинеца. Води дела и са го шибнали в панделата - вероятно ще поседи известно време. Казаха, че от студентска виза е отишъл на зелена карта. Което както писах е необичайно (освен ако не си известен ядрен физик) а тоя е просто плямпало. Та за пореден път - къде прочете, че зелената карта на палестинеца е от сключване на брак?

Както предположихме, Путин прати Тръмп при руският кораб.

https://www.reuters.com/world/europe/ru ... 025-03-13/

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 13 Мар 2025, 18:52

Amazon написа:
13 Мар 2025, 17:50
centara написа:
11 Мар 2025, 14:20
The State Department declined to comment on Khalil’s case, noting visa records are confidential under US law.
Но ако беше таен указ на Клинтън или Пелози, вече щяха да са съобщили. Все пак имиграционните са магаджии.
Току що приказваха по телевизора за любимият ти хамасец. Води дела и са го шибнали в панделата - вероятно ще поседи известно време. Казаха, че от студентска виза е отишъл на зелена карта. Което както писах е необичайно (освен ако не си известен ядрен физик) а тоя е просто плямпало. Та за пореден път - къде прочете, че зелената карта на палестинеца е от сключване на брак?

Както предположихме, Путин прати Тръмп при руският кораб.

https://www.reuters.com/world/europe/ru ... 025-03-13/
Докладвам те за извъртане на думите на събеседника, никъде не съм казвал, че хамасецът ми е любим. Нито пък съм казал нещо, което може да се тълкува в този смисъл. Любими са ми истината и due process. Ако имаш малко доблест, ще си коригираш поста.
След като има сключен брак, значи има валидно основание за зелена карта и е логично да се предположи, че от нея. Бръсначът на Окам, говори ли ти нещо? Я ти покажи доказателство за политическа намеса, като си толкова ербап!

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Мар 2025, 19:08

centara написа:
13 Мар 2025, 18:52
Докладвам те за извъртане на думите на събеседника, никъде не съм казвал, че хамасецът ми е любим. Нито пък съм казал нещо, което може да се тълкува в този смисъл. Любими са ми истината и due process. Ако имаш малко доблест, ще си коригираш поста.
След като има сключен брак, значи има валидно основание за зелена карта и е логично да се предположи, че от нея. Бръсначът на Окам, говори ли ти нещо? Я ти покажи доказателство за политическа намеса, като си толкова ербап!
Значи след като излъга веднъж, сега засипваш с думи за да го скриеш? Не че съм очаквал друго де, но все пак ще те цитирам, ако проблема е избледняваща памет. Аз не казвам, че журналите не бъркат и е от женитба. Искам просто да знам ти откъде си го прочел/чул. И питам вече за четвърти път.
centara написа:
10 Мар 2025, 10:59
Amazon написа:
09 Мар 2025, 23:18
Палестинец организирал протестите срещу Израел и блокирането на кампуса в Колумбийския е арестуван в Манхатън. Диалога с имиграционните е бил интересен. Те му казали, че студентската му виза е прекратена. Обаче очевидно, за са го спасят демократите са му дали зелена карта. Офицерите казали - няма проблем, прекратяваме ти и зелената карта.

https://apnews.com/article/columbia-uni ... 5acdcae7a8
Аз, че мразя Хамас, мразя ги. Ама повече мразя лъжите и инсинуациите. Въпросният индивид е със Зелена карта на основание брак, а не секретен указ на Хилъри Клинтън.
centara написа:
Интересно ще е обаче да коментираш доколко му се спазва правото на справедлив процес, или това вече отпадна при Тръмп?
Не виждам защо съм длъжен да коментирам твоите инсинуации? Написах, че ще мине пред съд и точно това съобщихя, че се случва в момента. Адвокатите му (които е интересно кой им плаща) се борят за него.

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 13 Мар 2025, 19:19

И що трябва някой да им плаща? Има и про боно.

Parasha delenda est

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 13 Мар 2025, 19:24

Amazon написа:
13 Мар 2025, 19:08
centara написа:
13 Мар 2025, 18:52
Значи след като излъга веднъж, сега засипваш с думи за да го скриеш? Не че съм очаквал друго де, но все пак ще те цитирам, ако проблема е избледняваща памет. Аз не казвам, че журналите не бъркат и е от женитба. Искам просто да знам ти откъде си го прочел/чул. И питам вече за четвърти път.
centara написа:
Amazon написа:
09 Мар 2025, 23:18
Палестинец организирал протестите срещу Израел и блокирането на кампуса в Колумбийския е арестуван в Манхатън. Диалога с имиграционните е бил интересен. Те му казали, че студентската му виза е прекратена. Обаче очевидно, за са го спасят демократите са му дали зелена карта. Офицерите казали - няма проблем, прекратяваме ти и зелената карта.

https://apnews.com/article/columbia-uni ... 5acdcae7a8
Аз, че мразя Хамас, мразя ги. Ама повече мразя лъжите и инсинуациите. Въпросният индивид е със Зелена карта на основание брак, а не секретен указ на Хилъри Клинтън.
centara написа:
Интересно ще е обаче да коментираш доколко му се спазва правото на справедлив процес, или това вече отпадна при Тръмп?
Не виждам защо съм длъжен да коментирам твоите инсинуации? Написах, че ще мине пред съд и точно това съобщихя, че се случва в момента. Адвокатите му (които е интересно кой им плаща) се борят за него.
Бе то и аз трябваше да се сетя, че от тръмпист не мога да очаквам много. Особено доблест.
Ето ти от съдебните книжа
Mahmoud Khalil is Palestinian, but he was born and raised in Syria because his grandparents were forcibly removed from their ancestral home in Tiberias, Palestine.2 Since the war in Syria, his family was again displaced and are now dispersed throughout Europe and West Asia.
Mr. Khalil entered the United States on a student visa in or around December 2022 in order to pursue a Master’s degree in Public Administration from Columbia University’s School of International and Public Affairs (“SIPA”). Mr. Khalil completed his program in December 2024, and has an anticipated graduation date of May 2025.
Mr. Khalil married his U.S. citizen wife on November 16, 2023. He became a lawful permanent resident in 2024. Mr. Khalil and his wife are expecting their first child together next month, sometime in April 2025.
https://www.documentcloud.org/documents ... el-return/
Въз основа на така представената информация, аз приемам, че това е основанието за зелена карта.
Та, сега е твой ред. Покажи, че демократите са му дали зелена карта, за да го спасят.
Последна промяна 1 на centara, променена общо 13 пъти

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 13 Мар 2025, 19:38

Dinain написа:
13 Мар 2025, 13:16
Много американци смятат действията на Тръмп в икономиката за твърде хаотични
Щом и на POTUS му се налага да работи втора работа - да продава коли, икономиката не върви на добре... :mrgreen:
И.Павлов

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 13 Мар 2025, 20:31

Щом и на POTUS му се налага да работи втора работа - да продава коли
ОТ

Всеки президент в модерни времена е продавал коли от белия дом..

Изображение

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Мар 2025, 21:24

centara написа:
13 Мар 2025, 19:24
Ето ти от съдебните книжа
Mahmoud Khalil is Palestinian, but he was born and raised in Syria because his grandparents were forcibly removed from their ancestral home in Tiberias, Palestine.2 Since the war in Syria, his family was again displaced and are now dispersed throughout Europe and West Asia.
Mr. Khalil entered the United States on a student visa in or around December 2022 in order to pursue a Master’s degree in Public Administration from Columbia University’s School of International and Public Affairs (“SIPA”). Mr. Khalil completed his program in December 2024, and has an anticipated graduation date of May 2025.
Mr. Khalil married his U.S. citizen wife on November 16, 2023. He became a lawful permanent resident in 2024. Mr. Khalil and his wife are expecting their first child together next month, sometime in April 2025.
https://www.documentcloud.org/documents ... el-return/
Въз основа на така представената информация, аз приемам, че това е основанието за зелена карта.
Та, сега е твой ред. Покажи, че демократите са му дали зелена карта, за да го спасят.
Добре, от книжата се вижда, че е 100% от женитба. За това питах за източник пет пъти. Няма как да е имал зелена карта от студентската виза и преди да се ожени.

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от centara » 13 Мар 2025, 21:51

Amazon написа:
13 Мар 2025, 21:24
Добре, от книжата се вижда, че е 100% от женитба. За това питах за източник пет пъти. Няма как да е имал зелена карта от студентската виза и преди да се ожени.
А сега, ако обичаш, си изтрий "любимият ти хамасец" :idea:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Мар 2025, 22:12

centara написа:
13 Мар 2025, 21:51
Amazon написа:
13 Мар 2025, 21:24
А сега, ако обичаш, си изтрий "любимият ти хамасец" :idea:
Редактирал съм го.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 13 Мар 2025, 22:13

rki написа:
13 Мар 2025, 19:19
И що трябва някой да им плаща? Има и про боно.
Може и така да е. Това има шанса да е знаково дело - рекламата за всеки имиграционен адвокат, ще е огромна.

Отговори