Владетелите на Европа през писаната история
https://www.youtube.com/watch?v=IpKqCu6RcdI
Средновековие ⇒ Любопитно(Средновековие)
Модератор: ISTORIK
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
-
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: Любопитно(Средновековие)

Caerphilly Castle in Wales, built between 1268 and 1290 CE
Ти верно си голямо менте! Най безполезният трол и лъжец във форума си!
За кого ли се отнася ?
За кого ли се отнася ?

- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Off Topic
Влизал съм в няколко замъка от това време.....Честно казано отвътре ми изглеждат ужасно за живеене.
Прозорчета по-малки от затворнически. Мрачни (почти без никаква светлина), големи, студени помещения, стълби, осветявани само от факли, тесни като за виетнамци.....Въобще - не е по-добре от пещера.
Като, че ли по-добре е пейзанска къща
Включително за акането.
Като видях тоалетната на замъка, по-комфортно ще се чувствам за си свърша раутата в гората, пък ако ще да ме бодат борови иглички
Прозорчета по-малки от затворнически. Мрачни (почти без никаква светлина), големи, студени помещения, стълби, осветявани само от факли, тесни като за виетнамци.....Въобще - не е по-добре от пещера.
Като, че ли по-добре е пейзанска къща

Включително за акането.
Като видях тоалетната на замъка, по-комфортно ще се чувствам за си свърша раутата в гората, пък ако ще да ме бодат борови иглички

Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.
- rki
- Редовен потребител
Интересна теза - Чингиз хан, най-големия еколог на сички времена!
Genghis Khan, in fact, may have been not just the greatest warrior but the greatest eco-warrior of all time, according to a study by the Carnegie Institution's Department of Global Energy. It has concluded that the 13th-century Mongol leader's bloody advance, laying waste to vast swaths of territory and wiping out entire civilisations en route, may have scrubbed 700m tonnes of carbon from the atmosphere

Genghis Khan, in fact, may have been not just the greatest warrior but the greatest eco-warrior of all time, according to a study by the Carnegie Institution's Department of Global Energy. It has concluded that the 13th-century Mongol leader's bloody advance, laying waste to vast swaths of territory and wiping out entire civilisations en route, may have scrubbed 700m tonnes of carbon from the atmosphere

The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- COMMANDER_KEEN
- Редовен потребител
- Контакт:
Хм тоя тип не са ли всъщност отбранителни съоръжения - по-скоро крепост от колкото замък... Тоест - военен ганизон, който да пази околността. А не толкова място за живеене на местния феодал.Almasy написа: ↑08 Дек 2020, 15:10Off TopicВлизал съм в няколко замъка от това време.....Честно казано отвътре ми изглеждат ужасно за живеене.
Като, че ли по-добре е пейзанска къща![]()
Включително за акането.
Като видях тоалетната на замъка, по-комфортно ще се чувствам за си свърша раутата в гората, пък ако ще да ме бодат борови иглички![]()
- rki
- Редовен потребител
- pnp5q
- Модератор
- Контакт:
За произхода на съществителното Византия - от Юлия Латинина (рус., дълго четиво)