Съвременно въоръжение ⇒ Българска армия
-
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Българска армия
https://www.youtube.com/watch?v=x0ri25Fn5GQ&t=594s
От къде се появи това БМП 3, аз нито съм чувал, нито съм виждал такова на въоръжение у нас. Ако някой знае нещо да даде някой жокер.
От къде се появи това БМП 3, аз нито съм чувал, нито съм виждал такова на въоръжение у нас. Ако някой знае нещо да даде някой жокер.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: Какво искат нашите Сухопътни войски
От един румънски блог.новината е ясна ама верно ли сме останали със само 48 Гвоздики бая малко ми се виждат
https://www.rumaniamilitary.ro/bulgaria ... -de-caesar
https://www.rumaniamilitary.ro/bulgaria ... -de-caesar
- Океан
- Редовен потребител
- Контакт:
Мисля, че 48 са тези, които са на въоръжение. От всички, които в даден момент сме придобили (мисля, че около 400) част от останалите над 48 се водят резерв и част се водят с отпаднала необходимост и предполагам именно тези, които ги водят с отпаднала необходимост са били дарени част или всичките на Украйна. Колко е резервът, май не се знае публично.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Така е най вероятно, а БМ-21 и Д-20 колко са г/дМисля, че 48 са тези, които са на въоръжение
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Дарени, но свъщнст продадени (Имаше финансова компенсация от Дания за около 350 милиона лева. Освен това очакваме още около 250 милиона от други държави. В това влизат и боеприпасите, и БТРте и т.н.).
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Любопитно от Закона за държавния бюджет на Република България за 2025 г.
Приложение № 2, раздел I, към чл. 110, ал. 1
Програма за приоритетни стратегически инвестиционни проекти с национално финансиране за периода 2025 – 2028 г.
(в хил. лв.)
Освен това има и :* За част от проектите не са посочени стойности, тъй като по тях не се предвижда извършване на капиталови разходи конкретно през 2025 г.
* Индикаторите за резултат по проектите на Министерството на отбраната и на Националната служба за охрана представляват класифицирана информация.
Приложение № 2, раздел II, към чл. 110, ал. 2
Списък с резервни стратегически инвестиционни проекти с национално финансиране за периода 2025 – 2028 г.
(в хил. лв.)
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Какви са минните ловци знае ли се ? За подводници пък няма нищо споменато.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Мисля, че няма да има промяна и ще са белгийски, но колко точно ще видим (поне три си мисля, за "Атия" ).Sea Dog написа: ↑20 Окт 2022, 09:52
По информация от "разузнаването"![]()
![]()
- Тъй като проектът за нови противоминни кораби на Франция, Белгия и Холандия вече стартира, нашите ВМС искат, в близките години, да закупим останалите пет минни ловци клас Трипартит на Белгия. Състоянието им било значително по-добро от двата холандски, все пак към момента са на активна служба.
Подводници няма в конспекта. Отказахме се някъде около началото на войната в Украйна (ако не се лъжа). То и към момента имаме по-голяма нужда от ПВО и останалото обновяване на армията.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Ясно най ми направи впечатление че конкретно споменават Хаймарс това е добре но за оръдията явно не са решили още. Иначе радарите и ПКР са ясни кои ще са.
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Морските ССО ("Тихина") са ходили на учение в румънско и показват снимки..... някой е познал в предсказанията

От Фейсбука, но ги качвам прикачени, че след време не се отварят.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт: