Съвременни конфликти ⇒ Израел-Палестина
Модератори: Ksantip, Sharana, ISTORIK, Amazon
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Израел-Палестина
Антисемитизмът поначало е обвинение, което евреите отправят към останалите. Ти си жив пример.
При това ще се съгласиш, че каквито и противоречия да съм имал с теб, в нито един момент не съм дал повод, че те имат нещо с това да си евреин. И никога, нито във форума, нито не в него не съм казал нещо против евреите като такива. Критикувам единствено действията на държавата Израел и месианстващите фундаменталисти като Бен Гвир и подобните му.
Но между другото, Биби може би половината израелци в антисемитизъм не е обвинил, въпреки, че жена му ги нарича leftist traitors, но ето - поне някои от тях - авторите на филма, обвинява. Въпреки че са израелци. За тях привържениците му са запазили друга обида Self-hating Jews, въпреки, че те нормално не мразят себе си, а просто се срамуват от тази страна.
Затворът трябва да е в Хага, защото както Младич и Караджич, Готовина и Хачи, в страната си той е "герой". Ще отидеш в ал Кудс след още 20 години, ако още е израелски, и ще видиш улици на негово име и някой и друг мемориален център, библиотека и десетина училища наречени Б. Нетаняху. Както в момента има на името на терористи като Бегин и Жаботински.
Сриването на Газа и избиването на цивилни.
Навремето, когато подкрепяше ислямските терористи от Нусра и съюзниците им, които бяха не по-малки изроди от Хамас, но ти ги смяташе за фрийдъм файтъри (точно както много западни либерали смятат за такива Хамас), те също се криеха между цивилни в Алепо. И ти много пищеше че сирийската армия и съюзниците им сривали града и безогледно избивали цивилни. А аз ти казах, че в съвременни условия "така се превзема град", който се отбранява и населението не е евакуирано. После превземането на Фалуджа и Мосул го потвърдиха. Въпреки това във всеки от трите града, които бяха яростно отбранявани с интензивни многомесечни боеве от мотивирани защитници, а бяха атакувани от войски, които далеч нямаха израелските технически възможности, жертвите на цивилни са многократно по-малки, а градовете далеч не са така сринати. Защото там убитите цивилни бяха точно неизбежни collateral damages, докато в Газа имаше масово избиване на цивилни. Дори ако приемем лъжливите израелски данни, пак излиза, че убитите цивилни са много повече.
Държава на евреите. Виж сега, както и да го усукваш, съвременните евреи са новодошли в Палестина. Там винаги е имало някакво еврейско присъствие, но сегашен Израел се ражда не от него, а от ционистите, които не са потомци на тези палестински евреи. И тези ашкенази, идвайки от цивилизованите западни страни, поне на думи, а съм сигурен че доста от тях и по убеждение, претендират да създадат държава, в която и евреите и арабите да имат равни права. Да обаче, Нетаняху буквално обяви че Израел е държава на евреите. Арабите да го духат.
А примерът ти за Белгия, държава на белгийците е просто нелеп и израз на потресаващо невежество. Извинявай, НИТО ЕДИН нормален политик в която и да е страна от западна Европа няма и да си помисли да каже подобно нещо, без моментално да бъде обявен за расист и неонацист. Германия за германците, Англия за англичаните, Белгия за белгийците и т. н. са риторика на крайнодесните партии, които поне за сега не са на власт. Сори, но не се опитвай да твърдиш, че риториката на Reform UK, на AfD и на Vlaams belang е нормалното.
А аз не съм очаквал повече от тебе, познаваме се отдавна.
При това ще се съгласиш, че каквито и противоречия да съм имал с теб, в нито един момент не съм дал повод, че те имат нещо с това да си евреин. И никога, нито във форума, нито не в него не съм казал нещо против евреите като такива. Критикувам единствено действията на държавата Израел и месианстващите фундаменталисти като Бен Гвир и подобните му.
Но между другото, Биби може би половината израелци в антисемитизъм не е обвинил, въпреки, че жена му ги нарича leftist traitors, но ето - поне някои от тях - авторите на филма, обвинява. Въпреки че са израелци. За тях привържениците му са запазили друга обида Self-hating Jews, въпреки, че те нормално не мразят себе си, а просто се срамуват от тази страна.
Затворът трябва да е в Хага, защото както Младич и Караджич, Готовина и Хачи, в страната си той е "герой". Ще отидеш в ал Кудс след още 20 години, ако още е израелски, и ще видиш улици на негово име и някой и друг мемориален център, библиотека и десетина училища наречени Б. Нетаняху. Както в момента има на името на терористи като Бегин и Жаботински.
Сриването на Газа и избиването на цивилни.
Навремето, когато подкрепяше ислямските терористи от Нусра и съюзниците им, които бяха не по-малки изроди от Хамас, но ти ги смяташе за фрийдъм файтъри (точно както много западни либерали смятат за такива Хамас), те също се криеха между цивилни в Алепо. И ти много пищеше че сирийската армия и съюзниците им сривали града и безогледно избивали цивилни. А аз ти казах, че в съвременни условия "така се превзема град", който се отбранява и населението не е евакуирано. После превземането на Фалуджа и Мосул го потвърдиха. Въпреки това във всеки от трите града, които бяха яростно отбранявани с интензивни многомесечни боеве от мотивирани защитници, а бяха атакувани от войски, които далеч нямаха израелските технически възможности, жертвите на цивилни са многократно по-малки, а градовете далеч не са така сринати. Защото там убитите цивилни бяха точно неизбежни collateral damages, докато в Газа имаше масово избиване на цивилни. Дори ако приемем лъжливите израелски данни, пак излиза, че убитите цивилни са много повече.
Държава на евреите. Виж сега, както и да го усукваш, съвременните евреи са новодошли в Палестина. Там винаги е имало някакво еврейско присъствие, но сегашен Израел се ражда не от него, а от ционистите, които не са потомци на тези палестински евреи. И тези ашкенази, идвайки от цивилизованите западни страни, поне на думи, а съм сигурен че доста от тях и по убеждение, претендират да създадат държава, в която и евреите и арабите да имат равни права. Да обаче, Нетаняху буквално обяви че Израел е държава на евреите. Арабите да го духат.
А примерът ти за Белгия, държава на белгийците е просто нелеп и израз на потресаващо невежество. Извинявай, НИТО ЕДИН нормален политик в която и да е страна от западна Европа няма и да си помисли да каже подобно нещо, без моментално да бъде обявен за расист и неонацист. Германия за германците, Англия за англичаните, Белгия за белгийците и т. н. са риторика на крайнодесните партии, които поне за сега не са на власт. Сори, но не се опитвай да твърдиш, че риториката на Reform UK, на AfD и на Vlaams belang е нормалното.
А аз не съм очаквал повече от тебе, познаваме се отдавна.
Обикновено съм прав
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Прекалено се отплесваш в пространствени обяснения защо си антисемит.
Виж, знам че не съм ти удобен, и нищо от това, което казвам, не е новост за теб.
Нямаш и истински отговор, защото действаш като базов пропаганден модел с няколко заучени фрази и при минимална девиация блокираш (и/или прибягваш до стари команди за дамаски барове от предишни версии).
Няма да ти се получи да деградираш спора до детинското "чия е земята" - писал съм за това колко е безпредметно, чел си го, инфантилно беше още преди 20 години, откажи се. Всичките тези държави съществуват от стотина години и по-малко, приеми този факт и търси други опорни точки.
Съществува ли някаква дискриминация, естествено че съществува както съществува във всяка държава - така както в САЩ съществува дискриминация срещу не-бели граждани и в България съществува дискриминация срещу цигани или турци-български граждани, и пр.
Отново, намери друга опорка, защото не си дорасъл да бистриш държавно устройство.
Очакваш някой да повярва, че тази новооткрита страст към фалшиви снимки на бебета в Газа и фалшиви доклади за "глад" са случайност? Продиктувана от искрен хуманизъм или невинна лабилност пред пропагандата машина? Че тази запенена ненавист и нацистки епитети са рационални?
Ами няма го майстора, и те не са - ти еволюира от полезен идиот на руската пропаганда в истински, завършен антисемит. Нямаш оправдания - признай го.
Не, не е. И го знаеш. Всяка една държава е държава на гражданите си, и това не значи че ако не си нейн гражданин "си втора ръка човек". But nice try. 
Наистина от бивш юрист очаквах повече. Можеш да откриеш легитимна критика на Израел, но за това се изисква малко четене и мислене. Вместо това избра истеричното подскачане на неграмотните дебили с плакатите от кампусите, които нито знаят кое е морето, нито коя е реката. Разочароващо.
Виж, знам че не съм ти удобен, и нищо от това, което казвам, не е новост за теб.
Няма да ти се получи да деградираш спора до детинското "чия е земята" - писал съм за това колко е безпредметно, чел си го, инфантилно беше още преди 20 години, откажи се. Всичките тези държави съществуват от стотина години и по-малко, приеми този факт и търси други опорни точки.
Израел Е държава, в която всички граждани имат равни права, и Израел Е държава на евреите. Това няма нужда да го "обявява" Биби, записано си е в основните закони от създаването на държавата и се учи в училище по история, включително и вроденото противоречие, което донякъде произлиза от тях....претендират да създадат държава, в която и евреите и арабите да имат равни права. Да обаче, Нетаняху буквално обяви че Израел е държава на евреите.
Съществува ли някаква дискриминация, естествено че съществува както съществува във всяка държава - така както в САЩ съществува дискриминация срещу не-бели граждани и в България съществува дискриминация срещу цигани или турци-български граждани, и пр.
Отново, намери друга опорка, защото не си дорасъл да бистриш държавно устройство.
И продължават да ме съмняват. За 5 години нито веднъж не се изказа срещу Путин. Нито веднъж не написа пост в болд и жълто срещу руските зверства в Украйна. Нито веднъж не спомена дори(!) избиваните украински цивилни.Адолф, кажи честно - след амплоа на провален асадист, безперспективността да си русофил, мислиш ли че ще успееш като антисемит?
Просто ме съмняват тези кариерни избори, които правиш.
Очакваш някой да повярва, че тази новооткрита страст към фалшиви снимки на бебета в Газа и фалшиви доклади за "глад" са случайност? Продиктувана от искрен хуманизъм или невинна лабилност пред пропагандата машина? Че тази запенена ненавист и нацистки епитети са рационални?
Ами няма го майстора, и те не са - ти еволюира от полезен идиот на руската пропаганда в истински, завършен антисемит. Нямаш оправдания - признай го.
А примерът ти за Белгия, държава на белгийците е просто нелеп и израз на потресаващо невежество.
Наистина от бивш юрист очаквах повече. Можеш да откриеш легитимна критика на Израел, но за това се изисква малко четене и мислене. Вместо това избра истеричното подскачане на неграмотните дебили с плакатите от кампусите, които нито знаят кое е морето, нито коя е реката. Разочароващо.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Ето такива "новини" обича Трън. Но никога няма да ги съобщи.

Pro-Palestinian protesters arrested at Israel event in Amsterdam
https://www.dutchnews.nl/2026/09/pro-pa ... amsterdam/
Про-израелска демонстрация в Амстердам. Контра-демонстрация (про-палестинска) е забранена от съда, организаторите губят обжалването. Въпреки това гамени се опитват да опропастят демонстрацията организирана от Christians for Israel, 45 са арестувани.
Пускат и палестинско знаме, но е бързо съдрано:
https://x.com/RadioGenoa/status/2100692611208016101
Сигурно има такива всяка седмица някъде по света. На Трън му блокират платките от такива неща.

Pro-Palestinian protesters arrested at Israel event in Amsterdam
https://www.dutchnews.nl/2026/09/pro-pa ... amsterdam/
Про-израелска демонстрация в Амстердам. Контра-демонстрация (про-палестинска) е забранена от съда, организаторите губят обжалването. Въпреки това гамени се опитват да опропастят демонстрацията организирана от Christians for Israel, 45 са арестувани.
Пускат и палестинско знаме, но е бързо съдрано:
https://x.com/RadioGenoa/status/2100692611208016101
Сигурно има такива всяка седмица някъде по света. На Трън му блокират платките от такива неща.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Изчезнал Безследно
- Редовен потребител
- Контакт:
Израелските араби имат пълни граждански права в Израел, също както българските турци имат пълни граждански права в България.
Израелските араби нямат национални права в Израел, също както българските турци нямат национални права в България.
Затова Израел е еврейска държава, а България е българска държава.
“Culture is roughly everything we do and monkeys don't.”
Fitzroy Richard Somerset, 4th Baron Raglan
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Отговори на конкретен въпрос, с да или не.
Какво е антисемитизмът - да не харесваш евреите или да не харесваш Израел?
Във второто не виждам нищо лошо - Израел много се старае да не го харесват.
Какво е антисемитизмът - да не харесваш евреите или да не харесваш Израел?
Във второто не виждам нищо лошо - Израел много се старае да не го харесват.
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Отговори ми на на няколко въпроса, че ми е любопитно. Ако евреин сключи брак с рускиня примерно, реално ли тя да дойде в Израел и да получи след няколко години гражданство?Изчезнал Безследно написа: ↑18 Сеп 2026, 13:19Израелските араби имат пълни граждански права в Израел, също както българските турци имат пълни граждански права в България.
Израелските араби нямат национални права в Израел, също както българските турци нямат национални права в България.
А израелски арабин ако се ожени примерно за йорданка, тя ще получи ли лесно гражданство?
Втори въпрос - към кой момент бежанците от 1948 г. са имали право да се върнат в домовете си? Та дори и тези домове да са били на територията, контролирана от Израел?
Трети въпрос - по какво палестинската автономия се различава от един южноафрикански бантустан? Защото изпълнява същата функция - една част от неудобното население го натикваме в неудобен изолиран район, като си запазваме всички лостове на контрол, но официално регионът е независим, т. е. лишаваме ги от гражданство и не нямаме никакви отговорности към него.
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Абе вие какво сте обзети от някаква обсесия да се изказвам за войната в Украина? И то тук? Само защото е жестока ли? Лицемер с лицемер, аз да видях поне един пост от тебе за войната в Судан?
Обяснил съм го отдавна - този форум не дава някаква особено важна за мен информация за тази война и вашето мнение за нея не представлява интерес за мен. Както и огромната част от другите теми. Пиша и чета за което ми е интересно лично на мен. Както ти не се интересуваш от вестготите и денисовците.
В момента участвам тук за да чета Гражданската авиация и да ви пускам за израелските престъпления.
Обяснил съм го отдавна - този форум не дава някаква особено важна за мен информация за тази война и вашето мнение за нея не представлява интерес за мен. Както и огромната част от другите теми. Пиша и чета за което ми е интересно лично на мен. Както ти не се интересуваш от вестготите и денисовците.
В момента участвам тук за да чета Гражданската авиация и да ви пускам за израелските престъпления.
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Звучи като мото на Родезия.Изчезнал Безследно написа: ↑18 Сеп 2026, 13:19Израелските араби имат пълни граждански права в Израел, също както българските турци имат пълни граждански права в България.
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Грешка. Обзетият от обсесия си ти - аз просто те разобличавам.
И да, ти си абсолютен антисемит, друго обяснение за тази обсесия няма. Независимо дали мразиш евреите като етнос или Израел като държава, защото е единствената еврейска държава, и дали си осъзнат или не. Стотици постове, size=150, болд и жълто, рецидив от фейк и лъжи - болестта е налице.
Кога ще се извиниш, че си асадист?
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Ясно. Ако ТВОЕТО извратено определение за антисемитизъм се свежда до нехаресване на израелските престъпления, то като цяло в света преобладават антисемити. Не е антисемит Тръмп, по който най-много лаеш.
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Благодаря за признанието най-сетне, че си обсебен от омраза антисемит.
А кога ще се извиниш, че си асадист?
...

А кога ще се извиниш, че си асадист?
...
https://x.com/vapni/status/2100882483344490860Despite the rain and wind, our amazing Christian friends didn't back down—they rolled out our flag in Dam Square in Amsterdam yesterday.
We thank them for their support and salute their unwavering commitment!
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Да ти честитя годишнината и тук.

Как са акциите?
Можеш да обясниш и какви са тия в Амстердам - фашисти или нацисти?

Как са акциите?
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
US-backed Israel-Morocco deal deepens Abraham Accords amid growing regional threats
Израел и Мароко отварят пълни посолства, разменят посланици и започват директни полети между двете държави - 6 години след подписването на авраамовите съглашения. Както и подписват договори за взаимна защита на инвестиции и избягване на двойно данъчно облагане.
https://www.foxnews.com/world/us-backed ... l-shippingNEW YORK — Israel and Morocco agreed Wednesday to upgrade their diplomatic missions to full embassies and exchange ambassadors nearly six years after Morocco joined the U.S.-brokered normalization drive that reshaped Israel’s relations with parts of the Arab world.
The agreement came during a trilateral meeting in New York between U.S. Ambassador to the United Nations Mike Waltz, Moroccan Foreign Minister Nasser Bourita and Israeli Foreign Minister Gideon Sa’ar, one day after officials marked the sixth anniversary of the Abraham Accords.
Израел и Мароко отварят пълни посолства, разменят посланици и започват директни полети между двете държави - 6 години след подписването на авраамовите съглашения. Както и подписват договори за взаимна защита на инвестиции и избягване на двойно данъчно облагане.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Ако израелците ги грее затопляне с Мароко пред смразяване с Европа, да са живи и здрави. Ориентират се към Изтока, където им е мястото, а не към цивилизования свят.
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Дори не успяваш да прикриеш злобата си, Адолф. Докладвах те.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Изчезнал Безследно
- Редовен потребител
- Контакт:
Разбирам, че за теб Гърция и Германия, които подписаха милиардни договори за доставка на израелско оръжие са Изток! Всичко зависи от отправната точка все-пак. И да - Мароко е на изток от Америка! Иначе е на запад от почти цяла Европа!
Да не си щукнал към Канада или Бразилия?
-
Изчезнал Безследно
- Редовен потребител
- Контакт:
Да, Авраамовите съглашения, на Нетанияу и Тръмп в крайна сметка ще обединят голяма част от арабските държави срещу оста на злото.Dinain написа: ↑19 Сеп 2026, 00:43US-backed Israel-Morocco deal deepens Abraham Accords amid growing regional threatshttps://www.foxnews.com/world/us-backed ... l-shippingNEW YORK — Israel and Morocco agreed Wednesday to upgrade their diplomatic missions to full embassies and exchange ambassadors nearly six years after Morocco joined the U.S.-brokered normalization drive that reshaped Israel’s relations with parts of the Arab world.
The agreement came during a trilateral meeting in New York between U.S. Ambassador to the United Nations Mike Waltz, Moroccan Foreign Minister Nasser Bourita and Israeli Foreign Minister Gideon Sa’ar, one day after officials marked the sixth anniversary of the Abraham Accords.
А междувременно, Мароко се превръща в сериозна тур-дестинация за израелците, от които голяма част водят потеклото си от там.
Навремето с Thorn бяхме стигнали до хипотезата, че Израел е мароканска колония. Жалко, че не продължихме да я развиваме...
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Изчезнал Безследно написа: ↑19 Сеп 2026, 07:19Навремето с Thorn бяхме стигнали до хипотезата, че Израел е мароканска колония. Жалко, че не продължихме да я развиваме...
А в Мароко съм бил преди да стане модерно. Честно казано, не бих повторил.
Парадоксалното (отвъд стандартното ти словославяне на корумпираните идоли) е, че все повече арабски държави започват да виждат в Израел съюзник в борбата с радикалния ислям, с когото и те се борят (не с Оста на злото), докато някои западни държави обратното - заразени са с левичарство чрез кампусите, с което се пренася и радикален ислям.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Re:
Апропо, и ти на моите.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Изчезнал Безследно
- Редовен потребител
- Контакт:
Колумбия оттегля подкрепата си на изсмуканото от пръсти южноафриканско обвинение в геноцид срещу Израел в Международния Съд за Справедливост.
https://www.jpost.com/israel-news/polit ... cle-902939
И щели да отворят посолство в Ерусалим.
(Торнеее - и Колумбия е на запад от Мароко!)
https://www.jpost.com/israel-news/polit ... cle-902939
И щели да отворят посолство в Ерусалим.
(Торнеее - и Колумбия е на запад от Мароко!)
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Хм, Колумбия отдавна има амбасада в Израел. Намира се в Рамат Ган.
Просто ще го местят в Йерусалим.
Но оттеглянето от делото е шамар за антисемитския фронт и показва, че всичко е политически мотивирано и зависещо от моментната конюнктура - за никаква "справедливост" не става дума.
Просто ще го местят в Йерусалим.
Но оттеглянето от делото е шамар за антисемитския фронт и показва, че всичко е политически мотивирано и зависещо от моментната конюнктура - за никаква "справедливост" не става дума.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
https://x.com/realMaalouf/status/2101728514999558585The Copts don’t have their own country.
The Assyrians don’t have their own country.
The Yazidis don’t have their own country.
The Druze don’t have their own country.
The Maronites don’t have their own country.
These are all ancient peoples with centuries of documented history, all of whom have faced extreme persecution and genocide by Muslims. And yet not a single leftist activist supports the idea that they should have their own homelands.
But somehow “Palestinians”, who are just Arabs with no distinct culture or identity, are supposed to get their own state, even though there are already dozens of Arab and Muslim countries they can call home.
Can anyone explain why?!
Интересен въпрос.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Именно. Само по себе си, наличието на религиозна секта, даже и преследвана, не е основание да и се прави държава, при това на чужда земя, ама ето - една от тях точно това твърди - полагало и се. Аргумент - така било пишело в ТЯХНАТА книга, която за ТЯХ е свещена. ТЯХНОТО божество им било там обещало.
И после, ама защо това другите не го считат за достатъчно легитимно? Интересен въпрос?
BTW - честит ви Йом Кипур.
И после, ама защо това другите не го считат за достатъчно легитимно? Интересен въпрос?
Обикновено съм прав
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Гмар хатима това.Thorn написа: ↑21 Сеп 2026, 00:38Именно. Само по себе си, наличието на религиозна секта, даже и преследвана, не е основание да и се прави държава, при това на чужда земя, ама ето - една от тях точно това твърди - полагало и се. Аргумент - така било пишело в ТЯХНАТА книга, която за ТЯХ е свещена. ТЯХНОТО божество им било там обещало.
Но мозъчната смърт, която демонстрираш, ми подсказва че ще трябва дълго да молиш за прошка.
"Аргументи" търсят и "легитимност" на Израел оспорват към днешна само най-пропадналите конспиратори, антисемити, нацисти и расисти, към които за съжаление си избрал да се причислиш на стари години, след две други неуспешни кариери.
Другите ти фактологически грешки дори не заслужават коментар, но не ти ли подсказах наскоро, че "чия е земята" беше инфантилен спор още преди 20 години? Ако не можеш да го надраснеш, как въобще имаш претенции да говориш за история?
Нейсе, видимо въпросът на д-р Маалуф те е настъпил по мазола, което не беше въобще целта, но защо за разнообразие не пробваш да му отговориш, щом си започнал?
В смисъл, за пореден път се издаваш много левашки: при първата поява на предизвикващ замисляне въпрос, вместо да отговориш, ти реагираш инстинктивно с рецитал от заучена антисемитска пропаганда. Опитай се да докажеш, че си способен на нещо повече от това.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22