Българска историяБългарска история - Eric D Halsey

Модератори: Ksantip, ISTORIK

Отговори
Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:
Status: Offline

Българска история - Eric D Halsey

Мнение от Amazon » 14 Апр 2024, 02:04

https://www.bghistorypodcast.com/

Знам че е клише, но ако една работа трябва да се свърши като хората ти трябва американец :D

Много добър (според мен) подкаст за истинската история на България от професионален историк. Досега поне аз не съм срещал нещо подобно. Това не е обобщеното и стилизирано изложение на Стивън Рънсиман а съвременно изследване. Много е полезно защото и обяснява инструментариума на една сложна наука, като историята.

Още съм в началото, но съм наистина впечатлен от лекотата на изложението. Също мисля, че пича е обективен, особено за някой толкова обичащ България, че да емигрира от САЩ.

Също е и голям популяризатор на нашата история. Аз чух за него от американец.

Интересно ми е какво мислят @Stan или @Thorn .

Аватар
centara
Редовен потребител
Контакт:

Re: Българска история - Eric D Halsey

Мнение от centara » 17 Апр 2024, 10:03

Слушах подкаста за Берлинския конгрес и като цяло ми доста хареса. Имаше добър поглед отгоре, но дългото встъпление не ми допадна много.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Re: Българска история - Eric D Halsey

Мнение от Amazon » 17 Апр 2024, 15:55

centara написа:
17 Апр 2024, 10:03
Слушах подкаста за Берлинския конгрес и като цяло ми доста хареса. Имаше добър поглед отгоре, но дългото встъпление не ми допадна много.
Да, наистина започва малко бавно, но предполагам тези материали са основа за книгата му и ги структурира както са го учили, че се пише научно изследване.

Отговори