Българска историяЛюбопитно

Модератори: Ksantip, ISTORIK

Отговори
Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Re: Любопитно

Мнение от pnp5q » 16 Фев 2020, 12:30

vvurbanov написа:
16 Фев 2020, 11:03
Между другото ти използваш аргументите от репертоара на руската пропаганда, която подбужда антимигрантски настроения и организира протестите.
Хм, това нещо от няколко страници го чета между редовете - ето го най-сетне черно на бяло. Айде сега да видим и доказателствата - или го пишем конспирация на анти-конспираторите.
P.S. И да не забравите списъка на Меркел - на поканените или на непоканените - поне единия.
"Времето е ваше, ама парите са наши." - чуто от Васил Найденов

Аватар
vvurbanov
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от vvurbanov » 16 Фев 2020, 12:57

pnp5q написа:
16 Фев 2020, 12:30
vvurbanov написа:
Между другото ти използваш аргументите от репертоара на руската пропаганда, която подбужда антимигрантски настроения и организира протестите.
Хм, това нещо от няколко страници го чета между редовете - ето го най-сетне черно на бяло. Айде сега да видим и доказателствата - или го пишем конспирация на анти-конспираторите.
P.S. И да не забравите списъка на Меркел - на поканените или на непоканените - поне единия.
Доказателството за организирането на протестите, се намира няколко поста по назад.

А пък ако искаш да разбереш дали си в списъка на поканените от Меркел, трябва да се обърнеш към техните гранични власти.Те ще ти кажат какви документи да носиш, къде да крадеш и кога може да изнасилваш местното население. :D
"Quisque constituit sibi" (Всеки сам си преценя)

Аватар
vvurbanov
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от vvurbanov » 16 Фев 2020, 13:27

plamenhk написа:
16 Фев 2020, 11:39
vvurbanov написа:
Пак използваш заблудата "Фалшива еквивалентност".https://en.wikipedia.org/wiki/False_equivalence Ако два случая си приличат по един признак, това не означава, че са еквивалентни.Те се различават по много неща.
Изображение

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден.
https://www.blitz.bg/kriminalni/prestpl ... 25411.html

Циганина Славчо Палува С Кози
https://www.youtube.com/watch?v=hg9nBTOApxo

Прав сте ! :lol:
Зная, че съм прав, но "Ти съвсем загуби козите!"
Идиом.Казва се когато някой загуби нишката на разговора и излезе извън темата.
От начало тръгна с въпроса.
plamenhk написа:
Защо в България се толерират циганските "културни особености" ?
Мина през мигрантите,САЩ,арабските страни,Щвейцария,кмета на Ню Йорк, за да стигнеш до козите.Дълъг път извървя.Предлагам да си починеш с тия кози.
plamenhk написа:
vvurbanov написа:
... ти използваш аргументите от репертоара на руската пропаганда, която подбужда антимигрантски настроения и организира протестите.
Запретные зоны Германии
http://polismi.ru/politika/evrosoyuz-ti ... ast-1.html
http://www.translarium.info/2016/11/ger ... s-nrw.html

American Thinker (США): кто виноват, когда мусульмане насилуют белых европейских женщин?
https://inosmi.ru/social/20181126/244079387.html
Разбира се, че съм прав.Няма нужда да ми постваш линкове от руската пропаганда, тия неща ги зная.

plamenhk
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от plamenhk » 16 Фев 2020, 19:11

vvurbanov написа:
16 Фев 2020, 13:27
...загуби нишката на разговора и излезе извън темата.
От начало тръгна с въпроса.
plamenhk написа:
Защо в България се толерират циганските "културни особености" ?
Мина през мигрантите...
Циганите и те са поколения неевропейски мигранти и още си носят "културните особености".
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0 ... 0%B8%D1%8F
vvurbanov написа:
... ти използваш аргументите от репертоара на руската пропаганда, която подбужда антимигрантски настроения и организира протестите.
А аз си мислех че убийствата и насилието на мюсюлманските мигранти а то подбуждането било от репертоар. :lol:
Терористични актове, убийства в Хемниц, Кетен, Кандел, Висбаден, Франкфурт и МНОГО други.
Преди време излезе малко интересна информация в BILD от части на секретен доклад на Bundeskriminalamt (BKA), че през 2015г престъпленията са нарастнали с 92 000 в сравнение с 2014, като общият им брой достигал 208 344. Много чувствително нарастване.

Знам какви ще ми ги наговорите, затова веднага ще попитам - колко мигранта/мигрантки са убили и изнасилили немците ? И да направите сравнение какъв относителен % е това спрямо населението,т.е. % на бежанците и % на техните престъпления.

Да не забравяме и % на местните върху които са извършени престъпленията от страна на мигрантите, както и обратното - % на пострадалите мигранти от местните немци.
Мисля че така е честно и много убедително доказателство кое "подбужда антимигрантски настроения и организира протестите."

А между другото няма ли да ми обясните, защо немците и други европейци си съдават свои "No go zones" в които не пускат бедните мигранти нито полицията ? :lol: И това ли е виртуална реалност създадена от репертоара на руската пропаганда ?
Предварително благодаря за обясненията.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 16 Фев 2020, 19:46

Удивителна и завидна загриженост на потребител plamenhk за мигрантското "бедствие" в Германия. И любопитно, че е в пълен, пълен унисон със "загижеността" по този казус с кремълския чекист и кремълската пропаганда.

Centurionus
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Centurionus » 16 Фев 2020, 20:43

Докажи ,че съм русофил , с мои цитати , твърдения , каквото искаш .
Ти верно си голямо менте! Най безполезният трол и лъжец във форума си!
За кого ли се отнася ? :?:

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 16 Фев 2020, 20:51

Въпросния факт няма връзка със същността на поста ми.

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 16 Фев 2020, 21:42

vvurbanov написа:
16 Фев 2020, 12:57
Доказателството за организирането на протестите, се намира няколко поста по назад.

А пък ако искаш да разбереш дали си в списъка на поканените от Меркел, трябва да се обърнеш към техните гранични власти.
На всички протести във всички европейски държави? Това твърде много ми прилича на балалайката "Сталин лично е разстрелял милион репресирани." Бъди любезен, цитирай ми го това вълшебно доказателство!

Що се отнася до проблема Меркел - като бягаш от уточнения, ще ги направя аз - поканени изрично бяха сирийци, иракчани и афганистанци. Така че поясненията ти за отказите на афганистанци ми бяха много странни. Но главното е, че като нахлуха купищата, много общественици и политици (включително съпартийци на Меркел) изразиха притеснения за възможностите на Германия да интегрира такива количества. Меркел на няколко пъти заяви: "Ще се справим" (англ.). Както сега знаем, това беше безочлива лъжа. Случайно да нямаш доказателства, че руснаците са й я написали?

И най-сетне да стигнем до числата - Германия твърди, че с вноса на кандидат-граждани си решава проблема с липсата на работна ръка. Статиите са очебийно разнопосочни - 2016-Ройтерс-едва 13% са почнали работа, ама 2018-Дойче Веле-били постигнати рекорди (пък вътре пише, че рекордите са общ спад на безработицата и др.под., и накрая завършват с оплаквания на малки градове, че нямат къде да ги слагат). Статия върху изследване от август 2019 дава някои интересни ориентири - така например френско изследване от 2018 оценява периода за интеграция на мигранти на 3 до 7 години, а успехът на интеграцията в Германия все още не е ясно кога ще се случи - конкретно към 2019 ситуацията все още е сложна, цитират клетвите на Меркел ситуацията от 2015та да не се повтаря... На други места прогнозират 2021ва като "преломна", ако успеят да постигнат 55-60% трудоустроеност на мигранти, но пък 70% от жените-мигранти били с малки деца. В английското уики също има конкретни цифри, включително за криминалните дела. А между другото, от миналото лято в Германия действа много по-рестриктивен закон, ограничаващ кръга на мигрантите до "грамотни и квалифицирани".
Пиша тези данни, за да може да си помислите дали в български условия (сравнени с германската икономика) може да се прави интеграция в такива мащаби за срок от, да кажем, 5 години на човек. Ако можете да си го представите, дайте да видим как. Ако не, значи има място за притеснения.

P.S. Моля да се въздържате от личностни квалификации на български политически дейци, утре ще трия.

Аватар
rki
Редовен потребител

Мнение от rki » 16 Фев 2020, 22:00

Моля да се въздържате от личностни квалификации на български политически дейци, утре ще трия.
Ееее - съгласно Art 3.c. на ИК това са техни социално изградени джендър характеристики. Примерно на тези с биологичен пол мъж - каун/тиква, на другите с биологичен пол жена - патка/овца. ;)

The USSR is still collapsing before our very eyes

Parasha delenda est

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 16 Фев 2020, 22:14

pnp5q написа:
16 Фев 2020, 21:42
...Що се отнася до проблема Меркел..
Проблема Меркел :?:
Значи Меркел е проблем, а не причините - войната в Сирия - за да има бежанска вълна.

Много бързо забравяте: 2015г. над 4 000 000 (четири милиона) сирийци са напуснали Сирия заради войната.
Бежанската вълна е факт до 31 август 2015 г. и "Wir schaffen das" на Меркел.
Хуманитарна криза е факт до 31 август 2015 г. и "Wir schaffen das" на Меркел.
Стотици хиляди бежанци са на българската и гръцката граници.

Дай друго екстрено решение на кризата!
Можеш ли?
Изобщо някой може?
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 16 пъти

Аватар
vvurbanov
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от vvurbanov » 16 Фев 2020, 22:33

pnp5q написа:
На всички протести във всички европейски държави? Това твърде много ми прилича на балалайката "Сталин лично е разстрелял милион репресирани." Бъди любезен, цитирай ми го това вълшебно доказателство!
Тука използваш заблудата "Сламен човек".Аз не съм казал "всички протести във всички европейски държави".Ти си го измисляш(правиш сламен човек" и след го оборваш. https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Казах ти да погледнеш по назад във темата защото ми омръзна да се повтарям.Но ти предпочиташ да си служиш със заблуди вместо да четеш.Не зная дали да постна пак това "вълшебно доказателство".Ето чети го, от 16 февруари е.Но не искам после да се оплакваш, че следствие на магическите му свойства си станала русофобка.
vvurbanov написа:
16 Фев 2020, 02:01
"Немецкие таблоиды заявляли о «союзе немецких неонацистов и российской госпропаганды» в деле возбуждения антимигрантских настроений в Германии, основанием для чего стала информация Deutsche Welle, согласно которой, один из организаторов митингов, председатель «Международного конвента российских немцев» Генрих Гроут, согласовывал свои действия в Москве[54].

това е от един линк, който постна Спиреев. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0 ... 0%B7%D1%8B
pnp5q написа:

Що се отнася до проблема Меркел - като бягаш от уточнения, ще ги направя аз - поканени изрично бяха сирийци, иракчани и афганистанци.........................

Отлично, нали и аз това разправям до сега.Никой не е канил тия марокански и алжирски крадци и изнасилвачи.Радвам се ,че постигнахме консенсус. :lol:
pnp5q написа:

P.S. Моля да се въздържате от личностни квалификации на български политически дейци, утре ще трия.

Това за пореден път доказва, че не четеш какво се пише в темата.Посочи ми, къде съм правил "личностни квалификации на български политически дейци"!Няма такова нещо.
Защо хвърляш кал и черниш репутацията ми. :D

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 17 Фев 2020, 05:49

vvurbanov написа:
16 Фев 2020, 22:33
pnp5q написа:
Тука използваш заблудата "Сламен човек".Аз не съм казал "всички протести във всички европейски държави".Ти си го измисляш(правиш сламен човек" и след го оборваш. https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Но така и не уточни кои и къде - тоест - не изключи варианта да имаш предвид всички, поради което не ми се наложи да си измислям. :) Впрочем, неонацистите в Европа се ползват с руска подкрепа поголовно и отпреди кризата - писала съм за това в други теми; то показва колко е лицемерно почитанието на руската власт към победата във ВСВ (впрочем - в страната си, явно за вътрешна употреба, са ги изпосмачкали).
vvurbanov написа:
Казах ти да погледнеш по назад във темата защото ми омръзна да се повтарям.Но ти предпочиташ да си служиш със заблуди вместо да четеш.Не зная дали да постна пак това "вълшебно доказателство".Ето чети го, от 16 февруари е.Но не искам после да се оплакваш, че следствие на магическите му свойства си станала русофобка.
vvurbanov написа:
"Немецкие таблоиды заявляли о «союзе немецких неонацистов и российской госпропаганды» в деле возбуждения антимигрантских настроений в Германии, основанием для чего стала информация Deutsche Welle, согласно которой, один из организаторов митингов, председатель «Международного конвента российских немцев» Генрих Гроут, согласовывал свои действия в Москве[54].
Благодаря, няма да се заяждам, че е от таблоиди, само ще обърна внимание, че десните партии и организации със заявка за нормално политическо участие наникнаха в Германия след кризата 2015та и не вярвам да са създадени под ръководство от Москва. Виждали сме как се правят "братски компартии" - дори за тях си требе местна инициатива и желаещи да участват, като плащат членски внос, а не на тях да им плащат за участието. Идеологическите послания на Москва далеч не са толкова еднозначни (както пишеше и в статия в друга тема от вчера), така че тия са се организирали "по желание на гражданите", а кой колко ще си позволи да дружи с Москва предстои да видим, като навлязат в политиката по-широко - в демократичните държави гражданите имат възможността да им покажат с вота си, колко ги устройва тия по съвместителство да са проводници на руската политика.
vvurbanov написа:
pnp5q написа:

Това за пореден път доказва, че не четеш какво се пише в темата.
:D Тъкмо обратното - доказва, че ти не четеш. Послеписа ми се отнася за последните няколко мнения преди моето, а не за теб. Допускам, че не е било напълно ясно, друг път ще внимавам да уточнявам.

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 17 Фев 2020, 05:51

Христо Спириев написа:
16 Фев 2020, 22:14
pnp5q написа:
Значи Меркел е проблем, а не причините - войната в Сирия - за да има бежанска вълна.

Много бързо забравяте: 2015г. над 4 000 000 (четири милиона) сирийци са напуснали Сирия заради войната.

Можеш ли?
Изобщо някой може?
Чудесно, дойдохме и до другия проблем - какво прави ЕС, за да могат тези хора да останат по родните си места? Защото преди сирийската криза има една достатъчно сериозна вълна към Германия от Косово.
Е, нали го дадоха другото решение - финансиране на лагери в Турция, близо до сирийската граница.

plamenhk
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от plamenhk » 17 Фев 2020, 08:51

Чак ми е неудобно vvurbanov да коментирам, като гледам как те е подхванала pnp5q а ти се гърчиш като русофилски ура-патриот, затова ще карам по леко. ;)
vvurbanov написа:
16 Фев 2020, 13:27
plamenhk написа:
vvurbanov написа:
Пак използваш заблудата "Фалшива еквивалентност".https://en.wikipedia.org/wiki/False_equivalence Ако два случая си приличат по един признак, това не означава, че са еквивалентни.Те се различават по много неща.
Изображение

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден.
https://www.blitz.bg/kriminalni/prestpl ... 25411.html

Циганина Славчо Палува С Кози
https://www.youtube.com/watch?v=hg9nBTOApxo

Зная, че съм прав, но "Ти съвсем загуби козите!"...Предлагам да си починеш с тия кози.
vvurbanov написа:
15 Фев 2020, 16:03
Първо не всички престъпления се наказват.Второ трябва някой да се оплаче.
Това, че козите не протестират ви пречат да видите общият признак, затова ето ви друг случай:

Мигрант изнасиловал манекен и испугал своим сексом Европу :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=uTFkREmaUro

Както казва народната поговорка :"Добрата свиня всичко яде.": :evil:

Im Flüchtlingsheim vergewaltigt: Öffentlichkeit soll nichts erfahren
https://www.westfalen-blatt.de/OWL/Krei ... s-erfahren
vvurbanov написа:
15 Фев 2020, 16:03
Няколко пъти вече задаваш въпроса, за случаят в Кьолн. Кой се опита да го прикрие и как ?
По данни на Reuters немският профсъз на полицаите заедно с организацията по защита правата на жените, съвместно обвинили властите в опитите да скрият бедствието с цел да не се предизвикват негативни чувства срещу бежанците и да не ги обвинят в ксенофобии..
Именно поради резултатът от тези благи съображения на политкоректност да се замълчи/омаловажи и пр.се роди и терминът Lugenpresse (лъжливи медии).

German authorities accused of playing down refugee shelter sex crime reports
https://www.reuters.com/article/us-euro ... F1wmFIP.97

Британские СМИ: почему немецкие газеты молчали после нападений в Кельне
https://rus.postimees.ee/3458079/britan ... iy-v-kelne

Разбрахте ли vvurbanov ? Не Конвенция ами и Папска була няма да помогне на жените в подобен случай.
vvurbanov написа:
Между другото, няма данни за организирано МАСОВО нападение.
Според полицията, нападенията в новогодишната нощ са били планирани предварително.
Тогавашният германският министър на вътрешните работи Thomas de Maiziere заявява: "Фактът, че толкова много хора, очевидно мигранти, са участвали в тези престъпления, е нов феномен."

Това не е случайно, само германско явление.

"Премьер-министр Швеции обвинил полицию страны в том, что она совершила предательство в отношении молодых женщин, игнорируя в течение последних двух лет сообщения о сексуальных домогательствах во время Стокгольмского музыкального фестиваля."
https://www.bbc.com/russian/internation ... ant_origin
vvurbanov написа:
Ако протестират срещу насилието на полицията, не обвиняваме народа, че са расисти,фашисти,......
Разбрах мисълта ви, значи ако протестират срещу насилието на мигрантите срещу себе си, своите жени, деца, родители и близки ги "обвиняваме народа че са расисти,фашисти,......".

Знам какви ще ми ги наговорите, затова веднага ПАК ще попитам колко мигранта/мигрантки са убили и изнасилили немците ?
Направете сравнение какъв е относителен %/дял на престъпленията на мигрантите отнесен към общият дял на престъпленията и към %/дела на популацията им в Германия.

Какъв е абсолютният и относителен брой/% на извършените престъпления срещу местното население и обратното - престъпленията на местното население срещу мигрантите в абсолютният и относителен брой/% (отнесен към популацията).
Последна промяна 1 на plamenhk, променена общо 17 пъти

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Фев 2020, 09:20

pnp5q написа:
17 Фев 2020, 05:51
Христо Спириев написа:
pnp5q написа:

Можеш ли?
Изобщо някой може?
Чудесно, дойдохме и до другия проблем - какво прави ЕС, за да могат тези хора да останат по родните си места? Защото преди сирийската криза има една достатъчно сериозна вълна към Германия от Косово.
Е, нали го дадоха другото решение - финансиране на лагери в Турция, близо до сирийската граница.
Ясно.
Друго реалистично екстрено решение на кризата не можеш да предложиш, но продължавай профилактично да хулиш Меркел.
Последна промяна 1 на Христо Спириев, променена общо 17 пъти

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Фев 2020, 09:23

plamenhk написа:
17 Фев 2020, 08:51
Чак ми е неудобно vvurbanov да коментирам, като гледам как те е подхванала pnp5q а ти се гърчиш като русофилски ура-патриот, затова ще карам по леко....
Е това е уникално откритие.
Който не е съгласен с тезите на plamenhk и е против кремълската пропаганда е русофилски урапатриот!
Уникално!!!

Само един plamenhk остана във форума русофоб борец срещу мигрантите, джендърската конвенция и защитник на българите, европейците и най-вече на германките.
А, щях да забравя - и Динко си имаме в България.

plamenhk
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от plamenhk » 17 Фев 2020, 11:43

Христо Спириев написа:
17 Фев 2020, 09:23
plamenhk написа:
Чак ми е неудобно vvurbanov да коментирам, като гледам как те е подхванала pnp5q а ти се гърчиш като русофилски ура-патриот, затова ще карам по леко....
Е това е уникално откритие.
Който не е съгласен с тезите на plamenhk и е против кремълската пропаганда е русофилски урапатриот!
Уникално!!!
Още Левски е призовал за "строга революционна бдителност" ама не е отхвърлял четенето с разбиране.
Стабилно зле са българските ученици по четене с разбиране според Програмата за международно оценяване на учениците (PISA)
https://www.mediapool.bg/stabilno-zle-s ... 00939.html

Хайде бързо тук, че поне малко да се ограмотим и да не се излагаме пред Европата, че "кругом одни краснолобые враги". :mrgreen:
Видео урок: Четене с разбиране

Описание на урока
Здравей! В този видео урок по български език за 1. клас ще те научим как да четеш с разбиране. Всяка думичка има своето значение и ако внимаваш, ще разбираш бързо това, което четеш. Хайде, да видим как става! Видео урокът е по новата програма на МОН и ДОС!
https://ucha.se/watch/4633/chetene-s-razbirane

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 17 Фев 2020, 12:15

Христо Спириев написа:
17 Фев 2020, 09:20
pnp5q написа:
Христо Спириев написа:

Можеш ли?
Изобщо някой може?
Ясно.
Друго реалистично екстрено решение на кризата не можеш да предложиш, но продължавай профилактично да хулиш Меркел.
А защо "но"? Вие попитахте за едно решение и аз Ви го посочих. А на новия етап от спора се оказва, че трябвало да посоча и "друго". Какво има на следващия етап? Хайде вече да е нещо сериозно, моля.

Между другото, не съм хулила Меркел, а едно конкретно решение на ръководител, но щом държите на личности, ще ми е интересно да прочета Вие какви очаквания бихте имали за комсомолка, получила докторска степен в ГДР. /За пример - един плюс - отказала да донася за колеги, и един минус - според бивши колеги е пропагандирала марксизма, бидейки отговорник по Агитация и Пропаганда, според нея - била културмасовик, обаче "разчитала само на паметта си"./

И един въпрос, според мен, съвсем по темата - ако, не дай Боже, се наложи едната половина на България да се евакуира от другата страна на Стара планина, каква готовност имаме?

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Фев 2020, 12:56

pnp5q написа:
17 Фев 2020, 12:15
Христо Спириев написа:
17 Фев 2020, 09:20
pnp5q написа:

Ясно.
А защо "но"? Вие попитахте за едно решение и аз Ви го посочих. А на новия етап от спора се оказва, че трябвало да посоча и "друго". Какво има на следващия етап? Хайде вече да е нещо сериозно, моля.
Какво решение си предложила???
Що се правиш на неразбрала?
Какво "друго", какво "но", "какъв нов етап", какви пет лева?

Първото споразумение между ЕС и Турция е от март 2016г. и тепърва Ердоган да спира бежанците ако ЕС даде пари.

Изображение
Графика 1. Брой на пристиганията през Източното Средиземноморие в периода 2015—2016 г. (Източник: Frontex — данни до ноември 2016 г.)
https://eur-lex.europa.eu/legal-co

Още въднъж:
- хулиш Меркел за "Ще се справим" от 31.08.2015г. и че приела бежанци
- 2015г. лятото - бежанската вълна вече е факт
- стотици хиляди бежанци са на българската и гръцката граници и територии
- огромна хуманитарна криза и България и Гърция е абсолютно изключено да се справят сами

Дай решение вместо Меркел!

Ако не можеш продължавай да хулиш Меркел.

Аватар
vvurbanov
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от vvurbanov » 17 Фев 2020, 15:59

plamenhk написа:
Чак ми е неудобно vvurbanov да коментирам, като гледам как те е подхванала pnp5q а ти се гърчиш като русофилски ура-патриот, затова ще карам по леко. ;)
Аз го държа здраво, хващай се и ти, има място. :lol:
Ама ти наистина не разбираш какво говориш!Мислиш, че аз защитавам русофилски , а ти поддържаш русофобски позиции?

Значи като поддържате с pnp5q антимигрантски позиции репликирайки руската пропаганда вие сте русофоби?
Според тебе трябва да има протести и размирици за да дойдат на власт националистите които са благоразположени към Русия?

Аз си мислех, че подбуждането на антимигрански настроения, разпалването на ксенофобия,етническа омраза и защитаването на тезата за лошия, загниващ ЕС е работа на руската пропаганда.
Ти правиш това, пък аз ти опонирам и съм русофил?
plamenhk написа:
Това, че козите не протестират ви пречат да видите общият признак, затова ето ви друг случай:
Какво са разслухтя с тия кози?Има общ признак, как да няма.
Във филма "Граница" български граничар изнасилва коза.Виждам, че обичаш зоофилски снимки, пусни си филма да се изкефиш!
plamenhk написа:
Както казва народната поговорка :"Добрата свиня всичко яде."
....и накрая я изнасилва българин.
Сотир Георгиев изнасилва прасето на готвача Васил Куманов за отмъщение
Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/article/41466
Вътре са сума ти и случаи с българи и българки на зоофилия.
Характерно за ксенофобията е стигматизирането.Посочвайки някои случаи на секс с кози, ти стигматизираш мигрантите и циганите.Всички не са такива.
plamenhk написа:
Знам какви ще ми ги наговорите, затова веднага ПАК ще попитам колко мигранта/мигрантки са убили и изнасилили немците ?
Направете сравнение какъв е относителен %/дял на престъпленията на мигрантите отнесен към общият дял на престъпленията и към %/дела на популацията им в Германия.
Какъв е абсолютният и относителен брой/% на извършените престъпления срещу местното население и обратното - престъпленията на местното население срещу мигрантите в абсолютният и относителен брой/% (отнесен към популацията).
Защо трябва да има паритет?
Ако изнасилят жена ти и ти ли трябва да изнасилиш жената на престъпника?Ами ако някой канибал яде вкусни германки, и германците ли трябва да изядат няколко по тлъсти канибалки?Малиии,...яде ти се не яде ,ще ядеш щом трябва. :lol:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Online

Мнение от Amazon » 17 Фев 2020, 16:11

Меркел имаше доста решения, които не включваха хаоса, кокто реално се получи. Някой ги опита, като преговорите с Турция, провалили се не по нейна вина а поради алчността на Султана. За други, като австралийският вариант, не и достигна смелост, или шефовете и от немската индустрия не и разрешиха.

Все пак е тъжно като се види, на какво са заприличали улиците на някой знакови германски градове. Генерира се и много безработица, което ерозира спокойното немско общество. В някой градове скритата безработица е 30%. А немците в някой отношения са като деца. За разлика от САЩ, където вършее закона на джунглата, в Германия е спокойно, лежерно, предвидимо и сравнително безрисково. Абе много хубава държава, но с малко закърняла имунна система. Ще им е трудно да интегрират пришълците...

Така че нека не правим Меркел добър политик. Както казват американците тя е: “active, not proactive”. Демек реагира на ситуацията, вместо тя да я насочва и да опитва решава проблемите преди да са въникнали. Макрон например е “proactive”, но той пък е тъп.

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 17 Фев 2020, 16:31

Христо Спириев написа:
17 Фев 2020, 12:56
А защо "вместо"? Опитите за решение си започват по-рано. Европейската комисия набелязва редица мерки през май 2015та, проблема "Меркел" - едноличния й призив "Елате още!" е проблем тъкмо защото е обратното на решение - има за резултат пик през октомври (а можеше през октомври вече да има намаление поне на пристигащите през морето, като видят, че максимално се активира Фронтекс). Така че това нейното не е решение, то е зануляване на всички европейски усилия за решение - и след като се убедиха, че нейното "Ще се справим" не сработи - щото то само със заклинание не става, вече никой не отрича, че тя нищо не е решила по тоя начин. Достатъчно анализи отбелязват това.

Впрочем, измислянето на решения, без да се носи отговорност, си е интересно упражнение - например защо Меркел, като е толкова влиятелна, не поиска помощ в приема от страни извън ЕС (освен Турция)? Или например защо не се ангажираха кораби като временни убежища? Е, сега Диамантената нам що - как си седят в карантина там. Да не говорим за очевидния отговор в продължение на Вашето мнение - екстрено съглашение с Турция - и организация на лагери там МНОГО преди март 2016-та.

P.S. Форума ми показва, че и Амазон е дал интересен отговор - благодаря!

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Фев 2020, 17:06

Amazon написа:
17 Фев 2020, 16:11
Меркел имаше доста решения, които не включваха хаоса, кокто реално се получи. Някой ги опита, като преговорите с Турция, провалили се не по нейна вина а поради алчността на Султана. За други, като австралийският вариант, не и достигна смелост, или шефовете и от немската индустрия не и разрешиха.

Все пак е тъжно като се види, на какво са заприличали улиците на някой знакови германски градове. Генерира се и много безработица, което ерозира спокойното немско общество. В някой градове скритата безработица е 30%. А немците в някой отношения са като деца. За разлика от САЩ, където вършее закона на джунглата, в Германия е спокойно, лежерно, предвидимо и сравнително безрисково. Абе много хубава държава, но с малко закърняла имунна система. Ще им е трудно да интегрират пришълците...

Така че нека не правим Меркел добър политик. Както казват американците тя е: “active, not proactive”. Демек реагира на ситуацията, вместо тя да я насочва и да опитва решава проблемите преди да са въникнали. Макрон например е “proactive”, но той пък е тъп.
Напротив - Меркел се хули се и се обявява за основен виновник за бежанската криза.
Меркел не е причина за бежанската криза.
Меркел не управлява еднолично и авторитарно ЕС. Меркел не взима сама решенията в ЕС. Меркел не управлява сама дори в Германия, а в коалиция.
Единствено, което направи Меркел е че не затвори границата на Германия в пика на кризата, иначе хаоса наистина щеше да се стовари върху България и Гърция, та свят да ни се завие.

А Ердоган пусна и насочи бежанците и ги използва в пазарлъци с ЕС.
Но и той не е причина за бежанската криза, просто ги използва.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Фев 2020, 17:10

pnp5q написа:
17 Фев 2020, 16:31
Христо Спириев написа:
А защо "вместо"?
Значи решение не можеш да дадеш.
Приятно хулене на Меркел.

Христо Спириев
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Христо Спириев » 17 Фев 2020, 17:40

pnp5q написа:
Христо Спириев написа:
...проблема "Меркел" - едноличния й призив "Елате още!"...
Къде този проблем "Меркел" го е заявила това?
pnp5q написа:
...Опитите за решение си започват по-рано. Европейската комисия набелязва редица мерки през май 2015та, проблема "Меркел" - едноличния й призив "Елате още!" е проблем тъкмо защото е обратното на решение - има за резултат пик през октомври (а можеше през октомври вече да има намаление поне на пристигащите през морето, като видят, че максимално се активира Фронтекс). Така че това нейното не е решение, то е зануляване на всички европейски усилия за решение - и след като се убедиха, че нейното "Ще се справим" не сработи - щото то само със заклинание не става, вече никой не отрича, че тя нищо не е решила по тоя начин. Достатъчно анализи отбелязват това...
Напротив за нас българите реши. Справи се с огромен кризисен хуманитарен проблем със стотици (над 800 000) бежанците на границата и територията на България и Гърция, които Ердоган пусна и Меркел не затвори границата на Германия с негатив за себе си и Германия.

Иначе ние в чудо щяхме да се видим.

Ти изобщо четеш ли какво се пуска?
Нищо не можеше да спре бежанците, след като Ердоган ги пусна. А той ги пусна за да ги използва за пазарлъци с ЕС.
Какъв Фронтекс ще ги спре по море, като Ердоган е натоварил бежанците в лодките и са на гръцките острови? Фронтекс ще наруши морската граница и ще ги върне обратно в Турция?
Що за фантазии!

А трафика секна веднага, след като ЕС и Турция сключиха споразумение март 2016г.

Пусках го и в предишния ми пост.
Нагледно се вижда и от графиката

Изображение
Графика 1. Брой на пристиганията през Източното Средиземноморие в периода 2015—2016 г. (Източник: Frontex — данни до ноември 2016 г.)
https://eur-lex.europa.eu/legal-co

Отговори