Работен форум ⇒ Технически съвети, свързани с форума
Модератор: Ksantip
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Status: Offline
Технически съвети, свързани с форума
След като се регистрирате можете да изберете стила на форума. Това е важно, тъй като може да спести доста търсене на познати бутони и функционалност. В момента стила по подразбиране е базовият за платформата. Познатите бутони за нови мнения и непрочетени мнения се намират горе в ляво, под менюто Quick Links.
Ако искате по-познат стил, да речем подобен на БС, трябва да отидете на: <Вашето име горе вдясно>->user control panel -> board preferences->My Board Style. Аз например съм избрал "Black(Green)"
Ако искате по-познат стил, да речем подобен на БС, трябва да отидете на: <Вашето име горе вдясно>->user control panel -> board preferences->My Board Style. Аз например съм избрал "Black(Green)"
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Re: Технически съвети свързани с форума
Да добавя и че смяната на езика е важна по същата причина. В същото меню, посочено от Амазон, точно в полето над стила.
Така "Quick Links" става "Бързи връзки" например.
Така "Quick Links" става "Бързи връзки" например.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- tomcalm
- Редовен потребител
- Контакт:
Обаче някой, като попадне на форума случайно, без да е логнат, по никакъв начин няма да разбере от заглавието, че това е военно исторически форум... По-скоро мяза на сладкарски 
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Известно е, но благодаря за напомнянето. 
Работи се по въпроса за лого на форума - това в момента е фабричното лого на phpbb за този стил (дизайн).
Работи се по въпроса за лого на форума - това в момента е фабричното лого на phpbb за този стил (дизайн).
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- vassiln
- Редовен потребител
Re: Технически съвети, свързани с форума
Има ли начин да се разреши качването на клипове и от други сайтове?
Не че сега са малко, но например не мога да кача видео от Туитър, или от руското ВК.
Не че сега са малко, но например не мога да кача видео от Туитър, или от руското ВК.
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
И аз бях питал Динаин, но се оказа, че предпочита да не рискува, защото ако направи необходимите промени форумът може пак да гръмне
- bukvite
- Редовен потребител
- Контакт:
Нищо, че ме оплюхте от сабалхям. Това имопортва туити директно, както и всякакви видове видео само със постване на линка. Работи стабилно. Може да се тества лесно при нас.
https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... bcode_box/
П.С. Първо естествено се прави бекъп на хостинга, инсталираш и ако има издънки връщаш бекъпа.
http://Istoriata.net - исторически форум
Историята, такава каквото е!
Историята, такава каквото е!
- vassiln
- Редовен потребител
Поне от Перископ (https://www.pscp.tv)? Не ми изглежда по-опасен от ustream примерно, и още десетки подобни, които са разрешени. Не настоявам, само питам или предлагам, ако има кой, да попрегледа и да обнови разрешените сайтове.
- vvurbanov
- Редовен потребител
- Контакт:
От 8 май не мога да вляза в някои форуми, новинарски сайтове и др. включително и Феникс. Какъв може да е проблема?
п.п.Сега пиша от комп. на приятел.
п.п.Сега пиша от комп. на приятел.
"Quisque constituit sibi" (Всеки сам си преценя)
-
jordani
- Редовен потребител
- Контакт:
Недей да приемаш съвета ми за най-компетентен, но в аналогични случаи са казвали да се изтрие кеша и кукитата на браузъра. Не е ясно защо, но помага в близо 99% от случаите.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Стрелям в тъмното, но е възможно да имаш проблеми със сайтове, които не използват кодиране на потока, като този. С една дума влизаш където започва с https, но не и където е само http.
Виж тук има някакви промени на настройките на брузера:
https://www.quora.com/HTTP-sites-are-no ... -solutions
Едит: съвета на @jordani е добър.
-
jordani
- Редовен потребител
- Контакт:
Търсачката не работи както трябва, т.е. може би търси, но не намира съществуващи неща.
Преди да пиша за "Беларус" не намираше нищо, а сега излиза само моето мнение, а има и други. Като търся "Лукашенко" не го намира.
Преди да пиша за "Беларус" не намираше нищо, а сега излиза само моето мнение, а има и други. Като търся "Лукашенко" не го намира.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Търсачката (индексирането) на форума е изключено преди повече от година и това беше отдавна обявено.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
-
Maxi
- Редовен потребител
- Контакт:
Проблем :
при влизане с https фирменото секюрити блокира адреса като blacklisted.
със http няма проблем. Може и да е нещо временно.
при влизане с https фирменото секюрити блокира адреса като blacklisted.
със http няма проблем. Може и да е нещо временно.
- Archer
- Редовен потребител
- Контакт:
Направете така, че клипове от туитър да вървят автоматично като от ютуб 
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
IT-то ви сигурно е фен на Путин
Иначе сериозно - не виждам домейна на форума да в някой от известните черни списъци...
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
-
Maxi
- Редовен потребител
- Контакт:
OK, мерси.EddieBG написа: ↑31 Яну 2024, 16:22
IT-то ви сигурно е фен на Путин![]()
Иначе сериозно - не виждам домейна на форума да в някой от известните черни списъци...
Вероятно е фирменият "blacklist", ще проверя.
"IT-то ви сигурно е фен на Путин" мнеееее, твърдо.
P.s. мойто IP няма значение в случая.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
В предишната фирма имах същият проблем с WebSense. Мисля, че за това можем да благодарим на един потребител, който вече не участва тук. Имаше момент когато първите две-три теми всеки ден бяха близкоизточна пропаганда (иранци, хути, хисбуласи, талиби и т.н.), или просто клипове и линкове от арабски източници. Предполагам това е сложило форума в някой и друг черен списък откъдето няма вадене. Ако не се лъжа имаше един момент, когато примерно от Англия изобщо не можеше да се отвори.
-
Maxi
- Редовен потребител
- Контакт:
+1Amazon написа: ↑31 Яну 2024, 16:57В предишната фирма имах същият проблем с WebSense. Мисля, че за това можем да благодарим на един потребител, който вече не участва тук. Имаше момент когато първите две-три теми всеки ден бяха близкоизточна пропаганда (иранци, хути, хисбуласи, талиби и т.н.), или просто клипове и линкове от арабски източници. Предполагам това е сложило форума в някой и друг черен списък откъдето няма вадене. Ако не се лъжа имаше един момент, когато примерно от Англия изобщо не можеше да се отвори.
Да за websense става дума.
Може да се извади след "request for policy exception" и две кофи мастило ...
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
От вчера нещо все ми дава, че съм black-listed и не мога да поствам. @Dinain случайно да сме инсталирали някакъв плъгин за защита от спамери, или нещо подобно?
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Не е нов, винаги трафикът на форумът е минавал през Cloudflare.
И на мен ми е давало тази грешка, IP-то на устройството от което влизаш, е влязло в някой от черните списъци, които ползват.
Достатъчно е да смениш от wi-fi на data, за да ти се смени IP-то, ама ти ги знаеш тия неща... след няколко дни си обновяват списъците и грешката изчезва. Поне при мен така е ставало.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Да прав си, днес е наред, било е временно. Доставчика ми не дава статични IP-та а ги върти, като циганка братчедите си и явно вчера се е паднало лошо.