Античност ⇒ Пелопонеските войни
Модератор: ISTORIK
- General Lukov
- Редовен потребител
- Status: Offline
Re: Пелопонеските войни
Много ме е яд като гледам как днешните смугли гърци си приписват история на хора живели по тези земи преди 2000 години и които са изглеждали по съвсем различен начин от днешните т.нар. гърци приличащи повече на цигани дошли от Етиопия ! Дразнят се как македонците уж им крадяли от историята, а те по нищо не се различават от тях ! От античните гърци не е останало почти нищо, сегашните са фейк квази уонаби-антички гърци ! 

-
- Редовен потребител
- Контакт:
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Освен езика

- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Съгласен съм, просто 400 000 или 250 000, или каквато и да е друга цифра, ми звучи по-добре отколкото "никога няма да разберем със сигурност, така че няма смисъл от изчисления"

-
- Редовен потребител
- Контакт:
there was an investigation at Athens conducted by Demetrius Phalereus into the number of the inhabitants of Attica, and the Athenians were found to amount to twenty-one thousand, and the metics to ten thousand, and the slaves to four hundred thousand
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Ясно. Не съм го прочел правилно.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Откъде знаем как са изглеждали елините отпреди 2000 години? Ако е от статуите на разни герои и от описанията на Херодот, то е все едно днес на база киното и телевизията да кажем, че всички англичани изглеждат като Джъд Лоу, а всички българи са с осанката на Тервел Пулев. Това са си стилизации някакви. Единствено гражданите може да са били малко по-едри, заради храната и по-малкото бачкане.General Lukov написа: ↑30 Май 2017, 22:10Много ме е яд като гледам как днешните смугли гърци си приписват история на хора живели по тези земи преди 2000 години и които са изглеждали по съвсем различен начин от днешните т.нар. гърци приличащи повече на цигани дошли от Етиопия !
За римляните има повече сведения и са си излеждали като днешните италианци. Били са по-дребни от тевтонците или галите.